Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΣΦΙΞΙΜΟ ΠΟΛΥ - ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΙΚΟΙ??


Recommended Posts

Καλησπέρα,

 

Έχω ένα αγοράκι 1 μήνα και εδώ και μια εβδομάδα βάζει τα ποδαράκια του στη κοιλιά και σφίγγεται πολύ, χωρίς όμως να κλαίει απλά κοκκινίζει ολόκληρο. Το βράδυ μεταξύ 22.00 και 2.00 δε κοιμόμαστε καθόλου γιατί αυτό γίνεται πολύ έντονο καθώς και τα ξημερώματα 6.00 με 8.00 τα ίδια. Κάπου διάβασα ότι οι κολικοί αρχίζουν την 6η εβδομάδα και εμείς τώρα θα μπούμε στη 5η.. οπότε δεν είναι κολικοί??Είναι κάτι άλλο??

 

Ρώτησα το παιδίατρο και μου είπε ότι το κάνουν τα μωρά είναι λέει ενοχλήσεις στη κοιλιά..αλλά τόσο έντονα πια??Φοβάμαι μήπως έχει κάτι χθές βράδυ ήταν τόσο έντονο που κοιμηθήκαμε μόνο 2 ώρες..Φοβάμαι μη πάθει τίποτα έτσι που σφίγγεται συνέχεια.

Εν τω μεταξύ το μωράκι το θηλάζω αλλά του δίνω δυστυχώς και συμπλήρωμα ..δε γίνεται αλλιώς (αφού έχω μόνο 30-40 μλ μητρικό) και το μωρό έχει αυξανόμενες διατροφικές ανάγκες ο παιδίατρος μου είπε να του το δίνω το συμπλήρωμα αφού το βλέπαμε να γκρινιάζει συνεχώς από την αρχή και να μη του φτάνει το μητρικό γάλα. Ο παιδίατρος μου έχει δώσει το frisolac της νουνού και μου είπε ότι δε φταίει το συμπλήρωμα για τους κολικούς του μωρού..και ότι δε θα αλλάξουμε το γάλα. Τι να πω δε ξέρω αν αυτό είναι κολικοί υποφέρω πάρα πολύ που τον βλέπω έτσι.

 

Ο άντρας μου εργάζεται και εγώ έχω τώρα την άδεια λοχείας και το περνάω μόνη αυτό τα βράδια δεδομένου ότι εκείνος πρέπει να ξυπνάει 6,30 ώρα να πάει στη δουλειά και δε ξέρω πραγματικά τι να κάνω..Κάθεται και σφίγγεται μόνο του στη κούνια του και γω κάθομαι δίπλα του και το χαιδεύω αλλά δε του περνάει..

Λένε οτι αυτό κρατάει μέχρι και το τρίτο μήνα, δηλαδή θα πρέπει να περάσουμε έτσι τουλάχιστο δύο μήνες ακόμη??Αυτό θα χειροτερέψει??Αν γίνει ακόμα χειρότερο το μωράκι θα υποφέρει πάρα πολύ. Εσάς κάνουν έτσι τα μωρά σφίγγονταί ή απλά κλαίνε?Εμένα βγάζει και αέρια πολλά.

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Εμάς οι κολικοί ξεκίνησαν την 7 η μέρα, οπότε αυτο που λες για την 6η εβδ. Δεν ισχύει.....το κάθε παιδάκι είναι διαφορετικό. Εμένα δεν κοκκίνιζε, δεν μάζευε τα ποδαράκια του, απλά έκλαιγε σπαρακτικά.... Μέχρι να φτιαχτεί το εντερικό του σύστημα μαρτυρήσαμε....περίπου στον 3ο μήνα ξαφνικά σταμάτησε να πονάει κ ηρεμήσαμε όλοι!!!!

Link to comment
Share on other sites

Αν είναι κολικοί τα μαζεμένα ποδαράκια ψηλά ή το το ξάπλωμα με την κοιλίτσα του στα χέρια σου θα το βοηθήσει πολύ το μικρούλη σου!Εμείς είχαμε και κολικούς και αέρια:-(.Κολικούς το βράδυ αέρια το πρωί:rolleyes:.Κάθε πρωί 7η ώρα κάναμε βόλτες στο μπαλκόνι μας.Τον κράταγα όσο πιο ψηλά μπορούσα στον ώμο μου για να πιέζεται η κοιλίτσα του μαζεμένα τα ποδαράκια και αυτό τον ηρεμούσε:wink:.Υπομονή ο πρώτος καιρός τα έχει αυτά :-P...

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...