Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΙΔΙΩΤΕΣ ΓΙΑΤΡΟΙ ΘΑ ΞΕΓΕΝΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ?

Recommended Posts

Καλησπέρα και από μένα, αύριο κλείνω τις 17 εβδομάδες, είναι η πρώτη μας εγκυμοσύνη (μετά από μία παλίνδρομη) και φυσικά έχω αρχίσει να σκέφτομαι πού θα γεννήσω, αν με το καλό πάνε όλα καλά (είμαι πολύ επιφυλακτική). Με παρακολουθεί ιδιώτης γιατρός, ένας καταπληκτικός άνθρωπος, αλλά ξεγεννάει μόνο στη Θεσσαλονίκη, σε ιδιωτικά. Εγώ είμαι Σέρρες. Τελευταία περνάει από το μυαλό μου η σκέψη να επιλέξω εν τέλει το δημόσιο νοσοκομείο Σερρών, ώστε να είναι δίπλα μου όλοι (γονείς, αδέλφια κλπ), να μη χρειάζεται δηλαδή να κουβαλιόμαστε Θεσσαλονίκη, πράγμα που θα μας διευκολύνει όλους, αλλά μετράει φυσικά και το οικονομικό, που όπως και να το κάνουμε, στο Διαβαλκανικό που είναι η δεύτερη επιλογή μου μετά το Δημόσιο, οι τιμές είναι τσουχτερές! Το συζήτησα με το γιατρό μου, ο οποίος σέβεται την όποια απόφαση πάρω και μου μίλησε για μία περίπτωση που μπορεί να ισχύσει μελλοντικά και θα ήθελα να σας ρωτήσω αν γνωρίζετε κάτι. Μπορεί μελλοντικά να υπάρξει η δυνατότητα ιδιώτες γιατροί να ξεγεννάν στα δημόσια νοσοκομεία με μπλοκάκι. Αν γίνει κάτι τέτοιο θα είναι τέλειο. Στην τελική προτιμώ να δώσω τα χρήματα στον γιατρό μας που τον λατρεύουμε, είναι πολύ ξεχωριστός, παρά στο Διαβαλκανικό. Αν έχετε ακούσει κάτι πείτε μου και σεις, πιστεύω ότι θα βολέψει πολλές πολλές κοπέλες.

Έχω πητ 13/12/12 και σίγουρα είναι πολύ νωρίς για να σκέφτομαι τη γέννα, αλλά με απασχολεί πολύ η επιλογή νοσοκομείου/κλινικής. Εύχομαι να πάνε όλα καλά για όλες μας και εντός του 2012 να έρθουν τα μωράκια μας.

sLvDp3.png

Διαφημίσεις

εγω καπου διαβασα εδω οτι σε καποια ιδιωτικα γεννας και καλυπτει το ταμειο σου,,,,,θα προσπαθησω να το ψαξω ας μας πει και καποια κοπελα αλλη που το εχει προσφατο,,,,αυτο που λες εσυ δε το εχω ακουσει ακομη (ισως γιατι πια εχουμε ξεφυγει εμεις απο αυτο το θεμα)

με το καλο !!!

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Σε ιόλα τα ιδιωτικά κρατούν το επίδομα που είναι να λάβεις και από κει και πέρα πληρώνεις τη διαφορά. Για παράδειγμα εμένα το ταμείο θα μου καταβάλει 900 ευρώ, τα οποία αν πάω σε δημόσιο νοσοκομείο θα πάνε κατευθείαν εκεί (τόσο κοστίζει ο φυσιολ. τοκετός στο δημόσιο) και δεν θα πληρώσω για κάτι άλλο, εκτός αν θέλω να δώσω εγώ για "ευχαριστώ" (κοινώς φακελάκι).

Το ίδιο και στο Διαβαλκανικό, τα 900 ευρώ πηγαίνουν αυτομάτως από το ταμείο μου στο Διαβαλκανικό, απλά εκεί αν για παράδειγμα σου κοστίσουν όλα 3.000-4.000, πληρώνεις μετά τη διαφορά, δηλαδή 2.100-3.100 αντίστοιχα.

Έτσι τουλάχιστον τα ξέρω και δεν ξέρω φυσικά κατά πόσο ισχύουν, γιατί πρόκειται για το πρώτο μου παιδί. Ας μας πουν και οι φρεσκομανούλες..

sLvDp3.png

Σε ιόλα τα ιδιωτικά κρατούν το επίδομα που είναι να λάβεις και από κει και πέρα πληρώνεις τη διαφορά. Για παράδειγμα εμένα το ταμείο θα μου καταβάλει 900 ευρώ, τα οποία αν πάω σε δημόσιο νοσοκομείο θα πάνε κατευθείαν εκεί (τόσο κοστίζει ο φυσιολ. τοκετός στο δημόσιο) και δεν θα πληρώσω για κάτι άλλο, εκτός αν θέλω να δώσω εγώ για "ευχαριστώ" (κοινώς φακελάκι).

Το ίδιο και στο Διαβαλκανικό, τα 900 ευρώ πηγαίνουν αυτομάτως από το ταμείο μου στο Διαβαλκανικό, απλά εκεί αν για παράδειγμα σου κοστίσουν όλα 3.000-4.000, πληρώνεις μετά τη διαφορά, δηλαδή 2.100-3.100 αντίστοιχα.

Έτσι τουλάχιστον τα ξέρω και δεν ξέρω φυσικά κατά πόσο ισχύουν, γιατί πρόκειται για το πρώτο μου παιδί. Ας μας πουν και οι φρεσκομανούλες..

γιατι διαβαλκανικο και οχι βιοκλινικη οπου γεννησα πριν απο 7 μήνες πολυ οικονομικη λυση και ευχαριστημενη σε δικλινο,

οσο για νοσοκομειο σερρων ΜΑΚΡΥΑ εκανα τον μεγαλο μου δευτερο και τριτο πηγα βιοκλινικη

Προτιμώ γενικά το Διαβαλκανικό από ιδιωτικές κλινικές. Για το νοσοκομείο Σερρών έχω ακούσει τα καλύτερα αλλά και τα χειρότερα!

sLvDp3.png

Διαφημίσεις