Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ανησυχο μωρο!

Recommended Posts

Εχω αγανακτησει.Δεν κοιμαται καθολου μα καθολου.Λιγο το βραδυ που ηρεμει απο το μπανιο.Αεριζεται οοοοοοοολη μερα και νυχτα.Εχει βλεννες στα κακακια του και καθε πρωι μεχρι το μεσημερι τα κανει ολη την ωρα.Γεματες οι πανες ζοριζεται παρα πολυ.Δεν τρωει.Ολη την ωρα τραβιεται.Τρωει 1 λεπτο τραβιεται για 2 ξανατρωει τραβιεται.Εκτος απο 2-3 φορες τη μερα που τρωει κανονικα.Τι μπορει να φταιει?Εχει καποια ιωση?Και αυτο με τις πανες πολυ περιεργο μιλαμε για ποσοτητα.(συγνωμη κιολας)

lo5lp3.pngtumhp3.png

Διαφημίσεις

• Replies 60
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Πόσο καιρό συμβαίνει αυτό;

Βλέννες στα κακά και αέρια δείχνουν ότι το εντεράκι του ζορίζεται. Αυτό που τρώει το ενοχλεί.

Κούκλα δε θυμάμαι αν θηλάζεις ή όχι ώστε να σου πω γνώμη.

Α, καλά είμαι ζώον, τώρα είδα το τίκερ. Διάβασε το θέμα αλλεργία σε μωρό που θηλάζει και επειδή είναι τεράστιο ξεκίνα με αποχή από τα γαλακτοκομικά (ΟΛΑ από όλα τα ζώα και σε όλες τις μορφές) ακόμη και από συσκευασμένες τροφές. Λογικά στις 10 ημέρες θα αρχίσεις να βλέπεις διαφορά. Για να καθαρίσει τελείως το μωρό από τις πρωτεϊνες του γάλακτος χρειάζεται 4 εβδομάδες. Αν δεν δεις βελτίωση ο επόμενος ύποπτος είναι η γλουτένη.... Ε, καλά μέχρι τότε θα τα ξαναπούμε.

Εννοείται ότι ενημερώνεις παιδίατρο.... Δε χρειάζεται να ανησυχείς, απλά ελέγχεις τις πάνες καθημερινά όπως κάνεις δηλαδή.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Εχει τωρα 2 εβδομαδες περιπου νομιζω και ισως λιγο παραπανω.Δεν εχει συνεχεια βλεννες.Μονο ζοριζεται?Για να αμολησει μια,γκρινια μεγαλη.Δεν τρωω γαλακτοκομικα.Παιρνω ασβεστιο.Τον ενημερωσα ειπε θα το κοιταξει τωρα που θα παμε για εμβολιο αλλα μου λεει εφοσον δεν κανει πυρετο δεν ειναι τιποτα ανησυχητικο.Ενταξει θα κοιταξω

lo5lp3.pngtumhp3.png

Κοίτα τα συστατικά στο ασβέστιο που παίρνεις.

Αν νιώθεις ότι ο γιατρός σου το βλέπει ελαφρά πάρε δεύτερη γνώμη.

Η αλήθεια είναι ότι είναι και περίοδος κολικών, αλλά έτσι όπως το περιγράφεις (δεν κοιμάται δεν τρώει) χρειάζεται παρέμβαση άμεσα, γιατί δεν υπάρχει λόγος να ταλαιπωρείται το μωρό.

Όταν λέμε γαλακτοκομικά εννούμε και αυτά που βρίσκονται π.χ. στο ψωμί του τοστ. (τα λεγόμενα κρυμμένα). Περιμένω τα καλά νέα σου σύντομα.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Εμ να πω την αληθεια τα κρυμμενα δεν τα κοιταω.Για να καταλαβεις ακομα δεν κοιμηθηκε απο το πρωι.Ολη μερα το ματι ορθανοιχτο.Και τωρα λαγοκοιμαται ειμαι στο δωματιο του και κανει καθε λιγο μες τον υπνο του μμμ μμμμ μμμ προφανως ποναει.Τι να πω!

Το Νατεκαλ παιρνω.Σ'ευχαριστω για το ενδιαφερον.:)

lo5lp3.pngtumhp3.png

Διαφημίσεις

Και εγώ θα συμφωνήσω στο να πάρεις δεύτερη γνώμη αν ο γιατρός το βλέπει χαλαρά το θέμα.Εμείς είχαμε τραβήξει τα ίδια και χειρότερα λόγω αλεργιας.Επί ένα μήνα κάθε μέρα να πονάει,να κλαίει γιατί πινουσε και δεν μπορούσε να φάει από τον πόνο που της προκαλούσε το γάλα...χίλια δύο είχαμε τραβήξει.και την πρώτη φορά οι εξετάσεις δεν έδειξαν αλεργια.όταν πλέον έφτασε να μην τρώει σχεδόν καθόλου πήγαμε σε παιδογαστρεντερολογο και μας την βρήκε.Πρόσεχε πολύ την διατροφή σου μέχρι να βρείτε τι έχει είναι κρημα να ταλαιπωρείται.Του δίνεις και κάτι άλλο πχ τσάι η νερό?? Ρωτώ επειδή είχα παρατηρήσει στη δική μου όταν της έδεινα γάλα δεν το ήθελε ενώ το τσάι το ρουφουσε σε δευτερόλεπτα

aRjHp3.pngiD6Np3.png

Ε, μα στα μωρά δε μας ανησυχεί μόνο ο πυρετός και όχι η αλλεργία δεν κάνει πυρετό. Πάρε στάνταρ δεύτερη γνώμη, δε μου αρέσουν αυτά που σου είπε, εκτός κι αν δεν είχε όλα τα δεδομένα (π.χ. για τον ύπνο και τα αέρια). Δεν είμαι γιατρός, αλλά το μωρό κι εσύ χρειάζεστε βοήθεια ακόμη κι αν το ζήτημα είναι εντελώς απλό.

Α, και πες με μουρλή, αλλά εμβόλιο σε μωρό που δεν νιώθει καλά, εγώ προσωπικά δεν θα έκανα.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Και εγώ θα συμφωνήσω στο να πάρεις δεύτερη γνώμη αν ο γιατρός το βλέπει χαλαρά το θέμα.Εμείς είχαμε τραβήξει τα ίδια και χειρότερα λόγω αλεργιας.Επί ένα μήνα κάθε μέρα να πονάει,να κλαίει γιατί πινουσε και δεν μπορούσε να φάει από τον πόνο που της προκαλούσε το γάλα...χίλια δύο είχαμε τραβήξει.και την πρώτη φορά οι εξετάσεις δεν έδειξαν αλεργια.όταν πλέον έφτασε να μην τρώει σχεδόν καθόλου πήγαμε σε παιδογαστρεντερολογο και μας την βρήκε.Πρόσεχε πολύ την διατροφή σου μέχρι να βρείτε τι έχει είναι κρημα να ταλαιπωρείται.Του δίνεις και κάτι άλλο πχ τσάι η νερό?? Ρωτώ επειδή είχα παρατηρήσει στη δική μου όταν της έδεινα γάλα δεν το ήθελε ενώ το τσάι το ρουφουσε σε δευτερόλεπτα

Οχι τιποτα μονο δικο μου γαλα.Ουτε καν πιπιλα δεν του εχω δωσει.

Ετσι οπως τα λες ναι θα παρω δευτερη γνωμη.

Ε, μα στα μωρά δε μας ανησυχεί μόνο ο πυρετός και όχι η αλλεργία δεν κάνει πυρετό. Πάρε στάνταρ δεύτερη γνώμη, δε μου αρέσουν αυτά που σου είπε, εκτός κι αν δεν είχε όλα τα δεδομένα (π.χ. για τον ύπνο και τα αέρια). Δεν είμαι γιατρός, αλλά το μωρό κι εσύ χρειάζεστε βοήθεια ακόμη κι αν το ζήτημα είναι εντελώς απλό.

Α, και πες με μουρλή, αλλά εμβόλιο σε μωρό που δεν νιώθει καλά, εγώ προσωπικά δεν θα έκανα.

Ναι θα παρω.Τα αερια του το ειπα.Τωρα για τον υπνο μου λεει μπορει να ειναι η ζεστη.Εχεις απολυτο μα απολυτο δικιο δεν θα του το κανω αμα δεν λυθει.Ανησυχω παρα πολυ!Κοιμοταν παντα λιγο εστω μια ωρα τη μερα.Μεσα στις τελευταιες 2,5 εβδομαδες κοιμηθηκε 2-3 μερες μονο το μεσημερι για 1-2 ωρες.Υπαρχει περιπτωση να ναι στο παιδι?

lo5lp3.pngtumhp3.png

Αν όλα ήταν μέλι γάλα θα μπορούσες να το σκεφτείς αυτό. Που και πάλι ένα βρέφος πρέπει να κοιμάται έστω και διακεκομμένα. Αφού όμως έχει το μωράκι ενοχλήσεις καλά κάνεις και προβληματίζεσαι.

Δε χρειάζεται να ανησυχείς χρειάζεται να δράσεις και να διεκδικήσεις αυτό που θέλεις κι έχεις ανάγκη απ τον παιδίατρο. Βρες, για τη δεύτερη γνώμη γιατρό που να ξέρει από θηλασμό πάντως για να μην ακούσεις μπαρούφα.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Για να πω την μαυρη αληθεια δεν μου ειπε τιποτα για γαλακτοκομικα.Μου ειπε τι να μην τρωω αλλα τιποτα για γαλα.Κοιμοταν απο λιγο στο στηθος παντα,τωρα ουτε κ εκει.Με το που τον θηλαζω προσπαθει να τον παρει και να τρωει ταυτοχρονα παντα ετσι εκανε και τωρα το ματι γαριδα και δεν θηλαζει ικανοποιητικα.Το μονο καλο που μου ειπε αυτος ειναι να μην σταματησω με τιποτα τον θηλασμο και να μη δωσω ξενο γαλα.Ο μπεμπης μου παιρνει ικανοποιητικο βαρος.

Αλλεργια πως θα καταλαβω οτι εχει?Δηλαδη δεν θα επρεπε εχει και αιμα στα κοπρανα?

Α ξεχασα να του πω κατι σημαντικο.αν ξερεις πες μου σε παρακαλω.Τις τελευταιες μερες οχι καθε μερα στις πρωινες τις πανες εχει στο μπροστινο μερος ροζ λεκε μικρο απο τα ουρα προφανως.Αυτο τι μπορει να ειναι?

lo5lp3.pngtumhp3.png

Διαφημίσεις

Αυτό είναι μια καλή αφορμή να τα σημειώσεις όλα και να πάρεις το γιατρό τηλέφωνο αύριο το πρωί κιόλας και να του τα πεις όοοοοολα. Ροζ λεκέ ή πορτοκαλί; Πορτοκαλί μπορεί να είναι ήπια αφυδάτωση (αφού δεν τρώει κιόλας), αλλά ροζ

Εγώ συμβουλές τέλος προς το παρόν, χρειάζεσαι γιατρό να σου τα βάλει σε μια σειρά να ξέρεις τι να κάνεις και να ξεαγχωθείς.

Δηλαδή, σόρρυ κιόλας τι σου είπε να κόψεις; Απλά επειδή θηλάζεις ή για άλλο λόγο; Ασβέστιο ποιος σου είπε να παίρνεις;

FLcUp3.png0BQfp3.png

Ασβεστιο και σιδηρο ο γυναικολογος.Μου ειπε οσο θηλαζεις θα τα παιρνεις.

Οσπρια, αναψυκτικα,καποια λαχανικα και καποια φρουτα.οτι μου λεει δημιουργει αερια.

χμμ να ναι πορτοκαλι και επειδη εχω ενα χρωματιστο πολυφωτο να μου φαινονται ροζ οταν τον αλλαζω???αυτο θα ναι.θα το δω στο φως απο αυριο!

Ναι θα τα ρωτησω ολα και θα πραξω αναλογα.

Edit και πικαντικα οχι μπαχαρικα γενικα απο οτι διαβαζω εδω καλα τα ειπε εκτος απο το γαλα.

Α και ναι πορτοκαλι ειναι ο λεκες

lo5lp3.pngtumhp3.png

Δεν χρειάζεται να έχει αίμα στα κακά.Η δική μου το μόνο που είχε ήταν δυσκοιλιότητα και που σιγά σιγά έκοβε το γάλα,οπότε έτρωγε πονούσε παρά πολύ.Στον τρίτο μήνα έβγαλε ατοπική ξυροδερμια η οποία έφυγε μόλις αλλάξαμε γάλα.

Είναι λίγο δύσκολο να βρεις σε τι έχει αλλεργία το παιδί όταν θηλαζεις...διάβασε κ το θέμα που σου είπε η κοπέλα παραπάνω για τις αλεργιες στα θηλαζουσα μωρά.Εγώ όπως είπα είχα παρατηρήσει ότι όταν της έδινα γάλα έπινε λίγο και μετά έβαζε τα κλάματα,σφυγγοταν,ζοριζοταν,ενώ με το που της έδινα το τσάι το έπινε μονορούφι γιατί πινουσε,προς το τέλος τα έκοψε κ τα δύο.Μόνο το πρωί έτρωγε καλά στο υπόλοιπο της ημέρας έπρεπε κάθε φορά που ερχόταν η ώρα για φαγητό να την κουνάω μισή-μια ώρα για να κοιμηθεί γιατί έκλαιγε και να την ξυπνήσω μετά από μισή ώρα για να φάει...

Πάρε αύριο τον παιδίατρο και αν χρειαστεί να περάσετε να δει το μωρό.Μπορεί να είναι κολικοί,μπορεί κάτι να το πειράζει που τρως η οτιδήποτε άλλο...

aRjHp3.pngiD6Np3.png

Ασβέστιο και σίδηρο γιατί σου τα έδωσε?είχες κάποιο θέμα από πριν?Γιατί και εγώ όταν θηλαζα δεν μου είχε πει τίποτα και βασικά πρώτη φορά το ακούω,δεν ξέρω κάποια άλλη περίπτωση.

aRjHp3.pngiD6Np3.png

Διαφημίσεις

Δεν χρειάζεται να έχει αίμα στα κακά.Η δική μου το μόνο που είχε ήταν δυσκοιλιότητα και που σιγά σιγά έκοβε το γάλα,οπότε έτρωγε πονούσε παρά πολύ.Στον τρίτο μήνα έβγαλε ατοπική ξυροδερμια η οποία έφυγε μόλις αλλάξαμε γάλα.

Είναι λίγο δύσκολο να βρεις σε τι έχει αλλεργία το παιδί όταν θηλαζεις...διάβασε κ το θέμα που σου είπε η κοπέλα παραπάνω για τις αλεργιες στα θηλαζουσα μωρά.Εγώ όπως είπα είχα παρατηρήσει ότι όταν της έδινα γάλα έπινε λίγο και μετά έβαζε τα κλάματα,σφυγγοταν,ζοριζοταν,ενώ με το που της έδινα το τσάι το έπινε μονορούφι γιατί πινουσε,προς το τέλος τα έκοψε κ τα δύο.Μόνο το πρωί έτρωγε καλά στο υπόλοιπο της ημέρας έπρεπε κάθε φορά που ερχόταν η ώρα για φαγητό να την κουνάω μισή-μια ώρα για να κοιμηθεί γιατί έκλαιγε και να την ξυπνήσω μετά από μισή ώρα για να φάει...

Πάρε αύριο τον παιδίατρο και αν χρειαστεί να περάσετε να δει το μωρό.Μπορεί να είναι κολικοί,μπορεί κάτι να το πειράζει που τρως η οτιδήποτε άλλο...

Και εμενα ετσι ακριβως κανει.Πινει λιγο σταματαει και τρωει καλα 2-3 φορες τη μερα τις υπολοιπες κλαιει και δεν θελει.

Θα παω το μεσημερι σε αλλο παιδιατρο να δω τι θα μου πει.

Ασβέστιο και σίδηρο γιατί σου τα έδωσε?είχες κάποιο θέμα από πριν?Γιατί και εγώ όταν θηλαζα δεν μου είχε πει τίποτα και βασικά πρώτη φορά το ακούω,δεν ξέρω κάποια άλλη περίπτωση.

Εχω υποταση δεν ξερω αν φταιει αυτο.Αλλα οταν γεννησα μου ειπε σιδηρο και ασβεστιο για οσο θηλαζεις.Εχω ενα θεμα με την πιεση ειναι αληθεια.Απο παντα το ειχα.Και αιματοκριτη ειχα σταθερο λιγο κατω απο το οριο.

σιδηρο παιρνεις ακομα;

Ναι παιρνω ακομα.Ειλικρινα αν δεν επαιρνα θα επεφτα κατω απο τη ζαλαδα σιγουρα.Βασικα θα ρωτησω την καινουργια παιδιατρο οταν παω

lo5lp3.pngtumhp3.png

Θα την ρωτησω σιγουρα.Γιατι ολο το βραδυ σχεδον δεν κοιμηθηκε.γκρινιαζε πολυ και τον εβαζα συνεχεια να θηλασει και πριν απο μια ωρα εφαγε κανονικα.τα ξημερωματα μισο-ετρωγε.Αντε να δουμε γιατι δεν μπορω να ανησυχω.

lo5lp3.pngtumhp3.png

Εφόσον εχεις σημάδια αφυδάτωσης σε τόσο μικρό μωρό κάνεις πολύ καλά που επισκέπτεσαι παιδίατρο άμεσα.

Ο σιδηρος και το ασβέστιο δεν είναι απαραίτητα αν έχεις καλές εξετάσεις. Κάνε αιματολογικές για να δεις σε τι επίπεδο βρίσκεσαι, γιατί αν παίρνεις συμπληρώματα χωρίς να έχεις έλλειψη επιβαρύνεις τον οργανισμό σου και το μωρό.

Γενικά τρώς σωστά; Ξεκουράζεσαι καθόλου; Αυτά που σου είπε ο προηγούμενος παιδίατρος να κόψεις είναι αυτά που λένε συνήθως χωρίς πολλή περίσκεψη (με εξαίρεση τα αναψυκτικά που όντως καλό είναι να αποφεύγονται γενικότερα). Αν κάτι πειράζει εσένα ή το μωρό τότε το κόβεις. Σε κάποιες κουλτούρες τα μπαχαρικά είναι καθημερινή (και απαραίτητη για λόγους επιβίωσης) συνήθεια, τι κάνουν εκεί οι θηλάζουσες;

Εννοείται ότι αποφεύγεις όσο το δυνατό τα συντηριτικά, τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα (π.χ. συσκευασμενα κρουασάν λέμε τώρα ) και δίνεις έμφαση στις φυσικές, καλομαγειρεμένες τροφές, τα φυσικα προβιοτικά (όπως το παραδοσιακό γιαούρτι και το τουρσί) και φυσικά νεράκι μπόλικο. Μούλιασε καλά τα όσπριά σου αν σου αρέσουν και μαγείρεψέ τα για πολλή ώρα σε χαμηλή φωτιά ώστε να γίνουν εύπεπτα.

Γράψε μας νέα.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Βασικα δεν ξεκουραζομαι καθολου.Επειδη ειμαι τελειως μονη μου.Χωρις βοηθεια.Εκανα εξετασεις βγηκανε καλες αλλα επαιρνα και σιδηρο και ασβεστιο αρα γιατι να μην ειναι καλες.Τα μπαχαρικα τα πικαντικα και τα οσπρια με πειραζουν οποτε γενικα δεν τρωω καθολου και πολυ πριν μεινω εγκυος.Σωστα το αν τρεφομαι τρωω φρουτακια λαχανικα οχι τηγανητα.Γαλα καθολου και οτι βλεπω οτι εχει γαλα.Εκτος απο καποια που δεν δεν εδωσα σημασια τα κρυφα.Γενικα προσεχω οσο μπορω και οσο με κοβει.

Τρωω οτι δεν με πειραζει και το μονο που εκοψα που μου αρεσε ειναι τα αναψυκτικα.Αποφευγω να τρωω απο εξω γενικα σαν το κρουασαν που ειπες δεν μ'αρεσουν.Θα της τα πω ολα αλλα αμα δεν μ'αρεσει και αυτη?Με επιασε ανασφαλεια τωρα.

Η ζαχαρη μπορει να του προκαλεσει προβλημα?Δηλαδη τα γλυκακια?Καθημερινα τρωω ενα γλυκο.

lo5lp3.pngtumhp3.png

λοιπον,αν εγω σου πω οτι αισθανθηκα καλυτερα οταν διαβασα το θεμα σου;;;

με ολα οσα μου λενε νομιζα πως μονο το δικο μου παιδι ειναι ετσι...

και η μπεμπα μου,ειδικα το διαστημα απο 2 εως 3 μηνων,πολυ κλαμα,τρωει πολυ δυσκολα,ενω δεν εχει αερια "κατεβαζει" πολυ αερα οταν πινει γαλα,βγαζει γουλιτσες και εχει παλλινδρομηση,εχει αλλεργια την οποια καταλαβα απο αιμα στα κακα-ημουν εκπαιδευμενη απο τον γιο μου-,ειχαμε και υπερπαραγωγη με πρασινα κακα,εννοειται και κολικους,οπου και δεν την ηρεμουσε τιποτα....ενα δραμα.και να ειναι το 2ο παιδι στο σπιτι,που σημαινει οτι εχεις επιπλεον απο την κουραση σου και την αυπνια κτλ κτλ ενα τριχρονο το οποιο θελει σαν τρελο να ασχοληθεις μαζι του!!!!

οι συμβουλες μου λοιπον:

εγω σταματησα γαλακτοκομικα παντος ειδους,φανερα και κρυμμενα,σογια και ρυζι.(οδηγια απο το παιδων).τιποτα αλλο.με τον καιρο καταλαβα οτι την πειραζε και το πεπονι,και οταν ετρωγα ζαχαρη(σε γλυκο πχ)

αυτο σημαινει φυσικα και οτι δεν τρωω τιποτα συσκευασμενο,ετσι;γιατι και γαλα να μην εχει,θα εχει σογια και παει καπως ετσι.

την θηλαζω ξαπλωμενη,και ετσι καταπινει λιγοτερο αερα-βεβαια αυτο μου εχει δημιουργησει και προβλημα,γιατι δεν τρωει καθολου οταν δεν ειμαστε στο σπιτι,οποτε οπου ειμαστε γυριζουμε σφαιρα στο σπιτι για να θηλασει.

για την υπερπαραγωγη,θηλαζα συνεχομενα απο το ιδιο στηθος επι 3-4 ωρες,αναλογα και το ποσες φορες θηλαζε,οποτε και τα κακα μας εγιναν παλι κιτρινα και ωραιοτατα.

για την αφυδατωση,πρεπει να βρεις οπωσδηποτε τροπο να ειναι πιο ηρεμο το μωρο οταν θηλαζει,ωστε να πινει και περισσοτερο.δοκιμασε την ξαπλωτη σταση,ισως σας βοηθησει.επισης μην το αφηνεις να κλαψει για να θηλασεις,να το βαζεις στο στηθος οταν το βλεπεις ηρεμο,η να προσπαθεις πρωτα να το ηρεμησεις-αγκαλιτσα,κουνημα,καροτσι,οτι πιανει τελος παντων-και μετα να το βαζεις στο στηθος.και σιγουρα αμεσως μολις ξυπναει απο τους υπνακους του,ειναι η καλυτερη ωρα για να τρωει ηρεμο.

και επισης εγω πινω ροφηματα γλυκανισου.μου εχουν πει και για μαραθο,τιλιο και μελισσοχορτο,αλλα δεν εχω βρει ακομα.βλεπω πως την βοηθαει και κοιμαται πιο ηρεμα...

παντως οσο μεγαλωνει θα βλεπεις καθε μερα βελτιωση,θα ειστε καθε μερα και καλυτερα,σου το λεω εκ πειρας.πηγαινε και σε αλλον γιατρο,εννοειται,αλλα μην κοβεις τοσα πραγματα απο την διατροφη σου,ειναι ματαιος κοπος.αερια και βλεννες μπορει να κανει και μονο η αλλεργια....ενταξει,δεν θα τρως και καθε μερα οσπρια-τα οποια παντα θα μουλιαζεις αρκετα και θα τα σιγοβραζεις,οπως πολυ σωστα ειπε και η μιρικι,και θα προσεχεις να μην τρως πολλα κρεμμυδια-ειδικα τα ωμα.

γραψε να μας πεις και τι σου ειπε ο παιδιατρος...και υπομονη.

fBaep3.png

uwK7p3.png

τωρα θυμηθηκα για τον σιδηρο,εμας μας δημιουργουσε μεγαλο προβλημα,η παιδιατρος το ειπε "μετεωρισμο" νομιζω.ενω τα κακακια της ειναι μαλακά,πριν τα κανει εδειχνε να ζοριζεται πολυ,απο τις κινησεις του εντερου.μολις σταματησα τον σιδηρο σταματησε να δειχνει πως ποναει πριν κανει κακακια.και επειδη ειμαι με χαμηλο αιματοκριτη,φροντιζω να τρωω σωστα,και αρκετο κρεας,για να μην ζαλιζομαι κυριως....

fBaep3.png

uwK7p3.png

Φροντησε να εισαι ηρεμη, οχι εκνευρισμους και αγχος, τα μωρα το αντιλαμβανονται σε χρονο dt και το ανταποδιδουν. Μου εχει κανει τρομερη εντυπωση στην δικια μου πως αμεσως αντιλαμβανεται οτι αισθανομαι εκεινη την ωρα και αντιδρα μαλιστα με μεγενθυνση, δηλ αν ειμαι εκνευρισμενη εγω μια φορα εκεινη εκνευριζεται δεκα...

(μηπως να εδινες και πιπιλα να χαλαρωνει λιγο το μωρο αφου εχει εδραιωθει πλεον ο θηλασμος;βοηθα και στο να το ξεγελας βαζοντας το μπροστα στο στηθος του τραβας απαλα τη πιπιλα και του βαζεις στο στομα τη θηλη και τρωει)

Γεννησαμε! 28-06-2012 :P

Κορίτσια τα φοράτε καθόλου τα μωρά σας με μάρσιπο; Ξέρω ότι έχει ζέστη ακόμη, αλλά εμάς μας είχε βοηθήσει πάρα πολύ. Έχω ένα ring sling και ένα mei tai. Από τις πιο χρήσιμες αγορές που έκανα για το μωρό. Βασικά και για μένα....

FLcUp3.png0BQfp3.png

Πολυ χρησιμες οι συμβουλες σας.Σας ευχαριστω πολυ.

Λοιπον πηγα στην καινουργια παιδιατρο τον εξετασε συζητησαμε και μου εδωσε μια λιστα για τα γαλακτοκομικα και τα κρυφα για να ξεκινησω διατροφη.Του εδωσε να κανει εξετασεις μικροβιολογικες και επαθε πλακα με το τι γινεται στην κοιλιτσα του.Θα παμε να τις κανουμε αυριο.Υποψιαζεται αλλεργια και μου ειπε οτι μπορει να εκδηλωθει και τωρα αλλα και αργοτερα.

Μου ειπε οτι ο σιδηρος και το ασβεστιο δεν πειραζουν.Οσο μπορω να τον θηλαζω και να της παω και πανα να δει.Λεω τωρα θα κανουμε εξετασεις ε τι την θελει την πανα.Τελος παντων καλη μου φανηκε και εδειξε να γνωριζει περι θηλασμου και μου εκανε πολλες ερωτησεις.

Μακαρι να μην εχει τιποτα και να φταει η διατροφη μου εστω και αν προσεχω τωρα.θα τα κοψω ολα γιατι παραεγινε το κακο.

lo5lp3.pngtumhp3.png