Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

υπολλείματα πλακούντα

Recommended Posts

Καλησπέρα κορίτσια,

43 ημέρες μετά το τοκετό επισκεύτηκα το γυναικολόγο μου, δυστυχώς χωρις να μου έχει σταματήσει το αίμα.Ένω επανήλθαν κοιλία-μήτρα,κόλπος, βάρος στα πριν εγκυμοσύνης επίπεδα, ο γιατρός βρήκε υπόλλειμα πλακούντα στο μεγεθος ενος κορόμηλου, οπως μου είπε, και συνέστησε να περιμένουμε 15 μέρες μηπως και πέσει απο μόνο του.Διαφορετικά θα με καθαρίσει...

Έχω αγχωθεί πάρα πολύ.Σε περίπτωση που χρειαστεί καθαρισμός λέτε να έχω προβλημα με το γάλα?Θηλαζω αποκλειστικά.

Έχει καμια σας παρόμοια εμπειρία?:confused::confused::confused:

Διαφημίσεις

Κι εμεα ειχαν μεινει καποια υπολειματα τα οποια εφυγαν μονα τους...

Τωρα ως προς το θηλασμο...δεν καταλαβα το συσχετισμο...τι σχεση εχει το ενα με το αλλο?

Δε θα επηρεαστεί η παραγωγή γάλακτος όμως όταν παίρνεις γενική αναισθησία, "μέθη", κλπ. μπορεί να χρειαστεί το γάλα του 24ωρου που ακολουθεί το χειρουργείο να μη δοθεί στο μωρό (λόγω πιθανής παρουσίας αναισθητικών - ρωτάς τον αναισθησιολόγο σου). Απλά το βγάζεις και το πετάς, και συνεχίζεις κανονικά μετά.

Δεν είναι μεγάλο χειρουργείο, μην ανησυχείς.

zito signomi gia ta greeklish

ego eixa ypoloimata meta ti deuteri genna kai mou edose tis idies stagones gia na kanei i mitra sispaseis pou epina kai otan gennisa

den xreiastike na diakopso ton thilasmo

stin proti genna ekana katharismo me oliki narkosi kai molis girisa sto domatio pali thilasa amesos

έχω διαβάσει ότι αν δεν έχει βγει όλος ο πλακούντας μπορεί να μην έχεις αρκετό γάλα (γιατί η αφαίρεση του πλακούντα είναι που δινει σήμα στο γάλα να αρχίσει να παράγεται). Αφού θηλάζεις και δεν έχεις πρόβλημα, τότε σίγουρα δεν πρόκειται να σου δημιουργηθεί τώρα! Άρα όλα καλά!

για τα φάρμακα που θα σου δώσουν σε τυχόν αναισθησία, δες στο : "Θηλασμός και φάρμακα" (στην ενότητα του θηλασμού).

tMJnp2.png

W2cQp3.png

Διαφημίσεις

Μου είπε πως δε μου επηρέασε το γάλα γιατί είναι ένα μικρό κομμάτι σαν κορόμηλο.Μακάρι να καθαρίσουν από μόνα τους και να μη χρειαστεί τίποτα άλλο.Μου έχει γίνει έμμονη ιδέα. Πηγαίνω τουαλέτα και κοιτώ στη λεκάνη μήπως και δω κανένα κορόμηλο:-)

...για τα φάρμακα που θα σου δώσουν σε τυχόν αναισθησία, δες στο : "Θηλασμός και φάρμακα" (στην ενότητα του θηλασμού).

η αναισθησία - μέθη που θα γίνει για τον καθαρισμό, έχει μεγάλη διαφορά από μια αναισθησιά - μέθη που γίνεται για μια περίδεση τραχήλου στη διάρκεια της εγκυμοσύνης??? επίσης πριν το τοκετό (που επίσης είναι μέσα στην κοιλιά το μωρό) σε πολλές γυναίκες γίνεται είτε ολική είτε επισκληρίδιος νάρκωση???

αν χρειαστεί να γίνει μια επέμβαση σε νεογέννητο δεν του δίνουν νάρκωση??? παθαίνει κάτι???

μπορώ να αναφέρω κι άλλα παραδείγματα, αλλά δε νομίζω να χρειάζεται!!!!!

σε αυτές τις περιπτώσεις δεν επηρεάζεται το μωρό που τα παίρνει απευθείας και θα το πειράζει από το μητρικό γάλα που θα θηλάσει???????

Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΟ ΧΑΡΙΣΜΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ.

η αναισθησία - μέθη που θα γίνει για τον καθαρισμό, έχει μεγάλη διαφορά από μια αναισθησιά - μέθη που γίνεται για μια περίδεση τραχήλου στη διάρκεια της εγκυμοσύνης??? επίσης πριν το τοκετό (που επίσης είναι μέσα στην κοιλιά το μωρό) σε πολλές γυναίκες γίνεται είτε ολική είτε επισκληρίδιος νάρκωση???

αν χρειαστεί να γίνει μια επέμβαση σε νεογέννητο δεν του δίνουν νάρκωση??? παθαίνει κάτι???

μπορώ να αναφέρω κι άλλα παραδείγματα, αλλά δε νομίζω να χρειάζεται!!!!!

σε αυτές τις περιπτώσεις δεν επηρεάζεται το μωρό που τα παίρνει απευθείας και θα το πειράζει από το μητρικό γάλα που θα θηλάσει???????

Καλά δεν είμαι και γιατρός για να ξέρω τι είδους αναισθησία θα της κάνουν της κοπέλας, απ όσο ξέρω υπάρχουν πολλών ειδών αναισθησίες, άλλες συμβατές με θηλασμό και εγκυμοσύνη και άλλες όχι. Τι είδους αναισθησία γίνεται (εφ όσον γίνεται) σε αφαίρεση υπολλειμάτων πλακούντα χωρίς να είμαι γιατρός θα ήταν περίεργο να ξέρω...γι αυτό και παρέπεμψα την κοπέλα να διαβάσει σχετικά και να ρωτήσει.

tMJnp2.png

W2cQp3.png

έχω διαβάσει ότι αν δεν έχει βγει όλος ο πλακούντας μπορεί να μην έχεις αρκετό γάλα (γιατί η αφαίρεση του πλακούντα είναι που δινει σήμα στο γάλα να αρχίσει να παράγεται)

Το αντιθετο: :Pοταν ξεκινας και θηλαζεις παραγεται και γαλα αλλα και οξυτοκινη που δημιουργει συσπασεις στη μητρα και αποβαλεται πιο ευκολα ο πλακουντας. Ειναι αλλος ενας λογος που θελουμε ο θηλασμος να ξεκινα αμεσα μετα τον τοκετο.

Η ναρκωση δεν θεωρειται πλεον οτι επηρεαζει ιδιαιτερα το μωρο (αλλα και παλι αν θες μπορεις να διακοψεις για μια μερα τον θηλασμο οπως ειπε κι ο κ.Γιωργος).

Γεννησαμε! 28-06-2012 :P

Διαφημίσεις

βρε κορίτσια θα με τρελάνετε σήμερα. Το έχω διαβάσει, και μάλιστα νομίζω από την Αγλαϊα. Αν δεν έχει αποβληθεί όλος ο πλακούντας μπορεί να υπάρχει ανεπαρκής γαλουχία. Ή από την Αγλαϊα το έχω διαβάσει ή στο βιβλίο της Πατσούρου. Και φυσικά τώρα που το ψάχνω δεν το βρίσκω πουθενά! θα το βρω όμως. (Φυσικά η κοπέλα δεν έχει θέμα ανεπάρκειας, απ ό,τι κατάλαβα, οπότε για εγκυκλοπαιδικούς και μόνο λόγους :) )

ps μπουρμπουρ αυτό που λες εννοείται ότι ισχύει επίσης, ότι θηλάζοντας με τις συσπάσεις της μήτρας αποβάλλεται ο πλακούντας. Πρέπει να αποβληθεί όλος όμως για να έχουμε επαρκή γαλουχία. (βρε μπας και το είδα στον ύπνο μου? Τα είχα διαβάσει όταν ήταν νεογέννητο η πρώτη μου κόρη, έχει περάσει καιρός. Γιατί δεν το βρίσκω πουθενά?)

tMJnp2.png

W2cQp3.png

βρε κορίτσια θα με τρελάνετε σήμερα. Το έχω διαβάσει, και μάλιστα νομίζω από την Αγλαϊα. Αν δεν έχει αποβληθεί όλος ο πλακούντας μπορεί να υπάρχει ανεπαρκής γαλουχία. Ή από την Αγλαϊα το έχω διαβάσει ή στο βιβλίο της Πατσούρου. Και φυσικά τώρα που το ψάχνω δεν το βρίσκω πουθενά! θα το βρω όμως. (Φυσικά η κοπέλα δεν έχει θέμα ανεπάρκειας, απ ό,τι κατάλαβα, οπότε για εγκυκλοπαιδικούς και μόνο λόγους :) )

Μηπως διαβασες οτι επειδη υπαρχει ανεπαρκης γαλουχια δεν αποβαλεται ολοκληρωτικα ο πλακουντας;

ps μπουρμπουρ αυτό που λες εννοείται ότι ισχύει επίσης, ότι θηλάζοντας με τις συσπάσεις της μήτρας αποβάλλεται ο πλακούντας. Πρέπει να αποβληθεί όλος όμως για να έχουμε ανεπαρκη γαλουχια. (βρε μπας και το είδα στον ύπνο μου? Τα είχα διαβάσει όταν ήταν νεογέννητο η πρώτη μου κόρη, έχει περάσει καιρός. Γιατί δεν το βρίσκω πουθενά?)

Εννοεις επαρκης γαλουχια???

Κοιτα δεν παιρνω ορκο οτι ετσι ειναι, αλλα ετσι το συναγω λογικα απο αυτα που ξερω, οποτε δεν επιμενω. Αν το βρεις καλως, να ξερουμε ετσι εγκυκλοπαιδικα οπως λες.:P

:P:p:p:p:p

Γεννησαμε! 28-06-2012 :P

Διαφημίσεις

• 2 weeks later...

Καλησπέρα κορίτσια,

Πήγα σήμερα στο γιατρό. Τα υπολλείματα μειώθηκαν στο μισό.

Αξίζει , όπως μου ειπε να περίμενουμε 1 μήνα ακόμα μέχρι να με ξαναδεί.

Μου έδωσε και 2 χάπια που δημιουργούν συσπάσεις μήτρας (cytotec).

Aπ'οτι διάβασα τα χάπια αυτα τα χρησιμοποιούν για το έλκος στομάχου και για αμβλώσεις μικρών εβδομάδων κύησης.

Γνωρίζετε τιποτα για τα χάπια αύτα?

Μου είπε επίσης να τα πάρω υπογλώσσια μετα το θηλασμό. Τους πόνους απο τις συσπάσεις να τους αντιμετωπίσω με POSTAN.

Τι πράγμα είναι αυτά τα χάπια βρε παιδί μου? Τα έψαξα λίγο στο google και τρόμαξα με τα αποτελέσματα...

υπάρχει αυτό το site, το e-lactancia, όπου υπάρχουν τα συστατικά όλων των φαρμάκων και πόσο ασφαλή είναι σε σχέση με το θηλασμό. εκεί αναφέρει αυτό:

http://www.e-lactancia.org/ingles/inicio.asp

απ ό,τι καταλαβαίνω είναι ασφαλές αλλά μπορεί να δημιουργήσει διάρροια στο μωρό. γενικά καλό είναι να παίρνεις οποιοδήποτε φάρμακο μετά το θηλασμό, σίγουρα αποροφάται λιγότερο απ το μωρό αν έχει μεσολαβήσει ώρα μέχρι τον επόμενο θηλασμό.

Γενικά για απορίες σχετικα΄με φάρμακα κατά το θηλασμό δες στη σχετική ενότητα, εκεί θα σε κατατοπίσουν οι πιο έμπειρες:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=28788

σου εύχομαι καλά ξεμπερδέματα!

tMJnp2.png

W2cQp3.png

Νana80 ολα καλά.

Εβγαζα γαλα με το θηλαστρο και το εδινα στο αμεσως επομενο γευμα.

Μαλλον έπεσε και το

κομματακι πλακουντα.

Ελπιζω να ξεμπερδεψα..