Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Απόρριψη από τον γυναικολόγο που ήλπιζα να με αναλάβει και πάλι.Τώρα?

Recommended Posts

Κορίτσια τα έκανα θάλασσα. Διανύω την δεύτερη εγκυμοσύνη μου (18η εβδομάδα) , κάνω τους τακτικούς υπερήχους σε γυναικολόγο ιδιώτη της γειτονιάς μου και τους μεγάλους υπερήχους σε κέντρο γεννετικής. Τις τελευταίες εβδομάδες ψάχνω τηλεφωνικά τον γυναικολόγο του Έλενα όπου γέννησα το πρωτο μου παιδί με σκοπό να του ζητήσω να με αναλάβει και πάλι. Δεν τον βρίσκω στο κινητό του και η αλήθεια είναι ότι δεν επέμεινα γιατί όλα βαίνουν καλώς. Σήμερα επιτέλους που τον βρήκα μου είπε ότι δεν θα με αναλάβει γιατί είμαι σε προχωρημένη εγκυμοσύνη. Την πάτησα...έκανα λάθος , νόμιζα ότι είναι τυπικό το θέμα επειδή δεν με εξέταζε κατά την πρώτη εγκυμοσύνη μου απλά τον συναντούσα κάθε 40 μέρες περίπου και μου έλεγε που και τι εξετάσεις να κάνω. Αλλά τελικά δεν είναι απλό το θέμα και εγώ έμεινα χωρίς γιατρό...Τώρα?

Διαφημίσεις

Κορίτσια τα έκανα θάλασσα. Διανύω την δεύτερη εγκυμοσύνη μου (18η εβδομάδα) , κάνω τους τακτικούς υπερήχους σε γυναικολόγο ιδιώτη της γειτονιάς μου και τους μεγάλους υπερήχους σε κέντρο γεννετικής. Τις τελευταίες εβδομάδες ψάχνω τηλεφωνικά τον γυναικολόγο του Έλενα όπου γέννησα το πρωτο μου παιδί με σκοπό να του ζητήσω να με αναλάβει και πάλι. Δεν τον βρίσκω στο κινητό του και η αλήθεια είναι ότι δεν επέμεινα γιατί όλα βαίνουν καλώς. Σήμερα επιτέλους που τον βρήκα μου είπε ότι δεν θα με αναλάβει γιατί είμαι σε προχωρημένη εγκυμοσύνη. Την πάτησα...έκανα λάθος , νόμιζα ότι είναι τυπικό το θέμα επειδή δεν με εξέταζε κατά την πρώτη εγκυμοσύνη μου απλά τον συναντούσα κάθε 40 μέρες περίπου και μου έλεγε που και τι εξετάσεις να κάνω. Αλλά τελικά δεν είναι απλό το θέμα και εγώ έμεινα χωρίς γιατρό...Τώρα?

εγω δεν καταλαβαινω γιατι δεν ακολουθησες παλι την ιδια διαδικασια με το πρωτο σου παιδακι, και εμπλεξες κι αλλον γιατρο, τωρα βαση λογικης θα παρακολουθησε απο τον ιδιωτη γιατρο και αυτο σημαινει οτι οπου ξεγενναει αυτος θα πας.(την γνωμη μου λεω και χωρις παρεξηγηση).

καθε μερα ολο και περισσοτερες εκπληξεις....

Έχεις δίκιο, ακούγεται παράλογο, όμως ακολούθησα την ίδια τακτική με την πρώτη μου εγκυμοσύνη, δηλαδή υπερήχους αλλού και γιατρό στο έλενα γιατί ο γιατρός του έλενα δεν είχε την δυνατότητα να μου κάνει υπερήχους στο νοσοκομείο. Να φαναταστείς ότι δεν έτυχε να με έχει εξετάσει ποτέ παρά μόνο την ημέρα που γέννησα τελικά με είδε ξαπλωμένη πρώτη φορά.Δεν είχε αντίρρηση για το θέμα των υπερήχων δηλάδή αλλά φαίνεται έπρεπε να τον πάρα αμέσως τηλέφωνο ότιαν ήμουν στις πρώτες εβδομάδες κύησης και όχι τώρα στην 18η. Ήταν πιο τυπικός τελικά από ότι νόμιζα...Να δοκιμάσω άλλο γιατρό στο Έλενα ή θα με απορρίψουν αν μάθουν ότι πριν τρία χρόνια είχα γεννήσει με άλλον?

Εφόσον παρακολουθείσαι κανονικά μέχρι τώρα (υπέρηχοι, αυχενική κλπ) και έχεις αρχείο γι' αυτό, δεν καταλαβαίνω γιατί να αρνηθεί το νοσοκομείο να σε περιθάλψει. Είναι δημόσιο και είναι υποχρεωμένοι να σε βοηθήσουν. Κι αν δεν είναι το Έλενα θα είναι το Αττικό, το Αλεξάνδρα κλπ. Δηλ. αν στο τέλος της εγκυμοσύνης ανακαλύψεις κάτι για το γιατρό σου και θελήσεις να τον αλλάξεις δε θα σε αναλάβει κανείς και θα σε αφήσουν να γεννήσεις μόνη σου; Δεν υπάρχουν αυτά τα πράγματα. Μάλλον το γιατρούλη δεν τον βόλευε η ΠΗΤ σου. ;)

Κινήσου γρήγορα όμως, για να έχεις περιθώριο να ψάξεις. Κάθε εμπόδιο για καλό πάντως. Άντε και μ' ένα πόνο.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Διαφημίσεις

Ακριβώς!

Δεν είναι λάθος δικό σου! Αν είναι δυνατόν να θεωρείται προχωρημένη εγκυμοσύνη η 18η εβδομάδα!

Πάντως εμένα με προβληματίζει που δε σε εξετάζει ο ίδιος, αλλά σου γράφει μόνο τις εξετάσεις που πρέπει να κάνεις. Εγώ στη θέση σου δε θα τον εμπιστευόμουν. Το γιατρό τον θέλω... να τα ψειρίζει.

Και έτσι για την ιστορία... εγώ έμενα σε επαρχεία. Με παρακολουθούσε γιατρός του νοσοκομείου και παράλληλα έστελνα τις εξετάσεις στο γιατρό μου στην Αθήνα. Έφυγα την τελευταία μέρα από την πόλη που μένω, και πήγα για τον τοκετό στο γιατρό που εμπιστευόμουν. (Ο άλλος ... μου έκανε "νερά" :lol:). Δε μου είπε κάτι για προχωρημένη εγκυμοσύνη... :lol: ούτε ο ένας, ούτε ο άλλος. Που και να έλεγαν... χίλια δίκια θα είχαν! ;)

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

συμφωνω απολυτα με την alcyon, ολα θελουν ψειρισμα.....

βλακείες!!!!

μηπως εχασε τις μίζες απο εκει που θα σε εστελνε να κανεις τους υπερήχους?πηγαινε και βρες τον απο κοντα και πες του πως θα υπαρξει ανταποδοτικοτητα στο τελος δε θα σε αναλάβει?ετσι οπως εχουν πέσει οι μισθοί τους?κανε και το β επιπεδου και μετα πηγαινε και βρες τον απο κοντα χωρις να πεις οτι ειχατε μιλησει τοσες που περνανε καθε ημερα σιγα μη σε θυμαται

Στο κέντρο που έκανα τους υπερήχους δήλωσα το δικό του όνομα ως παραπέμποντα γιατρό....όπως στην πρωτη εγκυμοσύνη , δεν ήξερα τότε ότι θα αρνηθεί...Έχετε δίκιο κορίτσια , ίσως να βρω κανεναω άλλο στο ίδιο νοσοκομείο...στα δε απογευματινά ιατρεία δεν μου έκλειναν αποχτες ραντεβού πλεον μαζί του γιατί "δεν κάνει αλλα απογευματινά για το καλοκαίρι". Νώρίς δεν είναι για να μην κάνει άλλα απογευματινά ραντεβού? Δεν είναι δα και 10 Αυγούστου!

Διαφημίσεις

Σστα δε απογευματινά ιατρεία δεν μου έκλειναν αποχτες ραντεβού πλεον μαζί του γιατί "δεν κάνει αλλα απογευματινά για το καλοκαίρι". Νώρίς δεν είναι για να μην κάνει άλλα απογευματινά ραντεβού? Δεν είναι δα και 10 Αυγούστου!

Ε αμα ο άνθρωπος δεν αναλαμβάνει άλλες εγκυμονούσες τώρα τί να κάνουμε?

Με το ζόρι? :)

Πάει αυτός μην το σκέφτεσαι άλλο, γιατί και πως.

Αρνήθηκε, τελος, βρες άλλον!

Με το καλό!:-P

Δεν ξέρω τι επιτρέπεται και τι όχι να πω αναφορικά με αμοιβές, ας πούμε ωστόσο ότι και οι δύο πλευρές ήταν απολύτως ικανοποιημένες και με το παραπάνω! Ας είναι, κορίτσια ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας...έχετε δίκιο, θα βρω άλλον!

Εφόσον παρακολουθείσαι κανονικά μέχρι τώρα (υπέρηχοι, αυχενική κλπ) και έχεις αρχείο γι' αυτό, δεν καταλαβαίνω γιατί να αρνηθεί το νοσοκομείο να σε περιθάλψει. Είναι δημόσιο και είναι υποχρεωμένοι να σε βοηθήσουν. Κι αν δεν είναι το Έλενα θα είναι το Αττικό, το Αλεξάνδρα κλπ. Δηλ. αν στο τέλος της εγκυμοσύνης ανακαλύψεις κάτι για το γιατρό σου και θελήσεις να τον αλλάξεις δε θα σε αναλάβει κανείς και θα σε αφήσουν να γεννήσεις μόνη σου; Δεν υπάρχουν αυτά τα πράγματα. Μάλλον το γιατρούλη δεν τον βόλευε η ΠΗΤ σου. ;)

Κινήσου γρήγορα όμως, για να έχεις περιθώριο να ψάξεις. Κάθε εμπόδιο για καλό πάντως. Άντε και μ' ένα πόνο.

ακριβως αυτο, καλε τι μπουρδες ειναι αυτες? δηλαδη αν γεννουσες εξωτερικο που αλλος σε παρακολουθει και σε ξεγενναει τελικα ο γιατρος της εφημεριας τι θα σου λεγανε? μηπως θελει φακελακι και ξερει οτι δεν θα του το δωσεις? στο πρωτο ειχες δωσει φακελακι?

Διαφημίσεις

προχωρημένη εγκυμοσύνη θεωρείται η 18η εβδομάδα;

Κοίτα τί μάθαμε σήμερα!

:rolleyes::-P:-P ναι ειδες!!!!!!!

φιλη μου, την ειχε αναλαβει ο γιατρος που με ξεγεννησε στο Αττικο, 6μηνων!

αφου εκεινη δεν τα βρηκε ως τελος με τον γιατρο της με εβαλε κ ρωτησα τον δικο μου κ μου ειχε πει πως για να της απαντησει σιγουρα θα πρεπει να του δωσει ολες τις εξετασεις απο αρχη της εγκυμοσυνης να κρινει αν ο πρωτος την εχει παρακολουθησει σωστα ετσι κ εγινε κ τελικα την ξεγεννησε.

εξαλλου δεν ξερω γιατι σκας! αφου οπως λες δεν σου εκανε κ καμμια στενη παρακολουθηση στο πρωτο :rolleyes:με το καλο το νινι σου

age.png

το παιδι σου δεν ειναι η συνεχεια της ζωης σου,

ειναι η αφετηρια της δικης του ζωης!

μαλλον θα ηθελε το κατιτις του!!! και εγω γεννησα σε δημοσιο νοσοκομειο και εβλεπα και ιδιωτη εκτος. η αληθεια ειναι οτι στο δημοσιο οι γυναικολογοι ειναι πιο χαλαροι με τις επισκεψεις των εγκυων.εμενα με εβλεπε μια στις 20 μερες και μου επερνε πιεση και καρδιοτοκογραφο και εβλεπε τις εξετασεις αιματος που εκανα στο ικα, απλα πραγματα και μαλιστα πηγαινα απο τον τεταρτο μηνα και μετα.και απλα χωρις να το λεει καθαρα καταλαβαινα οτι ηθελε να παρει και κατι εφοσον πηγαινα αποκλειστικα σε αυτον και οχι σε οποιον εφημερευε εκεινη τη μερα στο νοσοκομειο.και φυσικα εαν γεννουσα μερα η ωρα που ελειπε θα του τηλεφωνουσα και θα ερχοταν!!!οπως και εγινε και τις δυο φορες με το αζημιωτο φυσικα!

και γνωμη μου παντα στο 2 παιδι συνηθως ειναι πιο ευκολα τα πραγματα ειδικα εαν ολα πηγαν καλα με το πρωτο και ολα βαινουν καλα στην 2η εγκυμοσυνη.αλλα καλο εναι να τον δεις απο κοντα!

μετο καλο το νινι σου!!!:P

VCkup3.png W6T5p3.png

Ακόμη με πονάει το θέμα τοκετός...και δεν μπορώ να καταλάβω τι πήγε στραβά.Είχα τρελή εμπιστοσύνη στον γυναικολόγο μου, που τον γνώριζα από φοιτήτρια και ξεγέννησε και το πρώτο μου παιδί. Συνεργαζόταν με ιδιωτικό μαιευτήριο. Επειδή είχα ασφάλεια που κάλυπτε όλο τον τοκετό, αλλά όχι στο συγκεκριμένο μαιευτήριο, στο πρώτο παιδί,πληρώθηκε άμεσα το ποσό (να πωότι η αμοιβήτου ήταν για δίκλινο,γιατί αυτό κάλυπτε η ασφαλιστική) και μετά από ένα διάστημα τα πήρα και εγώ από την ασφαλιστική.

Στο δεύτερο παιδί του δήλωσα από την αρχή ότι θέλω να γεννήσω σε συγκεκριμένο ιδιωτικό μαιευτήριο, με το οποίο μπορούσε να συνεργαστεί, για να πληρωθεί η αμοιβή του και τα νοσήλεια από την ασφαλιστική, χωρίς να επιβαρυνθώ τίποτα εγώ. Σε κάθε επίσκεψη,την οποία πλήρωνα κανονικά ,χωρίς απόδειξη εννοείται και παρότι ο άνδρας μου είναι συνάδελφος επαναλάμβανα σταθερά το αίτημά μου. Στην 37η εβδομάδα! αρχίζει κάτι να ψελλίζει. Το βράδυ με πήρε τηλ στο σπίτι (πώς δεν γέννησα πρόώρα???) να μου πει ότι θα με αναλάμβανε μόνο εάν γένναγα στο μαιευτήριο που ήθελε αυτός και να πληρωθεί άμεσα και να τα πάρω εγώ από την ασφάλεια....διότι είχε άσχημη εμπειρία από ασφαλιστικές!!!

Ακολούθησαν σκηνές πανικού με τρελό στρες και κλάμα....διότι το μωρό είχε εμπεδωθεί και κατέβαινε και ενδεχομένως να γεννούσα από ώρα σε ώρα. Με συνοπτικές διαδικασίες και τηλεφωνικά μεσα σε 1 ωρα, άλλωστε έχουμε πολλούς φίλους γιατρούς...βρήκα εξαιρετική γυναικολόγο, η οποία μάλιστα με ήξερε από πιτσιρίκι...με ανέλαβε έστω και σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, γέννησα φυσιολογικά στην 40η εβδομάδα και μου έκανε αναλυτικές εξετάσεις που ο άλλος ούτε καν μου είχε αναφέρει, στο μαιευτήριο που ήθελα, και η ασφαλιστική μου την πλήρωσε μέσα σε 20 ημέρες .

Ουδείς αναντικατάστατος λοιπόν και στο λέω εγώ που άλλαξα γιατρό στην 38η εβδομάδα.!!!

και η αδερφή μου άλλαξε γυναικολόγο στις 39+3!!!! αφού κάτι π@π@ριές της είπε πρώτα ο δικός της κι έκλαιγε 2 μέρες από τη στενοχώρια και το άγχος της...:evil:

ουδείς αναντικατάστατος!!!!

Κορίτσια εννοείται τον είχα πληρώσει αδρά και σε κάθε "επισκεψη" και βέβαια μετά τον τοκετό...Ας είναι. Δεν θυμάται ποια είμαι από το τηλέφωνο και δεν μου έδινε ραντεβού από κοντα. Από τα απογευματινά ιατρεία δεν μου έκλειναν ραντεβού μαζί του γιατι εδώ και δύο εβδομάδες "δεν αναλαμβάνει άλλα απογευματινά ραντεβού λόγω θέρους!" Ίσως άργησα να τον ψάξω λίγο αλλά του τηλεφωνώ εδώ και πολύ καιρό και ποτέ δεν μπήκε στον κόπο να πάρει πίσω τα τηλέφωνα μου. Επικοινώνησα με δεύτερο γιατρό από το ίδιο μαιευτήριο και που είπε τα εξής" είμαι ήδη σε άδεια και όταν γυρίσω τον Σεπτέμβριο θα είσαι πλέον σχεδόν επτά μηνών, δεν μπορώ να σε αναλάβω! "

Έχουν πλάκα...φαίνεται έχουν πάρα πολύ δουλειά ...δεν εξηγείτα αλλιώς. Πάντως θα βρω άλλη λύση, απλά δυστυχώς θα πρέπει να κοιτάξω και τα ιδιωτικά μαιευτήρια. Φιλιά σε όλες!

Πάντως θα βρω άλλη λύση, απλά δυστυχώς θα πρέπει να κοιτάξω και τα ιδιωτικά μαιευτήρια. Φιλιά σε όλες!

Γιατί δε δοκιμάζεις και στα άλλα κρατικά νοσοκομεία; Εδώ μέσα έχω διαβάσει καλά λόγια για μερικούς γιατρούς στο Αττικό και στο Αρεταίειο.