Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Καρκίνος μαστού;

ΡίαΑ

Recommended Posts

Καλημέρα..

Ήθελα να πω πως τελικά δεν είμαι έγκυος όπως είχα αναφέρει σε άλλο ποστ μου σχετικά με την κόρη μου.

Απλά έχω κάποιες ενδείξεις για καρκίνο του μαστού. Το ψάχνουμε.

Λοιπόν θα σας πως τα συμπτώματα και αν κάποια ξέρει κάτι ας μου το πει.

Έχω εκκρίσεις κίτρινων υγρών και από τους δύο μαστούς μετά από πίεση και κάποια "καψίματα" μερικές φορές.

Πριν 3 χρόνια γέννησα την κόρη μου και τη θήλασα 6-7 μήνες περίπου. Εδώ και καιρό πίστευα πως έχει μείνει γάλα διότι είχα υπερβολικό..

Σήμερα διάβασα κάτι παραπάνω και πλέον έχω άσχημο προαίσθημα.

Διαφημίσεις

αυτά που αναφέρεις είναι συμπτώματα καρκίνου του μαστού...

το παρήγορο είναι ότι έχεις τα υγρά και στους δύο μαστούς (είναι σπανιότερο να εμφανιστεί ταυτόχρονα καρκίνος και στους δύο μαστούς)

πως είναι η υφή και η εμφάνηση του στήθους σου;

Η εμφάνιση και η υφή του στήθους μου είναι φυσιολογικές, τα υγρά βγαίνουν μετά από πολλή πίεση και όχι τρομερές ποσότητες αλλά σταγόνες. Δεν έχω ψηλαφίσει όμως κάποιο όγκο ή κάτι άλλο περίεργο και ο κύκλος μου είναι σταθερός.

Να σημειώσω πως πήρα βάρος απότομα πριν 6 χρόνια λόγω θυρεοειδούς.

Έχεις ελέγξει την προλακτίνη; Γιατί εγώ πριν κάποια χρόνια είχα τα ίδια συμπτώματα και τελικά προέρχονταν από ένα μικροσκοπικό αδένωμα στη υπόφυση που εκτόξευε την τιμή της προλακτίνης! Ακολούθησα αγωγή και πλέον έχει φύγει.

8hwQp3.png

Εμένα το μυαλό μου πηγαίνει στο γάλα το οποίο μπορεί να υπάρχει και χρόνια μετά τον αποθηλασμό και βγαίνει αν πιέσεις τη θηλή. Εγώ το είχα και στο γιο μου αλλά έμεινα αμέσως έγκυος στην κόρη μου και δεν μπορώ να ξέρω για πόσο καιρό θα είχα ακόμα. Έχω μόλις δύο μήνες που αποθήλασα την κόρη μου και αν πιέσω ελαφρά να φανταστείς βγάζω ακόμα άσπρο γάλα. Δεν το θεωρώ απίθανο να έχω κίτρινο υγρό μήνες ή και χρόνια αργότερα έτσι όπως βλέπω τα πράγματα. Επίσης είναι θετικό ότι οι εκκρίσεις είναι και από τα δύο στήθη σου και μετά από πίεση. Να έχεις κάτι και στα δύο στήθη μου φαίνεται απίθανο... Και νομίζω ότι στον καρκίνο έχεις εκκρίσεις χωρίς πίεση. Το ότι επίσης δεν ψηλαφείς κάτι είναι θετικό. Έχεις άλλους παράγοντες επιβαρυντικούς? Ηλικία, κληρονομικότητα, διατροφή, κάπνισμα, ορμόνες, πρόωρη εμμηναρχή τι έχεις να σημειώσεις σχετικά με τα παραπάνω? Επίσης ένα παιδί και θηλασμός έστω και για έξι-επτά μήνες είναι παράγοντες που προλαμβάνουν τον καρκίνο. Πώς το ψάχνετε? Μαστογραφία έκανες?

Διαφημίσεις

Δες και την προλακτίνη καλά σου λέει η κοπέλα. Προκαλεί εκκρίσεις από το στήθος και μπορεί η αύξηση της προλακτίνης να οφείλεται και σε παθήσεις του θυρεοειδούς, όπως ο υποθυρεοειδισμός! ;)

Μόλις σήμερα μου "μπήκαν υποψίες" διαβάζοντας τα συμπτώματα που ανέφερα στην αρχή. Το ότι μεσολαβεί Σαββατοκύριακο δεν μας αφήνει να κάνουμε πολλά, λείπει και η γυναικολόγος μου και δεν σηκώνει το κινητό!

Μια γνωστή μου που έχει καρκίνο μου είπε να κάνω ψηφιακό υπέρηχο πρώτα και όχι μαστογραφία και μετά να πάω σε μαστολόγο (σε καμία περίπτωση σε ανειδίκευτο γυναικολόγο) να δει τα αποτελέσματα.

Ηλικία, είμαι 23 και δεν υπάρχει κληρονομικότητα απ'ότι ξέρω κάποιος άλλος παράγοντας δεν υπάρχει. Κάπνιζα και καπνίζω όχι όμως πολύ 4-5 τσιγάρα την εβδομάδα και αν!

Πως ελέγχετε η προλακτίνη;

Με αιματολογικό έλεγχο με μια απλή αιμοληψία. Τι να σου πω, είσαι μικρή σε ηλικία και μου φαίνεται εξαιρετικά απίθανο μιας και δεν έχεις κληρονομικότητα. Από εκεί κι έπειτα καλά κάνεις και ψάχνεσαι, ποτέ δεν ξέρεις...

Φυσικά και θα πας σε μαστολόγο, καλά στα λέει η φίλη σου! Και ναι ξεκίνα με υπέρηχο και βλέπετε μετά με τη βοήθεια του ειδικού ποια κατεύθυνση θα ακολουθήσετε.

Μπορείς να ξεκινήσεις από βδομάδα με τον υπέρηχο και παράλληλα να εξετάσεις και την προλακτίνη σου για να μη χάνεις χρόνο και για να μη σε φάει και το άγχος. Ίσως να υπάρχουν και άλλες αιτίες για αυτές τις εκκρίσεις. Θα σου πει ο ειδικός καλύτερα.

Πάντως εγώ επιμένω ότι δεν είναι καρκίνος. Άσε που υπάρχουν και καλοήθεις όγκοι, όζοι ή κύστες που προκαλούν παρόμοια συμπτώματα. Με τη μία καρκίνος κι εσύ! :P

Διαφημίσεις

Ωραία τότε θα κάνω και αυτή την εξέταση..

Η αλήθεια είναι πως έναν μικρό πανικό τον νιώθεις αλλά γενικά δεν θα τρελαθώ κιόλας. Είναι μέχρι να μάθω τι γίνεται, μετά όλα αντιμετωπίζονται!

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, ήταν πραγματικά πολύτιμες! Θα επιστρέψω να σας ενημερώσω όταν θα έχω νεότερα.

Μακριά απ'όλες μας αυτά, και η πρόληψη σώζει.. Γιατί και τίποτα να μην έχω, το μαθηματάκι μου ήδη το πήρα!:wink:

Koita den eimai oute gynaikologos,oute endokrinologos,eimai iatros kardiologos kai ta symptwmata pou anafereis teriazoun me to prolaktinwma (yperekkrisi prolaktinis).sunithos o karkinos tou mastou den exei tetoia sumptomata alla afto den simainei oti den thelei diereunisi.kala tha ekanes na kaneis mia exetasi aimatos gia prolaktini,mia magnitiki giati to prolaktinwma einai ena adenoma upofusis.kai na sumbouleuteis enan endokrinologo kai gunaikologo.elpizw na boithisa ligo,makari na xekoliseis ligo apo to karkino mexri na mpei i diagnwsi.perastika kai kala apotelesmata.

:shock::shock::shock: κοριτσια :shock μετα απο αυτο το θεμα ζουμπισα το στηθος μου και εβγαλα 1-2 σταγονες γαλα .!!!!!!! ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΩΡΑ ΠΑΛΙ? .. βεβαια εγω αποθηλασα πριν 6μηνες περιπου..

ΥΓ: Καλη μου κοπελα σου ευχομαι υγεια και ολα μα ολα θα πανε καλα αν και εγω νομιζω οτι δενειναι καρκινος και μαλιστα σε τετοια ηλικια!

Εγώ πάντως τη Δευτέρα θα κάνω πρώτα ένα τηλεφώνημα σε μαστολόγο (ΠΟΤΕ σε γυναικολόγο!) και θα ακολουθήσω τις οδηγίες του για να μου φύγουν οι αμφιβολίες...

Εγώ πάντως τη Δευτέρα θα κάνω πρώτα ένα τηλεφώνημα σε μαστολόγο (ΠΟΤΕ σε γυναικολόγο!) και θα ακολουθήσω τις οδηγίες του για να μου φύγουν οι αμφιβολίες...

με πρόλαβες για το μαστολόγο.....

μόνο μαστολόγο ποτέ γυναικολόγο θα το βρωντοφανάζω πάντα....

αυτός θα σε καθυσηχάσει ή θα σε ανησηχίσει μην βγάζεις από μόνη σου σημπεράσματα...

Διαφημίσεις

Καλημέρα! Εννοείται να πας σε μ α σ τ ο λ ό γ ο!!!!!!

Περιμένουμε να μας πεις ευχάριστα...

Φιλικά

Καλή σου μέρα. Το ίδιο ακριβώς είχα κι εγώ στην ηλικία σου χωρίς να έχω παιδιά και να είμαι έγκυος. Ο ενδοκρινολογικΌς έλεγχος έδειξε αυξημένη προλακτίνη.εύχομαι όλα να σου πάνε καλά!

Οι ηλίθιοι είναι αήτητοι

Καλησπέρα.Και η μαμά μου το είχε ενώ είχαν περάσει πολλά χρόνια αφότου έκανε παιδιά, φαντάσου το θυμάμαι εγώ που είμαι η τελευταία, και ήταν αυξημένη προλακτίνη.Παντως μην σταματήσεις να το ψάχνεις.

Πως ελέγχετε η προλακτίνη;

όπως σου είπαν οι κοπέλες παραπάνω με αιματολογική εξέταση

Θα πρέπει τουλάχιστον 2 ημέρες πριν την αιμοληψία να μην έχεις ζουλίξει το στήθος, να μην το έχεις τρίψει με το σφουγγάρι την ώρα του μπάνιου, να μην έχεις κάνει σεχ και να είσαι ήρεμη, αν πχ τσακωθείς με κάποιον άλλο οδηγό στο δρόμο προς το μικροβιολογικό, η τιμή θα ανεβεί!!!!!!

Τέλος δεν πρέπει να έχεις περίοδο, θέλει συγκεκριμένες ημέρες του κύκλου, που δεν τις θυμάμαι όμως

Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΟ ΧΑΡΙΣΜΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ.

όπως σου είπαν οι κοπέλες παραπάνω με αιματολογική εξέταση

Θα πρέπει τουλάχιστον 2 ημέρες πριν την αιμοληψία να μην έχεις ζουλίξει το στήθος, να μην το έχεις τρίψει με το σφουγγάρι την ώρα του μπάνιου, να μην έχεις κάνει σεχ και να είσαι ήρεμη, αν πχ τσακωθείς με κάποιον άλλο οδηγό στο δρόμο προς το μικροβιολογικό, η τιμή θα ανεβεί!!!!!!

Τέλος δεν πρέπει να έχεις περίοδο, θέλει συγκεκριμένες ημέρες του κύκλου, που δεν τις θυμάμαι όμως

Νομίζω ότι πρέπει να έχεις περίοδο, γίνεται τις 3 πρώτες ημέρες της περιόδου, εγώ έτσι την είχα κάνει μαζί με άλλες ορμονολογικές βέβαια.

Ολα καλά κορίτσια!!!!!!! Χθες έκανα έναν υπέρηχο μετά από τη συνομιλία που είχα με τον μαστολόγο!! Τσέκαρε ο γιατρός στο υπέρηχο, ξεφυσούσα εγώ... Δε μιλούσε, δεν λαλούσε ο τύπος, απλά τσέκαρε!! Όταν τον ρώτησα τι γίνεται γελάει και λέει "αλλιώς οι φωτογραφίες δε βγαίνουν"! Ο μαστολόγος βέβαια μου ζήτησε μετά από 4 μήνες να ξανά κάνω έναν ακόμη υπέρηχο. Προλακτίνη είπε όχι ακόμη!!

Ολα καλά κορίτσια!!!!!!! Χθες έκανα έναν υπέρηχο μετά από τη συνομιλία που είχα με τον μαστολόγο!! Τσέκαρε ο γιατρός στο υπέρηχο, ξεφυσούσα εγώ... Δε μιλούσε, δεν λαλούσε ο τύπος, απλά τσέκαρε!! Όταν τον ρώτησα τι γίνεται γελάει και λέει "αλλιώς οι φωτογραφίες δε βγαίνουν"! Ο μαστολόγος βέβαια μου ζήτησε μετά από 4 μήνες να ξανά κάνω έναν ακόμη υπέρηχο. Προλακτίνη είπε όχι ακόμη!!

Χαίρομαι που πήγαν όλα καλά, σου έφυγε ένα βάρος τώρα.Δυστυχώς το μυαλό μας πάντα πάει στο χειρότερο σενάριο. Τί ήταν τελικά;

μπραβο κοριτσακι μου..τελος καλο ολα καλα...παντως μια προλακτινη να την κανεις..και η αδελφη μου ειχε αναλογα συμπτωματα και η προλακτινη ηταν στα υψη...

• 2 εβδομάδες μετά...

Δημιουργείται λόγω θυρεοειδούς αυτό το υγρό, 4 μήνες μετά που θα ξανά κάνω υπέρηχο θα κάνω και προλακτίνη, έτσι είπε ο μαστολόγος.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...