Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Προστατευτικό για κρεβάτι. Στρώμα για παρκοκρεβατο

Recommended Posts

Καλησπέρα σας!

Έχω το εξής πρόβλημα... Η μπέμπα μου είναι σχεδόν οκτώ μηνών και καταφέρνει μια χαρά πλέον να σηκώνεται στο κρεβάτι όρθια. Παρ΄όλο που το στρώμα είναι στην κάτω θέση, το κάγκελο του κρεβατιού της έρχεται μέχρι τις μασχάλες όταν είναι όρθια. Φοβάμαι πως είναι ζήτημα ημερών να φύγει με το κεφάλι για το πάτωμα. Υπάρχει κάγκελο που μπαίνει πάνω από το ήδη υπάρχον για να αυξηθεί το ύψος του?

Επίσης όταν σηκώνεται όρθια δεν έχει μάθει να πέφτει με τον πωπό της και όλο κουτουλάει στα σημεία που δεν έχει πάντα. Συνεχώς πρέπει να είμαι δίπλα της μη χτυπήσει σοβαρά. Να πάρω πάντα και για το υπόλοιπο κρεβάτι? Αλλά την ήδη υπάρχουσα σύντομα θα την έχει για σκαλοπάτι προς τα έξω... Έτσι μου ρχεται να την κοιμίζω στο παρκοκρέβατο...

Διαφημίσεις

έτσι φοβόμουν κι εγώ μιας που ο δικός μου είναι και ταρζάν

παρόλα αυτά έχουν περάσει 2 μήνες και δεν είναι ακόμα σε θέση να αποδράσει απ την κούνια με το κεφάλι προς τα κάτω :lol:

παρόλα αυτά... επειδή πρόσθετο κάγκελο δεν υπάρχει (όσο έψαξα τουλάχιστον) κατέληξα στη λύση ότι σύντομα θα αγοράσω το ψευτοστρώμα για το παρκοκρέβατο που έχουν στα jumbo και θα του το βάζω μπροστά στην κούνια όταν κοιμάται ώστε όταν έρθει η ώρα της απόδρασης, να βρεθεί απλά πάνω στο στρώμα :D

μην παρεξηγηθώ...

με κάθε επιφύλαξη το λέω εγώ ψευτοστρώμα... δεν ξέρω κατά πόσο είναι καλό ή ψεύτικο

απλά το έχω δει ότι σπάει σε 3 κομμάτια για να αποθηκεύεται και να μεταφέρεται εύκολα κι απ ότι εχω καταλάβει είναι από αφρολέξ... μπορεί να κάνω και λάθος.. μου έδωσε την εντύπωση του απλού πολύ οικονομικού στρώματος που είναι ό,τι πρέπει για αυτή τη δουλειά και για να κοιμάται το παιδί πότε πότε σε τίποτα διακοπές κλπ

αν θυμάμαι καλά κάνει 40 ευρώ, και είναι δίπλα στα παρκοκρέβατα σε μια μπλε συσκευασία

Διαφημίσεις

καλά ρε κορίτσια για τόσο χαζά τα έχετε??

πρώτον, όταν θα πάνε να πηδήξουν θα είσαστε και εσείς εκει, με καποιο τρόπο θα το κάνουν όταν θα είσαστε μπροστά. Η δικιά μου το έκανε και εμμέσα με φώναξε οπότε εκείνη την ώρα ήμουν στο δωμάτιο, πήδηξε και έφαγε τα μούτρα της, απο τοτε δεν το ξανάκανε, άσε που καναδυο φορές που ετοιμάστηκε πάλι την ενθάρρυνα και ότι θα ξαναχτυπήσει, οπότε μαζεύτηκε. Και που έπεσε κάτω, μιλάμε και για μισό μέτρο, αφού καταφέρνουν και πιάνονται, θα το δείτε πως έχει πολύ γέλιο, τυφλα να έχει η βελγίδα η Ελεμπό

Εμεις παντως που φοβομαστε υπερβολικα και ψαξαμε παντου, πηραμε τρεις μαξιλαρες 70Χ70 και βαλαμε κατω. Ετσι μας ειπε και η παιδιατρος να κανουμε. Μια αλλη λυση ηταν να παρω παραμασχαλα το καγκελο και να παω σε ξυλουργο να μου κανει ενα προσθετο αλλα τελικα δεν το προχωρησα.

ο αστερης μας, ηρθε στη ζωη 29/10/07!!!!

η τοσοδουλα μας,ηρθε στη ζωη 14/11/09!!!

Κοριτσια το στρωματακι αυτο (που ανεφερε και η Μαμα του Ωριων" ), ειναι καλο για να σε βολεψει για λιγες μερες (διακοπες πχ) αλλα μην το σκεπτεστε για μονιμη λυση. Περα απο το οτι δεν ειναι ανατομικο, αυτο που αγορασα εγω εχει πλαστικο απο μεσα (προφανως για να μην ποτιζει απο βρεξιμο) και κανει αρκετο θορυβο οταν στριφογυρναει το μωρο, χωρια που θα αναβει το σωματακι τους πανω στο πλαστικο. Προσωπικα το χρησιμοποιω μονο οταν περνω το παρκοκρεβατο σε διακοπες.

Παντως εμπειρια με πεσιμο εχουμε και εμεις, οταν ο μεγαλος μου (περιπου 18 μηνων τοτε) εκανε το μεγαλο αλμα και ανεβηκε τα καγκελα για να κατεβει απο το κρεβατι..απο τοτε δεν το ξανακανε!!! Μεχρι να διαπιστωσω οτι ολα του ειναι γερα η ψυχη μου εφυγε απο την θεση της.

Ισως τελικα η λυση με τα μαξιλαρια κατω στο πατωμα ειναι η πιο βολικη.

0IBKp3.png JgEip3.png

κι εμενα ο μικρουλης εχει ζωηρεψει παρα πολυ αλλα παρα τις αρχικες μου ανησυχιες νομιζω οτι δεν μπορει ακομα να κανει αλμα προς τα κατω...

αργοτερα σκεφτομαι να βαλω στο πατωμα μπροστα απο το κρεβατακι ενα παπλωμα που ειναι και χοντρο... :)

tqj2p3.png vvtJp3.png

Διαφημίσεις

Πολύ καλή ιδέα το πάπλωμα, έχω ένα παλιό και θα το τοποθετήσω άμεσα δίπλα στο κρεβατάκι, έτσι για να νιώσω εγώ τουλάχιστον πιο καλά.

Ξέρει καμιά μαμά πόσο στοιχίζει το κανονικό ανατομικό στρωματάκι για παρκοκρέβατο και που το πουλάνε? Αν απλά βάλω μια βαμβακερή κουβέρτα για διπλό κρεβάτι τυλιγμένη πολλές φορές στον πάτο του παρκοκρέβατου δεν είναι μια κάποια λύση για μεσημεριανό υπνάκο στο παρκοκρέβατο?

Ξέρει καμιά μαμά πόσο στοιχίζει το κανονικό ανατομικό στρωματάκι για παρκοκρέβατο και που το πουλάνε? Αν απλά βάλω μια βαμβακερή κουβέρτα για διπλό κρεβάτι τυλιγμένη πολλές φορές στον πάτο του παρκοκρέβατου δεν είναι μια κάποια λύση για μεσημεριανό υπνάκο στο παρκοκρέβατο?

Χριστινα θα ιδρωνει πολυ με την κουβερτα και φυσικα δεν ειναι οτι καλυτερο για τα κοκκαλακια του μωρου. Εγω για το παρκο της ειχα παρει ενα στρωματακι απο τα Τζαμπο. Εκανε αν θυμαμαι καλα 10 ευρω. Για μιση ωριτσα που εριχνε υπνακο μικρο το κακο.Παντως για ανατομικο δεν ξερω αλλα μαλλον θα κανει καποια λεφτακια αν σκεφτεις οτι νεογεννητο που την ειχα εγω της πηρα ενα για το πορτ μπεμπε (αυτο που ειχε ηδη το πορτ μπεμπε ηταν απαραδεκτο) και το πληρωσα 30 ευρω. (60 εκατοστα στρωματακι μιλαμε)