Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Προτίμηση στο ένα στήθος...

Recommended Posts

Καλησπέρα σας, έχω ένα κοριτσάκι 2 εβδομάδων. Θηλάζει αποκλειστικά και παίρνει βάρος σταθερά σύμφωνα με μετρήσεις.

Αυτό που πρόσεξα τις τελευταίες 2 μέρες είναι πως από το ένα στήθος θηλάζει με μεγαλύτερη ευχαρίστηση και αυτό το στήθος σταθερά πρήζεται και ξεπρήζεται ανάλογα με την χρήση. Το άλλο στήθος από το πρωί σήμερα είναι σχετικά μικρό, σαν να μην ξαναπρήστηκε από τις 7 το πρωί που θηλάσαμε, ούτε με πονάει ούτε τίποτα. Με ανυπομονησία περιμένω να ξυπνήσει για να την θηλάσω και από εκείνο το στήθος ώστε να πάει το μήνυμα ζήτησης - προσφοράς.

Δεν ξέρω αν φταίει το γεγονός πως μεσολαβούν μεγάλα διαστήματα ανάμεσα στους θηλασμούς. Το κοριτσάκι μου κοιμάται συνήθως ένα 2ωρο μετά από κάθε γεύμα-πάντα από το ίδιο στήθος.'Όταν ξυπνήσει με το καλό τρώει από το άλλο. Αυτή είναι και η οδηγία που μου δόθηκε, εκτός από όταν έχουμε μαραθώνιους θηλασμούς που κρατάνε ώρες, όπου εκεί της δίνω και από τα δύο στήθη.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων, ελπίζω αν έχω κάνει κάποιο λάθος στο θέμα θηλασμού να προλαβαίνω να αλλάξω την ρουτίνα.

d8gLp3.png

iXW1p2.png

Διαφημίσεις

Συνήθως όλα τα μωράκια προτιμούν το ένα στήθος. Εσύ πρέπει να θηλάζεις εναλλάξ και από τα 2. Απ ' όσο ξέρω τις πρώτες 40 μέρες εδραιώνεται η γαλουχία. Θηλάζεις από το ένα και αφού αδειάσει προσφέρεις και το άλλο. Πάντως είναι φυσιολογικό το ένα στήθος να παράγει περισσότερο γάλα από το άλλο. Αν αισθάνεσαι ότι δεν έχεις πολύ γάλα από το ένα στήθος μπορείς για λίγες μέρες να το προσφέρεις πιο συχνά πρώτο.

xQ0qp3.png

ουφ, ή είναι μεγάλο μπέρδεμα αυτό με την εναλλαγή στήθους ή εγώ είμαι πολύ αγχωμένη και δε το πιάνω..Μετά από πόση ώρα εναλλάσω το στήθος? πως θα ξέρω πως πήρε όλα τα θρεπτικά συστατικά..? Οι οδηγίες που είχα ήταν πως κάθε γεύμα είναι ένα στήθος, άρα με διαλείμματα ακόμα το μωράκι μου θα θηλάσει αρκετή ώρα από το ένα. Στους μαραθώνιους έχουμε πρόβλημα γιατί κάποια στιγμή απελπίζομαι από τα κλάματα της και της αλλάζω, όπου και μου κάνει εμετό..

Με καθησύχασες πάντως για την προτίμηση του ενός στήθους, το έχω βάλει πείσμα όμως να μάθει και το άλλο..Να χαίρεσαι το παιδάκι σου, σε ευχαριστώ για την απάντηση σου.

Δε θέλω να φανώ ανυπόμονη, αλλά πότε εδραιώνεται η γαλουχία και έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο πως και γάλα έχουμε και το μωράκι είναι οκ? Ευχαριστώ!

d8gLp3.png

iXW1p2.png

Στις 40 μέρες εδραιώνεται η γαλουχία, έχεις χρόνο.

Τις πρώτες μέρες λένε οτι για να κατέβει το γάλα προσφέρεις και τα 2 στήθη, 15 λεπτά το καθένα. Όταν κατέβει το γάλα, το μωρό ειδικά τις πρωινές ώρες μπορεί να χορταίνει και μόνο από το ένα στήθος. Μπορείς να κάνεις λίγο μασαζ στο στήθος πρίν το θηλασμό, θα σε βοηθήσει αν έχεις χαμηλή ροή. Αν έχεις 5— 6 βρεγμένες πάνες την μέρα και παίρνει βάρος σημαίνει οτι τρώει. Τα μωράκια στην αρχή κάνουν 8— 12 θηλασμούς. Κουράγιο!!!

Και εγώ με την μπέμπα μου στην αρχή είχα μεγάλο πρόβλημα. Δεν μπορούσε να πιάσει το στήθος και την 4η μέρα μου ανέβασε πυρετό λόγω αφυδάτωσης. Όμως δεν το βάλαμε κάτω. Την έβαζα στο στήθος πολλή ώρα ( όπως και εσύ) για να μάθει και μετά της έδινα αναγκαστηκά λίγο ξένο γάλα. Επειδή δεν μπορούσε να θηλάσει πολύ, έβγαζα το γάλα με το θήλαστρο για να αυξήσω την παραγωγή και να μην κοπεί. Από την 33η μέρα περίπου θηλάζουμε αποκλειστικά.

Θα μάθει, μην εγκαταλείπεις τις προσπάθειες.

xQ0qp3.png

εχεις λιγο ακομη αλλα απο οτι φαινεται τα πατε παρα πολυ καλα αφου και σου παιρνει βαρος και χορταινει για κανα δυωρο (ουαου,,,,σε αυτη την ηλικια η πρωτη μου κορη αντε μιαμιση ωρα χααχαχαα) ,,και εμενα και οι δυο παο τη μια μερια τους βολευε καλυτερα να το πω???ητανε πιο βολικα και για μενα να τπ πω???αλλα εγω και μονο εγω λεω παντα εκανα γευμα και στηθος,,,,στους δε μαραθωνιους κραταγα κανα μισαωρο στη καθε πλευρα (ειδικα τα απογευματα που ημουνα πιο κουρασμενη )

σαραντα μερες θελεινα εδραιωθει η γαλουχια υπομονη ακομη προσαρμοζεται ο οργανισμος αλλα πατε πολυ καλααααα

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Διαφημίσεις

• 2 weeks later...

Γειά σας κορίτσια και ευχαριστώ για όλες τις απαντήσεις σας! Συνεχίζουμε τις προσπάθειες, το μωράκι βέβαια κοιμάται συνήθως μετά από 10 λεπτά περίπου θηλασμού, που να την βάλω και στο άλλο στήθος έτσι κοιμισμένη..? Βέβαια τελευταία δοκιμάζω να την αλλάξω και γενικώς να την καλοξυπνήσω πριν ξεκινήσουμε το θηλασμό. Έτσι κάτι καταφέρνουμε, και τρώμε λίγο και από το άλλο στήθος.. Λίγες γουλίτσες, μην φανταστείτε..Τελικά μήπως είναι μικρούλα ακόμα και δεν χωράει πολύ γαλατάκι στο στομάχι της..?

Με την ζέστη τι κάνουμε κορίτσια...?

d8gLp3.png

iXW1p2.png

ουφ, ή είναι μεγάλο μπέρδεμα αυτό με την εναλλαγή στήθους ή εγώ είμαι πολύ αγχωμένη και δε το πιάνω..Μετά από πόση ώρα εναλλάσω το στήθος? πως θα ξέρω πως πήρε όλα τα θρεπτικά συστατικά..? Οι οδηγίες που είχα ήταν πως κάθε γεύμα είναι ένα στήθος, άρα με διαλείμματα ακόμα το μωράκι μου θα θηλάσει αρκετή ώρα από το ένα.

Αυτο το θεμα με εχει μπερδεψει κι εμενα. Ειναι τωρα 20 ημερων κι απο την πρωτη εβδομαδα θηλαζει για 10' ή και περισσοτερο μονο απο το ενα στηθος, σπανιως θελει κι απο το αλλο οτι κι αν κανω. Αν κοιμαται κανω 45' να την ξυπνησω οποτε προτιμω να την αφηνω να κοιμαται και την ξυπναω παλι αργοτερα. Με αυτο το συστημα τρωει περιπου καθε μια ωρα και πανες βρεχει και βαρος παιρνει, οποτε ολα καλα;

Εννοειται εναλλασω στηθος σε καθε θηλασμο.Γαλα φαινεται να εχω κανονικα, αρα εχω εδραιωσει θηλασμο ή οχι ακομα;:confused:

Γεννησαμε! 28-06-2012 :P

Γειά σας κορίτσια και ευχαριστώ για όλες τις απαντήσεις σας! Συνεχίζουμε τις προσπάθειες, το μωράκι βέβαια κοιμάται συνήθως μετά από 10 λεπτά περίπου θηλασμού, που να την βάλω και στο άλλο στήθος έτσι κοιμισμένη..? Βέβαια τελευταία δοκιμάζω να την αλλάξω και γενικώς να την καλοξυπνήσω πριν ξεκινήσουμε το θηλασμό. Έτσι κάτι καταφέρνουμε, και τρώμε λίγο και από το άλλο στήθος.. Λίγες γουλίτσες, μην φανταστείτε..Τελικά μήπως είναι μικρούλα ακόμα και δεν χωράει πολύ γαλατάκι στο στομάχι της..?

Με την ζέστη τι κάνουμε κορίτσια...?

διαβασε παρακατω:

1. ποτε χορταινει ενα μωρο?

http://pediatros-thes.gr/%CE%B8%CE%B7%CE%BB%CE%B1%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82/%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%B8%CE%B7%CE%BB%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D/%CF%80%CF%8C%CF%84%CE%B5-%CF%87%CE%BF%CF%81%CF%84%CE%B1%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CE%BC%CF%89%CF%81%CF%8C/

2. ενα ή δυο στηθη σε καθε γευμα?

http://pediatros-thes.gr/%CE%B8%CE%B7%CE%BB%CE%B1%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82/%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%B8%CE%B7%CE%BB%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D/%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CE%AE-%CE%B4%CF%8D%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%AE%CE%B8%CE%B7-%CF%83%CE%B5-%CE%BA%CE%AC%CE%B8%CE%B5-%CE%B3%CE%B5%CF%8D%CE%BC%CE%B1/

μαθετε να διαβαζετε τα μωρα σας ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΡΟΛΟΓΙΑ...δεν υπαρχουν 5λεπτα,δεκαλεπτα,εικοσαλεπτα..

καθε μωρο ειναι ΜΟΝΑΔΙΚΟ..καθε μαμα εχει διαφορετικη παραγωγη και θα πρεπει να διαβαζει και να ακουει το δικο της μωρο..

ενα μωρο μπορει να τρωει παντα και απο τα δυο στηθη , ενα αλλο μωρο να τρωει παντα απο το ενα στηθος και ενα αλλο μωρο να τρωει τον πρωτο καιρο απο τα δυο , μετα απο το ενα και μετα να τρωει παλι απο τα δυο..

για να καταλαβεις τι θελει πρεπει απλα να μαθεις να το διαβαζεις ...

εχεις το νου σου για πρασινες κενωσεις καθως μπορει να σημαινουν οτι αλλαζεις πολυ γρηγορα στηθος, εαν δινεις και τα δυο στηθη σε καθε γευμα..

83hKp3.png

Αυτο το θεμα με εχει μπερδεψει κι εμενα. Ειναι τωρα 20 ημερων κι απο την πρωτη εβδομαδα θηλαζει για 10' ή και περισσοτερο μονο απο το ενα στηθος, σπανιως θελει κι απο το αλλο οτι κι αν κανω. Αν κοιμαται κανω 45' να την ξυπνησω οποτε προτιμω να την αφηνω να κοιμαται και την ξυπναω παλι αργοτερα. Με αυτο το συστημα τρωει περιπου καθε μια ωρα και πανες βρεχει και βαρος παιρνει, οποτε ολα καλα;

Εννοειται εναλλασω στηθος σε καθε θηλασμο.Γαλα φαινεται να εχω κανονικα, αρα εχω εδραιωσει θηλασμο ή οχι ακομα;:confused:

ολα καλα!!!

ο θηλασμος εδραιωνεται γυρω στις 40 μερες..αυτο δεν σε απασχολει..

εφοσον το μωρο βρεχει καλες πανες,παιρνει βαρος και στις 20 μερες τα πραγματα ειναι τοσο καλα,δεν εχεις κανενα λογο να ανησυχεις!

τα δυσκολα περασαν!

83hKp3.png

Τώρα πριν τις 40 μέρες καλό είναι να της δίνεις και τα δύο στήθη. Πρώτα το ένα για όση ώρα θέλει το μωρό και μετά προσφέρεις και το άλλο. Αν το μωρό φάει έχει καλώς, αν δε θέλει να φάει πάλι έχει καλώς. Ειδικά όταν τρώει από το λιγότερο αγαπημένο στήθος της θα έλεγα να της προσφέριες και το άλλο γιατί μπορεί επειδή δε της αρέσει το συγκεκριμένο στήθος να τρώει ίσα ίσα για να ξεγελάσει την πείνα της και μετά να σταματάει. Υπάρχουν πολύ λόγοι που μπορεί στο μωρό να μην αρέσει πολύ αυτό το στήθος π.χ. αν έχει λίγο πιο αργή ροή ή αντίθετα πολύ έντονη ροή. Αυτές οι "προτιμήσεις" σε κάποιο συγκεκριμένο στήθος συνήθως δεν κρατάνε πολλές μέρες. Μετά συνήθως στα μωρά αρέσουν πάλι το ιδιο και τα δύο στήθη. Μη μπεις όμως στον πειρασμό και της δίνεις μόνο το αγαπημένο της γιατί μετα θα μειωθεί το γάλα από το άλλο στήθος. Και η δικιά μου συχνά δεν ήθελε κάποιο από τα δύο στήθη. Αυτό που έπιασε σε εμένα ήταν να την αλλάζω στάση όταν την έβαζα από εκείνο το στήθος. Τη θήλαζα ξαπλωτή.

Σκέφτομαι σωστά = νιώθω καλά

Διαφημίσεις

ολα καλα!!!

ο θηλασμος εδραιωνεται γυρω στις 40 μερες..αυτο δεν σε απασχολει..

εφοσον το μωρο βρεχει καλες πανες,παιρνει βαρος και στις 20 μερες τα πραγματα ειναι τοσο καλα,δεν εχεις κανενα λογο να ανησυχεις!

τα δυσκολα περασαν!

Ηταν πολυ ευκολα για να ειναι δυσκολα.:DΗμουν τοσο τυχερη;;;;Αλλες γυναικες παιδευονται τοσο.

Γεννησαμε! 28-06-2012 :P

μαθετε να διαβαζετε τα μωρα σας ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΡΟΛΟΓΙΑ...δεν υπαρχουν 5λεπτα,δεκαλεπτα,εικοσαλεπτα..

καθε μωρο ειναι ΜΟΝΑΔΙΚΟ..καθε μαμα εχει διαφορετικη παραγωγη και θα πρεπει να διαβαζει και να ακουει το δικο της μωρο..

ενα μωρο μπορει να τρωει παντα και απο τα δυο στηθη , ενα αλλο μωρο να τρωει παντα απο το ενα στηθος και ενα αλλο μωρο να τρωει τον πρωτο καιρο απο τα δυο , μετα απο το ενα και μετα να τρωει παλι απο τα δυο..

για να καταλαβεις τι θελει πρεπει απλα να μαθεις να το διαβαζεις ...

εχεις το νου σου για πρασινες κενωσεις καθως μπορει να σημαινουν οτι αλλαζεις πολυ γρηγορα στηθος, εαν δινεις και τα δυο στηθη σε καθε γευμα..

Καλησπέρα, συνεχίζουμε τον αγώνα!! Κάτι γίνεται, σαν να αυξάνεται η παραγωγή και από το άλλο στήθος! Είμαι πολύ χαρούμενη, άρα θέλω να μεταδώσω θετική σκέψη και στις υπόλοιπες μανούλες που ανησυχούν σχετικά!!

Έχω όμως μία καινούργια έννοια..Το μωράκι διαγνώστηκε με ΓΟΠ, και έτσι αναγκαστικά κάνουμε μικρότερα γεύματα, και κοιτάμε το ρολόι ώστε να την σταματήσουμε αν παραφάει και να μην κάνει εμετό..Στενοχωριέμαι πολύ σχετικά.. Paros ποιά η γνώμη σου σχετικά..? Κάνω ζημιά στη ψυχοσύνθεση του μωρού....?

d8gLp3.png

iXW1p2.png