Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ελιά σε μωρό 3,5 μηνών?


Recommended Posts

Καλησπέρα!

Αγχώθηκα επειδή απόψε παρατήρησα μια ελίτσα στο μπούτι του μωρού μου που ειναι 3,5 μηνών. Είναι πολύ ανοιχτόχρωμος, δεν τον πολυβγάζω έξω στον ήλιο, αν βγούμε στον ήλιο του βάζω αντιηλιακό εκτός και αν πάμε σε άλλο σπίτι οπότε για την διαδρομή 10-15 λεπτά μέσα στο αυτοκίνητο δεν του βάζω...

Στεναχωρέθηκα με την ελιά! Μήπως φταίω εγώ? Έπρεπε να βάζω συνέχεια αντιηλιακό? Αλλά ούτως ή άλλως είναι σε τέτοιο σημείο που σχεδόν πάντα του φοράω παντελονάκι.

Από τι ηλικία βγάζουν τα μωρά ελίτσες? Είναι φυσιολογικό να έχει βγάλει τόσο μικρούλης?

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


kai τα δικα μου εχουν βγαλει απο πολυ μικρα. γιατι ακριβως στεναχωριεσαι απ οσο ξερω δεν ειναι κατι που μπορεις να ελεγξεις, ουτε να εχεις μονιμως αντηλιακο στο παιδι, πρεπει να μενει τουλαχιστον μιση ωρα χωρις αντηλιακο, οχι νταλα μεσημερι αλλα πρωι ή απογευματακι που η ακτινοβολια ειναι μικροτερης εντασης για να μπορει ο οργανισμος του να παραγει τη βιταμινης D που χρειαζεται.

Link to comment
Share on other sites

Μην στεναχωριεσαι, βγαζουν απο μικρα. Εμενα ειχε απο τη γεννηση μια στη γαμπα και οταν χρονισε εβγαλε αλλη μια στο χερι. Μιλα και με τον παιδιατρο να μην μεινεις με την απορια, αλλα νομιζω ειναι φυσιολογικο.

Link to comment
Share on other sites

Πως κανεις ετσι καλε για μια ελια?Τι να πω κι εγω που απο οταν γεννηθηκε ο μισος κωλος του ειναι μπλε και οποιος τον βλεπει με κοιταει με στραβο ματι γιατι φαινεται σα τεραστια μελανια.

 

Παντως εμενα ο παιδιατρος μου ειχε πει μεχρι 9 μηνων να μη βαζω αντιλιακο...λογω χημικων...απλα φροντιζα να τον εχω σε ισκιο.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

για τις ελιες δεν ξερω κατι, αλλα αντιλιακο απαγορευεται σε παιδια κατω των 6 μηνων!!! πασης φυσεως αντιλιακο...

εχω εναν μικρο πριγγηπα στην αγκαλια μου...

Link to comment
Share on other sites

Οι ελιές συχνά είναι και κληρονομικές. Έχω 3-4 στα ίδια σημεία που τις έχει κι η μαμά μου.

 

Για το αντιηλιακό κι εμάς η παιδίατρος μας είπε να μην του βάλουμε πριν γίνει 6 μηνών. Αν θες να μην τον καίει ο ήλιος, φρόντισε να μην είναι εκτεθειμένα χέρια-πόδια και να φοράει καπελάκι. Στο καρότσι να του βάλεις ομπρελίτσα. Στο αυτοκίνητο δεν έχεις αυτά τα σκίαστρα στα τζάμια;

Link to comment
Share on other sites

Και εμένα τα παιδιά μου είχαν από πολύ μικρά ελίτσες. Δεν είναι ανησυχητικό.

Δεν νομίζω ότι είναι κάτι που μπορείς να το ελέγξεις.

Άλλο να προσέχεις το μωρό να μην το βλέπει ήλιος και άλλο να νομίζεις ότι φταις εσύ για αυτό. Σε αυτά τα πράγματα παίζει ρόλο και η κληρονομικότητα πολύ όπως είπα τα κορίτσια.

Νομίζω ότι περισσότερο κακό κάνεις με το αντιηλιακό εξαιτίας των χημικών φίλτρων. Ο παιδίατρος, ο φαρμακοποιός, ο αλλεργιολογος κτλ μου είχαν απαγορεύσει τα αντηλιακά μέχρι 6 μηνών τουλάχιστον. Μάλιστα και τελείως άγνωστος φαρμακοποιός σε διακοπές που με είδε να ζητώ αντηλιακό με την 9 μηνών τότε κόρη μου έλεγε ότι μέχρι 12 μηνών δεν κάνει καμιά μάρκα!!! Και είχε πάρα πολλές εκεί, θα μπορούσε απλά να με πείσει να πάρω μια πανάκριβη… αλλα δεν το εκανε

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Και εμάς σήμερα εμφάνισε μια μικρή ελίτσα στο αριστερό μπουτάκι... χρειάζεται να επικοινωνήσουμε με τον παιδίατρο ή είναι σύνηθες ;

(κάπου διάβασα ότι συνήθως εμφανίζουν μετά τα 5 έτη εκτός αν τις έχουν εκ γενετής..εμάς σήμερα έγινε 7 μηνών)

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...