Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Αντε παλι απο την αρχη..

Recommended Posts

Παλι στραβα μας εκατσε φετος...

τελικα δεν τον πηραν στον δημοσιο..

στο ιδιωτικο που πηγαιναμε περυσι δεν εχει πλεον θεσεις

και η μανα μου που ελεγε θα τον κρατησει στις 15 μερες τωρα του Αυγουστου που πηγα για δουλεια τα εφτυσε νετελως με αποτελεσμα να εχει νευρα και να την πληρωνει το παιδι οποτε και να θελει πλεον δεν θελω να της τον αφησω εγω..

Οποτε ειμαστε παλι στην αναζητηση σταθμου..

ειδα εναν σημερα.. ειναι παρα πολυ ποντα στη δουλεια μου γυρω στα 3 λεπτα και μαλιστα απο την κατευθυνση που με βολευει να τον αφηνω..

μου αρεσε πολυ σαν χωρος.. ηταν καπως ιδιατερος.. καμια σχση με τους συνηθισμενους σταθμους που ξερουμε. λεγεται ο Χορος τη Σοκολατας..

Δεν ξερω τιποτα ακομα γιατι δεν μου εχουν απαντησει καν αν εχουν θεση.. θα ξερουν την Τριτη γιατι εχουν καποια εκκρεμοτητα οποτε θα τους παρω και αν μου πουν οκ θα πεταχτω να συζητησουμε ..

Παντως ηταν πολυ ανοιχτη με αφησαν αμεσως να μπω μεσα απλα μου ζητησαν να βγαλω τα παπουτσια μου και ολοι οντως κυκλοφορουσαν ξυπολυτοι..

Εχει ακουσει ακνεις κατι? Ειναι στου Παπαγου.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

• 1 month later...

Διαφημίσεις

Και με μεγαλη μου χαρα σας ανακοινωνω οτι τελικα μας πηραν στο δημοσιο!!!!!!!!!!!!!

Μου εχουν απαντησει θετικα εδω και μια βδομαδα απο το δημο αλλα επειδη δεν ειχα καποια επισημη ενημερωση απο το σταθμο περιμενα..

Σημερα λοιπον μας πηραν και μας ειπαν οτι απο αυριο μπορουμε να ξεκινησουμε προσαρμογη , να τον παμε καποια στιγμη κατα τις 10 και αναλογως την αντιδραση του θα δουμε ..

Αυριο βεβαια εχουμε παιδιατρο αλλα θα περασουμε καποια στιγμη εστω για να δουμε τη δασκαλα και να συζητησουμε..

Χρειαστηκε να κανω ενσταση, να υποβαλλω εξ αρχης νεα δικαιολογητικα, να απειλησω με καταγγελια για μαμαδες χωρις ενσημα και φυσικα ενα δημοσιο "βρισιδι" απο τον πατερα μου στο δημαρχο για να καταλαβουν οτι δεν υπηρχε περιπτωση να μην παει ο Χαρης στο συγκεκριμενο παιδικο.. (και για να πω την αληθεια συτο το τελευταιο επιασε..)

Γιατι το επιχειρημα του πατερα μου ηταν "μεγαλε αν δεν μπορεις να το κανει να μην το ταζεις.." Ο δημαρχος αισθανθηκε θιγμενος, θεωρησε οτι τον εβγαλαν ψευτη (οι παρατρεχαμενοι του που εχωσαν ολα τα δικα τους παιδια γιατι οπως καταλαβαινετε σε εναν σταθμο που φιλοξενει 20 παιδια και ειναι ο μοναδικος σε μια πολη των 100.000 κατοικων χρειαζεται πολυ βαρβατο μεσον για να μπεις.. και μαλλον ο δημαρχος δεν ηταν αρκετο μεσον) και απαιτησε να μπει το παιδι.

Θα σας ενημερωσω απο αυριο πως τα πηγαμε. :D

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Λοιπον πηγαμε σημερα πρωτη μερα κατα τις 11.15.

Δεν ειχε αλλα καινουργια παιδακια (ευτυχως κανενα δεν αντεξε διωρο οποτε ειχαν φυγει οταν πηγαμε και δεν ειχαμε να αντιμετωπισουμε παιδακια να κλαινε- πολυ αρνητικο για την ψυχολογια των αλλων) ηταν μονο περσινα παιδακια που ειχαν ξεπερασει το θεμα προσαρμογης.

Επιασα κουβεντα με τη δασκαλα του ειπαμε τα τελευταια νεα μας (ευχτως την ξερω) και εμτα οτι αφορα το παιδι.

Σε ολη αυτη την ωρα ο Χαρης τριγυριζε γυρω γυρω, χωρις να με χασει βεβαια απο το οπτικο του πεδιο..

Γενικα αισθανθηκε ανετα.. μαλλον τον βοηθησε η δικη μου οικειοτητα με το χωρο και το προσωπικο (μαλλον οι αγκαλιες και τα φιλια που με ειδαν μετα απο καιρο τον βοηθησαν να καταλαβει οτι προκειτε για "φιλικο περιβαλλον")

Κατσαμε περιπου τρια τεταρτα και απο ενα σημειο και μετα πηγε σε αλλη ταξη και εγω εμεινα σε αλλη συζητωντας..

Οταν φυγαμε εκλαιγε γιατι δεν ειχε προλαβει να παιξει με ολα τα παιχνιδια.

Χτυπιωταν να μην φυγουμε.. αναγκαστηκα να του υποσχεθω οτι θα αμε να του παρω ενα δωρο για να ερθει μαζι μου..

Τωρα θα δουμε αυριο πως θα παει που θα τον παει η μαμα μου και θα τον αφησει.. Μαλλον θα κλαιει αλλα οκ θα του περασει. (και η μαμα μου μαλλον θα κλαιει απ΄εξω.)

Τους ειπα να τον κρατησουν μονο μιση ωρα οχι παραπανω..

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Διαφημίσεις

καλη αρχη εκανε λοιπον,αντε να συνεχισει ετσι!

Και εγω οταν πηγα την Μελινα πρωτη φορα γυρω στα 2 αυτη ετρεχε να μπει και εγω απ'εξω 2 ωρες εκλαιγα και με παρηγορουσαν οι δασκαλες :lol::lol::lol:ντροπη

και εγώ τα πέρασα αυτά όταν την πήγα για πρώτη φορά, που ήταν και 8 μηνών και δεν πολυκαταλάβαινε κάποια πράγματα!! εκεί να δείτε κλάμα από μέρους μου.

Μπράβο doraκι καλή αρχή, ελπίζω να συνηθίσει ο Χαρούλης στο νέο περιβάλλον.

dora καλημέρα και καλή αρχή στον Χαρούλη!!

Μπράβο που διεκδίκησες την θέση μέχρι τέλους και δικαιωθήκατε!!!

Ο Χαρούλης λογικά δεν θα έχει τόσο μεγάλο πρόβλημα προσαρμογής...δεν είχε συνηθίσει το σχολείο από την Χιονάτη;;;Γράψε λεπτομέρειες από τις πρώτες μέρες.

Καλη αρχήηηηηηηηηηηηη....Αααχχχχχ χασαμε 2 εξέχοντα μέλη της Χιονάτης :cry: Αλλά και μόνό ότι δεν θα έχετε τόσες αποστάσεις νομίζω οτι για τον Χαρούλη θα είναι μεγάλη βελτίωση. Λοιπόν να πάνε όλα καλά και πολλά φιλιά από το Μελινάκι

Διαφημίσεις

Λοιπον δευτερη μερα σημερα, τον πηγε η μαμα μου και εκατσε 40 λεπτα περιπου..

Εκλαψε για 2 λεπτα την ωρα που εφυγε και τελος.. Οταν πηγε η μαμα μου τον βρηκε να παιζει και την τραβουσε να της δειξει ολα τα παιχνιδια. Δεν ηθελε να φυγει..

Τι να πω.. τελικα μαλλον με διεψευσε αυτη τη φορα :lol::lol::lol:

Το παιδι μου φανησε πιο γενναιο απο τη μαμα του.. (ευτυχως δηλαδη)

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Μαν του Ωριον εγω δεν εχω προβλημα..

θα τον κρατησει η μανουλα μου.. :lol::lol:

θα παρω και γω αδεια που εχω κρατησει απο το καλοκαιρι και θα βγει

Αλλωστε μην νομιζεις τις πιο πολλες ωρες η μανα μου θα τον κραταει.. 9-1 θα πηγαινει σταθμο

Σημερα που ηταν τριτη μερα καθισε παραπανω και μια χαρα τα περασε.. εκλαιγε λιγο οταν εφυγε η γιαγια αλλα οκ μετα.

Το μεσημερι οτανπηγε η γιαγια να τον παρει της λεει φυγε.. :lol::lol:

Ειχε βαρεθει μαλλον το μικρουλη με τη γιαγια στο σπιτι

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Δωρίτσα μια χαρά σας πήγε!!Μπραβο!

Εσύ βρε legran1 που την πήγες τόσο μικρή πως αντέδρασε? Έκανες προσαρμογή κ τέτοια ή κατευθείαν στα βαθιά? ρωτάω γιατί κ εγώ καπου τόσο μηνών θα την πάω..

Διαφημίσεις

giorgia

θα σου απαντησω ως δασκαλα που εχω ασχοληθει αρκετα χρονια με τοσο μικρουλια..

Τα περισσοτερα παιδακια σε αυτη την ηλικία απλα απλώνουν τα χερακια τους και πανε στη δασκαλα, αρκει να ειναι συμπαθητικη, ομορφη (στα παιδια αρεσουν οι ομορφοι ανθρωποι) και να τους χαμογελασει..

Αυτο βεβαια σημαινει οτι η δασκαλα ειναι και καλος ανθρωπος.. Τα τοσο μικρα παιδακια εχουν τρελο ενστικτο οσον αφορα τους "καλους" και τους "κακους" ανθρωπους (όπως και τα σκυλια)

O5Lop2.png

kIP3p2.png

ευχαριστώ βρε Δώρα, γιατί η αλήθεια είναι πως με εχει φάει η αγωνία..κι ας θέλω ακόμη 2 μήνες. Εντωμεταξύ, λόγω μετακόμισης σε άλλη περιοχή γύρω στους 12 μήνες της, θα χρειαστεί να της αλλάξω σταθμό. Τι γνώμη έχεις γι'αυτό?

Τωρα αυτο ειναι μια δυσκολη ερωτηση..

να την πας εξαρχης στον αλλο σταθμο παιζει? Θα της πεσει βαρυ μαλλον δυο προσαρμογες..

και στον χρονο τα πραγματα δεν ειναι τοσο ευκολα οσο στα πιο μικρα..

O5Lop2.png

kIP3p2.png

λοιπόν είναι όπως τα λέει η dora.

Εμείς δεν είχαμε πρόβλημα προσαρμογής σε αυτή την ηλικία!! αλλά λειτουργούσε μόνο το ένστικτο της ανάγκης για μαμά!! και εξηγώ...

οταν ήταν άρρωστη, τότε δεν έφευγε από πάνω μου.

Επίσης giorgia θα σου κανει σίγουρα γυμνάσια, του στιλ κλάμα την ώρα που την παίρνουν απο πάνω σου. Τσεκαρισμένο όμως ότι αυτό γίνεται για να σε κάνει να νιωσεις τυψεις-αν θες πίστεψέ το-. Μπορεί να εκλαιγε σπαρακτικα την ώρα που την άφηνα και όση ώρα με έβλεπε, αλλά μολις εφευγα σταματούσε, και το λέω γιατί το τσέκαρα με το να την δώσω και μετά να κρυφτώ να μην με βλέπει!! Μετά περα βρέχει!! Επίσης σαν μωράκι που θα είναι θα στο κάνει συνέχεια αλλά μην μασάς γιατί το κάνει μονο για λίγα λεπτά, σε αυτήν την φάση δεν υπάρχει περιοδος προσαρμογής γιατί δεν το κάνουν εσκεμμένα, δεν καταλαβαίνουν και πολλά πράγματα, απλά ότι σε αποχωρίζονται για λίγο.

Εμείς τις πρώτες μέρες κάτσαμε για 2-3 ωρες, αν και δεν χρειαζόταν γιατί δεν το θυμάται απόλυτα. Μετά κανονικά, την πήγαινα στις 8 και την έπερνα 5 παρά.

Ευτυχώς legran που μου δίνεις λίγο κουράγιο γιατί το έχω πολύ έννοια..Κι εγώ έτσι σκεφτόμουν να την πηγαίνω για λιγες μέρες 3 ωρίτσες κ μετά κανονικά. Dora δυστυχώς δεν βρίσκω βρεφικό σταθμό στον Βύρωνα να την πάρει τώρα πια. Κι είμαι αναγκασμένη να κάνω αυτό που σου είπα..Κι ο Θεός βοηθός..

• 9 months later...

καλημερα. είναι το πρώτο μου μήνυμα στο forum. πολύ ενδιαφέρον να συζητάμε διάφορα προβλήματα και να ακούς διάφορες απόψεις. Και εμας δεν μας πηραν στο δημοτικο σταθμό Αγ.Παρασκευής (δεν είμαστε λέει δημότες επειδή δεν ψηφιζουμε εκει). Το αντιπαρέρχομαι.

Λέμε να πάμε στον παιδικο ΤΗς ΕΙΡΗΝΗΣ στο Χαλάνδρι (με Μοντεσοριανό σύστημα). Η κόρη μου είναι 3. Έχει κάποιος ακούσει κάτι σχετικό? Είναι καλός?:|

Μπράβο dora μου πολύ ευχάριστα τα νέα σου!!!

Και γω έκανα τα χαρτιά μου μέσω εργατικής εστίας και την πήρανε την Κατερίνα!!!

Η αλήθεια είναι πως επειδή το πήρα χαμπάρι την τελαευταία βδομάδα της ανακοίνωσης, δεν είδα τον σταθμό που διάλεξα, είναι μεν στην περιοχή μου,έχει σίτιση και παιδιατρική κάλυψη.

Στο τέλος της εβδομάδας θα τον επισκευτώ για να τον δω (ελπίζω να αξίζει!).

Καλή αρχή στα ζουζουνάκια μας!

hello-kitty-113.gif

433965qzur0la2nd.gif

Την πηραν σε σταθμο της εργατικης εστιας? σε ποια περιοχη? Αν ειναι στο Κερατσινι ειναι απο τις πλεον τυχερες μανουλες της Ελλαδας.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Καλημέρα κορίτσια ψάχνω απεγνωσμένα παιδίκό σταθμό στην Νίκαι γιατί και εμάς δεν μας πήραν στον δημόσιο, ξέρει κανείς τίποτα για το Ρόζ συννεφάκι και το Ναννώ τα έχω δεί και τα δύο αλλά μόνο το ροζ συννεφάκι ήταν καλύτερο .