Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Καλησπερα κοριτσια,θελω να σας ρωτησω σχετικα με τους τροπους που χρησημοποιειτε για να ηρεμησετε τα αγγελουδια σας,οταν δεν ειναι κ τοσο αγγελουδια!ενω η μικρη ειναι σε γενικες γραμμες αρκετα ησυχη,ειναι καποιες στιγμες που την πιανει η γκρινια και καθε φορα δε ξερω πως να την ηρεμησω.της εξηγω,τη βαζω τιμωρια κ παλι δεν εχω βρει τη χρυση τομη.(συνηθως μετα απο επισκεψη στους παππουδες εχει τετοιες συμπεριφορες)

Διαφημίσεις

να την ηρεμεις με αγκαλιτσες και οχι με τιμωρια...η αποψη μου ειναι οτι η τιμωρια πρεπει να χρησιμοποιειτε για να δωσουμε τροφη στα βλασταρια μας να επεξεργαστουν κατι το οποιο τους εχουμε υποδειξει οτι δεν ειναι επιτρεπτο,ειναι επικυνδινο, κτλ...τωρα για την γκρινια,για ποιο λογο να την τιμωρησεις??εφοσον αναφερεις οτι αυτο συμβαινει μετα τις επισκεψεις σας στους παπουδες,εστιασε εκει για να βρεις τι την ενοχλει...

εχω εναν μικρο πριγγηπα στην αγκαλια μου...

αν οποτε γκρινιάζει της κάνεις αγκαλιτσες, ο συσχετισμος γκρινια=αγκαλια θα εντεινει το προβλημα.

Γκρινιαζει, ρωτάς τι θέλει, εξηγεις αν δε γινεται αυτο που θελει τους λογους, τέλος...αδιαφορεις στο κλαμμα-γκρινια

βρε κοριτσια γκρινια εννοω παραλογες απαιτησεις,βολτες οτι ωρα θελει,να μη ξαπλωσω διπλα στον πατερα της κ αλλατετοια.στους παππουδες αντε να πειςκμια κουβεντα τους εχωτοσο αναγκη μου την κραταν σχεδον καθεμερα για να παω δουλεια.δεν θα καταλαβουν γιατι εκει που της γινονται τα χατηρια δεν υπαρχει προβλημα ειναιησυχη αλλα δε γινεται ναμη καταλαβαινουν στο οχι κ σταορια πουπρεπει να βαζουμε εμεις οι γονεις.στο κατω κατω ειναι η ηληκια μεχρι τα 4 που διαμορφωνουν χαρακτηρα κ μη ξεχναμε εμεις τα πλαθουμε.οσο για την τιμωρια μεχρι προχθες ενω το κανα δεν ημουν κ απολυτα σιγουρη εωσ που το συζητησα με μια φιλη μου λογοθεραπευτρια (ασχετο!)αλλα μου πε τι διδαχτηκε στη σχολη στα πλαισια συμπεριφορας παιδιων κ με διαβεβαιωσε οτι οντως ειναι ανωδυνος κ αποτελεσματικος τροπος.οσο για τις αγκαλιτσες κ τα χαιδεματα ειναι φυσικο εμεις οι μαμαδες να το παρατραβαμε αλλα ειναι καλυτερα οταν κανουν κατι ωραιο να τα επιβραβεβουμε μαυτον τον τροπο.να μαθουν να κατακτανε με τη συμπεριφορα τους το κατι παραπανω!

Καλησπερα κοριτσια,θελω να σας ρωτησω σχετικα με τους τροπους που χρησημοποιειτε για να ηρεμησετε τα αγγελουδια σας,οταν δεν ειναι κ τοσο αγγελουδια!ενω η μικρη ειναι σε γενικες γραμμες αρκετα ησυχη,ειναι καποιες στιγμες που την πιανει η γκρινια και καθε φορα δε ξερω πως να την ηρεμησω.της εξηγω,τη βαζω τιμωρια κ παλι δεν εχω βρει τη χρυση τομη.(συνηθως μετα απο επισκεψη στους παππουδες εχει τετοιες συμπεριφορες)

συνήθως οι παππούδες κάνουν τα χατήρια και εμείς γινόμαστε μετά οι κακοί. εγώ πριν την τιμωρία, εξηγώ ήρεμα μία φορά και μετά τους αγνοώ. κάποια στιγμή, προτείνω μια άλλη δραστηριότητα, η οποία ξέρω πως θα τους ικανοποιήσει, αλλά καταλαβαίνουν πως δεν θα περάσει το δικό τους. η αγκαλιά είναι η μεγαλύτερη παγίδα.

Διαφημίσεις

βρε κοριτσια γκρινια εννοω παραλογες απαιτησεις,βολτες οτι ωρα θελει,να μη ξαπλωσω διπλα στον πατερα της κ αλλατετοια.στους παππουδες αντε να πειςκμια κουβεντα τους εχωτοσο αναγκη μου την κραταν σχεδον καθεμερα για να παω δουλεια.δεν θα καταλαβουν γιατι εκει που της γινονται τα χατηρια δεν υπαρχει προβλημα ειναιησυχη αλλα δε γινεται ναμη καταλαβαινουν στο οχι κ σταορια πουπρεπει να βαζουμε εμεις οι γονεις.στο κατω κατω ειναι η ηληκια μεχρι τα 4 που διαμορφωνουν χαρακτηρα κ μη ξεχναμε εμεις τα πλαθουμε.οσο για την τιμωρια μεχρι προχθες ενω το κανα δεν ημουν κ απολυτα σιγουρη εωσ που το συζητησα με μια φιλη μου λογοθεραπευτρια (ασχετο!)αλλα μου πε τι διδαχτηκε στη σχολη στα πλαισια συμπεριφορας παιδιων κ με διαβεβαιωσε οτι οντως ειναι ανωδυνος κ αποτελεσματικος τροπος.οσο για τις αγκαλιτσες κ τα χαιδεματα ειναι φυσικο εμεις οι μαμαδες να το παρατραβαμε αλλα ειναι καλυτερα οταν κανουν κατι ωραιο να τα επιβραβεβουμε μαυτον τον τροπο.να μαθουν να κατακτανε με τη συμπεριφορα τους το κατι παραπανω!

:confused::confused::confused:δηλαδή σου ζηταει βόλτα στις 3 το μεσημερι και εσυ τη βάζεις τιμωρια αντι να της εξηγησεις τους λογους??? και ειναι και ανωδυνος και αποτελεσματικος τρόπος???

:confused::confused::confused:δηλαδή σου ζηταει βόλτα στις 3 το μεσημερι και εσυ τη βάζεις τιμωρια αντι να της εξηγησεις τους λογους??? και ειναι και ανωδυνος και αποτελεσματικος τρόπος???

κατ αρχην στις 3 κοιμομαστε.εφερα καποια παραδειγματα τυχαια μπορει το απογευμα παραδειγμα να εχω σιδερο κ η μικρη θα θελει βολτα δε γινεται αυτο καθε μερα αλλα αφου καθισω κ τις εληγησω κ δεν καταλαβει κ συμπεριφεται εγωιστικα?γιατι οπως εγω καταλαβαινω τις αναγκες του παιδιου ετσι κ αυτο πρεπει να εμπεδωσει οτι δε γινεται καθετι που ζηταει..ποιο θα ναι το αποτελεσμα?τη συννενοηση και την κατανοηση την κατακτας σαυτες τις ηλικιες.κ φυσικα μια γωνια που θα μεινει το παιδι 3λεπτα τιμωρια φυσικα κ ειναι πιο ανωδυνο απο φωνες κ κλαματα.ο καθενας βεβαια εχει τους τροπους του κ γω νομιζω οτι η τιμωρια ειναι μεσα στα ορια μας.

Εμεις καταληγουμε με τον συζυγο να επιβαλουμε καποιου ειδους τιμωρια, που κυριως εχει να κανει με την στερηση αντικειμενων και ενασχολησεων που αγαπα, αφου πρωτα εξηγησουμε και ξαναεξηγησουμε και ξαναεξηγησουμε και ξαναεξηγησουμε :D:D:lol: γιατι δεν πρεπει να εχει την συγκεκριμενη συμπεριφορα. Οταν δηλ. τον εχει πιασει το πεισμα του και εμεις φτανουμε στα ορια μας.

Δυστυχως το τελευταιο διαστημα μας συμβαινει σχεδον σε καθημερινη βαση, με το θεμα του μπανιου. Μας δυσκολευει να τον βγαλουμε δηλ. απο την μπανιερα μιας και την θεωρει την πισινα του και του αρεσει φυσικα να πλατσουριζει.....;)

κατ αρχην στις 3 κοιμομαστε.εφερα καποια παραδειγματα τυχαια μπορει το απογευμα παραδειγμα να εχω σιδερο κ η μικρη θα θελει βολτα δε γινεται αυτο καθε μερα αλλα αφου καθισω κ τις εληγησω κ δεν καταλαβει κ συμπεριφεται εγωιστικα?γιατι οπως εγω καταλαβαινω τις αναγκες του παιδιου ετσι κ αυτο πρεπει να εμπεδωσει οτι δε γινεται καθετι που ζηταει..ποιο θα ναι το αποτελεσμα?τη συννενοηση και την κατανοηση την κατακτας σαυτες τις ηλικιες.κ φυσικα μια γωνια που θα μεινει το παιδι 3λεπτα τιμωρια φυσικα κ ειναι πιο ανωδυνο απο φωνες κ κλαματα.ο καθενας βεβαια εχει τους τροπους του κ γω νομιζω οτι η τιμωρια ειναι μεσα στα ορια μας.

...με πολύ φιλική διάθεση

μοιάζεις να το έχεις λυμένο το πρόβλημα, εισαι σίγουρη για τον τρόπο σου και λειτουργεί ... ποιο το θέμα? μάλλον εγώ δεν έχω καταλαβει:confused:

για μένα η τιμωρία επιβάλλεται μετά απο "κακές" πράξεις (πχ να χτυπησει το αδελφάκι του, να πει απαγορευμένες λέξεις κτλ) και όχι μετά απο "παράλογες" απαιτησεις - δε θεωρώ παραλογη απαιτηση του παιδιου να θέλει να παει βόλτα όπως κάθε απογευμα και εγώ γιατι έχω σίδερο να το τιμωρήσω. θα του εξηγησω θα προτεινω εναλλακτικες θετικά διατυπωμένες (θα παμε βολτα όταν τελειωσω το σιδερο, σήμερα θα ζωγραφισεις στο τραπεζι καθως εγώ σιδερώνω και αν τελειωσουμε γρηγορα θα πάμε κτλ) ...και αν συνεχισει τη γκρινια απλά θα αδιαφορήσω..κάποιοα στιγμή θα σταματήσει:P

Διαφημίσεις

συγνωμη, αλλα πλακα κανεις?? περιμενεις ενα παιδακι αυτης της ηλικιας να καταλαβει οτι στερειτε την βολτα του επειδη πρεπει να σιδερωσεις??(κατι που μπορει κατα την γνωμη μου να γινει οταν το παιδι σου κοιμηθει)και φερεται και εγωιστικα επειδη δεν το καταλαβαινει??και να δεχεται και τιμωρια για αυτο??συμφωνω στον χειρισμο του να του περασουμε το μυνημα οτι δεν γινεται να πραγματοποιουμε οτιδηποτε ζητα,αλλα να εχουμε και επιχειρηματα να το τεκμηριωνουμε,να του εξηγουμε...πως καταλαβαινεις τις αναγκες του παιδιου σου??οταν το βαζεις τιμωρια που ζητα βολτα ενω εσυ εχεις να κανεις κατι αλλο??((συγνωμη,δεν θελω να δημιουργησω εντασεις,ο καθενας μας κανει αυτο που νομιζει σωστο,ζητησες ομως τις αποψεις μας))

την συννενοηση με το παιδι δεν την κατακτας,ουτε την επιβαλλεις...την ΚΕΔΡΙΖΕΙΣ

εχω εναν μικρο πριγγηπα στην αγκαλια μου...

Nenamou, δεν υπάρχει κάποιος που μπορεί να τη πάει βόλτα κάθε απόγευμα (τουλάχιστον τις φορές που εσύ δεν μπορείς); Αλλά με πρόγρμμα, σταθερά κάθε απόγευμα την ίδια ώρα.

Παπούδες, μπαμπάς κάποιος τέλος πάντων; (ακόμα και αν οι παοπούδες τη καλομαθαίνουν).

Έτσι μαθαίνει ότι αυτή είναι η ώρα της βόλτας πάει τελείωσε.

Για μένα (προσωπικά) η βόλτα του παιδιού, η δυνατότητα να βγαίνει από τους 4 τοίχους, είναι πολύ σημαντική. Πιστεύω ότι το κοριτσάκι σου δεν φέρεται παράλογα αν ζητάει κάθε μέρα βόλτα. Πρέπει το παιδί να εκτονώνεται.

Εγώ εργάζομαι αλλά η εντολή που έχω δώσει είναι κάθε πρωί βολτα στη παιδική χαρά, να κάτσει όσο θέλει. Από το να κάθεται μέσα, προτιμώ να παίζει με τους φίλους της στη παιδική χαρά. Και τα Σ/Κ στάνταρ ίδιες ώρες τη πάω και εγώ.

Ξέρω δεν είναι μόνο η απαίτηση για βόλτα το πρόβλημά σου, αλλά ειλικρινά πιστεύω ότι όταν το παιδί θα βρίσκει διέξοδο και εκτόνωση ΄θα κόψει και τη γκρίνια για πολλά πράγματα.

ΥΓ: δυστυχώς εμείς είμασταν οι τυχεροί και τα παιδιά μας οι άτυχοι. Μεγάλωσα στο κέντρο της Αθήνας και κάθε απόγευμα κατεβαινα στο δρόμο να παίξω με τους φίλους μου. Τολμάει να το κάνει αυτό σήμερα κάποιος γονιός;;;

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

μαρκάρω τα σημεία που θεωρώ ότι πρέπει να εστιάσεις.

Α) Έχεις ένα σχετικά ήσυχο παιδί, που όμως είναι παιδί. Δεν μπορεί πάντα να είναι Παναγία.

Β)Μόνη σου το είπες.....μετά από επίσκεψη σε παππούδες.

Που σημαίνει ότι ξέρει ότι οι παππουδογιαγιάδες της κάνουν όλα τα χατήρια και μετά ξαναγυρνάει σπίτι της, δηλαδή στο περιβάλλον που υπάρχουν κανόνες και όρια.

Έτσι όπως το καταλαβαίνω εγώ, δεν νομίζω ότι η τιμωρία θα βοηθήσει στο να καταλάβει ότι γυρνώντας σπίτι είμαστε πάλι "με τα κεφάλια μέσα", δηλ. κάνουμε αυτά που πρέπει να κάνουμε χωρίς "χαϊδολογήματα".

Τέλος αν βλέπεις ότι ο τρόπος που εφαρμόζεις (τιμωρία) δεν φέρνει αποτέλεσμα, αλλαξέ τον.

[B][SIZE="3"]Τα δικαιώματά μας συκοφαντήθηκαν ως προνόμια [/SIZE][/B](κλεμμένο το'χω, δεν είναι δική μου σοφία)

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...