Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πρόβλημα με νονά !!!

val80

Recommended Posts

Η κουμπάρα μας απο την πρώτη στιγμή μας είπε ότι θέλει να βαφτίση τον μικρό μας, φυσικά δεν της το αρνηθήκαμε άλλωστε είναι και αδελφική φίλη. Έλα όμως που σήμερα 10 μήνες μετά...........η βάπτιση έχει κανονιστεί για Σεπτέμβριο έχω πάρα πολλά παράπονα.

1. Αρχικά δεν έρχεται να δει τον μικρό, μένουμε σε απόσταση 30 λεπτών όχι πολύ μακρυά για τα δεδομένα της Αθήνας.

2. Κάποιες φορές που ήρθε, ήρθε με άδεια χέρια :-( ............

3. Το πάσχα έφερνε μόνο μια λαμπάδα της κακιάς ώρας και ούτε ένα παιχνιδάκι.

4. Για τα έξοδα της βάπτισης της έχω πει ότι δεν θέλω να ξεπαραδιαστεί (και λόγο οικονομικών σε κανέναν δεν περισσεύουν) θα βοηθήσουμε και εμείς, δεν μου έχει πει τι ποσό μπορεί να διαθέσει.

5. Ψάχναμε για σταυρό και μου έφερε κάτι άθλιους........απο ένα εργαστήριο που ούτε ήξερε ποσα γραμ είναι, πόσα καράτια ίσα ισα για να βγάλουμε την υποχρέωση...........:mad: φαντάσου σταυρός με αλυσίδα έκαναν 150 ευρώ

6. Γενικά δεν είναι μόνο το οικονομικό στην μέση αλλα η διάθεση την οποία δεν την βλέπω να την έχει............

Επειδή και ο νονός μου και η νονά του άντρα μου ήταν εξαφάνισμένη δεν θέλω να πάθει τα ίδια και ο μπέμπης μου. Κάποιες φορές έχω πετάξει μεταξύ σοβαρού και αστείου "ο μπεμπης κάνει παράπονα που δεν έρχεσαι να τον δεις". Μετά για το θέμα τον χρημάτων οκ δεν της περισσέυουν αλλα όταν ζητάς να βαπτίσης ένα παιδάκι ξέρεις και τις υποχρεώσεις σου, έτσι δεν είναι??? Και δεν είναι μόνο η βάπτιση είναι και μετά γιορτές, γενέθλια κτλ. μπορέις να πας στο zara και να πάρεις ένα μπλουζάκι με 10 ευρώ εγώ δεν ζήτησα επώνυμα, αλλά να έρθεις στο σπίτι με άδεια χέρια σαν νονά ενώ όλοι οι υπόλοιποι έχουν φέρει κάτι, το θεωρώ ντροπή !!!!

Έχω πει ότι θα της μιλήσω αυτή την εβδομάδα, και φοβάμαι μην πω καμία βλακεία και παρεξηγηθεί. Έχω άδικο??? Καμιά ιδέα??????????

Διαφημίσεις

• Replies 152
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

να της μιλησεις με την πρωτη ευκαιρια για να μην παθεις οτι επαθα εγω που μας παρατησε 1 μηνα πριν τη βαφτιση και τρεχαμε και δε φταναμε και μαλιστα τοτε ειχε λυσαξει να το βαφτισει απο το μαιευτηριο και μολις της ανακοινωσαμε την ημερομηνια ξεκινησανε τα οργανα μεχρι που μας παρατησε λιγο πριν!αλλα επειδη ο θεος αγαπαει το κλεφτη αλλα και το νοικοκυρη μας φανερωσε νονο απο το πουθενα και δε μοιαζει σε τιποτα με την προηγουμενη .......γιαυτο σκεφτειτε το παιδι σας και μιληστε η μιση ντροπη γικη σας η μιση δικη της αλλα σκεφτειτε οτι το παιδι σας θα εχει αυτο που του αξιζει!ειναι πολυ σημαντικο.αυτα απο μενα καλα ξετελα οπως λεμε και στην κρητη.....

για να μη γινει παρεξηγηση ξεκαθαρισε πρωτα αν έχει προσωπικα προβληματα και εχει "χαθει", οσο για το οικονομικο αν έχει δυσκολίες ειναι γαιδουρια να την πιεσεις...

εχμ συγνώμι κιόλας αλλά οι περισσότεροι λόγοι που αναφέρεις αφορούν το οικονομικό.:D

1 η κοπέλα έχει δική της οικογένεια? ωράριο εργασίας? άλλες υποχρεώσεις?

2 εσείς την επισκέπτεστε με το παιδί ?

Η κουμπάρα μας απο την πρώτη στιγμή μας είπε ότι θέλει να βαφτίση τον μικρό μας, φυσικά δεν της το αρνηθήκαμε άλλωστε είναι και αδελφική φίλη

Παραθέτω τα λόγια σου για να τα ξαναδιαβάσεις. Αν είναι όντως φίλη αδελφική, θα πρέπει να της πεις τα παραπονά σου κι εκείνη, σαν αδελφή, να σε ακούσει χωρίς να ξεκατινιαστείτε! Επειδή βλέπω οτι σε ενοχλεί, από το να συσσωρεύεις θυμό και κάποια στιγμή να εκραγείς, καλύτερα ξεκαθάρησέ τα τώρα..Επίσης, ήταν πάντα έτσι??Γιατί εμένα ο κουμπάρος μου, ανέκαθεν είχε κάποια θέματα, τα οποία τα γνωρίζουμε και τα έχουμε αποδεχτεί εδώ και χρόνια, άρα δώρον άδωρο ξαφνηκα να μας ενοχλούν!

Διαφημίσεις

για να μη γινει παρεξηγηση ξεκαθαρισε πρωτα αν έχει προσωπικα προβληματα και εχει "χαθει", οσο για το οικονομικο αν έχει δυσκολίες ειναι γαιδουρια να την πιεσεις...

ξέρω και πόσα προβλήματα έχει και τι ειδούς προβλήματα, όπως είπα είναι αδελφική φίλη μιλάμε για τα πάντα !!! Γνώρίζω ότι πιέζεται οικονομικά όσο πιεζόμαστε όλοι, και σου είπα δεν θέλω τα δήθεν και τα πιο ακριβά :(, άλλωστε έχω πει ότι θα βοηθήσουμε και εμείς, δεν μου έχει πει πόσα χρήματα μπορεί να διαθέσει. Όσο για τον σταυρό, προτιμώ να αγοράσει έναν "καλό" σταυρό παρά να δώσει χρήματα για ρούχα και παπούτσια.

Αλλά θεωρώ ότι όταν αναλαμβάνεις μια τέτοια υποχρέωση και τιμή ταυτόχρονα, θα έπρεπε να είσαι συνεπείς αλλιώς μην το κάνεις, δεν σε υποχρέωσε κανένας.

Η κουμπάρα μας απο την πρώτη στιγμή μας είπε ότι θέλει να βαφτίση τον μικρό μας, φυσικά δεν της το αρνηθήκαμε άλλωστε είναι και αδελφική φίλη. Έλα όμως που σήμερα 10 μήνες μετά...........η βάπτιση έχει κανονιστεί για Σεπτέμβριο έχω πάρα πολλά παράπονα.

1. Αρχικά δεν έρχεται να δει τον μικρό, μένουμε σε απόσταση 30 λεπτών όχι πολύ μακρυά για τα δεδομένα της Αθήνας.

2. Κάποιες φορές που ήρθε, ήρθε με άδεια χέρια :-( ............

3. Το πάσχα έφερνε μόνο μια λαμπάδα της κακιάς ώρας και ούτε ένα παιχνιδάκι.

4. Για τα έξοδα της βάπτισης της έχω πει ότι δεν θέλω να ξεπαραδιαστεί (και λόγο οικονομικών σε κανέναν δεν περισσεύουν) θα βοηθήσουμε και εμείς, δεν μου έχει πει τι ποσό μπορεί να διαθέσει.

5. Ψάχναμε για σταυρό και μου έφερε κάτι άθλιους........απο ένα εργαστήριο που ούτε ήξερε ποσα γραμ είναι, πόσα καράτια ίσα ισα για να βγάλουμε την υποχρέωση...........:mad: φαντάσου σταυρός με αλυσίδα έκαναν 150 ευρώ

6. Γενικά δεν είναι μόνο το οικονομικό στην μέση αλλα η διάθεση την οποία δεν την βλέπω να την έχει............

Επειδή και ο νονός μου και η νονά του άντρα μου ήταν εξαφάνισμένη δεν θέλω να πάθει τα ίδια και ο μπέμπης μου. Κάποιες φορές έχω πετάξει μεταξύ σοβαρού και αστείου "ο μπεμπης κάνει παράπονα που δεν έρχεσαι να τον δεις". Μετά για το θέμα τον χρημάτων οκ δεν της περισσέυουν αλλα όταν ζητάς να βαπτίσης ένα παιδάκι ξέρεις και τις υποχρεώσεις σου, έτσι δεν είναι??? Και δεν είναι μόνο η βάπτιση είναι και μετά γιορτές, γενέθλια κτλ. μπορέις να πας στο zara και να πάρεις ένα μπλουζάκι με 10 ευρώ εγώ δεν ζήτησα επώνυμα, αλλά να έρθεις στο σπίτι με άδεια χέρια σαν νονά ενώ όλοι οι υπόλοιποι έχουν φέρει κάτι, το θεωρώ ντροπή !!!!

Έχω πει ότι θα της μιλήσω αυτή την εβδομάδα, και φοβάμαι μην πω καμία βλακεία και παρεξηγηθεί. Έχω άδικο??? Καμιά ιδέα??????????

Θα σου έχει έτοιμες απαντήσεις ... για το θεμα οτι δεν ερχεται συχνα θα σου πει οτι δεν εχει χρονο πολυ αλλα αυτο δεν σμαινει οτι δεν αγαπει το παιδι ετσι φανταζομαι οτι θα σου πει

Θα σου έχει έτοιμες απαντήσεις ... για το θεμα οτι δεν ερχεται συχνα θα σου πει οτι δεν εχει χρονο πολυ αλλα αυτο δεν σμαινει οτι δεν αγαπει το παιδι ετσι φανταζομαι οτι θα σου πει

ίσα ίσα μου λέει στο τηλέφωνο τι γαιδούρα που είμαι που δεν έρχομαι να δω τον μικρό, ε και εγώ της λέω κανόνισε μωρέ ένα απόγευμα να περάσεις μετά την δουλειά

ίσα ίσα μου λέει στο τηλέφωνο τι γαιδούρα που είμαι που δεν έρχομαι να δω τον μικρό, ε και εγώ της λέω κανόνισε μωρέ ένα απόγευμα να περάσεις μετά την δουλειά

ε τι αλλο να της πεις .... αφου δεν το κανει απο κακια αλλα απο αφηρημαδα...

Αν η σχέση σου πάντως με την νονά είναι τόσο ουσιαστική, αξίζει να την χαλάσεις για ένα σταυρό και μια λαμπάδα??Παρε τα εσύ στο παιδί σου στο κάτω-κάτω!

Διαφημίσεις

To σημείο 5 του αρχικού ποστ της θεματοθέτριας με ξενέρωσε αφάνταστα

Και όντως, όλα γύρω από το οικονομικό βλέπω να γυρίζουν........

εχμ συγνώμι κιόλας αλλά οι περισσότεροι λόγοι που αναφέρεις αφορούν το οικονομικό.:D

1 η κοπέλα έχει δική της οικογένεια? ωράριο εργασίας? άλλες υποχρεώσεις?

2 εσείς την επισκέπτεστε με το παιδί ?

δεν είναι παντρεμένη, εργάζεται 9-5 και τίποτα άλλο. Σπίτι της δεν τον εχουμε πάει προτιμούμε έξω να δούμε και λίγο φως ;). Όσο για το οικονομικό εσύ θα ήθελες η νονά του παιδιού να έρχεται με άδεια χέρια :? ενώ οι υπόλοιποι στην παρέα να φέρουν το κάτι, και οκ μια φορά δεν πρόλαβες τις υπόλοιπες???

Αυτό παρατηρώ και εγώ.Απο τη μία δεν σε πειράζει να φέρει ένα μπλουζάκι απο το Ζαρα με 10ευρώ και απο την άλλη στραβώνεις που ο σταυρός κάνει "μόνο" 150. Απο τη μία της λες οτι είσαι ανοιχτή στο να διαθέσει όσα μπορεί και απο κει και πάνω να βάλεις εσύ και απο την άλλη λες οτι όταν ζητάς να βαπτίσεις ένα παιδάκι ξέρεις και τις υποχρεώσεις σου. Έχω λίγο μπερδευτεί. Πάντως σχετικά με το θέμα του σταυρού αλλά και όλων των βαπτιστικών, είναι επιλογή της νονάς και στο χέρι της αν θα αγοράσει αυτά που θέλει εκείνη ή θα προσπαθήσει να συνδυάσει το γούστο το δικό της με της μαμάς.Πάντα εξαρτάται απο τη σχέση που έχουν δύο άνθρωποι.Στη δική μας βάπτιση η νονά πήρε κάποια που ήθελε εκείνη και κάποια που ήθελα εγώ και χρόνια τώρα κολλητές εννοείται οτι τα βρήκαμε στη μέση. Αλλά ήταν στη διακριτική της ευχέρεια να μην με βάλει στο παιχνίδι. Συνενοηθείτε, αφού είστε αδελφικές φίλες μίλησε της.Αν πιστεύεις πως δεν θα μπορέσει να ανταπεξέλθει οικονομικά σε αυτό που έχεις φανταστεί μίλησε της ειλικρινά και άλλαξε νονά πριν η κοπέλα μπει σε μεγαλύτερα έξοδα που ενδεχομένως να μην σε ικανοποιούν....

δεν είναι παντρεμένη, εργάζεται 9-5 και τίποτα άλλο. Σπίτι της δεν τον εχουμε πάει προτιμούμε έξω να δούμε και λίγο φως ;). Όσο για το οικονομικό εσύ θα ήθελες η νονά του παιδιού να έρχεται με άδεια χέρια :? ενώ οι υπόλοιποι στην παρέα να φέρουν το κάτι, και οκ μια φορά δεν πρόλαβες τις υπόλοιπες???

Δηλαδή για να καταλάβω.Παραπονιέσαι που δεν έρχεται σπίτι σας να δει τον μικρό αλλά απο την άλλη εσείς δεν πάτε στο δικό της. Και όταν εκείνη έρχεται την κοιτάτε στα χέρια; Δεν ξέρω, για μένα νονά σημαίνει κάτι άλλο, σημαίνει γεμάτη καρδιά να αγαπάει το παιδί μου να το φροντίζει να παίζει μαζί του να το συμβουλεύει.Ο κάθε άνθρωπος βέβαια έχει άλλα κριτήρια για την πνευματική μητέρα του παιδιού του.

Αν η σχέση σου πάντως με την νονά είναι τόσο ουσιαστική, αξίζει να την χαλάσεις για ένα σταυρό και μια λαμπάδα??Παρε τα εσύ στο παιδί σου στο κάτω-κάτω!

Ακριβώς επειδή είναι ουσιαστική πέφτω απο τα σύννεφα, τα έξοδα της βάπτισης τα έκανα και μόνη μου, το θέμα είναι μετά τι γίνεται??? Θα την ψάχνουμε???

Διαφημίσεις

καλο ειναι να της πεις τι σ'ενοχλει και να το λυσεις πριν ξεκινησετε να αγοραζετε τα της βαφτισης.μπορει τελικα και η ιδια αν της μιλησεις να το ξανασκεφτει για το αν θελει να το βαφτισει ή οχι.εμενα ο νονος(δηλαδη περισσοτερο η μαμα του,γιατι ο νονος μας ειναι 18 και δεν πολυασχολειται με τα ρουχα...και τα υπολοιπα!)με ρωτησε τι θελω του ειπα και του τονισα οτι αν κατι τους φαινεται ακριβο θα το πληρωσω εγω.πχ ηθελα βιβλιο ευχων ξυλινο χειροποιητο που κοστιζει 80 ευρω και της ειπα της κουμπαρας μου οτι θα το πληρωσω εγω.δεν το δεχτηκε γιατι ηθελε να το κανει δωρο αυτη στη μικρη.ενταξει δυστυχως γυριζουν ολα γυρω απο το οικονομικο αλλα οταν αποφασισεις και προτεινεις απο μονος σου να γινεις νονος προφανως ξερεις οτι αυτο συνεπαγεται και καποιες υποχρεωσεις.η μαμα του νονου πηρε δωρα στη μικρη και χριστουγεννα και πασχα και ο νονος χωρις να χρειαζεται πηρε κι αυτος κατι απλο αλλα ηταν εξισου ωραιο που χαλασε το χαρτζιλικι του για τη μπεμπα μου.και δεν μ'ενοιαζε το κατι ακριβο αλλα η κινηση

Εγω ουτε ξερω ποσο κανει ο σταυρος του παιδιου μου ουτε με νοιαζει,ειμαι εξαλλου εντελως ασχετη με καθε ειδους κοσμηματα,ενα πανακριβο να μου δειξεις δε θα το ξεχωρισω ευκολα απο ενα φο μπιζου...εμενα με νοιαζει που πηρε το σταυρο , με τιμα που μας ζητησε να βαπτισει το παιδι μας,χαιρομαι οταν ερχεται να τον δει και να του κρατα εστω μια σοκολατα...θα συμφωνουσα μαζι σου στο θεμα οτι δεν εχει επαφη με το παιδι,αλλα απο το θεμα σου νιωθω οτι επικεντρωνεσαι περισσοτερο στο οικονομικο ζητημα και οχι τοσο στην επαφη με το παιδι...το να πατε και σεις καμια φορα απο το σπιτι της δεν ειναι και τοσο κακο,ειναι μια ευκαιρια να της δωσεις να καταλαβει οτι πρεπει να το βλεπει οποτε μπορει.Εισαι σιγουρη οτι δεν εχει θεμα με τη δουλεια της ή κατι αλλο που να την εμποδιζει να το βλεπει;Και καθε ποτε το βλεπει;Ερχεται για τα γενεθλια του;Για Πασχα για Χριστουγεννα; Εμας ο νονος ειναι στο διπλανο χωριο και βλεπομαστε συχνα,αλλα στις πολεις ειναι αλλιως τα πραγματα.Οι ανθρωποι πηζουν απο την κινηση, απο το τρεξιμο,απο τους ρυθμους της δουλειας...αν ερχεται σε καποιες σημαντικες μερες για το παιδι σου οπως αυτες που ανεφερα παραπανω, δε θα επρεπε να διαμαρτυρεσαι.Αληθεια να ρωτησω κατι;Αν εβλεπε το παιδι σου συχνοτερα αλλα του ειχε παρει φθηνο σταυρο,θα διαμαρτυροσουν οπως τωρα;Πιστευω οτι κυριως το οικονομικο σε νοιαζει,αλλα ακομη και αν διαφωνω μαζι σου,απο τη στιγμη που δεν εισαι ικανοποιημενη και εφοσον αν θυμαμαι καλα δεν εχει γινει ακομα η βαπτιση, μηπως θα επρεπε να το ξανασυζητησεις και να βρεις καποιον αλλον στα μετρα σου;

ενταξει βρε κοριτσια μην πεσετε να την φατε κιολας.χαλαρωστε.οπως κι εγω με τη βαφτιστηρα του αντρα μου ειμαι οκ σε ολα και στα δωρα και στις επισκεψεις ετσι περιμενω και απο το νονο του παιδιου μου.και δεν εχουμε ακουσει λιγες φορες για νονους αφαντους...!

Αυτό είναι το θέμα.Ότι νονός για τους περισσότρους σημαίνει δώρα επισκέψεις υποχρεώσεις και οχι τα ουσιώδη όπως είναι η επαφή ή το ενδιαφέρον για το παιδί.Και στο κάτω κάτω επειδή η συγκεκριμένη μαμά δεν ικανοποιείται, δεν σημαίνει οτι η συγκεκριμένη νονά δεν είναι εντάξει στις οικονομικές τουλάχιστον υποχρεώσεις όπως ο σταυρός.Ας διαλέξει λοιπόν η κοπελα κάποια άλλη νονά με ακριβό γούστο....

Οταν αποφασιζεις να κανεις μια βαφτιση και το θελεις ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ πρεπει να γνωριζεις απαραιτητα και τα εξοδα. Για εμενα προσωπικα καλυτερα να μην αναλαμβανε την βαφτιση παρα να φερνει πραγματα οπως το παραδειγμα με το σταυρο ισα ισα για την υποχρεωση . Καλυτερα να κανεις κατι αξιοπρεπες παρα να κανεις για να το κανεις. Ας πουμε εγω εφοσον ξερω τα οικονομικα μου δεν θα ηθελα να βαφτισω ενα παιδακι και να του παρω σταυρο με 150 ευρω. Αν ειχα θα μπορουσα πχ να διαθεσω ενα αξιοπρεπες ποσο στα 300-350. Οπως επισης και τα βαφτιστικα.... τωρα οσον αφορα τον χρονο εμενα προσωπικα δεν με πειραζει καθολου που η νονα του γιου μου το βλεπει 5 φορες τον χρονο. Ειναι ομως τυπικη και καλη . Αυτο εμενα με ενδιαφερει. Τωρα αν το παιδι μου δεν εχει δεθει με την νονα δεν με ενοχλει καθολου, ουτε εγω εβλεπα την νονα μου παρα μονο μια φορα τον χρονο. Παρολο αυτα εχουμε πολυ καλες σχεσεις και την αγαπαω.

Ακου να δεις.Εγω με την κουμπαρα μου (τις βαφτησα το διδυμακι της),εχουμε πολυ καλες σχεσεις.Μενουμε διπλα διπλα και καθε μερα ειμαστε μαζι,τρωμε μαζι,κοιμομαστε στο σπιτι τους και αυτοι το ιδιο....κτλ!

Ειμαστε καλυτερα και απο αδερφια.Τους βλεπω πιο συχνα απο οτι τα αδερφια μου και τους γονεις μου.

Εδω και 2 μηνες ομως,που προσπαθω για παιδακι,δεν εχω καμια ορεξη να τους βλεπω,χωρις αυτο να σημαινει κατι.Ουτε εχουμε τσακωθει,ουτε τους βαριεμαι,ουτε εχουμε παρεξηγηθει,τιποτα.Απλα,δεν εχω ορεξη να ειμαστε μαζι και να πηγαινουμε για μπανιο,βολτες...κτλ!

Οσες φορες εχουμε συναντηθει,ειμαι στην κοσμαρα μου.Μιλαμε,γελαμε, αλλα δεν συμμετεχω.Σκεφτομαι τα δικα μου.

Αυτη την στιγμη ειναι στο μπαλκονι της αλλα κανω οτι δεν την βλεπω.

Με εχει πιασει το δικο μου.

Ιδια φαση,μπορει να περναει και η δικη σου κουμπαρα.

Ενας λογος και το οικονομικο που πολυ πιθανον ντρεπεται να σου πει στα ισια: "Ξερεις,σε αγαπω και θελω να κουμπαριασουμε,αλλα τα λεφτα που διαθετω για αυτο το σκοπο ειναι μονο τοσα και το υπολοιπο βαλτο εσυ"

Μην σε απασχολει το ποσο ακριβος ή φθηνος θα ειναι ο σταυρος ή αν η λαμπαδα θα εχει σβαροφσκι ή ξερω και εγω τι αλλο.Αυτα ειναι λεπτομεριες.

Εγω,στο δικο μου μωρακι,οταν με το καλο ερθει,εχω πει.Δεν με νοιαζει τιποτα.Ουτε ο σταυρος-ας ειναι και λαστιχενιος με ενα ευρω-,ουτε τα ρουνα να ειναι επωνυμα,ουτε τιποτα.Μονο να ειναι καλα το μωρακι μου και να γινει το μυστηριο

Οταν αποφασιζεις να κανεις μια βαφτιση και το θελεις ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ πρεπει να γνωριζεις απαραιτητα και τα εξοδα. Για εμενα προσωπικα καλυτερα να μην αναλαμβανε την βαφτιση παρα να φερνει πραγματα οπως το παραδειγμα με το σταυρο ισα ισα για την υποχρεωση . Καλυτερα να κανεις κατι αξιοπρεπες παρα να κανεις για να το κανεις. Ας πουμε εγω εφοσον ξερω τα οικονομικα μου δεν θα ηθελα να βαφτισω ενα παιδακι και να του παρω σταυρο με 150 ευρω. Αν ειχα θα μπορουσα πχ να διαθεσω ενα αξιοπρεπες ποσο στα 300-350. Οπως επισης και τα βαφτιστικα.... τωρα οσον αφορα τον χρονο εμενα προσωπικα δεν με πειραζει καθολου που η νονα του γιου μου το βλεπει 5 φορες τον χρονο. Ειναι ομως τυπικη και καλη . Αυτο εμενα με ενδιαφερει. Τωρα αν το παιδι μου δεν εχει δεθει με την νονα δεν με ενοχλει καθολου, ουτε εγω εβλεπα την νονα μου παρα μονο μια φορα τον χρονο. Παρολο αυτα εχουμε πολυ καλες σχεσεις και την αγαπαω.

Δηλαδή στις μέρες μας 150 ευρώ θεωρείται αναξιοπρεπές ποσό; Αν εγώ πω οτι αξιοπρεπές ποσό θεωρώ τα 700 ευρώ πρέπει η νονά να πάει να αγοράσει σταυρό που κοστίζει ένα μισθό για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις μου ακόμη και αν δεν αντέχει η τσέπη της; Η νονά δεν είναι τράπεζα και το λέω εντελώς φιλικά χωρίς καμία επίθεση η ειρωνία.

Οταν αποφασιζεις να κανεις μια βαφτιση και το θελεις ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ πρεπει να γνωριζεις απαραιτητα και τα εξοδα. Για εμενα προσωπικα καλυτερα να μην αναλαμβανε την βαφτιση παρα να φερνει πραγματα οπως το παραδειγμα με το σταυρο ισα ισα για την υποχρεωση

συμφωνώ μαζί σου, παλιότερα μου είχε ζητήσει μια καλή φίη να την παντρεψω, εγώ τότε σπούδαζα ακόμα και δεν είχα οικονομική άνεση και της είπα ξεκάθαρα "θέλω, αλλα δεν μπορώ γιατί δεν με παίρνει οικονομικά" δεν γυρισε να μου πει μην σε ανησυχεί εγώ εσένα θέλω, θα τα βρούμε γιατί ήθελε την Άρτα και τα Γιάννενα !!!!!!!!!! Αντίθετα εγώ στην νονά είπα μην σε ανησυχεί το οικονομικό θα βάλουμε και εμείς!

Αυτό είναι το θέμα.Ότι νονός για τους περισσότρους σημαίνει δώρα επισκέψεις υποχρεώσεις και οχι τα ουσιώδη όπως είναι η επαφή ή το ενδιαφέρον για το παιδί.Και στο κάτω κάτω επειδή η συγκεκριμένη μαμά δεν ικανοποιείται, δεν σημαίνει οτι η συγκεκριμένη νονά δεν είναι εντάξει στις οικονομικές τουλάχιστον υποχρεώσεις όπως ο σταυρός.Ας διαλέξει λοιπόν η κοπελα κάποια άλλη νονά με ακριβό γούστο....

μα εννοειται οτι μας ενδιαφερει και το ενδιαφερον για το παιδι μας και γενικοτερα πολλα πραγματα.θα συμφωνησω μαζι σου οτι νονος/α πρεπει πανω κατω να εχει τα ιδια θελω και αποψεις με τους γονεις για να μην υπαρχουν και παρεξηγησεις

Δηλαδή στις μέρες μας 150 ευρώ θεωρείται αναξιοπρεπές ποσό; Αν εγώ πω οτι αξιοπρεπές ποσό θεωρώ τα 700 ευρώ πρέπει η νονά να πάει να αγοράσει σταυρό που κοστίζει ένα μισθό για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις μου ακόμη και αν δεν αντέχει η τσέπη της; Η νονά δεν είναι τράπεζα και το λέω εντελώς φιλικά χωρίς καμία επίθεση η ειρωνία.

Εχεις δικιο σε αυτο που λες και συμφωνω. Αλλα ρε κοριτσια κακα τα ψεματα ενταξει ας μιλησω για τον εαυτο μου σαν μανουλα θα ηθελα εκεινη την μερα το παιδακι μου να ειναι ομορφο, οχι εχοντας τα καλυτερα αλλα εχοντας ομορφα πργαμτα που θα το στολιζουν εκεινη την σημαντικη μερα της ζωης τους. Φυσικα η νονα δεν ειναι τραπεπεζα αλλα θα προτιμουσα πχ να βοηθουσα και εγω οικονομικα αν μπορσουα προκειμενου να ειμαι ευχαριστημενη και εγω. Ανθρωπινο ειναι και αυτο ,δεν νομιζω να ειναι εγωιστικο

Καλησπέρα.Εγώ θα ήθελα να σας πω το δικό μου θέμα. Εμάς, από τη στιγμή που έμεινα έγκυος μας ζήτησε να βαπτίσει το μικρό, χωρίς πίεση και να δεν έχουμε κανέναν άλλο στο μυαλό μας.Οταν έφτασα στον 7ο μήνα, του είπα οκ, καθώς το είχα και λίγο άγχος να πάνε όλα καλά.Ολα καλά, και στη γέννα και μετά ερχόταν συνέχεια και στη βάπτιση και όλα σούπερ.Μέχρι που έκαναν δικό τους παιδάκι και ταυτόχρονα απέκτησαν περισσότερα χρήματα!Από τη μέρα που απέκτησαν μωρό, ήρθε 1 φορά μετά τα Χριστούγεννα και 1φορά πριν το Πάσχα.Εμείς προσπαθούσαμε να πηγαίνουμε (3-4φορές , τα καταφέραμε), για να βλέπει το παιδί, αλλά όποτε πηγαίναμε το μόνο που γινόταν ήταν να έχει το δικό του μωρό αγκαλιά και να μην ασχολείται με το μικρό.Πράγμα το οποίο θεωρώ απαράδεκτο , καθώς όταν βλέπεις ένα παιδί αραιά, πρώτα θα παίξεις μαζί του και με το δικό σου μόλις φύγουμε.Προσπάθησα να μιλήσω ευγενικά στην αρχή καθώς λόγω του μωρού άλλαξαν πολλά πράγματα στη ζωή τους, αλλά τίποτα.Το αποτέλεσμα είναι να βλέπει το παιδί μόνο όταν τον πηγαίνω και να μαθαίνει νέα του από τους γύρω.Και επειδή απέκτησαν απότομα χρήματα , άλλαξαν παρέα , γιατί εμείς έχουμε κλειστεί γιατί δυσκολευόμαστε οικονομικά.Εμείς δεν μπορούμε να πάμε για καφέ στη Γλυφάδα και στο Mall (και οικονομικά αλλά βασικά γιατί το παιδί είναι 2 χρονών και θέλει να παίξει ,και όχι να κάτσει σε καφετέρια), οπότε, πάμε σε πλατείες, κούνιες κτλ, αλλά δεν τους αρέσει.Αυτό που με ενοχλεί είναι ότι δεν παίρνει ούτε τηλέφωνο και όταν βρισκόμαστε και το παιδί δεν τον πλησιάζει κάνει και παράπονα.Θέλω να μιλήσω ανοιχτά αλλά επειδή συμβαίνουν διάφορα όλο το αφήνω.Πρέπει να το κάνω όμως γιατί θα σκάσω από στεναχώρια.