Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΣΕ ΠΟΙΑ ΗΛΙΚΙΑ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΞΩΣΧΟΛΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ?

Recommended Posts

Καλησπέρα μανούλες και μπαμπάδες..ο γιος μου θα κλείσει τα 4 , παμε προνηπια και σκέφτομαι τωρα που χειμωνιάζει και μπαινουμε σε ρυθμους πλεον παραγωγικους να ξεκινησουμε καποια άθλητική ή καλλιτεχνική δραστηριότητα τα απογευματα, ποια ειναι η άποψη σας για το θέμα ηλικίας??

Διαφημίσεις

Γεια σου.Ο γιος μου τον Αυγουστο εκλεισε τα 5,και φετος τον ξεκινησα να τον πηγαινω στους 'Οδηγους',μια φορα την εβδομαδα 1,5 ωρα με δραστηριοτητες,κατασκευες,τραγουδια,προσκοπισμος.Θα τον πηγαινα και μπασκετ,αν του αρεσει φυσικα,αλλα μολις αρχισαμε νηπιο, βηχας και σημερα εκανε εμετο.Πιστευω οτι τα 4 ειναι μικρη ηλικια για να αρχισει ενα παιδακι καποια δραστηριοτητα,εκτος αν το παιδακι απο μονο του ζηταει κατι παρα πολυ.Αφησε το λιγο ακομη και βλεπεις,παντως μετα τα 5 με 6,το παιδι ειναι καπως πιο ωριμο να παρακαλουθησει καποια δραστηριοτητα.

καταρχην κοιτα τι επιλογες εχει για την ηλικα του παιδιου στη περιοχη σου,,,,αν εχει κατι μπορειτε να πατε δοκιμαστικα ετσι και αλλιως να δει αν το θελει του ταιριαζει κλπ,,,,,η ηλικια ειναι κατι σχετικο γιατι ειναι θεμα ωριμοτητας ενος παιδιου και τι δραιαστηριοτητα θα διαλεξεις,.,,

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Στις αθλητικές δραστηριότητες πέρα από την κολύμβηση μετά τα 5 και αυτό και λόγω ωριμότητας και λόγω ανάπτυξης. Σε καλλιτεχνικές υπάρχουν μουσική προπαιδεία, θεατρικό παιχνίδι μπορεί και άλλα

Εμένα ο δικός μου είναι 4 χρονών και 3 μηνών και τον έγραψα μουσικοκινητική στο πνευματικό κέντρο της περιοχής μας. Έχει ξετρελαθεί. Του αρέσει πάρα πολύ. Πήγαμε μαζί με 2 συμμαθητές του από τον παιδικό σταθμό και έτσι έχει και παρέα. Αν και δεν τον ένοιαξε και πολύ η παρέα μαλλον έδωσε σημασία περισσότερη στο μάθημα, γιατί οι φίλοι του έβγαιναν αρκετές φορές από το μαθημα κι εκείνος δεν τους ακολούθησε. Στα 3,5 τον είχα γράψει στο κολυμβητήριο, αλλά για λόγους οικονομικούς, είπα φέτος να εκμεταλευτώ τις δραστηριότητες του δήμου.

Διαφημίσεις

ο δικος μου ειναι 2μιση κ 2 μηνες την επομενη εβδομαδα θα παμε για δοκιμαστικο σε αθλητικες δραστηριοτητες τραμπολινο μπαλες στεφανια λαστιχα κ.α. κατι σαν παιχνιδι

που σε προετοιμαζει για καποιο αθλημα. ειναι προγραμμα απο 3 ετων κ πανω που ομως αναλογα την "ωριμοτητα" του παιδιου μπορουν κ απο 2μιση ετων.

οταν παω θα σας πω εντυπωσεις.

age.png

το παιδι σου δεν ειναι η συνεχεια της ζωης σου,

ειναι η αφετηρια της δικης του ζωης!

ο δικος μου ειναι 2μιση κ 2 μηνες την επομενη εβδομαδα θα παμε για δοκιμαστικο σε αθλητικες δραστηριοτητες τραμπολινο μπαλες στεφανια λαστιχα κ.α. κατι σαν παιχνιδι

που σε προετοιμαζει για καποιο αθλημα. ειναι προγραμμα απο 3 ετων κ πανω που ομως αναλογα την "ωριμοτητα" του παιδιου μπορουν κ απο 2μιση ετων.

οταν παω θα σας πω εντυπωσεις.

κι εμένα ο γιος μου σε τέτοιο πρόγραμμα έχει ξεκινήσει από Σεπτέμβρη, 2 φορές την εβδομάδα.

Εμένα ο δικός μου είναι 4 χρονών και 3 μηνών και τον έγραψα μουσικοκινητική στο πνευματικό κέντρο της περιοχής μας. Έχει ξετρελαθεί. Του αρέσει πάρα πολύ. Πήγαμε μαζί με 2 συμμαθητές του από τον παιδικό σταθμό και έτσι έχει και παρέα. Αν και δεν τον ένοιαξε και πολύ η παρέα μαλλον έδωσε σημασία περισσότερη στο μάθημα, γιατί οι φίλοι του έβγαιναν αρκετές φορές από το μαθημα κι εκείνος δεν τους ακολούθησε. Στα 3,5 τον είχα γράψει στο κολυμβητήριο, αλλά για λόγους οικονομικούς, είπα φέτος να εκμεταλευτώ τις δραστηριότητες του δήμου.

Μπορείς να μου πεις τι ακριβώς κάνετε στην μουσικοκινητική; Θέλω και εγώ να τη γραψω αλλά δεν έχω καταλάβει ακριβώς τι κάνουν....

Και εγώ θεωρώ ότι τα 4 είναι μια καλή ηλικία για να ξεκινήσουν κάποια εξωσχολική δραστηριότητα.

εμεις έχουμε αρχίσει μπαλέτο 4χρονών και 9μηνών δεν μπορώ να πω οτι της αρέσει 100%ισως θα προτιμούσε κάτι πιο χορευτικό:(αλλά ολοί οι "φίλοι" της πάνε κολυμβητήριο.

Διαφημίσεις

Εγω παλι τον ξεκινησα στα 4 taekwondo και συνεχειζουμαι ακομα.
τα περνουν απο τοσο?θελω κ γω να τον στειλω αλλα δεν το εχω ψαξει γιατι μου λενε οτι τα περνουν μετα τα 5..

εμεις έχουμε αρχίσει μπαλέτο 4χρονών και 9μηνών δεν μπορώ να πω οτι της αρέσει 100%ισως θα προτιμούσε κάτι πιο χορευτικό:(αλλά ολοί οι "φίλοι" της πάνε κολυμβητήριο.

Και γιατί δεν την πας κολυμβητήριο να δοκιμάσεις μήπως της αρέσει περισσότερο από το μπαλέτο;

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

τα περνουν απο τοσο?θελω κ γω να τον στειλω αλλα δεν το εχω ψαξει γιατι μου λενε οτι τα περνουν μετα τα 5..

συγνωμη,αλλα τωρα ειδα την ερωτηση.

Ναι τα περνουν οι περισσοτερες σχολες.Μην φανταστεις οτι κανουν κατι δυσκολο,ισα ισα πιο πολυ γυμναστηκη και εκτονοση ειναι και τους μαθαινουν τα βασικα.Η προπονηση καποιες μερες γινεται σε στυλ παιχνιδιου για να ειναι πιο ευχαριστα.

jyjdp3.png

sWN4p3.png

Κολυμβητήριο, κολυμβητήριο, κολυμβητήριο!!! Απαραίτητα κολυμβητήριο!!! Δραστηριότητα χαμηλού στρες για το παιδί και πολύ ευχάριστη (όλα τα νήπια ενθουσιάζονται με το νερό). Επίσης, μαθαίνει να επιβιώνει στο νερό, αφαιρώντας σου μία φοβία για το καλοκαίρι. Είναι τέλεια γυμναστική που δεν καταπονεί κανένα σημείο του σώματος. Βοηθάει να έχουμε λιγότερες αρρώστιες και κάνει και κορμί κολώνα. Δίνει αυτοπεποίθηση, μαθαίνει υπακοή και πειθαρχία (γιατί εκεί κάνουμε ότι μας πει ο προπονητής, όχι του κεφαλιού μας).

Με τον γιο μου κάνουμε και πολλές άλλες δραστηριότητες, αλλά μαζί οι δυό μας και με παρέες, όχι οργανωμένα σε σύλλογο ή σχολή. Πάμε μακρυνές βόλτες με τα ποδήλατά μας, κάνουμε σκι, ορεινή πεζοπορεία και αναρρίχηση (και σε βράχο και σε πίστα). Επίσης, με την μαμά του μαθαίνει και rollerblading. Οργανωμένα με δάσκαλο σε σύλλογο η σχολή νομίζω δεν έχει νόημα πριν τα 5, εκτός αν σου έχει δείξει κάποιο φοβερό ταλέντο που είναι κρίμα να μην το αξιοποιήσεις. Στις άλλες περιπτώσεις, σκέψου ότι είναι παιδάκι ακόμα και δεν χρειάζεται να πάρει κάτι στο πολύ σοβαρό. Μεγαλώνοντας θα σου ζητήσει μονος του αυτό που πραγματικά θέλει.

• 1 month later...

εγώ προσωπικά,ως μανούλα κ καθηγήτρια Αγγλικών, συνδύασα την εκμάθηση της α' ξένης γλώσσας στην κόρη μου,αλλά και στους λιλιπούτειους μαθητές μου (3-5 χρονών) σε ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα με μουσική,χειροτεχνία, κουκλοθέατρο. Πρότασή μου είναι να αναζητήσεις κ να μη "φοβηθείς" το "άνοιγμα" σε μια ξ'ενη γλώσσα. τα παιδιά σε αυτή την ηλικεία αποτελούν άριστους μίμους της προφοράς και της ακουστικής!Στ'αλήθεια είναι απίστευτο να βλέπεις τα μικρά μας να διαχειρίζονται κ να χρησιμοποιούν τις λέξεις που μαθαίνουν κ πίστεψέ με θα ωφεληθούν πολύ κ στη μετέπειτα εξέλιξή τους...

Διαφημίσεις

Εμεις που ειμαστε 2 και 7 μηνων ξεκινησαμε μουσικοκινητικη...εχει πολυ πλακα,ειναι πολυ ωραια και ο μικρος ειναι ενθουσιασμενος.Μαθαινουν το σωμα τους με τη μουσικη,κανουν γυμναστικουλα με μουσικη,μαθαινουν τραγουδακια.Ειναι 5,6 παιδακια στο τμημα μας μαζι με τους γονεις ,εχουμε μια γυμναστρια και περναμε καλα ολοι.Μια φορα την βδομαδα.Τωρα θα δουμε στον ιδιο χωρο εχει και τμημα κολυμβησης,θα παμε και εκει να δουμε τι παιζει και θα διαλεξουμε ενα απο τα δυο.Αν και ειμαι σιγουρη πως ο μικρος θα επιλεξει το δευτερο.

οτι και να διαλέγετε για τα παιδιά σας, φροντίστε να διδάκσονται απο εμπειρους και ειδικευμενους στο ειδος δασκάλους.

παρατηρείται πολυ συχνα το φαινόμενο να διδασκουν χορο, οι γυμναστες. οπως διαβασα και πιο πανω γυμναστρια να διδάσκει μουσικοκινητική.

μουσικοκινητικη-orff ή dalcroze διδάκσουν μουσικοί

δημιουργικο χορο διδάκσουν οι δασκαλοι μπαλετου

κολύμβηση, διδάσκουν αποφοιτοι της γυμναστικής ακαδημίας με ειδίκευση στην κολύμβηση. το ιδιο ισχυει και για τα αλλα αθλήματα.

απίσης να επιλέξετε που ειναι καταλληλοι για αυτο που θα κανετε. υπαρχουν προδιαγραφες που ακολουθούνται και πρεπει να ειανι σεβαστες.

age.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...