Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Τι κάνω λάθος; Έχω υπερπαραγωγή;

Recommended Posts

Έχω ένα μωράκι 35 ημερών, το θηλάζω αποκλειστικά αλλά φοβάμαι ότι θα είναι αρκετά δύσκολο να συνεχίσουμε έτσι…

Την προηγούμενη εβδομάδα ξεκίνησα αντιβίωση, γιατί έπαθα μαστίτιδα, ενώ ακόμα εξακολουθώ και παίρνω την αντιβίωση νιώθω ότι το στήθος μου δεν αδειάζει όταν θηλάζει το μωρό ειδικά το βράδυ, οπότε προσπαθώ με το θήλαστρο & στη συνέχεια με το χέρι να το αδειάσω ειδικά την κάτω περιοχή του στήθους. Το πρωί & οι δύο μαστοί έχουν γίνει πάλι τούμπανο… Κάνω ζεστά ντουζ, θηλάζει, κρύες κομπρέσες ενώ νιώθω ότι είναι καλύτερα μέχρι να ξαναφάει, πάλι αισθάνομαι ότι δεν αδειάζει και είναι λίγο σκληρό στο κάτω μέρος. Προσέχω τη διατροφή μου και παίρνω λεκιθίνη μετά το κυρίως γεύμα. Τα κοχύλια θηλασμού τα φοράω αρκετές ώρες, ειδικά το βράδυ γιατί αισθάνομαι ότι βοηθούν να φεύγει πιο εύκολα το γάλα τις ώρες που δεν θηλάζει ο μικρός, κάνω λάθος; έχω μπερδευτεί εάν πρέπει να αδειάζω το στήθος μετά το θηλασμό ή με αυτό τον τρόπο δέχεται εντολή για επιπλέον παραγωγή; :? Να ξεκινήσω να πίνω φασκόμηλο, εάν ναι πόσα ποτήρια την ημέρα; Να το ξυπνάω για να φάει ή να το αφήνω στη διάθεση του; (το βάρος του είναι καλό)

Το πρώτο μου μωράκι το θήλασα μέχρι 16 μηνών, αντιμετώπιζα πάλι προβλήματα με πετρώματα, αλλά σε μεγαλύτερη ηλικία και όταν ξεκίνησα τη λεκιθίνη που μου πρότεινε κ κα Παπαδήμα, ξεπεράστηκαν. Τώρα δεν ξέρω τι άλλο να κάνω; Έχετε καμία ιδέα; Φοβάμαι ότι θα χρειαστεί να πάρω πάλι αντιβίωση, δεν μου αρέσει να χρησιμοποιώ το θήλαστρο και θέλω το μωράκι μου να τρέφεται χωρίς προβλήματα. Σας ευχαριστώ για τις συμβουλές σας!

Διαφημίσεις

Δεν πρέπει να αδειάζεις το στήθος. Αν σε ενοχλεί θα βγάζεις πολυ λίγο γάλα ίσα ίσα να ανακουφιστεις.

Μην το ξυπνάς, για ποιον λόγο άλλωστε;

Μοιάζει με φραγμένο πόρο η περιγραφή σου.

Περιόρισε τα λιπαρά που τρως και να πίνεις νερο.

Αν αισθάνεσαι ότι το στήθος δεν αδειάζει θηλασε στα τέσσερα ώστε η βαρύτητα να βοηθήσει τη ροή. Επίσης να βάζεις το μωρο να θηλαζει με το πιγουνι στην σκληρη περιοχή.

Μην φοράς στενά σουτιέν.

Στη θηλή βλέπεις κάτι;

Τα κακα του μωρου τι χρωμα είναι;

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Nina-Nana σ' ευχαριστώ για την άμεση απάντηση! Δεν ξέρω εάν πρέπει να τον ξυπνάω γιατί περνάμε σχεδόν όλο το απόγευμα στο στήθος, λόγω των κολοικών και στη συνέχεια μπορεί να κοιμηθεί & για 6 ώρες με αποτέλεσμα το στήθος να έχει πρηστεί.

Προσέχω πολύ τη διατροφή μου, κόκκινο κρέας θα φάω το πολύ μία φορά την εβδομάδα και τώρα που αισθάνομαι έτσι το στήθος, δεν τρώω καθόλου. Δεν τρώω γλυκά, τηγανητά, αυγό, βούτυρο & σταμάτησα & τα γαλακτομικά εκτός από λίγο γάλα που θα βάλω σε κάποια κρέμα ή θα πιω. Κουράστηκα να τρώω πατάτες, ρύζι, ζυμαρικά :cry:

Τον βάζω να θηλάζει σε διάφορες στάσεις, έχω δοκιμάσει & αυτή που περιγράφεις. Στενά σουτιέν δεν φοράω, δεν ξέρω εάν επηρεάζουν τα κοχύλια θηλασμού.

Στη θηλή δεν υπάρχει κάτι ακόμα αλλά ψηλαφίζω γρομπαλάκια στο μαστό.

Τα κακάκια του μωρού άλλες φορές είναι μουσταρδί άλλες φορές είναι πράσινα.

Σ' ευχαριστώ για τη βοήθεια!

Δεν χρειάζεται να κόψεις τα καλα λιπαρά: κρέας, ψάρι, ελαιόλαδο ωμό, ξηρούς καρπούς. Απλα περιόρισέ τα για λίγο διάστημα να δεις πως θα παει.

Δίνεις γεύμα-στήθος ή και τα δυο στήθη σε κάθε γεύμα;

Με τα κοχύλια δεν ξέρω τι παίζει!

Κανε μασάζ στα γρομπαλακια με φορα απο τη βάση του στήθους προς τη θηλή. Για καλύτερα αποτελέσματα βάλε ζεστες κομπρεσες στο στήθος πριν το κανεις. Φαντασου σαν να θέλεις να βγάλεις κάτι απο τη θηλή!

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Nina Nana τις πρώτες 2 εβδομάδες έδινα & από τα δύο, στη συνέχεια προσπάθησα να ακουλουθήσω τον κανόνα ένα στήθος σε κάθε γεύμα, αλλά μάλλον κάπου τα μπέρδεψα τα απογεύματα όταν είναι ανήσυχος.

Τελικά πάντα ανησυχούμε, κοιμάται λίγο λέμε γιατί κοιμάται τόσο λίγο κοιμάται πολύ, πάλι αναρρωτιόμαστε εάν πρέπει να τα ξυπνάμε. Για παράδειγμα κοιμήθηκε σήμερα από τις 21:30 και τώρα πλησιάζει 05:00 & δεν έχει ξυπνήσει ακόμα... πάω για ντουζ, δεν αντέχω να μην τον ξυπνήσω, ελπίζω να έχει πολύ όρεξη γιατί αισθάνομαι απίστευτο πρήξιμο.

Καλή συνέχεια!

Διαφημίσεις

Το μωρο σου αφενός έφτιαξε ωραίο βραδινό προγραμμα αφετέρου εσύ έχεις τόσο γάλα που δεν χρειάζεται να αναπληρώνει την νύχτα!

Απο βάρος πως είναι; Βρεγμενες πάνες;

Το στήθος σου αδειάζει μετα το θηλασμο σε σχέση με πριν;

Εστίασε στο γεύμα-στήθος κι αν δεν βλέπεις βελτίωση δοκίμασε πολυ πολυ προσεχτικά να δίνεις το ίδιο στήθος σε 2 γεύματα μέχρι τα κακα να γίνουν μουσταρδι ή εσυ να νιώθεις το στήθος σου καλύτερα. Αλλα και πάλι λέω πολυ πολυ προσεκτικά και μόλις δεις ότι το μωρο δυσανασχετει ή η παραγωγη έχει μειωθεί τόσο οσο να δημιουργεί πρόβλημα θα ξαναγυρίσεις στο στήθος-γεύμα.

1Xckp3.png

Franz Kafka

Nina Nana, σ' ευχαριστώ για τις συμβουλές! Το στήθος μου αδειάζει καλύτερα, στο κάτω μέρος όμως του μαστού αισθάνομαι ότι είναι λίγο σκληρό. Ελπίζω να τα καταφέρουμε τις επόμενες ημέρες να μαλακώσει και εκεί!

Το μωράκι γεννήθηκε 21/7 3780gr, έχασε στο μαιευτήριο 420gr & βγήκαμε 3360. Θα πάμε στην παιδίατρο τη Δευτέρα, αλλά όπως το ζυγίζω είναι περίπου 4600, δηλ. σε σχεδόν 35 ημέρες πήρε 1240 gr. Καλά δεν είναι;

Φιλάκια πολλά!

Nina Nana, σ' ευχαριστώ για τις συμβουλές! Το στήθος μου αδειάζει καλύτερα, στο κάτω μέρος όμως του μαστού αισθάνομαι ότι είναι λίγο σκληρό. Ελπίζω να τα καταφέρουμε τις επόμενες ημέρες να μαλακώσει και εκεί!

Το μωράκι γεννήθηκε 21/7 3780gr, έχασε στο μαιευτήριο 420gr & βγήκαμε 3360. Θα πάμε στην παιδίατρο τη Δευτέρα, αλλά όπως το ζυγίζω είναι περίπου 4600, δηλ. σε σχεδόν 35 ημέρες πήρε 1240 gr. Καλά δεν είναι;

Φιλάκια πολλά!

Τέλειο βάρος!

Επέμεινε με μασάζ στο σκληρό σημείο με φορά προς τη θηλή.

1Xckp3.png

Franz Kafka