Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Τραβήγματα στον 6ο μήνα

Recommended Posts

Κορίτσια αισθάνεστε τραβήγματα στην κοιλιά?

Εγώ έχω τρελλαθεί.

Σαν να είναι στριμωγμένο το μωρό μέσα στην κοιλιά, κάθε κίνησή του είναι πάρα πολύ έντονη σε σημείο που μερικές φορές πονάω.

Αισθάνομαι όλη την έκταση της κοιλιάς μου σαν να είναι οι μύες μου τεντωμένοι.

Ειδικά όταν κάθομαι...πρέπει να σηκωθώ και να τεντωθώ για να ανακουφιστώ λίγο!!!!

Μόνο σε μένα συμβαίνει αυτό?

kTB4p3.png

N9Mep2.png

Διαφημίσεις

Κορίτσια αισθάνεστε τραβήγματα στην κοιλιά?

Εγώ έχω τρελλαθεί.

Σαν να είναι στριμωγμένο το μωρό μέσα στην κοιλιά, κάθε κίνησή του είναι πάρα πολύ έντονη σε σημείο που μερικές φορές πονάω.

Αισθάνομαι όλη την έκταση της κοιλιάς μου σαν να είναι οι μύες μου τεντωμένοι.

Ειδικά όταν κάθομαι...πρέπει να σηκωθώ και να τεντωθώ για να ανακουφιστώ λίγο!!!!

Μόνο σε μένα συμβαίνει αυτό?

Κι εγω νιωθω εντονα το μικρο μου, οχι στο σημειο να ποναω, αλλα ηδη τρανταζεται η κοιλια μου οταν αποφασισει να τεντωθει! Αν ειναι ομως επιπονο οπως λες, μιλα με το γιατρο σου, μην τυχον ειναι συσπασουλες και σου δωσει μαγνησιο... καλη συνεχεια και υπομονη! με το καλο το μωρακι σου!

συμφωνω με την Κατια.Αν ειναι συσπασεις με λιγο μαγνησιο θα ηρεμησεις.Ειδικα αν εισαι αδυνατη λογικο ειναι λιγακι να σε ενοχλει αλλα οχι να πονας.Να μιλησεις με το γιατρο σου και εκεινος θα σου πει τι να κανεις.

• 2 weeks later...

θα γινω κ εγω μανουλα σε λιγους μηνες και εχω πανικοβληθει αυτες τις μερες,ειμαι στην 21 εβδομαδα κυησης κ εδω κ μια βδομαδα νιωθω πονουσ χαμηλα στη κοιλια καθημερινα οταν κινουμαι η οτα καθομαι,μερικες φορες οι πονοι ανεβαινουν πιο ψηλα,δεν ξερω αν ειναι φυσιολογικο γιατι μενω πρωτη φορα εγκυος,αν ειχατε κ σεισ κατι παρομοιο πειτε μηπως κ καθησυχασω,δεν εχω παει ακομα στην γιατρο μου γιατι λειπει σε αδεια..

κοριτσια θα γινω κ γω για πρωτη φορα μανουλα σε λιγους μηνες αλλα τωρα τελευταια κατι με ανησυχει.. Ειμαι στην 21η εβδομαδα κυησης κ εδω κ λιγες μερες καθημερινα εχω πονους οχι εντονους χαμηλα στη κοιλια που αλλοτε ανεβαινουν κ λιγο πιο πανω κατω απο τον αφαλο,καποιες φορες ειναι σαν πονοι περιοδου κ καποιες αλλες σαν να νιωθω το μωρο πως ειναι χαμηλα κ σαν να με πιεζει καπως ειναι ανησυχητικο?ειχε καποια απο εσας παρομοιους πονους?να σημειωσω οτι δεν εχω νιωσει ακομα το μωρακι μου η δεν το εχω καταλαβει τουλαχιστον...οταν ξαπλωνω μου παιρνανε αλλα οταν κινουμαι η οταν καθομαι συνεχιζω να εχω τα ιδια,εχω πανικοβληθει μηπως συμβαινει κατι κακο,πηρα την γιατρο μου τηλ αλλα λειπει διακοπες κ θα γυρισει την δευτερα μεχρι τοτε να περιμενω?ηδη τους εχω αρκετες μερες...:cry:

Διαφημίσεις

κοριτσια θα γινω κ γω για πρωτη φορα μανουλα σε λιγους μηνες αλλα τωρα τελευταια κατι με ανησυχει.. Ειμαι στην 21η εβδομαδα κυησης κ εδω κ λιγες μερες καθημερινα εχω πονους οχι εντονους χαμηλα στη κοιλια που αλλοτε ανεβαινουν κ λιγο πιο πανω κατω απο τον αφαλο,καποιες φορες ειναι σαν πονοι περιοδου κ καποιες αλλες σαν να νιωθω το μωρο πως ειναι χαμηλα κ σαν να με πιεζει καπως ειναι ανησυχητικο?ειχε καποια απο εσας παρομοιους πονους?να σημειωσω οτι δεν εχω νιωσει ακομα το μωρακι μου η δεν το εχω καταλαβει τουλαχιστον...οταν ξαπλωνω μου παιρνανε αλλα οταν κινουμαι η οταν καθομαι συνεχιζω να εχω τα ιδια,εχω πανικοβληθει μηπως συμβαινει κατι κακο,πηρα την γιατρο μου τηλ αλλα λειπει διακοπες κ θα γυρισει την δευτερα μεχρι τοτε να περιμενω?ηδη τους εχω αρκετες μερες...:cry:

αφου μιλαμε για λιγες μερες (δευτερα φανταζομαι εννοεις τωρα στις 13) προσπαθησε να μεινεις ηρεμη και καλυτερα στο κρεββατι... αφου οπως λες ετσι περνανε οι πονοι. εχεις καθολου υγρα, καφε ή αιμα? δεν χρειαζεται να πανικοβαλλεσαι! πιστευω πως ολα θα ναι καλα!!! ισως μικροσυσπασεις, φυσιολογικες τωρα που ανοιγει η μητρα ή ακομα και οι κινησεις του μωρου σου! (δοκιμασε και με καποιο γλυκο ή κρυο φαγητο και αν το νιωθεις τοτε σιγουρα ειναι το μικρακι!!!) αν παλι ειναι δυνατοι πονοι και αγχωνεσαι, καλεσε τη γιατρο στο κινητο!!! οι γυναικολογοι δεν ειναι γιατροι με ραντεβου! τι σημαινει διακοπες... μια κουβεντα θα της πεις, μια απαντηση θα σου δωσει και θα συνεχισει το μπανιο της! ολα καλα και να σκεφτεσαι θετικα και μονο!

Ελίσα καλο είναι να δεις το γιατρό σου αν έχεις πόνο. Θα σου πω όμως και τη δικη μου εμπειρία μήπως είναι το ίδιο. Είμαι στην 21 εβδομάδα και έχω έναν πολυ έντονο πόνο που τον ξαναείχα στη 16η και πέρασε αργα, με σταθερή μείωση, μέσα σε δέκα μέρες. Τώρα τον ξαναεχω χωρίς μείωση εδω και 4 μέρες.

Είναι χαμηλα στην κοιλιά δεξιά (την προηγούμενη φορα αριστερά), γινεται πολυ πιο εντονος τη στιγμή που σηκωνομαι και για λιγη ώρα μετα καθώς περπατάω - τοσο που πάω λυγισμένη στα δυο στην αρχη. Την πρώτη μέρα τρομαξα τόσο πολυ απο τον πόνο που πήγαμε στο Μαιευτηριο, με είδαν με υπερηχο, μου έκαναν και εξετάσεις αίματος μήπως ήταν κάποια φλεγμονή κλπ. Όλα εντελώς καλα. Είπαν ότι δεν ήξεραν τι είναι, αλλα όχι επικίνδυνο. Ψάχνοντας πολυ στο Ίντερνετ βρήκα σε διάφορα ξένα φόρουμ γυναίκες που περιγράφουν τους ίδιους πολυ έντονους πόνους χαμηλα αριστερα και δεξιά, που κι εκείνες έφτασαν στο σημείο να πανε στο νοσοκομείο κι όλα ήταν καλα. Οι γιατροί τους είπαν ότι είναι μια πιο σπάνια εκδοχή του "round ligament pain", πόνοι στρογγυλου συνδέσμου, που συμβαίνει συχνα με το στρετς που κάνει η μήτρα, απλα κανονικά ο πόνος είναι πονάκι και κρατάει μόνο για λίγα δευτερόλεπτα όταν η έγκυος αλλάξει στάση, βήξει, κλπ.

Ψάξτο αν θέλεις μήπως είναι αυτο, δε λέω, δεν είναι καθόλου ευχάριστο, με έχει ταράξει απο την Κυριακή, αλλά τουλάχιστον δεν είναι καθόλου επικίνδυνο. Αλλά σίγουρα να σε δει κι ο γιατρός σου πρώτα.

μηπως να παρεις λιγο μαγνησιο εαν δεν περνεις ακομα και να δεις πως πας ? το μαγνησιο ειναι ακακο για το εμβρυο και μπορεις να παρεις διπλη δοση στην περιπτωση που ειναι μικροσυσπασεις.Εαν το βρεις σε αμπουλα ακομα καλυτερα κανει καλη δουλεια.Εγω ειχα παθει utirine ridge δηλαδη ειχε δυπλωσει η μητρα μου σε ενα σημειο και ηταν σαν να εχω δυο μητρες ας το πουμε(βλεπαμε δυο σαν μπαλονακια στον υπερηχο ενα το μωρο και ενα αυτο) και με πονουσε πολυ και επερνα μαγνησιο σε διπλη δοση και με βοηθησε να χαλαρωσω και να ξεστριψει η μητρα μου.

μηπως να παρεις λιγο μαγνησιο εαν δεν περνεις ακομα και να δεις πως πας ? το μαγνησιο ειναι ακακο για το εμβρυο και μπορεις να παρεις διπλη δοση στην περιπτωση που ειναι μικροσυσπασεις.Εαν το βρεις σε αμπουλα ακομα καλυτερα κανει καλη δουλεια.Εγω ειχα παθει utirine ridge δηλαδη ειχε δυπλωσει η μητρα μου σε ενα σημειο και ηταν σαν να εχω δυο μητρες ας το πουμε(βλεπαμε δυο σαν μπαλονακια στον υπερηχο ενα το μωρο και ενα αυτο) και με πονουσε πολυ και επερνα μαγνησιο σε διπλη δοση και με βοηθησε να χαλαρωσω και να ξεστριψει η μητρα μου.

Ωχ! Τι επαθες κι εσυ! Όλο κάτι συμβαίνει βρε παιδι μου πια, κατι περίεργα που ούτε τα φανταζόμαστε. Ευτυχώς που σου πέρασε :)