Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Περίπλοκος χωρισμός

Recommended Posts

Είμαι μητέρα δύο μικρών παιδιών 3,5 ετών και 10 μηνών.Με τον πατέρα τους βρισκόμαστε σε διάσταση από την περίοδο γέννησης του δεύτερου παιδιού. Το μεγάλο παιδί δεν έχει καθόλου καλές σχέσεις με τον πατέρα.Στην διάρκεια του έγγαμου βίου μας υπήρξε περιστασιακή ψυχολογική και σωματική κακοποίηση του μεγάλου παιδιού από τον πατέρα με αποτέλεσμα να μην τον θέλει.Εκείνος διατηρεί ένα άλλο σπίτι με τη νέα του σύντροφο η οποία εγκυμονεί.

1) Πώς να παρουσιάσω τα γεγονότα στα παιδιά μου;

2) Να επιδιώξω στενότερη επαφή με τον πατέρα και το ετεροθαλές αδερφάκι τους;

Διαφημίσεις

Λυπάμαι πολύ για την κατάσταση που αντιμετωπίζεις.

1. Στη θέση σου θα συμβουλευόμουν απαραιτήτως παιδιψυχολόγο.

2. Θα επιδίωκα τουλάχιστον ήπια επαφή στην αρχή, με τα φόντα να γίνει στενότερη (ειδικά με το ετεροθαλές αδελφάκι) στο μέλλον. Μια ήπια σχέση θα βοηθήσει στην ψυχολογία των παιδιών και στο οικονομικό νταλαβέρι που θα έχεις με τον πατέρα των παιδιών. Τα παιδιά είναι παιδιά και θα τα βοηθήσει όλα στη ζωή τους να έχουν καλές σχέσεις μεταξύ τους. Όλο αυτό βέβαια θα εξαρτιόταν πολύ από το αν υπάρχει πιθανότητα ο μπαμπάς να ξαναγίνει βίαιος οπότε μάλλον στην αρχή χρειάζεται και ελεγχόμενο περιβάλλον, ώσπου να δεις πώς εξελίσσονται τα πράγματα...

it's never too late to start all over again

Ο πατέρας των παιδιών σου θέλει να έχει επαφή μαζί τους;

natassa + tasos = 15 years together

" Να θυμάσαι ότι κάθε άνθρωπος που συναντάς, κάτι φοβάται, κάτι αγαπά και κάτι έχει χάσει"

Ο πατέρας δεν επιδιώκει στενή επαφή με τα παιδιά.Το μικρό το έχει δει μετρημένες φορές.Το μωρό δεν πηγαίνει πρόθυμα στην αγκαλιά του και αυτό από μόνο του αποκλείει συναντήσεις χωρίς την παρουσία μου. Το μεγάλο παιδί δεν τον θέλει.Εκείνος δεν κάνει προσπάθεια να πλησιάσει κανένα από τα δύο παιδιά,αντιθέτως μαλώνει το μεγάλο σε κάθε συνάντηση.Η νομική διαδικασία της έκδοσης του διαζυγίου δεν έχει ξεκινήσει και δεν μου δίνει κάποια διατροφή για τα έξοδα των παιδιών. Γνωρίζετε κάποιο παιδοψυχολόγο που θα μπορούσε να μου παράσχει συμβουλές δωρεάν;

Εγώ γνωρίζω έναν καλό παιδοψυχίατρο που δουλεύει στο Ιπποκράτειο αν είσαι κοντά στη Θεσσαλονίκη.

Μας είχε δώσει συμβουλές για το τι θα πούμε στην κόρη μας που περίμενε στο σπίτι το νέο μέλος της οικογένειας το οποίο δυστυχώς το χάσαμε 2 μέρες μετά τη γέννησηή του:cry:.

Ήταν κατατοπιστικός,ευγενέστατος και με μεγάλη κατανόηση και πρόθεση να βοηθήσει και επειδή είναι στο νοσοκομείο είναι δωρεάν.

Πιστεύω πως η καλύτερη λύση είναι να συμβουλευτείς έναν ειδικό.

Διαφημίσεις

• 4 weeks later...
Λυπάμαι για την απώλεια που βιώσατε.

Θα με εξυπηρετούσε καλύτερα κάποιος παιδοψυχολόγος εντός Αττικής.

Συγγνώμη που δεν απάντησα νωρίτερα! Μόλις είδα το μήνυμά σου! Στελε μου μήνυμα στο [email protected] έχω να σου προτείνω ΄πολύ καλή παιδοψυχολόγο.

Πρέπει να διεκδικήσεις κάποιο ποσό για την διατροφή των παιδιών. Δεν δικαιολογείται να μην συμμετέχει οικονομικά στην ανατροφή τους.

Όσον αφορά τις σχέσεις των παιδιών με τον πατέρα τους, μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα για να βοηθήσεις, αλλά μόνο αν ο πατερας τους το θέλει. Αν δεν το θέλει, δυστυχώς δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Αν ο πατέρας πραγματικά ενδιαφερθεί, θα μάθει να συμπεριφέρεται σωστά και θα τα προσελκύσει τα παιδιά να έρθουν πιο κοντά του. Οπότε, θα σου έλεγα κάνε μία κουβέντα με τον μπαμπά, προσπάθησε να του εξηγήσεις ότι τα παιδιά του τον χρειάζονται και πρέπει να ενδιαφερθεί. Όχι πολλές κουβέντες! Μία! Αν δεν πιάσει την πρώτη φορά, τότε ίσως είναι καλύτερα για τα παιδιά να μεγαλώσουν χωρίς πατέρα.

Από την δική μου εμπειρία, πως μπορείς να βοηθήσεις (επαναλαμβάνω, μόνο αν το θέλει ο μπαμπάς):

1. Μην κάνεις καμία απολύτως αρνητική συζήτηση για τον μπαμπά όταν τα παιδιά βρίσκονται σε ακτίνα που μπορούν να σε ακούσουν ή να σε δουν. Το ραντάρ τους τα πιάνει όλα

2. Ενθουσίασε τα! "Τι ωραία, αύριο είναι παρασκευή και θα έρθει ο μπαμπάς να σας πάρει και θα περάσετε τέλεια!!!"

3. Δείξτους ότι θα σου λείψουν όσο είναι με τον μπαμπά, αλλα δείξτους και ότι δεν θα είσαι στενοχωρημένη. Κανονίστε πότε θα μιλήσετε στο τηλεφώνο, και τι φαί να τους έχεις φτιάξει όταν επιστρέψουν την Κυριακή το βράδυ

4. Μην κάνεις το λάθος και αρνηθείς να δώσεις το μωρό στο μπαμπά, επειδή είναι μωρό. Θα την βρει την άκρη αυτός. Το μωρό πολύ πιθανό να κλαίει στην αρχή, αλλά οι πιο σύγχρονες μελέτες δείχνουν ότι το separation stress δεν θα τους κάνει κακό. Σταδιακά όλα θα φτιάξουν και θα αποκτήσουν μία υγιή σχέση με το μπαμπά τους. Μην ξεχνάς, αν μη τι άλλο ότι είναι δύο τα παιδιά και δεν πρέπει να χωρίζονται. Θα έχουν το ένα το άλλο!