Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πλαστικά στο πλυντήριο πιάτων ?

Recommended Posts

Εχω ένα φοβερό πρόβλημα, βάζοντας κουτιά αποθήκευσης τροφίμων τύπου ταπερ και γενικά πλαστικά αποθήκευσης τροφής, μέχρι και καπάκια απο γυαλινα δοχεία, στο πλυντήριο πιάτων παίρνουν την μυρωδιά του αποριπαντικού πλυντηρίου (fairy χρεισιμοποιώ αυτή τη στιγμή) σε τέτοιο βαθμό που το φαγητό πικρίζει είναι για πέταμα, μοιάζει να έχει σαπουνιστεί και αυτό. Χθές το βράδυ αποθήκευσα τούρτα σήμερα δεν τρωγόταν μύριζε αποριπαντικό και μου άφησε και τη γεύση αποριπαντικού στο στόμα. Εσείς αυτά τα σκεύη δε θα βάζετε στο πλυντήριο; Πριν μερες φύλαξα λίγο κοτοπουλάκι για τα παιδιά σε ένα γυάλινο με πλαστικό καπάκι. Αηδία το κοτόπουλο! Δε ξέρω τι να κάνω:( Στεναχωριέμαι γιατί όσο τα παιδιά ήταν μωρα έπλυνα όλα τα μπιμπερό και τις θηλές εκεί!:(

Διαφημίσεις

ποτέ δεν μου έχει τύχει κάτι τέτοιο αν και γενικά δεν πολυβάζω πλαστικά για πλύσιμο, όχι για κάποιο συγκεκριμένο λόγο, έτσι απλά...μήπως έχει να κάνει με το απορρυπαντικό σου? εγώ πάντως δεν χρησιμοποιώ αυτό...απ΄την άλλη μήπως το απορρυπαντικό είναι καλό μεν αλλά έχει να κάνει με τον τύπο του, δηλαδή άλλο πράμα αν είναι σε σκόνη, άλλο αν είναι τύπου τζελ και δεν ξέρω και γω τί άλλο θα βγάλουνε...κάνε μια αλλαγή με κάποιο άλλο και βλέπεις...

Κι εγώ το έχω πάθει μερικές φορές με πλαστικά, αλλά έχω καταληξει ότι φταιει το αποσμητικό που έχω κρεμασμένο στο πλυντήριο και όχι το απορρυπαντικό. Επιπλέον, είμαι σίγουρη ότι αυτό συμβαίνει όταν τα αφήνω μέσα στο πλυντήριο για αρκετή ώρα αφού τελειώσει το πρόγραμμα, λες και απορροφουν την μυρωδία. Έχω πετάξει κάποια τάπερ.

Τώρα πια όταν βάζω πλαστικά φροντίζω να είμαι στο σπίτι μόλις τελειώσει το πρόγραμμα για να τα βγάλω αμέσως και επιπλέον δεν τα βάζω αμέσως στο ντουλάπι αλλά τα αφήνω αρκετή ώρα στον πάγκο.

Δεν εχω αντιμετωπισει καποιο προβλημα και πλενω πολυ συχνα ταπερακια μια και περνω στο γραφειο. Βεβαια και εγω τα αφηνω στην πιατοθηκη να στεγνωσουν... Αν τα ξεβγαζες με ξυδι? (δοκιμασε με 1 μην μυριζει ξυδι μετα και θελει πεταμα)

Διαφημίσεις

Τα πλαστικά τάπερ δεν μπαίνουν στο πλυντήριο.Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών το πλαστικό απορροφά το απορρυπαντικό.!!Ακόμα και να λέει ότι μπαίνει να μην το βάζετε ποτέ!!!!Αν δεν έχετε την πολυτέλεια του χρόνου να τα πλένετε στο χέρι απλά αγοράστε γυάλινα!!!

Έχεις δίκαιο για τις υψηλές θερμοκρασίες, όμως πάλι ο κατασκευαστής λέει ναι στο πλυντήριο πιάτων και εγώ να πλένω στο χέρι; και τα γυαλινα έχουν πλαστικό καπάκι και δε μπαίνουν στη κατάψυξη. Βέβαια κάποτε είχα διαβάσει πως οι εναλλαγές θερμοκρασίας στα ταπερ καυτό, παγωμένο τα κάνουν επικίνδυνα. Σε τι όμως να αποθηκεύσω στην κατάψυξη;

Εχω ένα φοβερό πρόβλημα, βάζοντας κουτιά αποθήκευσης τροφίμων τύπου ταπερ και γενικά πλαστικά αποθήκευσης τροφής, μέχρι και καπάκια απο γυαλινα δοχεία, στο πλυντήριο πιάτων παίρνουν την μυρωδιά του αποριπαντικού πλυντηρίου (fairy χρεισιμοποιώ αυτή τη στιγμή) σε τέτοιο βαθμό που το φαγητό πικρίζει είναι για πέταμα, μοιάζει να έχει σαπουνιστεί και αυτό. Χθές το βράδυ αποθήκευσα τούρτα σήμερα δεν τρωγόταν μύριζε αποριπαντικό και μου άφησε και τη γεύση αποριπαντικού στο στόμα. Εσείς αυτά τα σκεύη δε θα βάζετε στο πλυντήριο; Πριν μερες φύλαξα λίγο κοτοπουλάκι για τα παιδιά σε ένα γυάλινο με πλαστικό καπάκι. Αηδία το κοτόπουλο! Δε ξέρω τι να κάνω:( Στεναχωριέμαι γιατί όσο τα παιδιά ήταν μωρα έπλυνα όλα τα μπιμπερό και τις θηλές εκεί!:(

το ιδιο επαθα με τις ταμπλετες fairy platinum!!

μαλλον ειναι πολυ δυνατο απορρυπαντικο, δεν εξηγειται αλλιως!

με τις υπολοιπες ταμπλετες δεν ειχα τετοιο προβλημα! μονο με αυτες τις συγκεκριμενες!

περιμενω πως και πως να τελειωσουν και δεν προκειται να τις ξαναπαρω!

ειδα κι επαθα να φυγει η μυρωδια απο τις φορμες σιλικονης! (πεταξα κι ενα ολοκληρο κεϊκ γκρρρρρρρρρ)

υγ. σε λεκανη με ζεστο νερο διελυσα σοδα και ξυδι και βουτηξα τις φορμες που ειχαν παρει μυρωδια. μετα τις ξεπλυνα πολυ καλα με ζεστο νερο και μετα με κρυο αρκετες φορες! ημουν ετοιμη να τις πεταξω!

569129i0tzap526i.gif 10/5/12