Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Tι είναι το αλάτι κοσέρ??

Recommended Posts

Καλησπέρα σας! Τελευταία θέλοντας να ξεφορτωθώ όλα τα χημικά από το σπίτι, έχω αρχίσει να φτιάχνω δικά μου απορρυπαντικά και καλλυντικά.

Βρήκα πολλές συνταγές και ήδη έχω φτιάξει κάποια, μέχρι που πρόσφατα αναζήτησα και βρήκα σε ξενόγλωσσο σάιτ απορρυπαντικό σε σκόνη για το πλυντήριο πιάτων. Ένα από τα συστατικά του είναι και το αλάτι κοσέρ ή kosher salt. Δεν ξέρω τι είναι και πού θα το βρω όμως... Έχετε καμιά ιδέα; Ευχαριστώ πολύ!

Διαφημίσεις

:lol: Νομίζω ότι το λινκ που μου έβαλες δεν είναι σχετικό. Κάτι σχετικά με την Ιουδαϊκή θρησκεία δε λέει αυτό?

Μάλλον αυτό http://en.wikipedia.org/wiki/Kosher_salt είναι πιο σχετικό αλλά και πάλι δε βγάζω άκρη... Έχουμε τριγύρω καμιά αγγλομαθή σεφ να βοηθήσει; :lol:

Δεν βρήκα και σε σάιτ με καταστήματα με μπαχαρικά ας πούμε. Ας έβρισκα και Αθήνα να παραγγείλω που λέει ο λόγος... Σε ελληνικά σάιτ τζίφος...

:lol: Νομίζω ότι το λινκ που μου έβαλες δεν είναι σχετικό. Κάτι σχετικά με την Ιουδαϊκή θρησκεία δε λέει αυτό?

Μάλλον αυτό http://en.wikipedia.org/wiki/Kosher_salt είναι πιο σχετικό αλλά και πάλι δε βγάζω άκρη... Έχουμε τριγύρω καμιά αγγλομαθή σεφ να βοηθήσει; :lol:

Δεν βρήκα και σε σάιτ με καταστήματα με μπαχαρικά ας πούμε. Ας έβρισκα και Αθήνα να παραγγείλω που λέει ο λόγος... Σε ελληνικά σάιτ τζίφος...

Και τα δύο στον Ιουδαϊσμό αναφέρονται, διάβασε στο λινκ που έβαλες εκεί που λέει Name. Πάντως δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι να το βρεις στην Ελλάδα, πρέπει να κοιτάξεις σε χώρες που έχουν μεγάλο αριθμό Εβραίων, εδώ ας πούμε υπάρχουν πολλά στο Σ/Μ, αλλά στην Ελλάδα μόνο σε κανένα εξειδικευμένο αν το βρεις.

Πάντως πιστεύω ότι ένα οποιοδήποτε αλάτι θα σου κάνει.

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

Αχ ξέχασα εσύ είσαι στην Αμερική! Αν ήσουν πιο κοντά θα σου έλεγα να μου στείλεις ένα κουτί! :lol:

Μόλις διάβαζα σε σελίδα στο φέις ενός εστιατορίου της Αθήνας που διαφήμιζε το καλύτερο σνίτσελ της, ότι έφαγαν τον κόσμο για να βρουν αλάτι κοσέρ... Οπότε πώς να έχω ελπίδες ότι θα το βρω εγώ?! Βρήκα στο αγγλικό άμαζον αλλά δεν παραγγέλνω για ένα αλάτι... άμα μαζευτεί παραγγελία με άλλα πράματα βλ. γενέθλια παιδιών θα το πάρω, αρκεί να το θυμηθώ...

Ωστόσο θα βάλω κανονικό αλάτι και θέλω να ελπίζω ότι δεν θα τα παίξει το πλυντήριο πιάτων... Από ότι κατάλαβα δεν περιέχει πρόσθετο ιώδιο το κοσέρ...

Μωρέ μήπως να πάω να μαζέψω λίγο από τη θάλασσα? Καμιά αλυκή ρε παιδιά! :lol:

Διαφημίσεις

Νομίζω στην Ελλάδα χωρίς ιώδιο είναι αυτά σε πράσινη συσκευασία;

Νομίζω χωρίς να είμαι σίγουρη ότι είναι αλάτι με λιγότερο νάτριο για όσους έχουν προβλήματα υγείας και πρέπει να ακολουθούν διατροφή χαμηλή σε νάτριο. Αλλά δεν παίρνω κι όρκο. Θα το κοιτάξω μιας και μου το ανέφερες! Το αλάτι δεν το έχω "εξερευνήσει" αρκετά. Πήγαινα σμ και έπαιρνα μηχανικά τη μάρκα που συνήθιζα... ούτε που έχει πάρει το μάτι μου τι λένε οι άλλες συσκευασίες! Ευχαριστώ πολύ!!!!!!!!!! :D

http://www.ebay.co.uk/itm/Sea-Salt-Kosher-Flake-/320952238368?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4aba3e8120

αν μπεις στο αμερικάνικο έχει πολλά και με διάφορες ποιότητες και τιμές, με μια γρήγορη ματιά που έριξα. Φαντάζομαι όμως πως θα πρέπει να συνεννοηθείς με τους πωλητές αν στέλνουν Ελλάδα κτλ.

σαταλάσιιιι

Eυχαριστώ scapigliata! Σε άλλα σάιτ που έψαξα για σπιτικό απορρυπαντικό αντί για αλάτι κοσέρ χρησιμοποιεί θειικό μαγνήσιο ή αλλιώς αλάτι epsom. Και αυτό λέει μπορείς να το βρεις έπειτα από παραγγελία σε φαρμακείο. Για να δούμε αν θα έχω καλύτερη τύχη με αυτό! ;)

Τα κόσερ φαγητά και προιόντα είναι αυτά που έχουν την πιστοποίηση του ραββίνου, λ.χ. τα κρέατα κόσερ το ζώο πρέπει να το σκοτώσει ένας άνθρωπος, ο σόχεντ, με ειδικό μαχαίρι ώστε να προκαλέσει όσο το δυνατόν λιγότερο πόνο στο ζώο, υπάρχουν και κόσερ εστιατόρια όπου έκτος από τα προιόντα είναι κόσερ μαγειρεύονται σε διαφορετικές κατσαρόλες τα κρέατα και τα γαλακτομικά. Πριν τον 2 παγκόσμιο πόλεμο τα οινοποιεια Μπουτάρη έκαναν κόσερ κρασί.

Διαφημίσεις