Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ρυζόγαλο για μωρά

eirini25

Recommended Posts

Καλημέρα,σήμερα σκέφτομαι να της φτιάξω ρυζόγαλο για απογευματινό με νουλάκ,είναι 8,5 μηνών.Έχει δώσει καμία?μπορώ να βάλω μέσα βανίλια ή λίγο ρυζάλευρο βανίλια να πάρει γεύση?γεια πείτε συνταγή!

Διαφημίσεις

μια απλη συνταγη που φτιαχνω εγω ειναι...ενα φλυτζανακι του καφε ρυζι για σουπα,το βραζεις καλα και το στραγγιζεις...ενα λιτρο γαλα σε κατσαρολα,δυο τρεις κουταλιες ζαχαρη αναλογως ποσο γλυκο το θελεις, ριχνεις και το ρυζι και αφου παρει βραση με το ρυζι μαζι, ανακατευοντας συνεχως,προσθετεις εναν φακελο ανθος ορυζης γιωτης βανιλια το οποιο εχεις προηγουμενως διαλυσει σε λιγο κρυο γαλα...πηζει στα γρηγορα και εχεις ενα υπεροχο ρυζογαλο με τελειες αναλογιες ρυζιου ...αν η μικρη σου δεν αηδιαζει απο την αισθηση του ρυζιου,θα της αρεσει

εχω εναν μικρο πριγγηπα στην αγκαλια μου...

ωραία η συνταγή σου όμως χωρίς ζάχαρη το σκεφτόμουν..ή μήπως δεν το φάει..?

χωρις ζαχαρη θα ειναι σαν να τρωει αχυρα!!βαλε μονο μια κουταλιτσα,ισα ισα για την γευση

εχω εναν μικρο πριγγηπα στην αγκαλια μου...

Διαφημίσεις

Αντί για ζάχαρη δοκίμασέ το με πετιμέζι (θα δεις σε μερικές κρέμες του εμπορίου να αναφέρεται ως γλυκαντικό ο χυμός σταφυλιού ή ο χυμός μήλου), είναι κρίμα να φάει ζάχαρη τόσο μικρό μωράκι. Αυτή που υπάρχει στο γάλα είναι ήδη υπεραρκετή.

Πετιμεζι συκου κανει, ή λετε οτι θα πεσει βαρυ;

τι είπες τώρα; Πού το βρίσκουμε αυτό; Πές τα όλα (σου έχω ρίξει προβολέα στα μάτια και περιμένω με το βούρδουλα έτοιμο για την... ανάκριση).

Επίσης βρείτε σε βιολογικάδικο σκόνη βανίλιας μαδαγασκάρης που είναι απίστευτη και μη βάλετε βανιλίνη. Θα ξετρελαθείτε.

Α και γιατί να βάλεις νουλάκ δεν επιτρέπεται να βάλεις φρέσκο;

σε 3 μέρες κλείνουμε τον 7ο

τι δίνετε το απόγευμα στα μικράκια σας;

εμείς είχαμε ξεκινήσει με κρέμα βανίλια και συνεχίσαμε με φαρίν λακτέ

μέχρι πότε όμως αυτές οι έτοιμες κρέμες;

θα πάμε από βδομάδα στην παιδίατρο να μας δει..ελπίζω να μας δώσει κανένα γιαουρτάκι ή αυγουλάκι ή τραχανά ή ρυζόγαλο που λέτε!αλήθεια,αυτό το αλέθουμε ετσι;;)

Διαφημίσεις

τι είπες τώρα; Πού το βρίσκουμε αυτό; Πές τα όλα (σου έχω ρίξει προβολέα στα μάτια και περιμένω με το βούρδουλα έτοιμο για την... ανάκριση).

Επίσης βρείτε σε βιολογικάδικο σκόνη βανίλιας μαδαγασκάρης που είναι απίστευτη και μη βάλετε βανιλίνη. Θα ξετρελαθείτε.

Α και γιατί να βάλεις νουλάκ δεν επιτρέπεται να βάλεις φρέσκο;

Χαχα σε ενα μικρο μαγαζακι στο νησι μου το βρηκα, δεν το ειχα δει καλα, νομιζα ηταν πετιμεζι απο σταφυλια. Αλλα ειναι πολυ καλο και αυτο. Γυναικειοι συνεταιρισμοι του νησιου το φτιαχνουν.

Κανει λες,ε;

h0MYp3.png

Όχι καλε το ρυζόγαλο γιατί να το αλέσεις?όσο για φρέσκο γάλα απ όσο ξέρω πρίν το χρόνο δεν κάνει.Ας με διορθώσετε αν κάνω λάθος.Γιαουρτάκι μετά τον 8ο έδωσα εγώ έτσι μου είπε η παιδίατρος.Κρέμες έτοιμες κ γιαουρτάκια παιδικά δεν θέλω να δίνω αλλα το πρόβειο δεν το πολυτρώει..γι αυτό σκέφτομαι ρυζόγαλο ή τραχανά νηστίσιμο με ανθότυρο..για πείτε και τίποτα άλλο βρε κορίτσια

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...