Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Παιδική βία


Recommended Posts

Διάβασα ενα ενδιαφέρον άρθρο σήμερα το πρωι και ήθελα να το μοιραστώ μαζι σας, δε ξερω κατα ποσο ειναι σωστη η μεταφραση μου για αυτο παραθετω και την πηγη του, καποιος συντονιστης ας με διορθωσει γιατι δεν ξερω σε πια κατηγορια να το δημοσιευσω

 

 

Mια νέα μελέτη έρχεται να διαπιστώσει ένα στα τέσσερα παιδιά με αναπηρία βιώνει κάποια μορφή βίας στη διάρκεια της ζωής τους,

Στην έκθεση, που δημοσιεύθηκε στις 11 Ιουλίου στο online περιοδικό The Lancet, οι ερευνητές από το Ηνωμένο Βασίλειο δήλωσαν ότι ο κίνδυνος της σωματικής, σεξουαλικής ή συναισθηματικής κακοποίησης ή παραμέλησης των παιδιών αυτών είναι σχεδόν τέσσερις φορές μεγαλύτερος από ό, τι για τα παιδιά που δεν είναι ανάπηρα.

 

"Ο αντίκτυπος της αναπηρίας του παιδιού σχετικά με την ποιότητα της ζωής του εξαρταται σε μεγάλο βαθμό από τον τρόπο συμπεριφοράς των άλλων ατόμων " είπε ένας από τους συγγραφείς της μελέτης, Mark Bellis του Liverpool John Moores University στην Αγγλία,σε ένα μια εφημερίδα

 

«Αυτή η έρευνα αποδεικνύει ότι ο κίνδυνος της βίας στα παιδιά με ειδικές ανάγκες είναι συνήθως τρεις έως τέσσερις φορές υψηλότερος από εκείνο των φυσιολογικών παιδιών. Είναι καθήκον της κυβέρνησης και της κοινωνίας των πολιτών, ώστε να εξασφαλίσει την πρόληψη και την εκθεση αυτου του ειδους της βιας,» πρόσθεσε ο Bellis.

 

Για τη ερευνα, οι ερευνητές εξέτασαν 17 προηγούμενες μελέτες στις οποίες συμμετείχαν περισσότερα από 18.000 παιδιά από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, Σουηδία, Φινλανδία, Ισπανία και Ισραήλ. Τα περισσότερα από τα παιδιά ήταν ηλικίας μεταξύ 2 και 18 ετών.

 

Η ανάλυση έδειξε ότι σχεδόν το 27 τοις εκατό των παιδιών με αναπηρίες είχαν υποστεί κάποια μορφή βίας, συμπεριλαμβανομένης της σωματικής, σεξουαλικής ή συναισθηματικής κακοποίησης και παραμέλησης. Οι συγγραφείς της μελέτης σημειωσαν ότι η διαρκεια ζωής της σωματικής βίας και σεξουαλικής βίας ήταν υψηλή (20 τοις εκατό και 14 τοις εκατό, αντίστοιχα).

 

Οι ερευνητές, επίσης, εκτίμησαν ότι τα παιδιά με αναπηρίες έχουν τουλάχιστον τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να εκτεθούν σε φυσική βία και σχεδόν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να εκτεθούν σε σεξουαλική βία σε σύγκριση με τα παιδιά χωρίς αναπηρίες.

 

Τα παιδιά με διανοητική ή πνευματική αναπηρία βρίσκονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών από ό, τι με άλλους τύπους αναπηρίας ή χωρίς αναπηρίες , σημειώθηκε απ τους ερευνητές. Ωστόσο, δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία για τον προσδιορισμό του κινδύνου για την έκθεση σε σεξουαλική βία των παιδιών με άλλα είδη αναπηρίας.

 

Ο Δρ Etienne Krug, διευθυντής του τμήματος της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας *και πρόληψης *βίας, τραυματισμών και της αναπηρίας, το οποίο συνέβαλε στην μελέτη, σχολίασε στο δελτίο ειδήσεων: «Τα αποτελέσματα αυτής της επανεξέτασης αποδεικνύει ότι τα παιδιά με αναπηρίες είναι δυσανάλογα εκτεθειμένα στη βία, και οι ανάγκες τους έχουν παραμεληθεί για πολύ καιρό. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν συγκεκριμένες στρατηγικές για την πρόληψη της βίας και την άμβλυνση των συνεπειών της. Τώρα πρέπει να καθορίσουν εάν αυτοί λειτουργούν επίσης για τα παιδιά με αναπηρίες. Η ατζέντα πρέπει να ρυθμιστεί για την ανάληψη δράσης. "

 

Οι συγγραφείς της μελέτης πρόσθεσαν ότι τα παιδιά με αναπηρίες που ζουν στις αναπτυσσόμενες χώρες θα μπορούσαν να είναι σε ιδιαίτερο κίνδυνο για την έκθεση τους στη βία.

 

"Οι εκτιμήσεις που λείπουν για τις περισσότερες περιοχές του κόσμου, ιδιαίτερα χαμηλό εισόδημα και μεσαίου εισοδήματος χώρες. Αυτό είναι ένα θεμελιώδες χάσμα που πρέπει να αντιμετωπιστεί, διότι οι χώρες αυτές έχουν γενικά υψηλότερα ποσοστά πληθυσμού με αναπηρίες, τα υψηλότερα επίπεδα της βίας και λιγότερες υπηρεσίες υποστήριξης απ ό, τι οι χώρες με υψηλά εισοδήματα », εξήγησε ο Bellis.

 

 

και η πηγη του αρθρου: http://health.yahoo.net/news/s/hsn/disabled-kids-4-times-more-likely-to-suffer-violence-study

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Από σοκαριστικό εώς υπάνθρωπο το πόρισμα της έρευνας... Όχι ότι δε συμβαίνει, ίσως & σε μεγαλύτερο βαθμό απ' ό,τι παρουσιάζεται στις έρευνες, αλλά βρε παιδί μου πάντα με ταράζει το θέμα της παιδικής βίας.

 

Πάντως Normani αν η μετάφραση είναι δική σου, είναι άξια συγχαρητηρίων!!

Link to comment
Share on other sites

Από σοκαριστικό εώς υπάνθρωπο το πόρισμα της έρευνας... Όχι ότι δε συμβαίνει, ίσως & σε μεγαλύτερο βαθμό απ' ό,τι παρουσιάζεται στις έρευνες, αλλά βρε παιδί μου πάντα με ταράζει το θέμα της παιδικής βίας.

 

Πάντως Normani αν η μετάφραση είναι δική σου, είναι άξια συγχαρητηρίων!!

ευχαριστώ πολύ :-D

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...