Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Αυτόματη αποβολή.. Πονούσατε?

Recommended Posts

κορίτσια θα ήθελα την βοήθεια σας.. δυστυχώς η εγκυμοσύνη μου παλινδρόμησε.. είμαι στην 7η εβδομάδα.. ο γιατρός λέει να το αφήσω να αποβληθεί μόνο του και σήμερα είδαμε την πρώτη πτώση της χοριακής.. όμως εδώ και τέσσερις μέρες παθαίνω κράμπες με πολύ έντονο πόνο που διαρκουν περίπου 1-2 ώρες ενώ το αίμα είναι σχετικά λίγο ακόμα (λογικό αν σκεφθεί κανεις ότι η χοριακή είναι πολύ ψηλή ακόμα, στις 1000 μονάδες περίπου). τι να περιμένω όμως? εσείς πονούσατε σε υπερβολικό σημείο? να το προσπαθήσω ή να ζητήσω απόξεση? θα ήθελα να αποφύγω την διαδικασία και να αφήσω να καθαρίσει μόνο του όμως έχω ήδη ένα παιδάκι 3 ετών και δεν θέλω να με βλέπει να υποφέρω.. θα εκτιμούσα όσες το έχετε περάσει να μου περιγράφατε λίγο τι να περιμένω.. ευχαριστώ

Διαφημίσεις

χμ μου χει τύχει! καταρχήν πριν σε αγχώσω να σου πώ οτι η αίσθηση του πόνου είναι για τον καθένας μας διαφορετική και τονίζω οτι εγώ έπαιρνα προγεστερόνη με αποτέλεσμα να μου κρατάει το αίμα... προσωπικά πέθανα στον πόνο! ο γιατρός μου είπε να ξεκινήσω μεσουλίντ μολις αιστανθώ πονάκια κι εγώ δεν το έκανα γιατί έλεγα "ελα μωρέ σιγά πόσο θα πονέσει πια" όταν ήρθε η ώρα το μεσουλιντ ήταν λες και είχα πάρει καραμελίτσα. κοιλοπονούσα κι εγώ δεν ξέρω πόσες ώρες είχα εξαντληθεί και ήμουν στο τσακ να καλέσω ασθενοφόρο. τελικά από την εξάντληση και το κλάμα αποκοιμήθηκα και την άλλη μέρα το πρωί που πήγα wc βγήκε από μέσα μου ένα μικρό σακουλάκι και ένιωσα άμεσα ανακούφιση. θα σε συμβούλευα να ξεκινήσεις να πέρνεις κάποιο ισχυρό παυσίπονο πχ ντεπον αναβράζον έξτρα (ό,τι παίρνεις συνήθως ή ρώτα τον γιατρό σου) από τώρα και να το συνεχίσεις (πχ εγώ θα πρεπε να πάρω μεσουλίντ ανά 12ωρο) μην περιμένεις να σε πιάσει δυνατός πόνος και πιστεύω οτι θα σαι εντάξει.

Eγω το ακριβως αντιθετο δεν πονεσα σχεδον καθολου....ειχα σαν πονους περιοδου....λιγες στιγμες με επιασε σαν δυνατοσ πονος και παλι υποφερτος και πηρα ντεπον 1 η 2 φορες...και φαντασου δεν αντεχω και πολυ τον πονο....

Παντως επειδη εχω κανει και αποξεση καμμια σχεση....στην αποξεση ημουν πολυυυυυυ χαλια...

Ευχομαι να αναρωσεις γρηγορα και ευχομαι μια νεα τελειομηνη κ καλη εγκυμοσυνη!;)

"Η Μητέρα είναι ένα πρόσωπο το οποίο, βλέποντας ότι υπάρχουν μόνο τέσσερα κομμάτια πίτας για πέντε άτομα, λέει ότι ποτέ δεν της άρεσε η πίτα"

Εγώ δεν πόνεσα καθόλου! Μια ελάχιστη πίεση χαμηλά για δευτερόλεπτα και αυτό ήταν! Ο κάθε οργανισμός αλλά και η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική! Μην αγχώνεσαι! Όλα θα πάνε καλά!

Πόνεσα σαν να είχα περίοδο αλλά πιο έντονα. Εγώ βέβαια στην περίοδο δεν πονάω πολύ. Με το χάπι (κάποιο από αυτά για περίοδο) πέρασε εντελώς. Όμως κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός. Γενικά μην αγχώνεσαι και σαν διαδικασία δεν είναι κάτι ξένο είναι ακριβώς σαν να έχεις περίοδο. Στο λέω γιατί κ εγώ αναρωτιόμουν... Καλή ανάρρωση κ από εμένα!

"Great is the human who has not lost his childlike heart"-Mencius

Διαφημίσεις

Πόνεσα ακόμη λιγότερο από το συνηθισμένο, κάτι που μου φάνηκε πολύ παράξενο. Βέβαια η ροή ήταν τεράστια και είχα σταγόνες μέχρι και τη 10η-11η μέρα.

it's never too late to start all over again

κορίτσια μου ευχαριστώ πολύ πολύ.. λέω να το παλέψω και θα δούμε.. η ροή αυξάνει σιγά σιγά αλλά σήμερα δεν ποναω...μια εμπειρία ακόμη λοιποοοόν... :)

καλημέρα λιονταρίνα μου,

καταρχάς να σου πω ότι λυπάμαι πολύ για αυτό που σου συνέβει...... Η δική μου εμπειρία ειναι : την πρώτη φορά που πέρασα αποβολή είχα φοβερούς πόνους που μόνο όταν έπαιρνα ποστάν ηρεμούσα-χρειάστηκα και απόξεση.. Την δεύτερη φορά δεν πόνεσα σχεδόν καθόλου-δεν χρειάστηκα απόξεση. Η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, μην αγχώνεσαι καλή μου...

V5vWp2.png

Λυπάμαι πολυ...μου θύμησες τα δικα μου...πέρυσι το καλοκαίρι, τέτοιο καιρό....

Αφού έχεις ψηλή χοριακη σημαίνει πως θα πονας και περισσότερο. Οι συστάσεις της μήτρας είναι αρκετά έντονες. Όσο θα καθαρίζεις...λιγότερος πόνος.

Εγω πόνουσα πολυ τις πρώτες μέρες. Μέχρι που έφυγαν τα κομμάτια... Αχχχχ ( σορρυ κιόλας) και μετά μειώθηκε ο πόνος. Θυμάμαι μέχρι να με πιάσει το παυσίπονο χτυπιομουν στο κρεβάτι. Κουράγιο...

Να πίνεις παυσίπονα... Αν κι απο οτι λες τα δύσκολα τα περασες...

BYMup3.png

Διαφημίσεις

και γω απεβαλα στην 6η εβδομαδα,λοιπον σαν βαρια περιοδο ενιωθα ,τιποτα το διαφορετικο,γενικα ομως ειχα δυσκολη περιοδο με πονους,εσυ δεν ξερω πως εισαι....

και μην κανεις την χαζομαρα σαν εμενα που δεν πηρα παυσιπονα το χαζο!ειχε κολλησει το μυαλο μου βλεπεις.....

και γω απεβαλα στην 6η εβδομαδα,λοιπον σαν βαρια περιοδο ενιωθα ,τιποτα το διαφορετικο,γενικα ομως ειχα δυσκολη περιοδο με πονους,εσυ δεν ξερω πως εισαι....

και μην κανεις την χαζομαρα σαν εμενα που δεν πηρα παυσιπονα το χαζο!ειχε κολλησει το μυαλο μου βλεπεις.....

επισης 10 μερες η αιμοραγια,οχι βεβαια και τις 10 πολυ αιμα,αν δεις οτι συνεχιζει ή εχεις πολυ αιμα πας για αποξεση.κουραγιο

κορίτσια μου σας ευχαριστώ πολυ όλες.. η βοήθεια σας ήταν ανεκτίμητη και η συμπαράσταση σας ακόμη πιο σημαντική.. τελικά μάλλον την γλύτωσα την απόξεση, και λέω μάλλον γιατί την δευτέρα έχω ραντεβού με το γυναικολόγο για να δεί αν χρειάζομαι καθαρισμό ή όχι.. το αίμα όμως σταμάτησε..

για να βοηθήσω κάποια άλλα κορίτσια που ίσως βρεθούν στην ίδια θέση να πω και εγώ την ιστορία μου .. χωρίς να ξέρω ότι είμαι εγκυος στην 18η μέρα του κύκλου άρχισα να βλέπω λίγο αίμα.. υποψιαστηκα ότι μπορεί να είμαι έγκυος και έκανα ένα τεστ εγκυμοσύνης που όμως ήταν αρνητικό.. θεωρησα λοιπόν ότι δεν είμαι εγκυος αλλά οι σταγόνες αίματος δεν σταματούσαν ενώ δεν μου ερχόταν και περίοδος.. την 26η ημέρα έκανα την πρώτη χοριάκή με τιμή 292, που εγώ θεώρησα χαμηλή αλλά ο μικροβιολόγος μου έλεγε ότι ήταν καλή.. ο γυναικολόγος μου φυσικά μου ζήτησε να την επαναλάβω σε τρεις μέρες.. την δευτέρα η τιμή της ήταν 710.. δεν είχε την σωστή αύξηση (διπλασιασμό ανα δύο ημέρες) και το αίμα άρχισε να γίνεται κόκκινο αλλά η ποσότητα δεν ήταν μεγάλη.. την Πεμπτη είχα τους πρώτους πόνους, ήταν κράμπες που κρατησαν περίπου δύο ώρες και ήταν πολύ έντονες. Την Παρασκευή η επόμενη χοριακή έδειξε 1827 και τότε φάνηκε πως η εγκυμοσύνη δεν πήγαινε καλά.. στον υπέρηχο δεν φαινόταν σάκος στην μήτρα και αρχίσαμε να υποψιαζόμαστε για εξωμήτρια κύηση.. ο γιατρός ζήτησε επανάληψη χοριακής την Δευτέρα και μου είπε χαρακτηριστικά "να ευχηθείς να έχει πέσει για να γλιτώσεις την επέμβαση". Οι κράμπες συνεχίστηκαν καθημερινά στο ίδιο μοτιβο.. μια φορά την ημέρα για 2 ώρες περίπου κυρίως αφού έτρωγα.. την Δευτέρα ευτυχώς η χοριακή έδειξε 1090 που σήμαινε ότι ο οργανισμός μου άρχιζε να το αποβάλλει από μονος του.. Την Τρίτη έκανα το μεγαλύτερο συμπτωμα με κράμπες τόσο έντονες που νόμιζα ότι θα λιποθυμήσω.. Από εκεί και πέρα η αιμορραγία άρχισε να αυξάνει χωρίς όμως να έχω πάρα πολύ αίμα ίσως λόγω της μικρής συνεχόμενης αιμοραγίας που είχα όλο αυτό το διάστημα.. είχα μικρά κομμάτια και αιμοραγία για 7 ημέρες περίπου..

αυτή ήταν λοιπον η εμπειρία μου.. εύχομαι να μην φανεί χρήσιμη σε καμια άλλη...συγνώμη για το σεντόνι... και πάλι σας ευχαριστώ πολύ πολύ όλες...

• Like 1

• 2 weeks later...

Κορίτσια χάρηκα πολύ που βρήκα αυτές τις απαντήσεις, γιατί είμαι 6η μέρα με αίμα και πόνους και αναρωτιόμουν αν είναι φυσιολογικό και τι να κάνω. 8η εβδομάδα της κύησης, αλλά γενικά αναμενόμενη αποβολή αφού η τελευταία εξέταση στο γιατρό έδειξε ότι το έμβρυο δεν αναπτυσσέται. Γι΄αυτό και ίσως το πήρα χαλαρά, ότι αφού δεν αναπτύσεται καλύτερα να φύγει..ή κάπως έτσι.

Οπότε η ας το πω αποβολή ξεκίνησε τη Δευτέρα, με αίμα κανονικό, αλλά για δυό μέρες χωρίς καθόλου πόνο! Και μετά βέβαια του έδωσε και κατάλαβε..Τέταρτη μέρα αιμοραγίας, κατά καιρούς όχι τόσο έντονη, αλλά σήμερα πάλι με έπιασαν φοβεροί πόνοι,ξαναπήρα Μεζουλίντ, γιατί λέω πως δε θα αντέξω..(τελικά είδα και εδώ ότι καλά έκανα ;)).

Στο γιατρό θα πάω την Τρίτη, αλλά ήθελα να σας ρωτήσω πόσο γενικά κρατάει, αν είναι φυσιολογικό να κρατά τόσες μέρες και με τόσο πόνο..Ξέρω ότι κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή, αλλά αν ξέρει κάποιος κάτι θα βοηθήσει να νιώσω καλύτερα..Απλά γενικά εγώ με κανονικές περιόδους πάντα, με πόνο μόνο την πρώτη μέρα, λίγο ανησύχησα που κρατάει ήδη 6 μέρες και πονάει 4 μέρες σαν την πρώτη μέρα περιόδου..

Επίσης τι ενδείκνυται σε αυτή την κατάσταση..ξεκούραση και γενικά ξάπλωμα?

Ευχαριστώ για κάθε βοήθεια!

• 2 months later...

γεια σας κοριτσια, ειμαι καινουρια στην παρεα! χρειαζομαι συμβουλες κυριως για ψυχολογικη ανυψωση του ηθικου μου.. εδω και καποιο διαστημα εχουμε βαλει μπρος με τον αντρα μου για παιδακι αλλα μετα απο εντονο στρες και στενοχωρια επαθα 3 φορες το εξης: ειχα πονο χαμηλα και καφε υγρα -την πρωτη φορα ειχα και κομματια..και μετα απο 2-3 ημερες ερχοταν η περιοδος-νωριτερα...η γιατρος μου ειπε πως το στρες ειναι συχνη αιτια αποβολης σε αρχικο σταδιο κυριως-μιλαμε για αποβολη πριν το τεστ εγκυμοσυνης..αυτη τη στιγμη ειμαι στο σταδιο των υγρων παρολο που περιμενω περιοδο σε 1 εβδομαδα απο τωρα..οι εξετασεις μου ειναι καλες & ξερω οτι ειναι ψυχολογικο το ζητημα...απλως ευχομαι να μην μου ερθει περιοδος..νομιζω ομως οτι ειναι αναποφευκτο...υπαρχει καποια που εχει παθει το ιδιο?

Διαφημίσεις

• 8 years later...

Κορίτσια καλησπέρα,

Σήμερα 6 εμδομαδα κύησης με χοριακη 3000 η οποία όμως ανεβαίνε με πολυ αργους ρυθμούς πήγα να δω τον σάκο.δυστυχως δεν είδαμε τίποτα και λίγη ώρα μετά είχα αιμορραγία .Μήπως γνωρίζει να μου πει κάποια που έχει περάσει κάτι αντίστοιχο αν η αιμορραγία είναι συνεχόμενη γιατί μετά από μεγάλη ποσότητα αίματος που είχα στην αρχή ,ακολούθουν μόνο ροζ και έχουν ξεκινήσει πόνοι περιόδου σχετικά έντονοι.Θα ξαναμετρησω την χοριακη Παρασκευή για να επιβεβαιώσουμε την πτωτική της πορεία.

Ευχαριστώ πολύ!

On 10/3/2021 at 9:35 ΜΜ, Κάτια Μακρή είπε:

Κορίτσια καλησπέρα,

Σήμερα 6 εμδομαδα κύησης με χοριακη 3000 η οποία όμως ανεβαίνε με πολυ αργους ρυθμούς πήγα να δω τον σάκο.δυστυχως δεν είδαμε τίποτα και λίγη ώρα μετά είχα αιμορραγία .Μήπως γνωρίζει να μου πει κάποια που έχει περάσει κάτι αντίστοιχο αν η αιμορραγία είναι συνεχόμενη γιατί μετά από μεγάλη ποσότητα αίματος που είχα στην αρχή ,ακολούθουν μόνο ροζ και έχουν ξεκινήσει πόνοι περιόδου σχετικά έντονοι.Θα ξαναμετρησω την χοριακη Παρασκευή για να επιβεβαιώσουμε την πτωτική της πορεία.

Ευχαριστώ πολύ!

Δεν θελω να σε αγχωσω αλλα δεν είδατε τίποτα, ούτε σάκο στην 6η εβδομάδα; δεν θα έπρεπε ο γιατρός να δει κάτι; απλως φοβάμαι μήπως είναι εξωμητριο γιατι με 3000 χοριακη θα έπρεπε να φαίνεται κατι μεσα στη μήτρα. Καλύτερα να ρωτήσεις το γιατρό σου. Εύχομαι όλα να πάνε καλά. 

• Like 3