Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ετεροζυγη θρομβοφιλια ΜHTFR

Recommended Posts

Υπαρχει καμμια κοπελα με ετεροζυγη θρομβοφιλια στο συγκεκριμενο ενζυμο κι αν ναι τι εκανε πριν αλλα και κατα τη διαρκεια της εγυμοσυνης;Ειμαι ετεροζυγη και προσπαθουμε για δευτερο παιδακι,ειχα μια φυσιολογικη γεννα και στην συνεχεια δυο αποβολες.Ο γυναικολογος μου με συμβουλεψε να κανω ενεσεις ηπαρινης προληπτικα αλλα εξακολουθω να φοβαμαι για μια ακομη αποβολη..

cu35p3.png

Διαφημίσεις

καλή σου μέρα...

έπειτα από δυο αποβολές στην 8η εβδομάδα και πολλές πολλές εξετάσεις βρήκαμε ετεροζυγωτια σε v leiden, apo B kai MTHFR A1298C(δεν έχω ιδέα τι είναι όλα αυτά...)

την Πέμπτη έκλεισα ραντεβού σε κλινικό αιματολόγο για να δούμε τι συμβαίνει ,να βρούμε την αιτία των αποβολών και να αποφύγουμε να ξανασυμβεί. χτες όμως ανακάλυψα ότι είμαι πάλι έγκυος και έχω ψιλοαγχωθει!!!

Την Τρίτη όμως που θα μάθω τι είναι όλα αυτά τα κινέζικα, μπορώ να σε ενημερώσω...

"Μάθε από το παρελθόν, ζήσε το παρόν, έλπιζε για το μέλλον."...Άλμπερτ Αϊνστάιν

Γειά σου Ι.Δωρα!

Κατ' αρχήν σε ποιο MTHFR είσαι ετεροζυγωτης?

Κατά την διάρκεια της δικής μου εγκυμοσύνης έκανα εξετάσεις για θρομβοφιλία εντελώς προληπτικά και διαπίστωσα ότι είμαι ετεροζυγώτης στο MTHFR C677T.

Αυτή η ετεροζυγωτία δεν σχετίζεται από μόνη της άμεσα με την ύπαρξη θρομβοφιλίας.

Το ένζυμο MTHFR είναι υπεύθυνο για τη δημιουργία του φολικού οξέος που βρίσκεται στην κυκλοφορία του αίματος. Το φολικό οξύ είναι απαραίτητο για τη ρύθμιση της ομοκυστείνης. Ανωμαλίες στο ένζυμο αυτό μπορεί έμμεσα να οδηγήσουν σε αυξημένα επίπεδα ομοκυστείνης. Η μετάλλαξη C677T στο γονίδιο MTHFR μπορεί να προκαλέσει αύξηση στα επίπεδα ομοκυστείνης σε ασθενείς με μειωμένα επίπεδα φολικού οξέος, ειδικά όταν υπάρχει και δεύτερη μετάλλαξη.

Συγκεκριμένα η αιματολόγος που επισκεύθηκα (εξαιρετική επιστήμων, ειδική σε θέματα θρομβοφιλίας και αιματολογίας στην εγκυμοσύνη) αφού με ρώτησε για το οικογενειακό ιστορικό και συμπτωματολογία θρομβοφιλίας μου είπε ότι δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσω της ενέσεις ηπαρίνης (της οποίες είχα ξεκινήσει λόγω εξωσωματικής) και απλά να μην ξεχνάω να παίρνω το φολικό μου οξύ.

Μόνο με το MTHFR και μετά από επίσκεψη σε αιματολόγο- κ. Ματσούκα Δ/ντρια στο Αλεξάνδρας- δεν πήρα τπτ άλλο από φυλικό κ βιταμίνη Β12. Ακόμα και αυτά μου είπε να τα πάρω αφού συνηθίζουν να τα παίρνουν όλες οι έγκυες...

όμως κάθε περίπωση είναι ξεχωριστή και από ότι κατάλαβα θα πρέπει να δει όλες τις τιμές των εξετάσεων που έκανες και από τη συνολική εικόνα να σου πει τι θα κάνεις. Πήγαινε σε αιματολόγο και να είσαι αισιόδοξη, άλλωστε όλα διορθώνονται πλέον...

Μόνο με το MTHFR και μετά από επίσκεψη σε αιματολόγο- κ. Ματσούκα Δ/ντρια στο Αλεξάνδρας- δεν πήρα τπτ άλλο από φυλικό κ βιταμίνη Β12. Ακόμα και αυτά μου είπε να τα πάρω αφού συνηθίζουν να τα παίρνουν όλες οι έγκυες...

όμως κάθε περίπωση είναι ξεχωριστή και από ότι κατάλαβα θα πρέπει να δει όλες τις τιμές των εξετάσεων που έκανες και από τη συνολική εικόνα να σου πει τι θα κάνεις. Πήγαινε σε αιματολόγο και να είσαι αισιόδοξη, άλλωστε όλα διορθώνονται πλέον...

Ακριβώς έτσι μόνο με το mthfr αιματολόγος στο αλεξάνδρας μου είπε να παίρνω μονο filιcine. Μου ειπε επίσης ότι ετεροζυγωτες στον παραγοντα αυτό είναι πολυ μεγαλος αριθμος πληθυσμου αλλά δεν το ξέρουν.

ολα αυτα βεβαια με την προυποθεση ότι όλες οι άλλες τιμές είναι φυσιολογικές.

Διαφημίσεις

Exω μεταλλαξη στο ιδιο ενζυμο MHTFR C667Τ...Eiναι απλη προδιαθεση μου εξηγησε και δεν ειναι σιγουρο οτι οι αποβολες οφειλονται σ αυτο,προληπτικα θα κανω ενεσεις για παν ενδεχομενο.Ηδη περνω χαπια folidex καθημερινα..Ελπιζω να πανε ολα καλα και να μην εχω κι αλλη αποβολη.Αιματολογο δεν εχουμε εδω πρεπει να παω θεσ/νικη.Οταν ρωτησα τον γιατρο μου μου ειπε πως δεν ειναι απαραιτητο να παω σε αιματολογο και πως καλο θα ηταν να κανω τις ενεσεις.Τι να πω μακαρι να με βοηθησουν.Σας ευχαριστω ολες για την αμεση επικοινωνια και σας ευχομαι το καλυτερο.Πραγματικα τον τελευταιο χρονο μου κανατε απιστευτη συντροφια και μου δωσαται απιστευτο κουραγιο!!

cu35p3.png

Κορίτσια και εγώ στην κ. Ματσούκα στο Αλεξάνδρα είχα πάει!

Την λάτρεψα!

Ι.Δωρα εγώ στην θέση σου θα πήγαινα σε αιματολόγο που έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με την αιματολογία σε εγκυμονούσες όπως και έκανα. Και εμένα χωρίς να έχω κάνει αποβολές μου έλεγαν να πάρω τις ενέσεις προληπτικά, αλλά δεν ήθελα να παίρνω φάρμακα αν δεν είναι αποδεδειγμένα απαραίτητα.

Καλή επιτυχία! :)

Κορίτσια και εγώ στην κ. Ματσούκα στο Αλεξάνδρα είχα πάει!

Την λάτρεψα!

Ι.Δωρα εγώ στην θέση σου θα πήγαινα σε αιματολόγο που έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με την αιματολογία σε εγκυμονούσες όπως και έκανα. Και εμένα χωρίς να έχω κάνει αποβολές μου έλεγαν να πάρω τις ενέσεις προληπτικά, αλλά δεν ήθελα να παίρνω φάρμακα αν δεν είναι αποδεδειγμένα απαραίτητα.

Καλή επιτυχία! :)

Το σκεφτομαι να παω πριν μεινω για να ειμαι καλυτερα ενημερωμενη μ αυτα δεν παιζουμε απλα υπεθεσα πως η γνωμη του γυναικολογου αρκει.Μ εβαλες σε σκεψεις..Τελικα πως εξελιχθηκε η εγυμοσυνη σου familyGuyq

cu35p3.png

Το σκεφτομαι να παω πριν μεινω για να ειμαι καλυτερα ενημερωμενη μ αυτα δεν παιζουμε απλα υπεθεσα πως η γνωμη του γυναικολογου αρκει.Μ εβαλες σε σκεψεις..Τελικα πως εξελιχθηκε η εγυμοσυνη σου familyGuyq

Μετά την υπερ-έρευνα που έκανα και φυσικά την επίσκεψή μου στην κα. Ματσούκα αποφασίσαμε με τον άντρα μου από κοινού να διακόψω τις ενέσεις. Ήμουν νομίζω στον 4ο μήνα. Εν τω μεταξύ ο γυναικολόγος μου, ο γυναικολόγος που μας έκανε την εξωσωματική ακόμα και μία άλλη αιματολόγος (οχι ειδική σε θέματα θρομβοφιλίας και εγκύων) μου λέγανε να τις συνεχίσουμε τουλάχιστον μέχρι τον 7ο! Είχαμε καταλάβει με τον άντρα μου ότι τα ζητήματα θρομβοφιλίας και η σύνδεσή τους με τις αποβολές είναι ακόμα ιατρικά γκρίζα ζώνη. Δηλαδή σε αρκετές περιπτώσεις (όχι όλες) η σύνδεση θρομβοφιλίας και αποβολών έχει γίνει μέσω της στατιστικής η οποία δεν είναι ακριβής επιστήμη. Έτσι όλοι οι ημιμαθείς γιατροί ακόμα και όταν δεν συντρέχει πραγματικός-χειροπιαστός λόγος να πάρεις ηπαρίνη, για να είναι "καλυμμένοι" για παν ενδεχόμενο, σου λένε να την πάρεις. Η ευθύνη όμως και η απόφαση είναι δική σου. Ενημερώσου σωστά από ένα πραγματικα ειδικευμένο γιατρό.

Το μωράκι μας είναι τώρα 2 εβδομάδων. :D:D:D

Δεν είχα κανένα πρόβλημα στην εγκυμοσύνη μου. Το βάρος του μικρού όταν γεννήθηκε ήταν μια χαρά και γενικότερα προς το παρόν χαίρει άκρας υγείας! (φτού σκόρδα :lol:)

Μετά την υπερ-έρευνα που έκανα και φυσικά την επίσκεψή μου στην κα. Ματσούκα αποφασίσαμε με τον άντρα μου από κοινού να διακόψω τις ενέσεις. Ήμουν νομίζω στον 4ο μήνα. Εν τω μεταξύ ο γυναικολόγος μου, ο γυναικολόγος που μας έκανε την εξωσωματική ακόμα και μία άλλη αιματολόγος (οχι ειδική σε θέματα θρομβοφιλίας και εγκύων) μου λέγανε να τις συνεχίσουμε τουλάχιστον μέχρι τον 7ο! Είχαμε καταλάβει με τον άντρα μου ότι τα ζητήματα θρομβοφιλίας και η σύνδεσή τους με τις αποβολές είναι ακόμα ιατρικά γκρίζα ζώνη. Δηλαδή σε αρκετές περιπτώσεις (όχι όλες) η σύνδεση θρομβοφιλίας και αποβολών έχει γίνει μέσω της στατιστικής η οποία δεν είναι ακριβής επιστήμη. Έτσι όλοι οι ημιμαθείς γιατροί ακόμα και όταν δεν συντρέχει πραγματικός-χειροπιαστός λόγος να πάρεις ηπαρίνη, για να είναι "καλυμμένοι" για παν ενδεχόμενο, σου λένε να την πάρεις. Η ευθύνη όμως και η απόφαση είναι δική σου. Ενημερώσου σωστά από ένα πραγματικα ειδικευμένο γιατρό.

Το μωράκι μας είναι τώρα 2 εβδομάδων. :D:D:D

Δεν είχα κανένα πρόβλημα στην εγκυμοσύνη μου. Το βάρος του μικρού όταν γεννήθηκε ήταν μια χαρά και γενικότερα προς το παρόν χαίρει άκρας υγείας! (φτού σκόρδα :lol:)[/QUO

Να σου ζησει το μωρακι σου..Πολυ χαιρομαι που ειχες αισια καταληξη,αυτο μου δινει κουραγιο.Σ ευχαριστω,σιγουρα θα το ψαξω

cu35p3.png

Διαφημίσεις

• 2 months later...

Κορίτσια να ρωτήσω κάτι.Η ξαδέρφη μου είχε δύο αποβολές ,η μία παλύνδρομη.Ο γιατρός της της έδωσε να κάνει κάποιες εξετάσεις και μία από αυτές είναι για θρομβωφιλία.Στο Αλεξάνδρας γίνεταιαυτή η εξέταση γιατί έξω παίρνουν 800ευρώ της είπε ο γιατρός:rolleyes:...

και γω εχω θρομβοφιλια στον συγκεκριμενο παραγοντα και μια αποβολη στην 8 εβδομαδα. Κατα την διαρκεια της 2ης εγκυμοσυνης μου αν και ξεκινησα με μεγαλη αποκολληση(μαλλον λογω της θρομβοφιλιας)μπορεσαμε και σωσαμε την κατασταση κανοντας ηπαρινες ακομα και 40 μερες μετα την γεννα.ολα πηγαν καλα(ειχα γενικοτερα θεματα με την εγκυμοσυνη αλλα δεν σχετιζονταν με την θρομβοφιλια). Ειχα αιματολογο που με παρακολουθουσε καθε μηνα κανοντας εξετασεις.Ολα καλα λοιπον!:wink:

* Τα πιο γλυκά χαμόγελα,που υπάρχουν στη ζωή μας,μας δίνουνε απλόχερα,οι άγγελοι οι δικοί μας,Κι αυτοί είναι τα μικρά παιδιά,που ζουν ανάμεσά μας,και μας διδάσκουν πως σωστά...να λειτουργεί ...η καρδιά μας...Κάθε πρωϊ στα μάτια τους,βλέπουμε άλλιως το κόσμο...με άνθη και ροδόσταμο..μέλι ,μέντα και δυόσμο...

ειμαι κ εγω ετεροζυγωτης MTHFR και λογω του οτι στο παρελθον απο ληψη αντισυλληπτικων εκανα θρομβωση (ευτυχως δεν ηταν κατι σοβαρο),την πρωτη εγκυμοσυνη την εφερα εις περας με ηπαρινη και σαλοσπιρ κ ολα πηγαν καλα,τωρα στη δευτερη μολις 8 εβδομαδων ξεκινησα με ηπαρινη απο την αρχη μετα απο παροτρυνση του γυναικολογου μου.το θεμα ειναι πως τα αντισυλλητικα και η εγκυμοσυνη προκαλουν στον οργανισμο μια κατασταση η οποια ευκολα μπορει να δημιουργησει θρομβωση γ αυτο σ αυτην την περιπτωση η προληψη ειναι το παν.ειδικα σε περιπτωση με 2 αποβολες καλο θα ηταν προληπτικα ν ακολουθησεις αγωγη.

Κορίτσια να ρωτήσω κάτι.Η ξαδέρφη μου είχε δύο αποβολές ,η μία παλύνδρομη.Ο γιατρός της της έδωσε να κάνει κάποιες εξετάσεις και μία από αυτές είναι για θρομβωφιλία.Στο Αλεξάνδρας γίνεταιαυτή η εξέταση γιατί έξω παίρνουν 800ευρώ της είπε ο γιατρός...
Καλησπέρα! Πράγματι οι εξετάσεις θρομβοφιλίας είναι ακριβές, αλλά όποια ε'ιχε αποβολή στο παρελθόν καλό είναι να κάνει όλο το πακέτο των εξετάσεων, έλεγχο DNA δηλαδή, στο Λαικό ή στο Ιπποκράτιο. Μόνο αυτά τα 2 νοσοκομεία είναι πιστοποιημένα για θρομβοφιλία. Στο Αλεξάνδρας δεν κάνουν όλες- και τις 19 δηλαδή-εξετάσεις. Εγώ πήγαινα στο Λαικό σ'ολη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης κι έμεινα ευχαριστημένη.
w94ip2.png

Διαφημίσεις

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ,

ΕΙΧΑ ΚΑΙ ΕΓΩ 2 ΠΑΛΙΝΔΡΟΜΕΣ ΚΥΗΣΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΝΑ ΠΑΚΕΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΡΟΜΒΟΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΒΡΕΘΗΚΑ ΦΟΥΛ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΤΩΡΑ ΜΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΣΤΟ ΛΑΙΚΟ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΣΤΗΝ 18Η ΒΔΟΜΑΔΑ ΚΥΗΣΗΣ!!!!! :lol: