Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ωράριο ναυτίας

Recommended Posts

Είπα σας!

Έχει παρατηρήσει καμία να την πιάνουν οι αναγούλες συγκεκριμένη μόνο ώρα της ημέρας? στην αρχή που είχα αναγούλες μου έρχονταν οπότε να'ναι. Τις τελευταίες 2-3 βδομάδες όμως έχω σταθερά μεγάλη ενόχληση μόνο στις 19.00-21 (που τότε τρώω και συνέρχομαι). Δεν είναι περίεργο αυτο? έχω αρχίσει να αναρωτιέμαι μήπως δεν είναι απο την εγκυμοσύνη αλλά απο άλλο λόγο. Τι λέτε?

Διαφημίσεις

• Replies 52
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Εγώ και στις δύο εγκευμοσύνες είχα και έχω συνήθως το απόγευμα 6.30 με 7.00! Υποθέτω ότι επειδη στην εγκυμοσύνη η πέψη καθυστερεί και η είσοδος του στομαχιού είναι πιο χαλάρή και επειδή ξάπλωνα μετά το φαγήτό αυτές οι ώρες είναι πιο δύσκολες και έτσι πιο πιθανή η παλινδρόμηση.

Εγώ στην πρώτη εγκυμοσύνη είχα φοβερές ναυτίες μεταξύ 6 και 9 το βράδυ. Όλη την υπόλοιπη ημέρα ήμουν μια χαρά, πήγαινα το πρωί κανονικά στη δουλειά μου και κάθε απόγευμα περίμενα τη ναυτία να έρθει. Μετά το 1ο τρίμηνο ηρέμησα τελείως.

Εγώ κορίτσια έχω έντονη δυσπεψία σε όλα τα φαγητά! Σε άλλα πιο ήπια σε άλλο όχι και τόσο. Από το μεσημέρι που τρώω έρχεται η ώρα για ύπνο το βράδυ κι ακόμα ρεύομαι το μεσημεριανό. Πολλά απογεύματα συνοδεύονται από ελαφριές αναγούλες. Οι ποσότητες που καταναλώνω είναι μικρες χωρίς ψωμί και περιττά λιπαρά για να αποφευχθούν αυτά τα πράγματα αλλα τζίφος. Υπομονή να περάσει το πρώτο τρίμηνο.... Όλα είναι φυσιολογικά! Αμα δεν έχουμε συμπτώματα είναι το δύσκολο και το περίεργο...

u0m1p3.png

στο πρώτο τρίμηνο είχα απίστευτα φουσκώματα σε σημείο που δεν μπορούσα να κοιμηθώ τα βράδια κ νόμιζα πως θα σκάσει η κοιλιά μου...αμέτρητα βράδια αυπνίας θυμάμαι κ είχα κ τρελούς εμετούς... με το που μπήκα στο δευτερο τρίμηνο όλα σταμάτησαν δια μαγείας...κ απο τότε μέχρι σήμερα δεν έχω την παραμικρή ενόχληση-φτου φτου μη με ματιάσω-οπότε υπομονή κορίτσια, το πρώτο τρίμηνο είναι το χειρότερο-όχι για όλες βέβαια αλλά για τις περισσότερες.απλώς σκεφτείτε πως για το σώμα είναι κάτι καινούριο όλο αυτό κ προσπαθεί να προσαρμοστεί....υπομονή κ όλα θα φτιάξουν!!!!

ntRCp3.png

Διαφημίσεις

Εγώ μετά το πρωινό έχω αναγούλες οι οποίες μειώνονται όσο περνάνε οι βδομάδες.Το βράδυ τρώω μέχρι τις 20.00-20.30 και αρκετά ελαφρύ βραδινό για να μπορώ να κοιμάμαι καλά!Αλλιώς αν φάω βαριά βαρυστομαχιάζω και στριφογυρίζω συνέχεια!Υπομονή σε όλες!

SlD4p3.png

Σε μενα οι αναγουλες ξεκινανε τη στιγμη που θα ξυπνησω (οχι που θα σηκωθω απο το κρεβατι, αλλα που απλα θα εχω συνειδηση του τι μου γινεται) και σταματανε αφου κοιμηθω.. Α, σταματανε κι οταν τρωω, βοηθανε τα φρουτα που ειναι γλυκα (βερυκοκα, νεκταρινια) και επιδεινωνονται οταν πινω νερο..

ExxSp3.png

Καλησπέρα.

Είμαι 7 εβδομάδων και 2 ημερών (σε τρίδυμα).

Έχω αναγούλες κυρίως το πρωί και μέχρι το απόγευμα.

Για πρωινό τρώω ελάχιστα πράγματα (συνήθως 2 ροδάκινα) σε αντίθεση με ... το βασιλικό πρωινό που έτρωγα πάντα.

Σήμερα αισθανόμουν γενικά μια μεγαλύτερη δυσφορία, μέχρι που... τα "έβγαλα" κι ησύχασα.

Κατάφερα να φάω στις 5 το απόγευμα 1 γεμιστό, μια φέτα ψωμί και λίγο κασέρι. Στριφογύριζαν είναι η αλήθεια για κάμποση ώρα στο στομάχι μου, αλλά τελικά οκ.

Ε, από κει και μετά πιο βραδάκι δηλ, δεν έχω πρόβλημα αναγούλας, απλά δεν μου κάνουν "κλικ" πολλά πράγματα.

Και στην κόρη μου μια από τα ίδια... δεν μπορούσα να φάω πριν τις 7 το βράδυ... βέβαια εμετούς δεν είχα, απλά έχανα και έχανα και έχανα βάρος μέχρι την 14η εβδομάδα. Τότε αισθάνθηκα το "αίμα να ξανακυλάει στις φλέβες μου".

Για να δούμε τώρα...

s-age.png

pAfOp2.png

μετα την 16η εβδ δεν εχω ξανακανει εμετο, ουτε και νιωθω το ανακατεμα που ειχα πριν! υπομονη λοιπον κοριτσια και προσπαθηστε να βρειτε τι σας χαλαει (π.χ. εμενα ντοματες, σαλτσα, πιπεριες, πορτοκαλι χυμος, φετα) και τι σας ανακουφιζει (π.χ. εμενα λεμονι, γαλα, γιαουρτι, ρυζι, πατατες,φαντα μπλε, νουα μοσχαρισιο,κλπ)... :wink:

Κι εγω μπαίνω στη 15 σε μια-δυο μερες και είμαι σημαντικά καλύτερα. Για όσες βασανίζονται, να πω ότι ανακάλυψα με μας γάλα καθυστέρηση το λεμόνι και είναι τέλειο! Κόβω μισή φετινής όπως βάζουμε στα ποτά και την έχω στο στόμα και τη γλύφω μέσα σε 20 λεπτά. Απο τα πρώτα κιόλας λεπτά είναι μεγάλη η διάφορα στη ναυτία!

Διαφημίσεις

ααααααααααχχχχχχχ εμενα ουτε το λεμονι μου εκανε τιποτα,,,,

στη πρωτη κορη 9 μηνες απο το πρωι μεχρι το βραδυ απλα ειχα εμετους,,,,στις δε αλλαγες του μηνα ουτε σταγονα νερο δε κραταγα,,,οκ λεω πρωτη εγκυμοσυνη

στη δευτερη εγκυμοσυνη το πρωι κατι πηγαινε και ερχοτανε (δηλαδη καμια δεκαρια εμετους πολυ λιγο σε σχεση με την πρωτη ) αλλα απο τις 7 και μετα μεχρι που κοιμομουνα ελεος,,,αγκαλια με το καμπινε και να εχω και τη μεγαλη κορη μου τοτε μωρο απο πισω να τρεχει και να με προσεχει (το καλο μουυυυυυυυυυ) α και σε ολη την εγκυμοσυνη,,,μπηκα για υπερεμεση στο νοσοκομειο (ειδες αλλος γιατρος στη δευτερη με προσεχε πιο πολυ ) αλλα και παλι εκατσα δεκα μερες εφτασα με ορους να μη κανω ενα 24ωρο καθολου λενε οκ ηρεμησε ας τη βγαλουμε

γυρισα σπιτι βουρ παλι τα ιδια,,,,οχι μονο δε μπορουσα να φαω τιποτα (εκτος απο φρεσκο χυμο πορτοκαλι ω ναι δε στεκω καλα λεμεεεεεεε) αλλα κι μου μυριζαν οολααααααααα ,,,

εγω τελικα κατεληξα οτι εχω αλλεργια στην εγκυμοσυνη δεν εξηγειτε,,,,

υπομονη κοπελιες συνηθως στο τριτο μηνα κοβονται ολα

με το καλο

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

nautia e?na htan mono einautia 8a htan kala!den mporo allous emetousss exo apelpisti eimai egkuos k den mporw na to xarw nio8o san arrosth mpeno ston upologisti zalizomai.den mporw na faw tipota anti na perno varos xanw.pote 8a stamatisoun poiaaa?ligo karpouzaki etrwga h kakomoira pleon oute afto den trww..ax...ksimerovrdiazomai sthn toualeta..pffff..8elw na elpizo pws 8a stamatisiiii.:)

Συμπασχω κι εγω στη ναυτία...δε κανω εμετο ομως και δε ξερω αν ειναι αλυτερα ή χειροτερα . Πειναω πολυ...τρωω...ανακατευομαι...αυτη ειναι η σειρα αλλα και με αδειο στομαχι γουργουριζει η κοιλια και δεν το αντεχω. Η αληθεια ειναι οτι και μετα το δεκατιανο, το μεσημερι πειναω παρα πολυ και τρωω αρκετα. Μαλλον πρεπει να τρωμε λιγοτερο ακι περισσοτερες φορες...αλλα κρατιέσαι εγκυούλα...??

cIWNp3.png

• 2 weeks later...

Εμένα δεν έχουν ωράριο. Ξεκινάνε το πρωί και όσο πάει. Κάποιες μέρες νιώθω ότι είμαι όλη μέρα σε βάρκα μεσοπέλαγα, κάποιες ότι πιάνουμε και κανένα λιμάνι :-D.

Γενικά επειδή έχω αποκτήσει μύτη λαγωνικού, είναι πάρα πολύ εύκολο να μου μυρίσει κάτι και να αηδιάσω, ακόμη κι αν πριν το λάτρευα π.χ. σοκολάτα, παγωτό. Ευτυχώς περιορίζομαι στις αναγούλες και δεν έχω καθόλου εμετούς παρότι νιώθω ότι κάποιες φορές θα με ανακούφιζαν.

Εγώ κορίτσια εμετούς δεν έχω...τουλάχιστον ακόμα!Αλλά η ανακατοσούρα έχει εγκατασταθεί για τα καλά!Δεν με πολυενοχλεί αυτό βέβαια.Εκείνο που δεν αντέχω με τίποτα είναι η άτιμη η ζαλάδα!!Όταν με πιάσει κάνει ώρες να περάσει!Και μιλάμε για πολύ κούνημα...σε καράβι με 10 μποφόρ και βάλε!!!

Διαφημίσεις

• 2 weeks later...

κοριτσια καλησπερα ....εχω απο την αρχη της εγκυμοσυνης μου εμετουσ...ειμαι πολυ χαλια εκανα μεχρι 8 φορες τη μερα....μου μυριζουν τα παντα ...και δε μπορω να φαω τιποτα ..εχω μια περιεργη γευση στο στομα μου το νερο οι χυμοι ...τα παντα μου φαινοντε αηδια....δε τρωω καθολου σαλατες...μπλιαχχ..ολα ειναι μπλιαχχχχ.......δε καταλαβαινει κανεις πολλοι με εχοθν κοροιδεψει....δε βγαινω απο το σπιτι η καταθλιψη κανει τοκ τοκ...τη πορτα...χαλια....

ετσι λοιπον ...αρχισε ο οισοφαγος μου να τρεχει αιμα...μερες το εβλεπα κ τελικα αρχισα να μη μπορω να καταπιω και πηγα στη κλινικη και μου εβαλαν ορο...

τελεια???? δε ξαναεκανα για μια εβδομαδα...πηρα λιγο τα πανω μου στηλωθηκα...οι αναγουλες ομως εδω ολη μερα!!!!!!!

χθες ομω ς ξαναεκανα κοριτσια ..2 φορες το βραδυ....παντα βραδυ εγω!!!

τι θα γινει? ποτε θα χαρω το πλασματακι μου? πειναω ολη μερα...θελω να φαω και να πιω...πανε δυο μηνες τωρα...:confused::confused::confused::confused::cry::cry::cry::cry:

dimi , εγω ημουν ετσι μεχρι μεχρι την 25 εβδομαδα.τι εκανα εγω , το πρωτο διαστημα ημουν παρεα με τα πτι μπερ και φρυγανιες.το πρωι μετα απο τον εμετο ( συγνωμη!!) ετρωγα μια φρυγανια , επινα νερο και της βιταμινες αναγκαστηκα.Κατα την διαρκεια της ημερα ετρωγα ενα ενα τα πτι μπερ η φρυγανια και επινα νερακι λιγο λιγο.μετα απο 10 μερες ειχε γινει μια συνηθεια και ετσι αρχισα να τρωω.Θυμαμαι η γιατρος μου , μου ειχε πει '' θα κανεις εμετο και μετα θα τρως και ξανα και ξανα και μετα θα δεις που θα γινει συνηθεια''.Να τρως απο λιγο πολλες φορες την ημερα.Τωρα οσο για τις μυρωδιες (γιατι και εγω ειχα τρελο προβλημα ) εγω δεν αφηνα κανεναν να μαγειρευει μεσα στο σπιτι και μαγειρευα μονο εγω και ειχα παρατηρηση οτι ημουν οκ.Οταν ομως εμπενα μεσα σε σπιτι η σε καταστημα που καποιος αλλος ειχε μαγειρεψει η ειχε καπνισει ετρεχα αμεσως για εμετο!!(και παλι sorry ειναι μπλιαχ).Δοκιμασε και εσυ , ελπιζω να σε βοηθησα!!

καλησπερα εγω ειμαι στη 16 εβδομαδα κ ακομη ανακατευομαι κ κανω ενα δυο εμετους την ημερα. πριν εκανα κ 10 φορες ουτε νερο.. αλλα το πιο χειροτερο ειναι η εντονη σιελορροια δεν αντεχω δεν μπορω να μιλησω να παω καπου ειμαι στο σπιτι συνεχεια ποτε θα σταματησει επιτελους????? ειμαι πολυ χαλια:(:(:(

α ξεχασα να σας πω οτι βρηκα λυση για να πινω νερο το βαζω στην καταψυξη κ παγωμενο κ με παγο ακομη μεσα κ πινω χωρις να το κανω εμετο αν δεν εβρισκα αυτη την λυση σιγουρα θα παθενα αφυδατωση κ οχι απο το ποτηρι αλλα απο το μπουκαλι..

Εγω στην 11η εβδομαδα εχω ακομα αναγουλες κ εμετους κυριως οταν ξυπναω το πρωι κ το βραδυ που ξαπλωνω. Το μονο μου με εχει σωσει σχετικα ειναι οτι τρωω μια φρυγανια πριν φαω οτιδηποτε. Σαν να μου στρωνει το στομαχι.Ευτυχως με το νερο δεν εχω προβλημα. Με τα υπολοιπα υγρα ομως χυμους τσαι γαλα κλπ γινομαι χαλια. Υπομονη θα περασει κι αυτο!

εγω σαν τη ριτσα βρηκα αυτο το κολπο το νερο να ειναι παγωμενο...ναι

κοριτσια ειναι θριλερ ρε σεις....και αυτο να σε κοροιδευοθν αλλο πραμα....

εγω ειμαι απο εξωσωματικη και επιασα με τη πρωτη και τωρα δεν εχω δικαιωμα να παραπονεθω ..καταλαβενετε τι εννοω

προτιμω να ειμαι σπιτι μου αν και δε μπορω να παω πουθενα .....χαλια...

τρωω πολυ μικρα γευματα ναι....καθε μια ωρα και κατι....

πειναωωωωω κοριτσια και διψαωωωωωω......φφφφφφφ....τι θα γινει ?

τοσο ομορφο πραγμα να συμβαινει....

ευτυχως περασε ο οισοφαγος μου που δεν εκανα μια εβδομαδα ...που πηρα τον ορο....

εψαξα να βρω το αντιεμετικο βραχιολακι και δε το βρηκα ......:confused:

καλησπερα εγω ειμαι στη 16 εβδομαδα κ ακομη ανακατευομαι κ κανω ενα δυο εμετους την ημερα. πριν εκανα κ 10 φορες ουτε νερο.. αλλα το πιο χειροτερο ειναι η εντονη σιελορροια δεν αντεχω δεν μπορω να μιλησω να παω καπου ειμαι στο σπιτι συνεχεια ποτε θα σταματησει επιτελους????? ειμαι πολυ χαλια:(:(:(

και εγω σιελορροια πολυ ενα ταπερακι και τα φτυνω συνεχεια..(συγνωμη )

ασε που με αναγουλιαζουν περισσοτερο...

Εγω στην 11η εβδομαδα εχω ακομα αναγουλες κ εμετους κυριως οταν ξυπναω το πρωι κ το βραδυ που ξαπλωνω. Το μονο μου με εχει σωσει σχετικα ειναι οτι τρωω μια φρυγανια πριν φαω οτιδηποτε. Σαν να μου στρωνει το στομαχι.Ευτυχως με το νερο δεν εχω προβλημα. Με τα υπολοιπα υγρα ομως χυμους τσαι γαλα κλπ γινομαι χαλια. Υπομονη θα περασει κι αυτο!

vividi ειμαι και εγω στη 11 ...και παω στη 12...

τη δευτερα δηλαδη 12 εβδομαδα..την πεμπτη εχω αυχενικη διαφανια!!!!!:-D

μπορει να δουμε και τι ειναι ..το μπαρμπαδακι!!!:-D

εγω σαν τη ριτσα βρηκα αυτο το κολπο το νερο να ειναι παγωμενο...ναι

κοριτσια ειναι θριλερ ρε σεις....και αυτο να σε κοροιδευοθν αλλο πραμα....

εγω ειμαι απο εξωσωματικη και επιασα με τη πρωτη και τωρα δεν εχω δικαιωμα να παραπονεθω ..καταλαβενετε τι εννοω

προτιμω να ειμαι σπιτι μου αν και δε μπορω να παω πουθενα .....χαλια...

τρωω πολυ μικρα γευματα ναι....καθε μια ωρα και κατι....

πειναωωωωω κοριτσια και διψαωωωωωω......φφφφφφφ....τι θα γινει ?

τοσο ομορφο πραγμα να συμβαινει....

ευτυχως περασε ο οισοφαγος μου που δεν εκανα μια εβδομαδα ...που πηρα τον ορο....

εψαξα να βρω το αντιεμετικο βραχιολακι και δε το βρηκα ......:confused:

ναι ειναι πολυ μεγαλο προβλημα αυτα τα σαλια συγνωμη κιολας, δεν αντεχω δεν μπορω να μιλησω μιλαω με νοηματα ως ποτεεεε???????

vividi ειμαι και εγω στη 11 ...και παω στη 12...

τη δευτερα δηλαδη 12 εβδομαδα..την πεμπτη εχω αυχενικη διαφανια!!!!!:-D

μπορει να δουμε και τι ειναι ..το μπαρμπαδακι!!!:-D

Ναι! Ναιι! Ναι! Εχω τοση αγωνια! Πρωτα απο ολα να ειναι καλα τα μωρακια μας βεβαια! Αλλα να αρχισουμε να κοιταμε και για χρωματακια βρε αδερφε...