Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΤΟΚΕΤΟΣ ΚΑΙ ΚΟΛΙΚΟΣ ΝΕΦΡΟΥ

Recommended Posts

Καλησπέρα!Είμαι στον 7ο μήνα στο πρώτο μου παιδάκι! Στον 6ο μήνα λόγω διάτασης του ενός νεφρού έπαθα έναν γερό κολικό και απο τότε παίρνω κάθε 6 ώρες 1 yutopar Στην τελευταία μου επίσκεψη στο γυναικολόγο είδαμε ότι πλέον και το άλλο νεφρό έχει υποστεί αρκετή διάταση γι'αυτό και θα πρέπει να τα συνεχίσω μέχρι να μπω στον μήνα μου. Θα ήθελα να ρωτήσω εάν τα διακόψω όμως τότε τα χάπια δεν θα με ξαναπιάσει κολικός; Η' θα προκληθούν γρήγορα οι συσπάσεις ώστε να γεννήσω πριν; Αν έχετε βρεθεί σε παρόμοια θέση παρακαλώ δώστε μου τα φώτα σας. Φοβάμαι γιατί ο πόνος είναι απερίγραπτος, δεν θέλω να τον ξανανοιώσω!

uNfhp2.png

4XvSp3.png

Διαφημίσεις

έχω φίλη που έπαθε 2 κολικούς νεφρού στην πρώτη της εγκυμοσύνη. νοσηλεύτηκε, πήρε παυσίπονα αλλά όχι yutopar. τα χάπια κάνουν, όπως μου είπε η μαία μου, επίπεδα που σημαίνει πως για ένα διάστημα θα είσαι καλυμμένη. καλό είναι όμως να συζητήσεις με τον γιατρό σου το θέμα, μάλλον είστε διαφορετικές περιπτώσεις.

το αγγελούδι μου, η ζωή μου όλη.

Επειδή δεν κατάλαβα...υπήρχε κάποιος παθολογικός παράγοντας που οδήγησε στον κολικό; (άμμος, πέτρα; )

Κι εγώ έπαθα στον 5ο μήνα όπου οδηγήθηκα στο Ιασώ για περαιτέρω βοήθεια. Μου κάνανε ενέσεις spasmo apotel και Voltaren καθώς και ορό φυσικά. Ακολούθησε θεραπεία με αντιβίωση για τρεις μέρες για να αποκλειστεί το θέμα ουρολοίμωξη αλλά πέτρα δε βρέθηκε. Οι γιατροί μου είπαν ότι μάλλον στριμώχτηκε το νεφρό (και υπήρχε διάταση) από τη μήτρα και βούλωσε ο ένας ουρητήρας.

Προς τα τέλη του 7ου μήνα πάλι είχα φριχτούς πόνους στο ίδιο νεφρό για μέρες που ούτε το voltaren σε υπόθετο βοήθησε (που υποτίθεται ότι δεν υπάρχει καλύτερο για τέτοιες περιπτώσεις). Περιέργως όμως, μια μεγάλη πέτρα κατέβηκε μετά από λίγες μέρες που λόγω των πόνων στο νεφρό και κάποιων συσπάσεων έπαιρνα κι εγώ μισό yutopar κάθε βράδυ κι ο γιατρός μου είπε πως το συγκεκριμένο χάπι βοηθάει στην περίπτωση των νεφρών (δεν ξέρω γιατί, μη με ρωτήσεις).

Από τότε με πολλά νερά είμαι μια χαρά -σήμερα έκοψα και το yuotpar τελείως. Για τα περαιτέρω -τι θα γίνει δηλαδή από 'δω και πέρα, δε γνωρίζω...ελπίζω πως θα ησυχάσω επιτέλους με αυτό το θέμα.

Δεν ξέρω αν σε βοήθησα έστω και λίγο. Ο γιατρός σου ξέρει σίγουρα καλύτερα να σε κατευθύνει στο ερώτημά σου.

8OgYp3.png

Maraki δεν υπήρχε κάποιος παθολογικός παράγοντας. 'Οπως λες λόγω έλλειψης χώρου και πίεσης απο το μωρό προέρχεται η διάταση. Τα yutopar βοηθάνε ώστε να μην πονάς και να μην καταφύγεις στο νοσοκομείο με ενέσεις κτλ κι επίσης αποτρέπουν τις συσπάσεις που προκαλούνται απο τους κολικούς. Ο γιατρός μου είπε ότι αν δεν συνεχίσω να τα παίρνω θα επανέλθει ο κολικός αλλά και οι συσπάσεις που προκαλούνται απο αυτόν οι οποίες θα οδηγήσουν σε πρόωρο τοκετό. Αυτό που ξέχασα να τον ρωτήσω είναι όταν τα κόψω θα με ξαναπιάσει κολικός ή θα έρθουν πρώτα οι συσπάσεις και ο τοκετός;

uNfhp2.png

4XvSp3.png

Δεν είχα την ίδια εμπειρία αλλά κάπως διαφορετικά.Αρχισα να πονάω 2 ημέρες μετά τη γέννα και ο εφημερεύων του μαιευτηρίου με ειρωνευόταν κιόλας...Εκανα κολικό την ίδια μέρα που γύρισα σπίτι. Ενώ στην εγκυμοσύνη δεν είχα πρόβλημα έκανα ουρητηρουδρονέφρωση μεγάλη κιολας μετά τον τοκετό.

Πήρα spasmoapotel και υγρά αρκετά ΜΟΝΟ οταν δεν είχα ενόχληση.Με την παραμικρή ενόχληση έκανα διακοπή των υγρών κατόπιν οδηγίας ουρολόγου.Ξεμπέρδεψα αρκετούς μήνες μετά.

Ηθελα να καταλήξω με ολα αυτά τα άσχετα και συγνώμη κιόλας, να προσέξεις την λήψη των υγρών γιατί εχεις τον κολικό στο τσεπάκι.

Διαφημίσεις

Psychomum εγώ έχω οδηγίες να πίνω πολύ νερό συνέχεια για να αποφευχθεί και ενδεχόμενη ουρολοίμωξη λόγω της κατάστασης των νεφρών. Επίσης, το μετά δεν με ανησυχεί γιατί απο ότι μου είπε ο γιατρός μου απο τη στιγμή που γεννάς και δεν πιέζονται τα νεφρά δεν θα έχω κανένα πρόβλημα, θα επανέλθουν κανονικά. Εμένα με απασχολεί το διάστημα που θα περάσει απο τη διακοπή των χαπιών μέχρι και τον τοκετό!

uNfhp2.png

4XvSp3.png

Τα υγρά είναι το άλφα και το ωμέγα.Ωστόσο η λεπτή διαφορά είναι η εξής.Αν αρχίσεις και νιώθεις πόνο σταμάτα τα υγρά γιατί θα σου προκαλέσουν ακόμα μεγαλύτερη διάταση.Μόλις υποχωρήσει ξεκινάς πάλι με άφθονα υγρά.Εγώ έκανα κολικό γιατί συγγενείς με έβαλαν και ήπια 2 λίτρα νερό σε 3 ώρες.Πήρα τηλ τον ουρολόγο και ηρέμησα και μόνο με deponάκι.

• 2 weeks later...

κι εγω είχα πάθει κολικό και μάλιστα στον 9ο μήνα. Απο τους πόνους δεν αντεχα να πάω στο ΕΛΕΝΑ με αμαξι και ανεβηκα στο μηχανάκι! καλά σε κάθε λακούβα βλαστημούσα. Πήγα εκει και τιποτα απλά μου έκαναν μια παυσίπονη και τίποτα άλλο. Μάλλον spasmoapotel ήταν ή μονο apotel δεν θυμάμαι. Ούτε μου προκάλεσε συσπάσεις ουτε τίποτα.