Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πολλές κενώσεις

Recommended Posts

Εδώ και τρεις μέρες ο μικρούλης μου κάνει συνεχώς υδαρή κακάκια κυρίως πράσινα που έχουν και ίχνη από κόκκινο (αίμα ίσως). Και όταν λέμε συνεχώς ενοούμε γύρω στις 10 φορές την ημέρα. Το πωπουδάκι του έχει γίνει κατακκόκινο και τον τσούζει τον κακομοίρη. Πήρα τηλέφωνο το γιατρό σήμερα και ήταν αρκετά καθησυχαστικός..ίσως να τον πείραξε κάποια τροφή που έφαγε είτε αυτός είτε εγώ. Μου είπε ότι αν συνεχίσει έτσι θα τα πούμε πάνω στη βδομάδα.

Μήπως έχει τύχει σε κάποια από εσάς κάτι παρόμοιο; Πώς αντιμετωπίζετε το ερεθισμένο δέρμα; Τον παστώνω με τη sudocreme και τον αφήνω για αρκετή ωρα χωρίς πάνα αλλά ο ερεθισμός δεν υποχωρεί.

.png.png

Διαφημίσεις

In breast-fed babies, green stool is a normal occurrence, especially right after delivery.

Green poo Says Vicky Pigott: 'If your baby's stools are green and frothy she may be taking in too much lactose (the natural sugar found in milk), which happens if she feeds often, but doesn't get the rich milk at the end of the feed to fill her up. It may also be caused by overfeeding or underfeeding, or is a sign that your baby has a stomach bug.'

Make sure your baby finishes feeding from one breast before offering her the other. If the symptoms last longer than 24 hours, consult your health visitor or GP to try to find the source of the problem, as it may be due to a food sensitivity, medication or your feeding routine.

Streaks of blood Streaks of blood in your baby's stools may occur if she's constipated as straining can cause anal fissures. But always get this checked out by your health visitor or GP to eliminate any other cause.

πόσο υδαρή κακάκια? αυτό είναι που έχει σημασία βασικά, τα άλλα απο ότι κατάλαβα είναι λιγότερο επικίνδυνα, αλλά το πιό σημαντικό είναι να μην αφυδατωθεί εάν έχει ήπιας μορφής διάρροια...

σίγουρα δες τι έφαγες και φάε για κάποιες μέρες πχ κοτόσουπα και ήπια φαγητά,... (τον θηλάζεις απο ότι κατάλαβα ε? )

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση Μαρία. Με κάλυψε αρκετά το κείμενο που παρεθεσες. Τον θηλάζω ακόμα και παράλληλα τρώει φρουτόκρεμα και χορτόσουπα με μοσχάρι ή κοτοπουλο. Θα προσέξω κι εγω λίγο τη διατροφή μου. Τα κακάκια είναι άλλες φορές πολύ υδαρή και άλλες λίγο πιο σφικτά.

Θα πω και κάτι χαζό..τώρα τελευταία πίνω αρκτή μπύρα. Υπάρχει περίπτωση να τον πείραξε αυτό; Το ξέρο ακούγεται και είναι χαζό αλλά μου πέρασε από το μυαλό.

.png.png

πόση μπύρα πίνεις :D ?

δεν έχω ακούσει κάτι για αυτό. πάντως να κάνεις και ότι σου πεί ο παιδίατρος !

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Η κατάσταση βελτιώθηκε όσον αφορά τις κενώσεις...σήμερα είχαμε μόνο τρεις!! Ο γιατρός είπε να του δίνω μόνο μπανάνα και μήλο και στη χορτόσουπα να μη βάλω κολοκυθάκι. Αλλά γενικώς είναι πολύ γκρινιάρης. Είχαμε πάει για ΣΚ στους γονείς μου εκτός Αθηνών και μας άλλαξε την πίστη. Πολύ κλάμα και λίγος ύπνος. Δείχνει να πονάει ο κακομοίρης. Οι δικοί μου λένε ότι όλα αυτά οφείλονται στα δοντάκα που μπορεί να βγάζει.

Όσον αφορά τις μπύρες πίνω περίπου ένα μπουκάλι την ημέρα περίπου...τραβιέται η άτιμη το καλοκαίρι. Σήμερα όμως συγκρατήθηκα και δεν ήπια ούτε σταγόνα!! :wink:

.png.png

Διαφημίσεις

Τα δοντια ειναι ενοχοποιητικο στοιχειο για τις διαρροιες το εχω ξανακουσει......βεβαια οι γιατροι δεν το παραδεχονται οπως και τον πυρετο!

yHVLp3.png G2Hmp3.png

Να προσεξεις να ζητησεις την ΑΛΟΙΦΗ κι οχι την ΚΡΕΜΑ εχει διαφορα.

Οταν εστειλα τον αντρα μου σε δυο φαρμακεια του εδωσαν κρεμα κι ας τους ελεγε για μωρακι.

Διαφημίσεις

Δεν νομίζω να φταίει πάντως η μπίρα. Όταν έχουμε διάρροια του δίνω μια κάψουλα ultralevil,(την ανοίγω βάζω το περιεχόμενο σε ένα κουταλάκι με λίγο νερό και του την δίνω) το οποίο είναι ζακχαρομύκητας, κοινώς μαγιά μπίρας, και αποκαθιστά την χλωρίδα του εντέρου. Με 3 κάψουλες είμαστε ο.κ.!

Love me or Hate me!

I'm still gonna shine!

• 5 months later...

ο μικρουλης μου κανει τα κακακια του περιπου 7 φορες τη μερα και εχω τρελλαθει!!!!μεχρι να πιει το γαλα του τα κανει πανω του!!!ειναι 8 ημερων.ειναι φυσιολογικο τοσες πολλες φορες?και κα8ε φορα κανει απο λιγα.μηπως δε τα κανει ολα μαζι γιαυτο?

DIMITRA1983 , να σου ζήσει!!!Νομίζω είναι φυσιολογικό για τόσο πολύ μικρό μωράκι...θυμάμαι κι η δικιά μου το ίδιο έκανε κι είχα ρωτήσει το γιατρό..μου είχε πεί είναι η φυσιολογική αντίδραση του εντέρου στα νεογέννητα,μόλις τρώνε το έντερο αυτόματα ενεργοποιείται...δεν χάνεις τίποτα όμως να κάνεις κι εσύ μια ερωτησούλα στον δικό σου παιδίατρο...

ευχαριστω Λητω!απλα επειδη δε θυμαμαι κατι τετοιο με την κορη μου γιαυτο μου φενεται παραξενο.Για να πω την αληθεια τρωει και καλα!απο 100 μεχρι 130 γρ καθε φορα.ενω ο γιατρος μου ειπε 70.αλλα δε χορταινει καλα και τσιριζει αν δε του δωσω και το υπολοιπο!!τι να κανουμε ειναι αντρας και εχει νευρα!! :D

Διαφημίσεις

ο μικρουλης μου κανει τα κακακια του περιπου 7 φορες τη μερα και εχω τρελλαθει!!!!μεχρι να πιει το γαλα του τα κανει πανω του!!!ειναι 8 ημερων.ειναι φυσιολογικο τοσες πολλες φορες?και κα8ε φορα κανει απο λιγα.μηπως δε τα κανει ολα μαζι γιαυτο?

Να σου ζήσει ο πιτσιρίκος Δήμητρα! Κι εμένα ο δικός μου έκανε συνέχεια κακάκια του. Μάλιστα μια μέρα είχε φτάσει και στις 11 φορές. Το θυμάμαι χαρακτηριστικά γιατί τις μέτραγα κι αυτό ήταν το ρεκόρ...το συνηθισμένο ήταν 8 φορές την ημέρα! :roll:

.png.png

Ποιος ξέρει!!! Να σκεφτείς ότι μόλις άρχισαν να μειώνονται οι πολλές κενώσεις (πράγμα απολύτως φυσιολογικό) άρχισα να ανησυχω μήπως έπαθε κάτι το παιδί μου!!!

.png.png

DIMITRA1983 να σου ζήσει!! απ' όσο ξέρω τα νεογέννητα είναι γευμα και κακά (εξού μαμ, κακά και νάνι !!) φυσικά ρώτα και τον παιδίατρο σου!

αλήθεια πάντως δεν ξέρω τελικά τί είναι καλύτερο.... εμένα όσο θήλαζε αποκλειστικά έκανε συνήθως μιά φορά την εβδομάδα... και τώρα που έχουμε μπεί στις στέρεες τροφές κάνει 3-4 φορές τη μέρα, από λίγο μεν αλλά με πάρα πολύ ζόρι δε...

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση Μαρία. Με κάλυψε αρκετά το κείμενο που παρεθεσες. Τον θηλάζω ακόμα και παράλληλα τρώει φρουτόκρεμα και χορτόσουπα με μοσχάρι ή κοτοπουλο. Θα προσέξω κι εγω λίγο τη διατροφή μου. Τα κακάκια είναι άλλες φορές πολύ υδαρή και άλλες λίγο πιο σφικτά.

Θα πω και κάτι χαζό..τώρα τελευταία πίνω αρκτή μπύρα. Υπάρχει περίπτωση να τον πείραξε αυτό; Το ξέρο ακούγεται και είναι χαζό αλλά μου πέρασε από το μυαλό.

stellak μου η μπύρα δεν ενοχλεί καθόλου. Ίσα ίσα η μπύρα κατεβάζει γάλα για όσες θηλάζουν. Το είχα διαβάσει κάπου και ρώτησα τον παιδίατρο και μου είπε ότι ισχύει. Εγώ όταν θήλαζα έπινα αρκετή και είχε αποτέλασμα. Γι' αυτό η θηλάζουσες πίνεται άφοβα αλλά με μέτρο μη μεθύσει το μωρό!!! :D
Bsc7p2.png

παλι καλά που μειωθηκαν...εμεις ακομα 4-5 τη μερα..ελεος :D:D

Κι εμεις απο τοτε που ξεκινησε στερεα τροφη σε καθε αλλαγη πανας (6-7 τη μερα αναλογως) εχει και απο μια κουρ....διτσα!!!!

:lol::lol::lol::lol::lol:

ΚΑΙ εγω οταν θηλαζα την κορη μου δεν εκανε τοσες πολλες φορες.μια φορα ειχε να κανει 7 μερες.εκανε 2 φορες τη μερα νομιζω.αλλα τον μικρο δεν ειχα υπομονη να τον θηλασω γιατι ειχα και την μικρη στα ποδια μου που εκλεγε γιατι φοβοταν οτι θα με φαει ο μπεμπης(να κουφαθεις!)και γεννηκα ειχα καποιες δυσκολιες.ολη μερα με ενα παμπερς στο χερι γυρναω...!!!