Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

αποκλειστικος θηλασμος και βαρος

Recommended Posts

θα ηθελα κ εγω τη βοηθεια σας.

γεννησα στις 2/9 ενα αγορακι 2850 γραμ και 50 εκ με φτ. ολα καλα νγηκαμε την 5η μερα με βαρος 2850.θηλαζουμε αποκλειστικα.θα σας γραψω αναλυτικα τις μετρησεις να μου πειτε τη γνωμη σας.

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 39+3

Β. Το φύλο του βρέφους αρρεν

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ)

φτ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία.

επισκληριδιος

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη.

ναι μεγιστη τιμη 11,4 ελαχιστη 8,7(τιμη εξοδου)

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο.

οχι στη μενν αλλα πηρε αντιβιωση επειδη κολλησε μικροβιο κατα τη γεννα.η χορηγησε εγιν ενδομυικα για 5 μερες συνολικα.

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

2/9/2012 2850

3/9/2012 2750

6/9/2012 2850

9/9/2012 2940

12/9/2012 2960

13/9/2012 2965

16/9/2012 2975

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.

8-10

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει

σε ολα

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα

δε παιρνει

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.

6-8 βρεγενες

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο

0-1

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη...

δεν ενεργειτε μπορει να περασουν και 6 μερες χωρις κενωση...δειχνει να ποναει..προχθες του εκανα κλισμα γιατι υπεφερε..

κανει ομοιοπαθητικη απο την πρωτη μερα

δειχνει να θηλαζει ικανοποιητικα και ειναι χαρουμενος μετα απο καθε γευμα

το βραδυ συνηθως κανει 2-3 γευματα.θεωρειτε οτι πρειε να κανει περισσοτερα?να τον ξυπναω?

το συνολικο βαρος πως σας φαινεται?ειναι καλο?

σας ευχαριστω πολυ!

AfgIp2.png

our daugher 5/8/2009

our son 2/9/2012

our little girl 11/10/2014 we love you all♥

Διαφημίσεις

Να σου ζησει!

Το συνολικό βάρος προς το παρόν δεν μπορεί να κριθεί (μην ζυγιζεις τόσο συχνα), το θετικό ειναι ότι εχει βαλει 125 γραμμάρια απο το βάρος γέννησης.

Βάλε στόχο τα 10-12 γεύματα το 24ωρο γιατι με ανησυχεί λίγο το ότι δεν εχει κενώσεις. Η απουσία κενωσεων ειναι φυσιολογική για κάποια μωρα μετα την 20η μέρα ζωής τους.

Όταν κάνει κακα τελικα, τι χρωμα ειναι; Έχουν βλέννες; Ειναι μουσταρδι με σποράκια; Ειναι πράσινα;

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Να σου ζησει!

Το συνολικό βάρος προς το παρόν δεν μπορεί να κριθεί (μην ζυγιζεις τόσο συχνα), το θετικό ειναι ότι εχει βαλει 125 γραμμάρια απο το βάρος γέννησης.

Βάλε στόχο τα 10-12 γεύματα το 24ωρο γιατι με ανησυχεί λίγο το ότι δεν εχει κενώσεις. Η απουσία κενωσεων ειναι φυσιολογική για κάποια μωρα μετα την 20η μέρα ζωής τους.

Όταν κάνει κακα τελικα, τι χρωμα ειναι; Έχουν βλέννες; Ειναι μουσταρδι με σποράκια; Ειναι πράσινα;

ειναι καφε ανοιχτο σαν αλοιφη(το μωρο ειχε καταπιεει μυκωνιο στη γεννα οποτε μαλλον φυσιολογικο ειναι το χρωμα να θεωρησουμε οτι ακομα το αποβαλλει) δεν εχουν βλεννες.

λες δηλαδη ν αυξησω τα γευματα που κανει το 24ωρο ε?

AfgIp2.png

our daugher 5/8/2009

our son 2/9/2012

ειναι καφε ανοιχτο σαν αλοιφη(το μωρο ειχε καταπιεει μυκωνιο στη γεννα οποτε μαλλον φυσιολογικο ειναι το χρωμα να θεωρησουμε οτι ακομα το αποβαλλει) δεν εχουν βλεννες.

λες δηλαδη ν αυξησω τα γευματα που κανει το 24ωρο ε?

Δεν γνωριζω αν σχετίζεται το γεγονός ότι κατάπιε μηκωνιο κι η αντιβίωση με την απουσία κενωσεων. Ο παιδιατρος τι λέει για το ότι δεν κάνει κακα;

Αύξησέ τα καλύτερα. Οι βρεγμενες πάνες δείχνουν ότι πίνει γάλα αλλα δεν μπορω να καταλάβω γιατι δεν κάνει κακα. Ειναι πολλα σε ποσότητα όταν κανει;

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Δεν γνωριζω αν σχετίζεται το γεγονός ότι κατάπιε μηκωνιο κι η αντιβίωση με την απουσία κενωσεων. Ο παιδιατρος τι λέει για το ότι δεν κάνει κακα;

Αύξησέ τα καλύτερα. Οι βρεγμενες πάνες δείχνουν ότι πίνει γάλα αλλα δεν μπορω να καταλάβω γιατι δεν κάνει κακα. Ειναι πολλα σε ποσότητα όταν κανει;

nai einai arketa se posotita.

ο παιδιατρος μου ειπεμεχρι 8 μερες ειναι φυσιολογικο να μην εχει κενωση.δε ξερω πραγματικα.

κ εγω καταλαβαινω οτι τρεφεται καλα.τον βλεπω και τον ακουω να καταπινει μαι χαρα το γαλα.θ αυξησω τα γευματα να δουμε.σ ευχαριστω γι ατις απαντησεις!

AfgIp2.png

our daugher 5/8/2009

our son 2/9/2012

Διαφημίσεις

nai einai arketa se posotita.

ο παιδιατρος μου ειπεμεχρι 8 μερες ειναι φυσιολογικο να μην εχει κενωση.δε ξερω πραγματικα.

κ εγω καταλαβαινω οτι τρεφεται καλα.τον βλεπω και τον ακουω να καταπινει μαι χαρα το γαλα.θ αυξησω τα γευματα να δουμε.σ ευχαριστω γι ατις απαντησεις!

Αυτο που σου είπε ο παιδιατρος ισχύει αλλα για μωρα άνω των 20 ημερών.

Το σημαντικότερο στον θηλασμο και στην μητρότητα γενικά ειναι η αίσθηση που εχει μαμα, αν η μαμα βλέπει ότι ειναι όλα καλα, συνήθως έτσι ειναι! :wink:

Καλη συνέχεια και να μετράς τις βρεγμενες πάνες.

1Xckp3.png

Franz Kafka

οχι δε παιρνω σιδηρο.

αυξηασαμε λιγο τα γευματα μας.εξακολουθει ναμην εχει κενωση ομως.θα παμε και σε παιδογαστρεντερολογο για να αποκλεισουμε προβλημα στα εντερα.

AfgIp2.png

our daugher 5/8/2009

our son 2/9/2012

επαναφερω το θεμα...με τις κενωσεις ειμαστε οκ εχει 1-2 ανα 2 μερες και ειναι φυσιολογικες μουσταρδι με σπορακια.το θεμα με το βαρος συνεχιζει να μ απασχολει...προχθες τον ζυγισα 3κιλα...δεν ειναι πολυ λιγα?γεννηθηκε 2850(εχασε 100 στο μαιευτηριο)..βεβαια η ζυγαρια που εχω δεν ειναι και αξιοπιστη...θηλαζουμε 10-12 φορες απο 10 λεπτα ως 40 μαξ...του δινω ομως και χαμομηλακι(τον βοηθαει στις κενωσεις)...μπορει το χαμομηλι να μας δημιουργει τοσο μεγαλο προβλημα?η παραγωγη μου προς το παρον ειναι οκ εχω αρκετο γαλα.να φωναξω παιδιατρο?

AfgIp2.png

our daugher 5/8/2009

our son 2/9/2012

Μην δινεις χαμομηλι. Δεν προσφέρει τίποτα, τα μωρα δεν αναπτύσσονται με χαμομηλι, γάλα χρειάζονται.. Τα επιπλέον υγρα μειώνουν την πρόσληψη μητρικου γάλακτος. Επίσης αυξάνεται η πιθανότητα σύγχισης θηλων.

Πόσες πάνες βρέχει;

Να ζυγίζεις το μωρο σε αξιόπιστη ζυγαριά.

1Xckp3.png

Franz Kafka

Διαφημίσεις

σ ευχαριστω για την απαντηση!

βρεχει 8-9 πανες καθημερινα.

ναι σιφουρα πρεπει ν αλλαξω ζυγαρια.

και κατι ακομα...αν δε χορταινε θα κοιμοταν μετα?κοιμαται μετα το θηλασμο απο 2ωρες εως 5.

AfgIp2.png

our daugher 5/8/2009

our son 2/9/2012

σ ευχαριστω για την απαντηση!

βρεχει 8-9 πανες καθημερινα.

ναι σιφουρα πρεπει ν αλλαξω ζυγαρια.

και κατι ακομα...αν δε χορταινε θα κοιμοταν μετα?κοιμαται μετα το θηλασμο απο 2ωρες εως 5.

Όταν ένα μωρο κοιμάται δε σημαίνει απαραίτητα ότι δεν πειναει. Μπορει να πέσει σε λήθαργο απο την πείνα και να μην εχει τη δυναμη να ξυπνήσει. Δεν λέω ότι αυτο συμβαίνει στο μωρο σου!!!! Απλα να μην συγχεουμε τον ύπνο με το ότι εχει χορτάσει το μωρο.

Αφου βρέχει τόσες πάνες φαίνεται ότι πίνει οσο γάλα χρειάζεται.

1Xckp3.png

Franz Kafka

μας ειδε ο παιδιατρος χθες...τον ζυγισε 2950...φαινεται ναμην εχει βαλει βαρος τις τελευταιες δεκα μερες.εννοειται προτεινε συμπληρωμα(δε γνωριζει κ πολλα για το θηλασμο)...απο υψος ειμαστε καλα πηρε 4 εκ ειναι 54 τωρα.

δε θελω να δωσω συμπληρωμα...προτιμω να εξαντλησω καθε περιθωριο αποκλειστικου θηλασμου.ο μπεμπης συνεχιζει κ βρεχει 8-10 πανες καθημερινα.καναμε και εξεταση ουρων για να αποκλεισουμε ουρολοιμωξη(υστερα απο εντολη του παιδιατρου) η γενικη βγηκε καλη για την καλλιεργεια θα μαθω σημερα.

επισης πηρα θηλαστρο-το σουινγκ της μεντελα(μαλακια του παιδιατρου μου πε να βγαλω με το θηλαστρο να δουμε ποσο τρωει)...μετα απο 20λεπτα αντλησης εβγαλα μολις 15μλ...ξερω οτι δε σημαινει οτι δεν εχω γαλα...αφου ετσι κ αλλιως το βλεπω να τρεχει το στηθος.

ο παιδιατρος ισχυριζεται οτι δε του φτανει το γαλα μου...μπορει οντως να ειναι ετσι?

θα μας δει και συμβουλος θηλασμου σημερα.

AfgIp2.png

our daugher 5/8/2009

our son 2/9/2012

μας ειδε ο παιδιατρος χθες...τον ζυγισε 2950...φαινεται ναμην εχει βαλει βαρος τις τελευταιες δεκα μερες.εννοειται προτεινε συμπληρωμα(δε γνωριζει κ πολλα για το θηλασμο)...απο υψος ειμαστε καλα πηρε 4 εκ ειναι 54 τωρα.

δε θελω να δωσω συμπληρωμα...προτιμω να εξαντλησω καθε περιθωριο αποκλειστικου θηλασμου.ο μπεμπης συνεχιζει κ βρεχει 8-10 πανες καθημερινα.καναμε και εξεταση ουρων για να αποκλεισουμε ουρολοιμωξη(υστερα απο εντολη του παιδιατρου) η γενικη βγηκε καλη για την καλλιεργεια θα μαθω σημερα.

επισης πηρα θηλαστρο-το σουινγκ της μεντελα(μαλακια του παιδιατρου μου πε να βγαλω με το θηλαστρο να δουμε ποσο τρωει)...μετα απο 20λεπτα αντλησης εβγαλα μολις 15μλ...ξερω οτι δε σημαινει οτι δεν εχω γαλα...αφου ετσι κ αλλιως το βλεπω να τρεχει το στηθος.

ο παιδιατρος ισχυριζεται οτι δε του φτανει το γαλα μου...μπορει οντως να ειναι ετσι?

θα μας δει και συμβουλος θηλασμου σημερα.

καλημέρα!

Καταρχήν μην ζυγίζεις πολύ συχνά. Πέρασα και εγώ τέτοιες ανησυχίες, το μωρό μου πότε παίρνει πολύ πότε λιγότερο. Είναι όμως υγιέστατη και αναπτύσεται καλά. Για να μην αγχώνομαι επέστρεψα την ζυγαριά που είχα στο σπίτι ώστε να μη την ζυγίζω συχνά και αρκούμαι στο να ελέγχω το βάρος της στο γιατρό. Σχετικά με το θήλαστρο, και εγώ αυτό έχω. Το στήθος μου συνεχίζει να τρέχει (για όσες με θυμάστε, ξανάρχισα τα επιθέματα) αλλά με το συγκεκριμένο θήλαστρο ζήτημα να βγάλω λίγες σταγόνες. Θέλω να το δοκιμάσω οταν το παιδί θηλάζει, από το άλλο στήθος που θα τρέχει, αλλά νομίζω πως χρειάζομαι τρίτο χέρι...

Μη δώσεις συμπλήρωμα, το στήθος σου έχει αυτό που χρειάζεται το μωρό. Αν δεις μειωμένη ροή βάζε το μωρό πιο συχνά. Είναι η μία και μοναδική συνταγή που ισχύει για όλες τις γυναίνες, ύπο όλες τις συνθήκες. Βγάζει το ένα στήθος λιγότερο από το άλλο..? Ξεκίνα το θηλασμό προσφέροντας το στήθος που θέλεις να αυξήσεις. Τα πράγματα είναι απλά... Η σύμβουλος θα σε βοηθήσει πολύ, το ίδιο και το φόρουμ. Πέρασα και εγώ αρκετές περιπέτοιες με το θέμα θηλασμός αλλά τις ξεπέρασα και δεν ανησυχώ πιά.

Σημαντικό βρήκα τονα με στηρίζει ο άντρας μου κ ο παιδίατρος. Κάθε φορά που πάμε το μωράκι μας το πρώτο πράγμα που μας ρωτάει είναι πως πάει ο θηλασμός. Δεν είσαι υποχρεωμένη να μάθεις εσύ τον γιατρό για τον θηλασμό- απλά αντικατέστησε τον.

Να σου ζήσει το μωρό!!

d8gLp3.png

iXW1p2.png

Κοριτσάκια μην ανησυχείτε με το βάρος!η δικιά μου με αποκλειστικό θηλασμό το πρώτο μήνα δεν είχε πάρει πολύ!το δεύτερο μήνα πήρε 1500!και τωρΑ είναι ανάμεσα στην 75 και 90 καμπύλη ανάπτυξης και σε ύψος και σε βάρος!με το θήλαστρο δεν κατάφερα να βγάλω ποτέ πάνω από 20 μΛ και είχα νοσοκομειακό!απλά θελει υπομονή!οι πρώτοι μήνες ειναι δύσκ

ολοι!μετά το δεύτερο μήνα και κοιμόταν πολύ και δεν γκρίνιαζε ποτέ!

Διαφημίσεις

psi σ ευχαριστω πολυ για την απαντηση και τιος ευχες!

το εχω ξαναπερασει-το αγχος με το βαρος-με τη κορη μου αν και δε τη θηλασα καθολου δεν επαιρνε βαρος παροτι δεν ειχε προβλημα υγειας...

τι να πω...ενταξει δε το κρυβω ανησυχω λιγο αλλα πιστευω μετα το ραντεβου με τη συμβουλο να το χω ξεπερασει;)

οσο γι ατον απιδιατρο δεν τον αλλαζω γιατι ειναι καλος στα ιατρικα...ενταξει απο θηλασμο δε σκαμπαζει αλλα οκ δε τον θελω γι αυτο.

AfgIp2.png

our daugher 5/8/2009

our son 2/9/2012

ηρθε και η συμβουλος...δε μου ειπε κατι που δε ξερω...πιο συχνα το μωρο στο στηθος, να κοψω πιπιλα και χαμομηλι και να ζυγιζω ανα βδομαδα(καλα αυτη με τη δικια της ζυγαρια μου τον ζυγισε 2800 κοντεψα να παθω εγκεφαλικο τον ζυγισε ομως γυμνο ενω εγω τον ζυγιζω με πανα (στεγνη)κ εσωρουχο-ποση διαφορα να εχει 10-20 γραμ?αυτη μου τον εβγαλε κατω απο το βαρος γεννησης ε οχι δεν ειναι σωστη μετρηση μη τρελαθουμε κιολας!!

μου ειπε να παρω κ μαγια μπυρας.

το μωρο ειδε οτι πιανει καλα το στηθος δεν εχουμε θεμα εκει, μου εδειξε και στασεις θηλασμου(εγω εκανα μαλακια δεν εβαζα σωστα τα δαχτυλα στο στηθος κ εκοβα τη ροη ενω η ηλιθια τοσο καιρο νομιζα οτι εκανα μασαζ στο στηθος:cry:)

μου ειπε να τον ξαναζυγισω σε μια βδομαδα και θα δουμε..αν δε παρει βαρος θα κανουμε αντλησεις κ αν δε παρει παλι τοτε θα δωσουμε και συμπληρωμα-ελπιζω να μη χρειαστει!

AfgIp2.png

our daugher 5/8/2009

our son 2/9/2012

Συγνώμη που κάνω κατάχρηση στο θέμα σου, αλλά μήπως θα μπορούσες να μου πεις με ποιον τρόπο έκοβες τη ροή στο γάλα, γιατί εμένα ο μικρός πνίγεται από την μεγάλη ροή και προσπαθώ να βρω τρόπους να την μειώσω (με στάσεις στο θηλασμό). Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Elisabeth έχετε κάνει εξετάσεις στο μωρο για ουρολοιμωξη;

Τρως πολλα γαλακτοκομικα;

Erin βάλε το μωρο να θηλαζει καθισμένο στο πόδι σου ή στην κλασική στάση αλλα εσυ με την πλατη γερμένη σε μαξιλάρια.

Επίσης, μπορείς να βγάζεις το μωρο απο το στηθος μόλις κατεβαίνει το γάλα, να το μαζεύεις σε ένα πετσετακι και να ξαναβαζεις το μωρο μόλις ηρεμήσει η ροη.

Αν δίνεις και τα δυο στήθη σε κάθε γεύμα μπορείς να δοκιμασεις να δίνεις το ένα στηθος σε κάθε γεύμα. Στο επόμενο γεύμα αλλάζεις στηθος.

Σε λίγο καιρο θα εχει μάθει να το διαχειρίζεται.

Τα κακα τι χρωμα ειναι;

1Xckp3.png

Franz Kafka

εριν αυτο που εκανα κ ηταν λαθος ειναι οτι κρατουσα το στηθος οπως κραταμε το τσιγαρο κκ πιεζα με το δαχτυλο κοντα στη θηλη με αποτελεσμα να κοβεται η ροη του γαλακτος...

νινα ναι καναμε εξετασεις προχθες ολα καλα καθαρη και η γενικη και η καλλιεργεια-ο παιδιατρος μας ειναι και ουρολογος κ ειναι το πρωτο πραγμα που κοιταει οταν ενα παιδι δε παιρνει βαρος;)

κατα τ αλλα εχουμε αλλο προβλημα τωρα...ο μπεμπης κλαει κ χτυπιεται στο στηθος...ενα δραμα...ειδικα τ απογευματα δε θελει καθολου στηθος...ευτυχως τρωει το βραδυ και μεσα στη μερα αλλα εχει μειωθει και η ωρα που καθεται στο στηθος και η συχνοτητα των γευματων...

ειναι φανερο πλεον οτι δε μπορω να καλυψω τις αναγκες του,πειναει κ χρειαζεται περισσοτερο γαλα.το θεμα ειναι οτι εχω γαλα αλλα αυτος δε καθεται στο στηθος κ αυτο με στενοχωρει παρα πολυ:(

νοικιασα νοσοκομειακο θηλαστρο να κανω αντλησεις αλλα χαλια...δε βγαζω παρα ελαχιστο...το μεσημερι που ανλησα εβγαλα μολις 20 μλ και απο τα 2 στηθη..

θα κανω υπομονη μια βδομαδα θα κανω αντλησεις μπας και βγαλω τιποτε κ ελπιζω να επανελθει ο μπεμπης κανονικα στο στηθος..εχουμε κ θεματακι μαλλον με συγχιση θηλων...ολα μαζι ρε γμτ!!

αυτα προς το παρον.

AfgIp2.png

our daugher 5/8/2009

our son 2/9/2012

εριν αυτο που εκανα κ ηταν λαθος ειναι οτι κρατουσα το στηθος οπως κραταμε το τσιγαρο κκ πιεζα με το δαχτυλο κοντα στη θηλη με αποτελεσμα να κοβεται η ροη του γαλακτος...

νινα ναι καναμε εξετασεις προχθες ολα καλα καθαρη και η γενικη και η καλλιεργεια-ο παιδιατρος μας ειναι και ουρολογος κ ειναι το πρωτο πραγμα που κοιταει οταν ενα παιδι δε παιρνει βαρος;)

κατα τ αλλα εχουμε αλλο προβλημα τωρα...ο μπεμπης κλαει κ χτυπιεται στο στηθος...ενα δραμα...ειδικα τ απογευματα δε θελει καθολου στηθος...ευτυχως τρωει το βραδυ και μεσα στη μερα αλλα εχει μειωθει και η ωρα που καθεται στο στηθος και η συχνοτητα των γευματων...

ειναι φανερο πλεον οτι δε μπορω να καλυψω τις αναγκες του,πειναει κ χρειαζεται περισσοτερο γαλα.το θεμα ειναι οτι εχω γαλα αλλα αυτος δε καθεται στο στηθος κ αυτο με στενοχωρει παρα πολυ:(

νοικιασα νοσοκομειακο θηλαστρο να κανω αντλησεις αλλα χαλια...δε βγαζω παρα ελαχιστο...το μεσημερι που ανλησα εβγαλα μολις 20 μλ και απο τα 2 στηθη..

θα κανω υπομονη μια βδομαδα θα κανω αντλησεις μπας και βγαλω τιποτε κ ελπιζω να επανελθει ο μπεμπης κανονικα στο στηθος..εχουμε κ θεματακι μαλλον με συγχιση θηλων...ολα μαζι ρε γμτ!!

αυτα προς το παρον.

Δε μπορει να μη χορταινει και να βρεχει 8-10 πανες.

Η κορη σου γιατι δεν επαιρνε βαρος τελικα;

ζυγαρια με ζυγαρια εχει αποκλιση, ζυγιζε το σε μια σταθερα.

Μηπως επειδη ψηλωσε δεν πηρε καλο βαρος;(δεν ξερω αν παιζει ρολο/παντως και με μας ετσι εγινε:βαρος λιγοτερο απο το κανονικο αλλα εκεινο το διαστημα ψηλωσε πολυ.)

Στη θεση σου δεν θα το παλευα με αντλησεις, ασε το μωρο να σε οδηγησει. Μηπως αντιδρα ετσι επειδη το πιεζεις πολυ;Οταν τραβιεται τραβαει και τη ρωγα σου μαζι;

Κανε υπομονη λιγες μερες να δεις πως θα παει με το βαρος.Δε χαλασε ο κοσμος να περιμενεις λιγο. Να δεις σε 2-3 μερες θα στρωσει κι η συμπεριφορα του.

Γεννησαμε! 28-06-2012 :P

Ρίξε μια ματια εδω http://kellymom.com/parenting/parenting-faq/fussy-evening/

Αυτο που περιγράφεις είναι αρκετα συνηθισμένο.

1Xckp3.png

Franz Kafka

Δε μπορει να μη χορταινει και να βρεχει 8-10 πανες.

Η κορη σου γιατι δεν επαιρνε βαρος τελικα;

ζυγαρια με ζυγαρια εχει αποκλιση, ζυγιζε το σε μια σταθερα.

Μηπως επειδη ψηλωσε δεν πηρε καλο βαρος;(δεν ξερω αν παιζει ρολο/παντως και με μας ετσι εγινε:βαρος λιγοτερο απο το κανονικο αλλα εκεινο το διαστημα ψηλωσε πολυ.)

Στη θεση σου δεν θα το παλευα με αντλησεις, ασε το μωρο να σε οδηγησει. Μηπως αντιδρα ετσι επειδη το πιεζεις πολυ;Οταν τραβιεται τραβαει και τη ρωγα σου μαζι;

Κανε υπομονη λιγες μερες να δεις πως θα παει με το βαρος.Δε χαλασε ο κοσμος να περιμενεις λιγο. Να δεις σε 2-3 μερες θα στρωσει κι η συμπεριφορα του.

αυτο λεω κ εγω...ομως δε παιρνει βαρος αυτο ειναι γεγονος κ δε μπορω να το παραβλεψω.ειμαστε οκ με τις βρεγμενες πανες ομως οι κενωσεις αν και φυσιολογικες σε χρωμα κ συσταση ειναι 1 ανα ε-4 μερες γεγονος που πιθανον δειχνει οτι δε τρεφεται επαρκως-ετσι μου ειπε η συμβουλος.

το σκεφτηκα κ εγω αυτο με το υψος η λογικη λεει οτι ειναι πιθανο αν ισχυει αλλα δεν εχω ρωτησει.

ευτυχως δε μου τραβαει τη θηλη και δε μ εχει πονεσει...απο τον εκνευρισμο του τη χανει, του φευγει απ το στομα.

ναι θα περιμενω να δω τι βαρος θα παρει αυτη τη βδομαδα.σ ευχαριστω για την απαντηση σου.

νινα το εχω υποψη μου αυτο το εχω διαβασει.ευχαριστω!

υγ οσο για τη κορη μου αν και δε θηλασε καθολου δεν εβαζε βαρος χωρις να εχει καποιοπροβλημα υγειας...μαλλον δε το διατυπωσα σωστα ομως....εβαζε το ελαχιστο βαρος καθε μηνα...χρονισε γυρω στα 7 κιλα κ τωρα ειναι 38 μηνων 11,5...εκτος καμπυλης αλλα σε εναρμονιση με το υψος της στο οποιο τελικα εχει κ προβλημα(μερικη ελλειψη αυξητικης η οποια ενδεχεται να φτιαξει με τη παροδο του χρονου)

AfgIp2.png

our daugher 5/8/2009

our son 2/9/2012

Ειναι και τοσο μικρο το μωρακι που δε μπορεις να καταλαβεις απο τις μεχρι τωρα μετρησεις ρε γμτ.Παντως κι η δικη μου 80γρ εβαλε τις πρωτες δυο εβδ, μετα εκανε το μπαμ.Κι ο δικος σου κατι εχει παρει...Οι κενωσεις ειναι το πιο περιεργο, σκεφτηκες να πας σε παιδογαστρολογο;

Α, εν τω μεταξυ σε αυτη την ηλικια ξεκινανε κι οι κολικοι, ετσι;...Αν δεν ειχε γαλα το στηθος σου θα τραβουσε και τη θηλη μαζι.Δε νομιζω το προβλημα να ειναι στο θηλασμο ουτε για τη συμπεριφορα ουτε για το βαρος.Ωστοσο εχεις αυξησει τα γευματα; Δε θυμαμαι εχεις κοψει τα γαλακτοκομικα(αν και ειναι νωρις για κατι τετοιο);

Γεννησαμε! 28-06-2012 :P

Erin βάλε το μωρο να θηλαζει καθισμένο στο πόδι σου ή στην κλασική στάση αλλα εσυ με την πλατη γερμένη σε μαξιλάρια.

Επίσης, μπορείς να βγάζεις το μωρο απο το στηθος μόλις κατεβαίνει το γάλα, να το μαζεύεις σε ένα πετσετακι και να ξαναβαζεις το μωρο μόλις ηρεμήσει η ροη.

Αν δίνεις και τα δυο στήθη σε κάθε γεύμα μπορείς να δοκιμασεις να δίνεις το ένα στηθος σε κάθε γεύμα. Στο επόμενο γεύμα αλλάζεις στηθος.

Σε λίγο καιρο θα εχει μάθει να το διαχειρίζεται.

Τα κακα τι χρωμα ειναι;

Το μωρό το βάζω μπρούμυτα ξαπλωμένο πάνω μου και πάλι πνίγεται. Αυτό γίνεται για περισσότερο από ένα μήνα τώρα και, εκτός του ότι είναι κουραστικό, με στενοχωρεί να το βλέπω να ουρλιάζει. Δίνω ήδη ένα στήθος σε κάθε γεύμα, ίσως και σε δύο. Τα κακά του δυστυχώς εδώ και 15 ημέρες είναι πράσινα με βλένες. Μόλις έκανε και το πρώτο του εμβόλιο είχε και λίγο αίμα και από τότε έχω περιορίσει τα γαλακτοκομικά και το μοσχάρι. Ευτυχώς, όμως παίρνει πολύ καλό βάρος. Οι ζυγίσεις του είναι:

26/07: 3000

29/07: 2980

09/08: 3600

31/08: 4820

28/09: 5910

Αν έχετε να μου προτείνετε κάτι να με βοηθήσει θα ήμουν ευγνώμων.