Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΥΠΕΡΒΑΡΟ ΒΡΕΦΟΣ

Recommended Posts

Καλησπέρα,

Το μωρό μου είναι μόλις 2 μηνών αγοράκι και είναι 7050 κιλά και 63 εκ. Όλοι μου λένε πόσο χοντρό είναι, όμως δεν τρώει πάρα πολύ. Δεδομένου ότι θηλάζει και παίρνει και συμπλήρωμα (επειδή έδειχνε να μη του φτάνει το γάλα μου) έχω υπολογίσει ότι στο περίπου τρώει 120 μλ ανά 4 ώρες.

Δε ξέρω τι φταίει τελικά...Τι θα γίνει αν συνεχίσει έτσι??Που θα φτάσει το βάρος του..Ήδη δυσκολεύομαι να το σηκώνω...

Έχει αντιμετωπίσει καμιά παρόμοι θέμα?

Ο παιδίατρος λέει ότι πριν τα 2 έτη δε μιλάμε για παχυσαρκία και το μωρό να τρώει όσο θέλει (το οποίο μωρό όταν εκδηλώνει πείνα κάνει σα τρελό κλαίει μανιασμένα μέχρι να χορτάσει). Δε ξέρω μα έχω αρχίσει να ανησυχώ.

Διαφημίσεις

ποσο γεννηθηκε το μωρο;

ασε το μωρο να φαει οσο θελει οπως σου λεει ο παιδιατρος. ναι σε αυτες τις ηλικιες ουρλιαζουν οταν πεινανε. σταδιακα αυτοχαλιναγωγειται μονο του και αρχιζουν και κανουν "υπομονη" οταν τα παινει πεινα.

τα μωρα γενικα πριπου στους 3 μηνες, (απο 3-5 νομιζω) διπλασιαζουν το βαρος γεννησης και οταν χρονισουν τριπλασιαζουν το βαρος γεννησης.

Ο παιδίατρος λέει ότι πριν τα 2 έτη δε μιλάμε για παχυσαρκία και το μωρό να τρώει όσο θέλει (το οποίο μωρό όταν εκδηλώνει πείνα κάνει σα τρελό κλαίει μανιασμένα μέχρι να χορτάσει). Δε ξέρω μα έχω αρχίσει να ανησυχώ.

Θα συμφωνήσω με την Kourkoumpini. Αφού ο παιδίατρος δεν ανησυχεί, δεν πρέπει να ανησυχείς κι εσύ. Άλλωστε το μωρό σου έχει ανάλογο ύψος για το βάρος του, δεν είναι 7 κιλά και 55 εκατ.

Έτσι ήταν και το μωρό μιας φίλης μου (μόνο με θηλασμό παρεμπιπτόντως), της είχε κοπεί η μέση! Παλαιστής σούμο το μωρό. Ήταν ένα μήνα πιο μεγάλος από τον δικό μου και αν τους έβλεπες δίπλα-δίπλα ήταν σαν μεγαλύτερο αδερφάκι του.

Υπομονή... μετά τον 6ο μήνα θα αρχίσει να μπουσουλάει και δεν θα χρειάζεται να τον σηκώνεις συνέχεια αλλά να τον κυνηγάς από πίσω! ;)

Πάντως και το ύψος του, πλησιάζει σε μωρό 5 μηνών..Είναι δηλαδή σε όλα του ανεπτυγμένο..Φυσικά και δεν θα του εμποδίσεις την ανάπτυξή του, κόβοντας του το φαγητό, απλά προσπάθησε να μην το μπουκώνεις..Ισως η μικτή διατροφή θα έπρεπε να αλλάξει και να γίνει μόνο θηλασμός ή μόνο συμπλήρωμα..

Διαφημίσεις

Με ποιο σκεπτικό; Πώς θα βοηθήσει δηλαδή αυτό;

Εχω την αίσθηση οτι όταν τρώει το μωρό από το στήθος όσο εκείνο θέλει και μετά του δίνεις κι ένα μπιμπερό με 120 ml γάλα στον 2ο μήνα, είναι σαν να του κάνεις πάχυνση..Αφού θηλάζει, γιατί να μην θηλάσει μόνο??Τι το θέλει το ξένο??

Εχω την αίσθηση οτι όταν τρώει το μωρό από το στήθος όσο εκείνο θέλει και μετά του δίνεις κι ένα μπιμπερό με 120 ml γάλα στον 2ο μήνα, είναι σαν να του κάνεις πάχυνση..Αφού θηλάζει, γιατί να μην θηλάσει μόνο??Τι το θέλει το ξένο??

Μα η κοπέλα δεν είπε αυτό, είπε ότι υπολογίζει ότι το μωρό τρώει 120 μλ ανά 4 ώρες "στο περίπου". Εγώ από αυτό κατάλαβα ότι τα 120 μλ είναι θηλασμός + συμπλήρωμα, αλλά και συμπλήρωμα να είναι μόνο δε νομίζω ότι είναι υπερβολικό για τόσο μεγάλο παιδί. Η ποσότητα γάλακτος που χρειάζεται ένα βρέφος δεν πάει με την ηλικία αλλά με το μέγεθος. Άλλο θα φάει ένα μωρό που στην ηλικία των 2 μηνών είναι 5 κιλά κι άλλο ένα που είναι 7 κιλά.

Να υποθέσω ότι δεν έχεις κάνει ποτέ μεικτή διατροφή; Γιατί αλλιώς δεν θα έλεγες αφού θηλάζει τι το θέλει το ξένο...

Αλλά ΟΚ το συμπλήρωμα ας δεχτούμε ότι δημιουργεί πάχυνση - το ύψος πού οφείλεται; Μήπως μπορείς να ψηλώσεις τρώγοντας παραπάνω;

Να υποθέσω ότι δεν έχεις κάνει ποτέ μεικτή διατροφή; Γιατί αλλιώς δεν θα έλεγες αφού θηλάζει τι το θέλει το ξένο...

Έκανα μεικτή διατροφή για μερικές εβδομάδες, όταν αποφάσισα οτι θέλω να αποθηλάσω..Η δική μου εμπειρία της μικτής διατροφής ήταν άσχημη..Η μπέμπα ή εκνευριζόταν από την εναλλαγή στήθους μπιμπερό και εκλαιγε απαρηγόρητη, ή έκανε εμετούς..Αλλά όπως και να χει αυτή ήταν η δική μου περίπτωση και δεν είναι αυτό το θέμα μας τώρα..

Και η δική μου κόρη, τώρα 19 μηνών είναι 96 εκατοστά και 11 κιλά..Μπορεί να έχει το ύψος 2χρονου, αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι θα πρέπει να έχει και το βάρος του.

Γενικά είμαι πολύ κατά του μπουκώματος των βρεφών/παιδιών..Πάντα ρώταγα τον παιδίατρο πόση ποσότητα πρέπει να φάει και αυτή και μόνο αυτή την ποσότητα έδινα και δίνω.

Ισως είμαι τόσο απόλυτη γιατί πολλά μέλη της οικογένειάς μου είναι παχύσαρκα, οπότε παραείμαι ευαίσθητη σε αυτόν τον τομέα.

Υπάρχουν πολλές γνώμες αναφορικά με την διατροφή, τις ποσότητες, τα ωράρια..Καλό θα ήταν για την θεμετοθέτρια να κάνει μια έρευνα και να ακολουθήσει αυτό που θεωρεί καλύτερο για το παιδάκι της.

Πάντα φιλικά εκφράζω την γνώμη μου, βασισμένη απλά στις εμπειρίες μου!