Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Παράλιο Αστρους

Recommended Posts

Θα ήθελα πληροφορίες για παραλιο Αστρους, αν είναι καλή η παραλία, πως είναι γενικά η περιοχή. Έχουμε δύο παιδάκια 5 και 3 ετών. Επίσης αν γνωρίζετε κάποιο καλο κατάλυμα. Ευχαριστώ!

Διαφημίσεις

Έχουμε πάει αρκετές φορές, τελευταία πριν 2 χρόνια. Είναι ωραίο χωριό, το προτιμούν οι οικογένειες. Έχει εστιατόρια, καφετέριες, μπαράκια με αρκετή κίνηση, αλλά δεν έχει τρελλή νυχτερινή ζωή. Η παραλία είναι ωραία, με ψιλό βότσαλο, η θάλασσα ήρεμη αλλά όχι ιδιαίτερα ρηχή. Μπορείς να κάνεις ημερήσιες εκδρομές σε άλλα παραθαλάσσια χωριά όπως Τυρό, Σαμπατική, Λεωνίδιο, Πούλιθρα. Για κατάλυμα δεν ξέρω να σου πω, γιατί φιλοξενούμαστε. Πάντως λέγεται Παράλιο Άστρος (όχι Άστρους) για να ξεχωρίζει από το Μεσόγειο Άστρος που είναι πιο μακριά από την θάλασσα.

Την προηγούμενη Κυριακή πήγα για πρώτη φορά στο Άστρος. Είχαμε μία κοινωνική υποχρέωση και συνδυάσαμε και μπάνιο στη θάλασσα. Ένα θα πω....ΠΟΤΕ ξανά. Το βοτσαλο έκαιγε και φτάναμε στη θάλασσα τρέχοντας και με "εγκαύματα", η θάλασσα ήταν βαθιά,με βράχια και με φυσαλίδες. Τα παιδιά μου 7 και 5 δε μπορούσαν να παίξουν στη παραλία. Ήταν πολύ κουραστικό. Έχοντας συνηθίσει στις αμμουδένιες παραλίες, καθότι από Νότια Λακωνία, η εμπειρία μας ήταν τραγική.

Τώρα με ψιλοαπογοητευσες. Στον Τυρό που είναι λίγο πιο κάτω είναι καλύτερα? θελουμε θάλασσα που να ενδείκνυται για τα παιδια

Τώρα με ψιλοαπογοητευσες. Στον Τυρό που είναι λίγο πιο κάτω είναι καλύτερα? θελουμε θάλασσα που να ενδείκνυται για τα παιδια

Στον Τυρό πήγαινα ένα μήνα κάθε Ιούλιο από τότε που γεννήθηκα! :D

Είναι πολύ ήσυχα και ωραία. Εχει ωραια ταβερνακια με ελληνική κουζίνα και θαλασσινά αλλά και σουβλάκια. Το βράδυ βολτούλες με τα πόδια (απαγορεύουν την κίνηση στα αυτοκίνητα). Η παραλία έχει μικρο βοτσαλο και βαθαίνει αρκετά αλλά είναι πολύ καθαρή. Η παραλία "τηγάνι" που βρίσκεται δίπλα από το χωριό είναι ακόμα πιο ωραία. Εχει και 2,3 παιδικές χαρές.

Το προτιμώ περισσότερο από το Αστρος που πηγαίναμε ημερίσιες εκδρομούλες. Είναι αρκετά τουριστικό ενώ ο Τυρός έχει περισσότερη ησυχία και οι παραλίες είναι καλύτερες. Το Αστρος επίσης είναι πολύ πιο ζεστό από τον Τυρό.

Yugup3.png

Διαφημίσεις

Έχω εξοχικό στο Άστρος και εκεί κάνει και η 16,5 μηνών κόρη μπάνια. Είναι απλά τέλεια. Απλά πρέπει να ψάξεις σε ποιο μέρος της παραλίας είναι του γούστου σου. γιατί οι επιλογές είναι πολλές

Ο ξαδερφός μου πάει με την οικογένειά του στο Άστρος και στο Λεωνίδιο εναλλάξ εδώ και 10 χρόνια και λέει τα καλύτερα. Έχει δύο παιδιά, 11 και 5 χρονών.

Σχετικά με αυτό που είπε η marakes πιο πάνω: οι παραλίες με βότσαλο "καίνε" αν πας για μπάνιο τις μεσημεριανές ώρες. Οπότε αυτό που κάνεις είναι να πηγαίνεις πρωινές ή απογευματινές ώρες, και στην ανάγκη να βάζεις στα παιδιά να φοράνε πεδιλάκια πλαστικά μέχρι την άκρη της θάλασσας. Γενικά οι βοτσαλάτες παραλίες έχουν σε κάποια σημεία βράχια και είναι πιο βαθιές. Δεν νομίζω ότι η θάλασσα του Άστρους πρωτοτυπεί ως προς αυτό. Απλά επιλέγεις σε ποιο σημείο της παραλίας θα κάνεις μπάνιο. Τώρα αν προτιμάς ρηχές, αμμουδερές παραλίες, σίγουρα το Άστρος δεν θα σε καλύψει - όλες οι παραλίες σε εκείνη την πλευρά της Πελοποννήσου, από το Ξηροπήγαδο ως το Κυπαρίσσι, μην σου πω και πιο κάτω προς Μονεμβάσια, έχουν βότσαλο. Για άμμο πρέπει να πας ή πιο βόρεια προς το Κυβέρι και το Τολό ή πιο νότια προς Γύθειο, Ελιά κ.λπ.

Φυσαλίδες βγαίνουν καμιά φορά στη θάλασσα του Άστρους επειδή περνάνε πολλά καράβια και μερικά από αυτά βγάζουν βρώμες. Μου έχει τύχει και μένα μια φορά και ήταν λίγο μπλιαχ. Δεν είναι συνηθισμένο φαινόμενο όμως, τουλάχιστον έτσι λέει ο ξάδερφος που πηγαίνει εκεί χρόνια.

Ο Τυρός είναι ωραίο μέρος και ήσυχο. Επίσης ωραία και ήσυχα είναι στο Λιβάδι και στην Σαμπατική. Αν θες κάτι ενδιάμεσο (όχι τόσο βαβούρα όσο στο Άστρος και όχι τόση ησυχία όσο στον Τυρό) μπορείς να πας στο Λεωνίδιο. Εκεί θα βρεις μεγάλη παραλία με βότσαλο και βαθειά καθαρή θάλασσα, αλλά και πιο ρηχή θάλασσα από την πλευρά που "λιμανιού" όπου εκεί πάνε οι περισσότερες οικογένειες με μικρά παιδιά. Επειδή το λιμάνι του Λεωνιδίου δεν έχει τόση κίνηση όσο το λιμάνι του Άστρους, δεν θα έχεις και πρόβλημα με φυσαλίδες.

Είναι πολύ ωραία περιοχή, πιστεύω θα περάσετε καλά! Αν δεν σας πειράζει να οδηγήσετε λίγο παραπάνω, αξίζει να πάτε μέχρι το μοναστήρι της Έλωνας και τον Κοσμά. Για τον Κοσμά να πάρετε ζακετούλες, είναι ψηλά και έχει δροσούλα. Και να φάτε οπωσδήποτε γαλακτομπούρεκο στην πλατεία!

Διαφημίσεις

Η Έλωνα είναι καμιά ώρα μετά τον Τυρό, και ο Κοσμάς άλλα 20-25 λεπτά μετά την Έλωνα. Ο δρόμος έχει αρκετές στροφές, αν τα παιδιά ζαλίζονται εύκολα, καλύτερα να μην πάτε.

Στροφές θα βρείτε και πριν τον Τυρό, από τον Άγιο Ανδρέα και μετά.

Αν θες κάτι ποιό ήσυχο ποιό χαμηλών τόνων ρίξε μια ματιά εδώ. Πηγαίνω 10 χρόνια στη σειρά και ελεύθερη και τώρα με το παιδί μου. Η παραλία έχει βότσαλο χοντρο αλλά η ακριβώς πριν (Κρυονέρι) έιναι σουπερ. ξαπλώστρες, ψιλο βότσαλο, ταβερνούλα καντίνα. Τον Τυρο δεν θα τον επέλεγα γιατί είναι πυκνοκατοικημένος με πολλά δωμάτια και καθόλου ησυχία. εκτός από αυτό η παραλία είναι ακριβώς κάτω από τον δρόμο. Προσωπικά πήγα για μπάνιο για να το συνδυάσουμε και με ψώνια και συνεχώς είχα άγχος μην τυχόν και μου φυγει η μικρή προς τον δρόμο και δεν το πάρω χαμπάρι. Μ αρέσει ο Τυρός πολύ αλλά μόνο για βόλτα.

http://www.marysrooms.blogspot.gr/