Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Οταν η δουλειά ...

elepet

Recommended Posts

σκοτωνει τον ερωτα...τι κανουμε?

Δυσκολο ερωτημα στους καιρους που ζουμε..ομως τι γινεται οταν η δουλεια γινεται αυτοσκοπος..και χανεται η ποιοτητα ζωης στην οικογενεια..στη σχεση του ζευγαριου...στις σχεσεις με τα παιδια...

Δουλευει πολυ..η δουλεια του απαιτει να ειναι συνεχεια σε ενα τηλεφωνο...να μιλαει με πελατες..αλλα..ως ποιο σημειο? δεν υπαρχουν ορια?...ειμαι εγω που δε δειχνω κατανοηση στους δυσκολους καιρους που ζουμε..ή η δουλεια του εχει γινει αυτοσκοπος?.Ειμαστε απογευμα βολτα με τα παιδια..τσουπ! χτυπαει το τηλεφωνο! πελατης! το σηκωνει..μιλαει...μετα απο λιγο τα ιδια..εγω να μην μιλαω..αλλα μεσα μου να βραζω..να σκεφτομαι...να αναρωτιεμαι..που ειναι η ουσια σε αυτην τη βολτα που βγηκαμε? που ειναι η επαφη? περναμε καλα? τα παιδια περνανε καλα???..η μικρη του μιλαει και ειναι αλλου!!! ΠΟΤΕ δεν το παραδεχεται αλλα ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥ! και οχι σε γκομενα! ειμαι σιγουρη πως εκεινη την ωρα σκεφτεται τις δουλειες της επομενης μερα..το προγραμμα του..τι θα πει στον ταδε πελατη...Του τα χω πει απειρες φορες! Μην εισαι αλλου συνεχεια ....δεν εισαι γιατρος δεν ειναι τοσο αναγκαιο να εισαι κολλημενος με τα τηλεφωνα...δεν εξαρταται η ζωη κανενος αν δε σηκωσεις στις 8 το απογευμα την ωρα που παμε μια βολτα με τα παιδια το τηλεφωνο!!! Η απαντηση γνωστη...δεν δειχνω κατανοηση...δεν εγινε τιποτα για τα 2 λεπτα που θα μιλησω στο τηλεφωνο....μην γινεσαι υπερβολικη.Εχω κουραστει πολυ απο αυτην την ιστορια...δεν με καταλαβαινει..βγαινει απο πανω...

A3Oip2.png

MzPrp2.png

Διαφημίσεις

του είχα πετάξει το κινητό και ηρεμήσαμε ;) βέβαια πήρε άλλο και μάλιστα κράτησε τον αριθμό (μετά από δική μου άδεια!), αλλά το μάθημα του το πήρε κι ευτυχώς όλα καλά.

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

Δεν ειμαι δηλαδη υπερβολικη οπως με χαρακτηριζει που ζηταω καποιες στιγμες να εχουν ποιοτητα...και να μην τα ισοπεδωνουμε ολα?..δε μπορει να καταλαβει..οτι υποβαθμιζει καποια πραγματα...με χρεωνει απο πανω..για ελλειψη κατανοησης...δε ξερω τι ειναι σωστο και τι λαθος πλεον..γι αυτο αναρτησα εδω το θεμα..μηπως λιγο ξεμπερδευτω..γιατι φυσικα υπαρχουν πολλες παραμετροι σε μια σχεση που δε μπορουν να αναφερθουν εδω σε πεντε γραμμες..αλλα για μια γενικη ιδεα..

A3Oip2.png

MzPrp2.png

Οχι ουτε υπερβολική ούτε παράλογη είσαι! Και σε εμένα εχει τύχει να του μιλάω και ενώ με κοιτάει στην ουσία να μην με ακούει. Αφού σταμάτησα στην μέση την πρόταση κ δεν είπε τίποτα. Πως κρατήθηκα Χριστέ μου και δεν του έφερα το πιάτο με το τζατζίκι στο κεφάλι!!! Νομίζω οτι οι περισσότεροι άντρες είναι έτσι. Εμείς δίνουμε μεγαλύτερη βαρύτητα στην επικοινωνία απο οτι εκείνοι (το θεωρούν μαλλον δεδομένο και δεν προσπαθούν), τι να πω! Και βέβαια να μην τους τσουβαλιάζουμε όλους...υπάρχουν ευτυχώς και οι φωτεινές εξαιρέσεις.

Αυτό που έκανε ένα φιλικό μας ζευγάρι όπου ο άντρας είναι εργολάβος οικοδομών και είναι όλη την ώρα στο κινητό, είναι να καθιερώσουν 1 δίωρο μέσα στην μέρα οπου το κινητό κλείνει!Σιγά σιγά το μαθαίνουν και οι πελάτες και δεν ενοχλούν εκείνη την ώρα..Πιστεύω να σας βοηθήσει, γιατί η αλήθεια είναι οτι λίγο ή πολύ έτσι όπως είναι η κατάσταση, όλοι μας έχουμε βάλει την δουλειά σε προτεραιότητα!

Διαφημίσεις

Δεν είσαι καθόλου υπερβολική αλλά προσπαθείς να λύσεις το πρόβλημα εστιάζοντας σε λάθος τομέα: την οικογένεια. Αφού θεωρεί ότι σας φέρεται εντάξει δεν πρόκειται να αλλάξει επειδή του το λες. Αν όμως αναφέρεις ότι αν δεν απαντάει συνέχεια στο κινητό τότε θα τον σέβονται περισσότερο οι πελάτες τότε μπορεί να αλλάξει...Οι πελάτες είναι ''άτιμο πράγμα''. Αν είσαι συνέχεια διαθέσιμος, νομίζουν ότι έχεις μόνο αυτούς πελάτες και ξενερώνουν. Θέλουν να είσαι σημαντικός, δυσεύρετος, δε τοπ οφ δε τοπ...Θα τον ωφελήσει λοιπόν στη δουλειά πάρα πολύ αν έχει ώρες που δεν το σηκώνει...Ας πούμε 7 το απόγευμα μέχρι το επόμενο πρωί...Να σε ρωτήσω όμως τι δουλειά κάνει;

Πολύ αργά για να είναι εγκαίρως, αλλά πολύ νωρίς για να είναι αδύνατον!

Ειναι πωλητης χονδρικης..εχει πελατες δηλαδη μαγαζια λιανικης.Αυτο σημαινει οτι ειναι εξω ολη μερα με το αυτοκινητο..συχνα γυριζει πιο νωρις αλλα εμενα δε μου λεει κατι αυτο διοτι και που γυριζει ειναι σαν να δουλευει...τα νευρα μου σπανε και τιποτα αλλο.Προχθες σηκωσε το κινητο σε πελατη 10 παρα το βραδυ...σαββατα που ειμαστε εξω σε παρκα μου χαλαει η διαθεση να το ακουω να μιλαει σε πελατη λες και θα χαθει ο κοσμος να περιμενει μεχρι τη Δευτερα.Εχω αδικο? Ειναι φορες που δε θελω να παω πουθενα εξαιτιας αυτου.

A3Oip2.png

MzPrp2.png

Χα χα χα και εγω το ιδιο με την αποπανω σκεφτομουν παντα υπαρχουν χειροτερα πιστεψε με αφου γυριζει και σπιτι λογικη ωρα παλι καλα. Υπαρχουν δουλειες που ουτε η φυσικη παρουσια θεωρειται δεδομενη πια.

Παντως αφου σε ενοχλει τοσο μια ωρα που θα ειστε χαλαροι πιαστον με το καλο να κανετε μια κουβεντουλα ουσιαστικη μπας και μπορεσει να το ελεγχει λιγο αλλα τετοιοι καιροι ακομα και το να κλεισεις κινητο σε πελατη ειναι θεμα τον καταλαβαινω απλα πες του πως νιωθεις.

Εγω εχω γινει χοντροπετση δυστυχως γιατι απο τοτε που τον γνωρισα παντα η δουλεια ηταν απαιτητικη και εκανα και εγω παρομοια οποτε τον καταλαβαινα και ειχαμε κατανοηση. Τωρα οταν αρχισω να τα παιρνω καποιες φορες προσπαθω να θυμηθω πως ενιωθα εγω οταν εκανα απαιτητικη δουλεια σιγουρα δεν θα μου αρεσε να ακουω γκρινια για τις αναγκαστικες απαιτησεις της δουλειας μου. Μιλα του ομως για να το κουμανταρει λιγο καλυτερα αν μπορει.

Διαφημίσεις

Τι μου θύμισες...στην προηγούμενη μονάδα του άντρα μου δε βρίσκαμε ησυχία, όχι ΣΚ, όχι απογεύματα αλλά ούτε βράδια! Έχει τύχει το τηλέφωνό του να χτυπήσει 1.30 τη νύχτα και να τον θέλουν για δουλειά (πάλι καλά που έβαζε πάντα ανοιχτή ακρόαση γιατί καταλαβαίνεις νυχτιάτικα τι είχε να γίνει!!!:lol:). Μονοήμερή μας εκδρομή να έχει κυριολεκτικά απαυτωθεί γιατί τον έπαιρνε συνέχεια ο ηλίθιος συνάδελφός του που δεν ήξερε την τύφλα του και να μιλάει επί δύο συνεχόμενες ώρες, να τον καθοδηγεί βήμα-βήμα πώς θα φτιάξει βλάβη!:evil:

Ο δικός μου, δε, είναι και πολύ του καθήκοντος και δεν υπήρχε περίπτωση να μην το σηκώσει...μια φορά για να καταλάβεις το τραγικό του θέματος...κάναμε σεξ και το κινητό να μη σταματάει!!! Μια, δύο, τρεις, πέντε...ε, άει σήκωσέ το, του λέω...πάει η όρεξη μετά!:lol:

Όσο ήμαστε εκεί, όσο και να χτυπιόμουν δεν άλλαξε το παραμικρό. Ήταν οι απαιτήσεις της δουλειάς του τέτοιες.

Τον περασμένο Δεκέμβρη του ήρθε μετάθεση για άλλη μονάδα...τι ευτυχία, θεοί! Μία φορά έχει χτυπήσει το τηλέφωνό του εκτός ωραρίου κι αυτό γιατί ένας συνάδελφος τον πήρε κατά λάθος!:D

Ξέρω πως είναι δύσκολοι καιροί αλλά τουλάχιστον θα μπορούσες ευγενικά να του ζητήσεις σταδιακά να κόψει τα τηλέφωνα τα Σαββατοκύριακα και αργότερα ίσως τον πείσεις από μια συγκεκριμένη ώρα και πέρα να μην τον καλούν.

Δεν είναι θέμα 'αν θα πάθεις κάτι τα δύο λεπτά που θα μιλήσει'...είναι και θέμα σεβασμού στην ώρα που αφιερώνουμε στην οικογένεια.

8OgYp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...