Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Να τους παρατησω;;;

Recommended Posts

Τον τελευταιο καιρο προβληματιζομαι πολυ σχετικα με το θεμα της δουλεια μου. :cry: Καλο θα ηταν να παρουμε τα πραγματα απο την αρχη και να εξηγηθω...

Δουλευω τα τελευταια 4 χρονια σε μια μελετητικη κατασκευαστικη εταιρεια ως μηχανικος. Η δουλεια μου κατα κυριο λογο εχει να κανει με οικοδομη. Μποτακια, λασπουλες και αλλα τετοια χαριτωμενα. Απο την οικονομικη κριση ο παναθλιοτατος (το αφεντικο μου) "φεσωθηκε" 600.000? πριν απο 3 χρονια και φυσικα προσπαθει να ανακαμψει, οχι και με μεγαλη επιτυχια θα ελεγα. Οι περισσοτεροι υπάλληλοι του την εκαναν με ελαφρα και ειμασταν στην φαση που μαθαινουμε ξενες γλωσσες:ρουμανικα, αλβανικα κλπ (αυτα με μεγαλη επιτυχια). Οι μηχανικοι του γραφειου την εκαναν και αυτοι, ειμασταν απληρωτοι 2 μηνες. Όταν εμεινα εγκυος η συμπεριφορα του ηταν αψογη: κοπηκε η οικοδομη, ημουν μονιμα στο γραφειο. Ο αντρας μου λεει οτι ηταν μια φαση που τον βολευε γιατι ετσι και αλλιως δεν ειχε να με πληρωσει. Τωρα εχουμε φτασει παλι να μου χρωσταει μισθους 2 μηνων και με αμφιβολια για το ποτε θα μου τους δωσει...

Το θεμα ειναι οτι θελουμε με τον αντρα μου παιδακια. Αλλα δεν θελω να παω σε μια νεα δουλεια και μετα απο 3,4,5,6,μηνες να τους πω ειμαι εγκυος τα παραταω. Ο κυκλος μας δυστυχως ειναι μικρος και τετοιου ειδους πραγματα μαθαινονται. Απο την αλλη μου τη δινει να ερχομαι στο γραφειο και να δουλευω χωρις να πληρωνομαι. Σκεφτηκα να κατσω και στο σπιτι μου και να παρατησω την δουλεια αλλα πραγματικα λαλησα. Ο ρολος της καλης νοικοκυρας δεν ειναι για μενα. Να ειχα να φροντιζω ενα παιδι να πω μαλιστα αλλα να καθομαι και να περιμενω τον αντρα μου σαν την πιστη Πηνελοπη δεν το αντεχω...

Τι να κανω;;;;

Συγνωμη για την γκρινια αλλα πρεπει να πω καπου τον πονο μου!

:wink:

Διαφημίσεις

ΝΟμίζω ότι μετά από δύο χρόνια είναι ένα ΠΟΛΥ καλό περιθώριο, δηλαδή πιστεύω ότι θα είναι αποδεκτό να γίνει και κάπως νωρίτερα. Βέβαια, εξαρτάται από το ποιά είναι η άλλη δουλειά, σε κάποιες δουλειές μπορεί να σε παίρνει το νωρίτερα, σε άλλες όχι.

Στη θέση σου νομίζω ότι θα έμενα. Αν ήθελα παιδί τώρα, θα έμενα. Ξεκινάτε προσπάθειες τώρα έτσι; μη μου πεις ότι θα δούμε πότε θα ξεκινήσουμε, γιατί αν είναι αβέβαιο, τότε το 33 δε μου φαίνεται καθόλου κακή ηλικία.

Δεν είναι ωραίο να στη σπάει η δουλειά σου βρε παιδί μου, αλλά δες το σα μια μεταβατική περίοδο. Όταν γεννήσεις μπορείς να ψάξεις πιο εύκολα

Προσπαθειες εχουμε ξεκινησει εδω και 1 χρονο. Στους 7 μηνες ειχαμε μια παλλινδρομη και τωρα συνεχιζουμε ακαθεκτοι το τρελοπ@$%$@μα. Για το μετα την εγκυμοσυνη σκεφτομαι ποσο ευκολο ειναι να βρεις δουλεια με ενα μωρο;;; :cry:

Διαφημίσεις

Αυτά έλεγα κι εγώ. Ότι είναι δύσκολο να βρεις δουλειά και τα σχετικά. Είχα το δίλημμά σου όταν ήμουνα έγκυος, πριν από 1,5 χρόνο και βάλε.

Δε σου λέω ότι βρήκα άλλη δουλειά. Αλλά βρήκα τη δύναμη και προσπαθώ τώρα να κάνω κάτι άλλο που πάντα το ήθελα πάρα πολύ και δεν το παραδεχόμουνα στον εαυτό μου.

Δεν ξέρω τί δουλειά θα βρεις μετά το παιδί, αλλά πίστεψέ το, όσο μελό κι αν ακούγεται, θα βρεις τόσα άλλα πράγματα που τελικά θα βρεις τις λύσεις.

Με το παιδί δεν έχεις περιθώρια, σε πιέζει η ύπαρξή του και πιέζεις κι εσύ τον εαυτό σου περισσότερο, οπότε νομίζω μπορείς να πετύχεις μεγαλύτερα πράγματα, εμένα αυτό μου προέκυψε. Είδες αυτή την ταινια με το Will Smith, που έμεινε στο δρόμο με ένα παιδί και τελικά βρήκε τη σούπερ δουλειά και έγινε εκατομμυριούχος; Αυτός επειδή είχε το παιδί βρήκε το κουράγιο να προσπαθήσει για κάτι άπιαστο (σημειωτέον ότι είναι αληθινή ιστορία και η πραγματική ιστορία ήταν ακόμη χειρότερη). Αν δεν είχε το παιδί, θα είχε πεθάνει στους δρόμους.

Χωρίς το παιδί έχεις το περιθώριο να αφεθείς στη μιζέρια και στην απαισιοδοξία και να παραιτηθείς. Το παιδί δε σε αφήνει να το κάνεις αυτό, πλέον είναι πολυτέλεια η αναβλητικότητα, η όποια καθυστέρηση. Το μυαλό σου σβουρίζει με χίλια, είσαι άλλος άνθρωπος. Και τελικά μπορείς να κάνεις πολλά. Εσύ ειδικά που το ψάχνεις το θέμα, άρχισε τα ρουμάνικα και τα βουλγάρικα από τώρα.

Τώρα, γενικότητες και μελούρες γράφω βέβαια. Πάντως, αυτό που λέμε με όλους τους φίλους που έχουμε κάνει τώρα παιδιά είναι πόσο κρίμα είναι που δεν τα κάναμε νωρίτερα (33 το έκανα εγώ το παιδί). Όχι ότι μπορούσαμε εύκολα να τα κάνουμε νωρίτερα, είχαμε τους λόγους μας. Αλλά λόγοι πάντα θα υπάρχουν.

Εσύ ειδικά που το ψάχνεις το θέμα, άρχισε τα ρουμάνικα και τα βουλγάρικα από τώρα.

Ηταν ένας τροπος να πω οτι στην εταιρεια μας (!!!) εργαζονται μονο αλλοδαποι αυτων των εθνικοτητων. Λογω δουλειας θα ηθελα να μαθω γερμανικα αλλα αν μπαινει μονο ενας μισθος στο σπιτι τα πραγματα δυσκολευουν!!!

Παρολα αυτα λεω να κανω μια κουβεντα με τον Παναθλιοτατο μηπως μπορεσουμε και βρουμε μια αλλη φορμουλα συνεργασιας, ημιαπασχοληση, να δουλευω 2 εβδομαδες τον μηνα. Κατι τετοιο σκεφτομαι απο χτες το βραδυ (μετα το ευχαριστο μουσικοχορευτικο διαλειμμα!!! :wink::lol::lol: )

Α, εγώ κατάλαβα ότι θες να πας στη Βουλγαρία ή τη Ρουμανία, πολλές κατασκευαστικές στέλνουν κόσμο εκεί και τα λεφτά είναι καλά.

Μη με βρίσεις τώρα, αλλά το Δημόσιο το σκέφτηκες; Έστω και σαν προσωρινή λύση; Έχεις δει μια νέα προκήρυξη για το Υπουργείο Εσωτερικών; Είναι η 7Κ/2008 , μπες στο asep.gr, την έχει στα τελευταία νέα, εκεί θέλουν μηχανικούς.

Μπορείς να μπεις στο Δημόσιο, να κάνεις τα παιδάκια σου, να παίρνεις και τις εννιάμηνες αδειούλες σου και να δουλεύεις και στον παναθλιότατο με όρους πιο καλούς και μαύρα. Και μετά, όταν ξεπεταχτούν τα παιδάκια ή αν σου προκύψει κάτι καλύτερο πριν, βλέπεις τί κάνεις

Αν και οι μηχανικοί στο Δημόσιο έχουν αρκετές ευκαιρίες και καλή δουλειά

Με το asep.gr εχω μονιμη συνδεση... Δυστυχως οι πιο πολλες θεσεις που ζητουν ειναι για μηχανικους ΑΕΙ και εγω δυστυχως ειμαι ΤΕΙ (μας εχουν στο φτυσιμο γενικα), στην συγκεκριμενη προκηρυξη... :evil:

Παρολα αυτα ψαχνομαι τρελα για το δημοσιο, οπως ολες μας φανταζομαι...

Μιλουσα με τον Παναθλιοτατο και εχει να πληρωσει ΦΠΑ 75.000?. Δεν υπαρχει περιπτωση, ουτε με σφαιρες και φυσικα απογοητευτηκα για μια ακομη φορα. Ασε βρε παιδακι μου, μου λες πιο αργα τα ασχημα νεα να τελειωσω το καφεδακι μου πρωτα!!! :roll:

Νοιωθω οτι ειμαι σε αδιεξοδο και μπορω να πω οτι ωρες ωρες με παιρνει πολυ απο κατω. :oops:

maria22 έχεις μεγάλο πρόβλημα και πρέπει να το λύσεις άμεσα.... Η δουλειά πρέπει και να σε ανταμοίβει για να την κάνεις ευχάριστα, αν μένεις απλήρωτη τόσο καιρό γιατί να δουλεύεις για τον Παναθλιότατο????

Δοκίμασε να μείνεις λίγο χωρίς δουλειά, να ηρεμίσεις, θα έρθει και το μπεμπάκι και μετά θα δεις ποιο καθαρά τα πράγματα.....

Σίγουρα το να πας σε νέα εταιρία και να μείνεις έγκυος θα χτυπήσει άσχημα αλλά και εκείνοι στην νέα εταιρία φαντάζομαι όταν σε προσλάβουν θα καταλάβουν ότι κάποια στιγμή θα κάνεις και τα παιδιά σου.....

Τι να σου πω!!!! Θέλει σκέψη το πράγμα....

Εγώ είμαι στο Δημόσιο και ανυπομονώ να μείνω έγκυος και να τους παρατήσω να μείνω κανα χρόνο σπίτι...... Μετά από 10 χρόνια δουλειάς, τα 6 στον ιδιωτικό τομέα θα το απολάυσω να μείνω σπίτι πραγματικά.... Δοκίμασέ το ίσως είναι καλή λίγη ξεκούραση και ηρεμία!!!!!

lRZRp3.png

Διαφημίσεις

Εδώ και 2 χρόνια βρισκόμουν ΑΚΡΙΒΩΣ στην ίδια φάση με εσένα. Εργάζομαι στο χώρο της υγείας απο τα 22 (και είμαι 33)! Τελευταία είχα καλές προτάσεις απο άλλους ομίλους και δεν πήγα επειδή σκέπτομαι όπως εσύ (μην πάω σε μία νέα εταιρία και τους "κρεμάσω" αμέσως με μια εγκυμοσύνη). Τελικά έμεινα στη δουλειά μου και έχω αποφασίσει αν φύγω, να το κάνω αφού κανω παιδί!

ΟΜΩΣ, εγώ, είμαι σε μια εταιρία που είμαι σχετικά ευχαριστημένη και απλά θα πήγαινα αλλού για καλύτερα. Το να μένεις σε μια εταιρία που δεν σε πληρώνει όμως και το μέλλον σου είναι αμφίβολλο...δεν ξέρω αν είναι λογικό. Έπειτα σκέψου και το άλλο. Μπορεί να μείνεις έγκυος αμέσως, μπορεί και όχι! Κι αν μείνεις έγκυος, δεν σημαίνει πως δεν θα εργάζεσαι! Εγώ στη θέση σου θα έψαχνα να βρώ κάτι άλλο κι αφού το έβρισκα θα ξεκινούσα και τις προσπάθειες 2-3 μήνες μετά! Μην αφήνεις τον χρόνο να περνάει...

XO0jp3.png

Δυστυχως, επειδη η δουλεια μου ειναι πανω στην οικοδομη, ασχολουμαι με αυτοματισμους κτιριων (Βαγγέλη :lol: ) δεν ειναι πολυ ευκολο να δουλεψεις σε φαση εγκυμοσυνης. Ειμαι στην διαδικασια να ψαξω για αλλη δουλεια και μαλιστα κοντα στο σπιτι μας και ας ειναι κατι ασχετο με αυτο που εχω σπουδασει, αλλα τζιφος! :evil: Να αναβαλλω το θεμα του bebe δεν το θελω ειδικα και μετα την παλινδρομη. Αυτο που καταλαβα ειναι οτι τα παιδια δεν τα προγραμματιζουμε εμεις απλα αυξανουμε τις πιθανοτητες να μας ερθουν!

Ουφ :cry::cry:

Κατ'αρχήν, η δουλειά σου μου φαίνεται φαναστική. Και συγνώμη που θ'αρχίσω τα κουλά μου, αλλά μου φαίνεται ότι καλώς δε βρίσκεις άσχετη δουλειά, ώστε τελικά να βρεις κάτι σχετικό :lol::lol::lol:

Βλέπεις ότι η αγορά είναι δύσκολη, το ξέρουμε όλοι αυτό, δεν είναι νέο. Οπότε, λέω, προς το παρόν μη φύγεις από κει, κι ας μη σε πληρώνει, είσαι σε δουελιά, δεν έχεις κενό στο βιογραφικό σου και στα χρωστάει, κάποια στιγμή θα τα πάρεις. Συνέχισε τις προσπάθειες για να φύγεις και όταν βρεις κάτι που σου αρέσει βλέπεις τί θα κάνεις και με το παιδί. Μπορεί να σου κάτσει κάτι που να είναι πιο εύκολο να μείνεις πιο νωρίς έγγυος, πού ξέρεις...

Άντε βρε συ, είναι δύσκολα τα πράγματα στις κωλοδουλειές για όλους, έχεις δίκιο, υπομονή και προσπάθεια θέλει νομίζω

Η αληθεια ειναι οτι την δουλεια μου την αγαπαω πολυ. Μπορει να εχω να κανω με περιεργους, γκρινιαρηδες και νεοπλουτους ανθρωπους αλλα πραγματικα εχει πολυ μεγαλο ενδιαφερον...Και γινεσαι και πολυ καλος ψυχολογος με ολους αυτους τους πλουσιους παλαβους και πολυ καλος διακοσμητης γιατι μπαινεις σε σπιτια με διαφορετικο στυλ και παιρνεις ιδεες! :lol:

Δυστυχως η κριση στην αγορα φαινεται. Λεω να κανω μια υπομονη ακομη και ας ελπισουμε οτι θα ερθει το πολυποθητο συντομα πριν σπασουν τα νευρα μου εντελως!!!

Αυτη η αναμονη μου η δινει :evil:

Σημερα ο Παναθλιοτατος με εκανε πολυ περηφανη. Επιτελους με πληρωσε και εκανα την ευχη ολα απο δω και περα να πανε προς το καλυτερο!!!

Μακαρι να φτιαξουν τα πραγματα, να ξεαγχωθω και να μπορεσω επιτελους να δω κι εγω + :wink:

Διαφημίσεις

Πολύ ωραίο νέο. Επίσης, σκεφτόμουν να σου πω και κάτι άλλο. Πόσοι από όσους γνωρίζεις μπορούν να πουν ότι τους αρέσει η δουλειά τους; Εγώ όλο παράπονα ακούω. είναι πολύ σημαντικό νομίζω βρε

Άντε, γουρλίδικη η μέρα, δώστε του να καταλάβει το βράδυ :wink:

αντε σιγα-σιγα ολα να παιρνουν τον δρομο τους...και ο πελαργος το ιδιο!!!!!φιλακια

Οσο για τον πελαργο νομιζω οτι με ξεχασε ή οτι δεν βλεπει πολυ καλα τωρα πια :oops: (ποσα χρονια ζει πια ο ατιμος; :lol: )

Τωρα βεβαια λεω να ξεκινησω την αναπαραγωγικη διαδικασια απο το απογευματακι και να μην περιμενω να βραδιασει! Ετσι για να το ριξουμε λιγο μεσα βρε αδερφε!!! :wink::wink::lol::lol:

Το ανέκδοτο, το ξέρεις;

Είναι ένας πελαργός που επάνω στην πλάτη του κουβαλάει ένα γέρο 80 χρονών. Και του λέει ο γέρος: "Παραδέξου το, μαλάκα, χάθηκες"

Οκ, λίγο ακατάλληλο για τη συγκεκριμένη ενότητα, αλλά είναι πολύ ωραίο, μη μου πείτε.

Μαρία, ψυχραιμία. Σκέψου ότι ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ

Αν ήμουν στη θέση σου θα κοιτούσα για κάποια άλλη δουλειά, που να παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια. Βέβαια και στην καινούρια δουλειά ρισκάρεις να μην είναι όλα ρόδινα, αλλά και στη δουλειά που είσαι πώς ξέρεις ότι και να μείνεις έγκυος θα συνεχίσει να σε πληρώνει;

Έχω μια φίλη που της χρωστάει ο εργοδότης πολλών μήνών μισθούς και έχει μπει σε ένα αδιέξοδο. Πηγαίνει στη δουλειά χωρίς να πληρώνεται και δεν φεύγει για να μην χάσει τους μισθούς των μηνών που έχει δουλέψει...

Αν ήμουν στη θέση σου θα κοιτούσα για κάποια άλλη δουλειά, που να παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια. Βέβαια και στην καινούρια δουλειά ρισκάρεις να μην είναι όλα ρόδινα, αλλά και στη δουλειά που είσαι πώς ξέρεις ότι και να μείνεις έγκυος θα συνεχίσει να σε πληρώνει;

Έχω μια φίλη που της χρωστάει ο εργοδότης πολλών μήνών μισθούς και έχει μπει σε ένα αδιέξοδο. Πηγαίνει στη δουλειά χωρίς να πληρώνεται και δεν φεύγει για να μην χάσει τους μισθούς των μηνών που έχει δουλέψει...

Αν κοιταξω για αλλη δουλεια πρεπει να πω "bye bye bebe" για 2 χρονια τουλαχιστον και αυτό ειναι κατι που δεν το θελω σε καμια περιπτωση!!! Δυστυχως οπως και η φιλη σου εχουμε μπλεξει σε μια παλιοκατασταση!!! Το καλο ειναι οτι με τον παναθλιοτατο εχω πολυ καλες σχεσεις και μπορουμε να συζητησουμε.

Ελπιζω οτι ολα θα πανε καλυτερα για ολους μας...

Το καλο ειναι οτι με τον παναθλιοτατο εχω πολυ καλες σχεσεις και μπορουμε να συζητησουμε.

Ούτε αυτό είναι μικρό πράγμα ή εύκολο... κοίτα γύρω πόσος κόσμος βλέπει το αφεντικό του και καταθλίβεται, δε μπορεί να επικοινωνήσει και τελικά καταλήγει να μισεί και τη δουλειά εξαιτίας του κακού αφεντικού.

Τουλάχιστον εσύ αντιλαμβάνεσαι (έτσι είναι φαντάζομαι) ότι όταν δε σε πληρώνει το κάνει επειδή έχει όντως πρόβλημα και όχι επειδή θέλει να σε εκμεταλλευτεί.

Έλα, maria, σε λίγο θα με κάνεις να σου πω να πάρεις σύνταξη στην παναθλιότατο :lol::lol::lol: (δεν το λέω αυτό, έτσι; μην τρελαθούμε κιόλας...)