Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Υπολειμματα απορυπαντικου στα ρουχα!

Recommended Posts

Καλημερα! ειμαι φοιτητης(αρα εχω περιορισμενη γνωση του θεματος) εχω ενα πλυντηριο indesit(wit61 μοντελο) και απο την αγορα του...αρχισαν και τα προβληματα...ειδικοτερα εμεναν λεκεδες απο το απορυπαντικο πανω στα ρουχα(ειδικα σε σκουρα ρουχα) τοσο με υγρο(skip active clean)και πολυ χειροτερα με το dixan(σκονη που εβαλα για πλυση χθες)...θα ηθελα καποιες συμβουλες για την ποσοτητα του απορυπαντικου,ενδεχομενως καποια αλλη μαρκα...π.χ σκεφτομαι να παρω skip σκονη...αρκει βεβαια να βεβαιωθω οσο ειναι αυτο δυνατο,οτι δε θα αφηνει υπολειματα...Συγκεκριμενα στη χθεσινη πλυση με σκονη,εβαλα περιπου 50ml απορυπαντικο για περιπου 1.5 κιλο ρουχα...απ'οτι φαινεται ηταν υπερβολικη η δοση...ομως τοσο μου προτειναν...στους 30 βαθμους νομιζω οτι 40 θα ηταν το ιδανικο...ομως κοιταζω τις ετικετες και δεν ηθελα να ρισκαρω για τυχον φθορες στα ρουχα)...υπαρχουν καποια tips ωστε να αποφευχθουν παρομοια προβληματα στο μελλον? συνοπτικα θα ηθελα να μου προτεινετε,αν εχετε τη διαθεση,ποσοτητα απορυπαντικου ανα κιλο ρουχων,μαλακτικου,τι μπορω να αγορασω επιπλεον και αν χρειαζεται ας πουμε...καυτο νερο στη σκονη την ωρα που βαζω το απορυπαντικο(στην αρχη της πλυσης εννοειται,ωστε να λιωνει ευκολοτερα...Ευχαριστω εκ των προτερων για τυχον απαντησεις!

Να πω,πληροφοριακα οτι 2-3 φορες που ειχα δοκιμασει στο σπιτι των γονιων μου να βαλω πλυντηριο,παρολο που δεν γνωριζα τη δοσολογια ακριβως,τοσο με το παλιοτερο whirpool οσο και με το miele δεν αντιμετωπισα τετοιο προβλημα...

Διαφημίσεις

το απορρυπαντικό γράφει πίσω στη συσκευασία πόσο χρειαζεται στην πλύση και εξαρτάται από το μέγεθος του πλυντηρίου 3κιλο/5κιλο/6κιλο, και από τη σκληρότητα του νερού.όσο πιο σκληρό το νερό τόσο πιο πολύ απορρυπαντικό χρειαζεται.οπότε διαβασε την ετικέτα προσεκτικά και θα το βρεις.για σκούρα ρούχα προτίμησε υγρό και όχι σκόνη. το υγρό το βάζεις μεσα στον κάδο και όχι όπως βάζεις τη σκόνη στη θήκη..

1. Ακολουθείς τη δοσολογία που περιγράφεται στη συσκευασία του συγκεκριμένου απορρυπαντικού που χρησιμοποιείς κάθε φορά. Θα δεις ότι προτείνεται διαφορετική δόση ανάλογα με την ποσότητα (κιλά) των ρούχων, το πόσο λερωμένα είναι και τη σκληρότητα του νερού.

2. Θα βλέπεις κάθε φορά πόσα περίπου κιλά ρούχων θέλεις να πλύνεις (π.χ. αν έχεις πλυντήριο χωρητικότητας 5 kg και το γεμίσεις ως τη μέση, αυτό σημαίνει ότι θα πλύνεις περίπου 2,5 kg ρούχα) και θα προσαρμόζεις τη δόση ανάλογα.

3. Αν βάζεις αποσκληρυντικό (όπως το Calgon ή η μαγειρική σόδα) το νερό θεωρείται μαλακό ή μέτριο

4. Θα σου πρότεινα αν έχεις σκόνη να τη χρησιμοποιείς στις ''υψηλές θερμοκρασίες'' (>50 βαθμούς Κελσίου) ενώ το υγρό στις χαμηλές.

5. Ρίξε μια ματιά στις οδηγίες του πλυντηρίου σου.

697577wcowvfyq3s.gif

επομενως να ξεχασω τη σκονη(κ στις υψηλες θερμοκρασιες το υγρο κανει υποθετω...)κ να βαζω υγρο με το δοσομετρητη ΕΝΤΟΣ του καδου κ πανω απο τα ρουχα να το στερεωνω...π.χ αν εχω εξι μπλουζακια απο πανω το κυπελακι(ειχε το υγρο)...το εχω δοκιμασει και τα αποτελεσματα δεν ηταν τα αναμενομενα...εβαλα πλυση συντηρησης 90βθμ τωρα κ αν δε δω αποτελεσματα θα καλεσω τεχνικο...

Αν έχεις σκόνη θα έλεγα να τη χρησιμοποιήσεις, έτσι θα φανεί και καλύτερα αν λύθηκε το πρόβλημα ή όχι;)

Για τα υπόλοιπα μόνο η συσκευασία του απορρυπαντικού σου θα σου πει με σιγουριά.

697577wcowvfyq3s.gif

Διαφημίσεις

επομενως να ξεχασω τη σκονη(κ στις υψηλες θερμοκρασιες το υγρο κανει υποθετω...)κ να βαζω υγρο με το δοσομετρητη ΕΝΤΟΣ του καδου κ πανω απο τα ρουχα να το στερεωνω...π.χ αν εχω εξι μπλουζακια απο πανω το κυπελακι(ειχε το υγρο)...το εχω δοκιμασει και τα αποτελεσματα δεν ηταν τα αναμενομενα...εβαλα πλυση συντηρησης 90βθμ τωρα κ αν δε δω αποτελεσματα θα καλεσω τεχνικο...

δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία αν το κυπελάκι είναι πάνω ή κάτω από τα ρούχα αφού ο κάδος γυρίζει ,θα αναποδογυρίσει κι αυτό.Αλλά είθισται να βάζεις πρώτα τα ρούχα στο πλυντήριο οπότε από πάνω θα βάζεις το κυπελάκι με το υγρό. Μη γεμίζεις τίγκα το πλυντήριο .Αν δε βρείς άκρη ούτε έτσι,έχει βγάλει το αριελ, κάτι σαν αμπούλες είναι -ουσιαστικά σακουλάκια με υγρό απορρυπαντικό που βάζεις ένα τέτοιο μες το πλυντήριο (στον κάδο) και διαλύεται μόνο του.Δεν το έχω δοκιμάσει όμως οπότε δεν ξέρω αν κάνει δουλειά . Δες εδω http://www.ariel.co.uk/Products/ArielExcelLiquitabs.aspx

50μλ σκόνη δεν είναι υπερβολική όταν η δοσολογία για 5-6κιλο είναι 150μλ. Η σκόνη δεν αφήνει λεκέδες όταν τη διαλύσεις σε νερό πριν τη ρίξεις στο πλυντήριο ακόμη και στους 30C. Εγώ τη διαλύω σε 5 λίτρα νερό αλλά μπορεί να δοκιμάσεις και σε λιγότερο 1-2 λίτρα. Πρώτα ρίχνω το νερό με τη σκόνη και μετά ξεκινώ την πλύση. Αυτά για τα χρωματιστά βέβαια, για λευκά τη βάζω στη θήκη χωρίς διάλυση.