Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΚΑΝΑΠΕΣ ΚΡΕΒΑΤΙ-ΓΝΩΜΕΣ

Recommended Posts

Προσπαθώ να αποφασίσω για την δίχρονη κορούλα μου εάν θα της πάρω κανονικό κρεβάτι ή καναπέ κρεβάτι(κρεβάτι δηλ. που έχει και πλάτη και ποιο χαμηλά προσκέφαλα). Ο καναπές κρεβάτι ταιριάζει καλύτερα στο δωμάτιο όμως δεν ξέρω πόσο πρακτικό είναι πχ στο στρώσιμο. Εάν έχετε προσωπική εμπειρία θα με βοηθούσατε πολύ!!!

Διαφημίσεις

kalhmera. εμεις 3 παιδια μεγαλωσαμε σε καναπεδες - κρεβατια. μια χαρα μας βολευαν κ ομορφο ηταν. απλα εχε υπ οψην σου οτι καθε πρωι διπλωνεις σεντονια κουβερτες μαξιλαρι κ τα μαζευεις. αρκει να εχεις χωρο στην ντουλαπα να μπαινουν.

δεν ειναι πολυ ομορφο ουτε κ πρακτικο να μενει ολη μερα στρωμενο γιατι δεν καθονται καλα τα στρωσιδια.

age.png

το παιδι σου δεν ειναι η συνεχεια της ζωης σου,

ειναι η αφετηρια της δικης του ζωης!

Το σπίτι μου είναι μικρό και διαμορφωμένο έτσι που και το ένα δωμάτιο είναι καθιστικό/γραφείο και το άλλο με πάσο κουζίνας καθιστικό/τραπεζαρία. Έχω και στα δύο λοιπόν καναπέδες κρεββάτια επειδή δεν υπάρχει κρεββατοκάμαρα. Είναι πολύ πάρα, μα πάρα όμορφα αλλά ισχύει ότι σου λέει η mybilly, το πρωί μαζεύεις, διπλώνεις και φυλάς. Εγώ βαρέθηκα να το κάνω αυτό κάθε μέρα. Μαζεύω και διπλώνω, αλλά συνήθως τα βάζω σε μια άκρη του καναπέ καμουφλαρισμένα με μαξιλάρες, έχω κουραστεί να φυλάω στην ντουλάπα σεντόνια/κουβέρτες/μαξιλάρια. Τα εξαφανίζω μόνο αν έχω κόσμο.

Επίσης θα χρειαστείς και ριχτάρια για να μη σου γίνει χάλια ο καναπές, πρόσθεσε κι αυτό στα βάλε-βγάλε.

it's never too late to start all over again

• 1 year later...

εμείς παραχωρούμε τα 2 υπνοδωμάτια του σπιτιού στα παιδιά, για να συνηθίζουν από μικρά στο χώρο τους. Μετακομίζουμε επισήμως στο σαλόνι, τι συμβουλές έχετε να παρέχετε σε επίπεδο άνεσης και ασφάλειας για τη ...μέση μας...?

ευχαριστώωωωω

d8gLp3.png

iXW1p2.png

Αν και πιστεύω ότι το έχετε σκεφτεί πολυ καλά μου φαίνεται περιεργη μια τετοια απόφαση στην ηλικία που είναι τα παιδάκια σου, με την έννοια ότι σε αυτές τις ηλικίες περαν του ύπνου, συνήθως ο χώρος των παιδιών είναι το σαλόνι. Στο λεω από την δική μου εμπειρία, που τα παιδια μου, ενω έχουν δικά τους δωμάτια, όλη μερα είναι στο σαλόνι. Στα δωμάτια τους πανε μονο για ύπνο.

Εκτός αυτού, πολλά αδελφια, ακόμη και διαφορετικού φύλου μοιράζονται το δωμάτιό τους. Η έννοια του χώρου δηλαδή θα μου φαινόταν πιο επιτακτική ως ανάγκη στην εφηβεία.

Αν όμως είστε σίγουροι για την απόφασή σας, θα πρέπει να επενδύσετε σε έναν καναπέ με πολύ καλό στρώμα, και φυσικά να είναι αρκετά μεγάλος και για τους δυο σας.

Διαφημίσεις

εμείς παραχωρούμε τα 2 υπνοδωμάτια του σπιτιού στα παιδιά, για να συνηθίζουν από μικρά στο χώρο τους. Μετακομίζουμε επισήμως στο σαλόνι, τι συμβουλές έχετε να παρέχετε σε επίπεδο άνεσης και ασφάλειας για τη ...μέση μας...?

ευχαριστώωωωω

Συγνώμη μάλλον δεν κατάλαβα τι λες.......έχετε δύο δωμάτια και 2 παιδιά και θα πάτε οι γονείς στο σαλόνι? Πόσο μικρά είναι τα δωμάτια, δε μπορείς να βάλεις μια κουκέτα ή ένα καναπέ που βγάζει κρεβάτι από κάτω για τα παιδιά? ΔΛδ θα πας την κρεβατοκάμαρα στο σαλόνι? Και οι χρήσεις του σαλονιού, πώς, πού?

Είναι έφηβοι τα παιδιά μήπως?

Συγνώμη μάλλον δεν κατάλαβα τι λες.......έχετε δύο δωμάτια και 2 παιδιά και θα πάτε οι γονείς στο σαλόνι? Πόσο μικρά είναι τα δωμάτια, δε μπορείς να βάλεις μια κουκέτα ή ένα καναπέ που βγάζει κρεβάτι από κάτω για τα παιδιά? ΔΛδ θα πας την κρεβατοκάμαρα στο σαλόνι? Και οι χρήσεις του σαλονιού, πώς, πού?

Είναι έφηβοι τα παιδιά μήπως?

ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Λοιπόν τα παιδιά μου είναι πολύ μικρά ακόμα, με τα χίλια ζόρια να κοιμηθούν κάθε βράδυ. Η κόρη (20 μηνών) φουλ διεκδικητική, ο γιος (4 μηνών) θηλάζει ανά 2ωρο όλο το 24ωρο. Όταν έλειπε ο άντρας μου για δουλειά στην επαρχία για λίγες μέρες επιχείρησα να κοιμίσω και τα 2 παιδιά ταυτόχρονα στο ίδιο δωμάτιο, ένα δράμα η όλη κατάσταση...τώρα ο άντρας κοιμίζει την μικρή και εγώ αντιμετωπίζω τους κολικούς του μικρού μόνη μου στην άλλη άκρη του σπιτιού με κλειστές πόρτες.

ο γιός μένει μαζί μας στο ίδιο δωμάτιο όπου ίσα ίσα χωράμε, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Δεν προβλέπεται να μετακομίσουμε. Ίσως αν είχαν μεγαλύτερη διαφορά τα παιδιά να τα έβαζα μαζί, τώρα φοβάμαι μήπως η κόρη μου πειράξει το μικρό μόλις βγει από την κούνια, μήπως ο μπέμπης την ξυπνάει με τους θηλασμούς, δόντια μεθαύριο, δε το τολμώ. Έχετε κάποιες συμβουλές στο θέμα, φοβάμαι να τα βάλω στο ίδιο δωμάτιο. Δεν θέλω επίσης ο γιος μου να συνηθίζει το δίπλα δίπλα με τη μαμά. Προτιμώ να σηκώνομαι όσες φορές για να τον θηλάσω, το έκανα κ με την κόρη μου όπου την μεταφέραμε 3μηνών και πήγε το όλο εγχείρημα καλά.

Σκεφτήκαμε λοιπόν με τον άντρα, να αδειάσουμε εμείς τη γωνιά στο μπέμπη, να έχει και αυτός την ησυχία του, να βρει παρέα και στα κουκλάκια του και στις ζωγραφιές του τοίχου, και όχι μόνο στους γονείς. να είμαστε και με τον άντρα μου κ εμείς λίγο πιο άνετοι. 'Ετσι σκεφτήκαμε τον καναπε-κρεβάτι.

Το σαλόνι είναι κοινόχρηστο όλες τις ώρες εκτός από μεσημέρι κ βράδυ που κλείνουν πόρτες για ύπνο. Έκει παίζουν τα μικρά, εκεί σιδερώνω κ εγώ, εκεί μαζεύω, δίπλα μαγειρεύω. Κ μόλις αυτά κοιμούνται σκέφτομαστε και εμείς πως θα ανοίγουμε τον καναπέ μας κτλ.

Βλέπουμε πολλά στο ιντερνετ αλλά δε ξέρω ποια σχέδια είναι πιο σταθερά. Μην αρχίζουν να τρίζουν μετά από λίγο..Κάποια έχουν εντυπωσιακούς μηχανισμούς, μόνο καφετιέρα δε βγαίνει κάτω από τον καναπέ, αλλά προβλέπονται για κάθε μέρα..? Κ πραγματικά φαίνονται λίγο μικρά ώς κρεβάτια για έναν άντρα που είναι 1.87...

d8gLp3.png

iXW1p2.png

Αν και πιστεύω ότι το έχετε σκεφτεί πολυ καλά μου φαίνεται περιεργη μια τετοια απόφαση στην ηλικία που είναι τα παιδάκια σου, με την έννοια ότι σε αυτές τις ηλικίες περαν του ύπνου, συνήθως ο χώρος των παιδιών είναι το σαλόνι. Στο λεω από την δική μου εμπειρία, που τα παιδια μου, ενω έχουν δικά τους δωμάτια, όλη μερα είναι στο σαλόνι. Στα δωμάτια τους πανε μονο για ύπνο.

Εκτός αυτού, πολλά αδελφια, ακόμη και διαφορετικού φύλου μοιράζονται το δωμάτιό τους. Η έννοια του χώρου δηλαδή θα μου φαινόταν πιο επιτακτική ως ανάγκη στην εφηβεία.

Αν όμως είστε σίγουροι για την απόφασή σας, θα πρέπει να επενδύσετε σε έναν καναπέ με πολύ καλό στρώμα, και φυσικά να είναι αρκετά μεγάλος και για τους δυο σας.

καναπέ με πολύ καλό στρώμα πιστεύω θα βρώ, το μέγεθος είναι πρόβλημα, αλλά με προβληματίζουν οι μηχανισμοί, μην αρχίζουν τίποτα γούβες κτλ. Καμιά καλή εταιρία έχετε να προτείνετε?

d8gLp3.png

iXW1p2.png

Τα φοβόμουν κι εγώ αυτά που λες, μην πειράξει το ένα παιδί το άλλο.....έχουν 2 χρόνια διαφορά.....ποτέ δεν ξύπνησαν καν ο ένας τον άλλο οπότε δεν έχω εμπειρία να σε βοηθήσω....μακάρι να σου πάνε όλα καλά κοπέλα μου!