Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

καλημερα σας κοριτσια!!εχω ενα κοριτσακι 2 χρονων,αντιμετωπιζω εδω κ μια εβδομαδα ενα προβλημα με το θεμα μπανιο,η μικρη μεχρι τωρα ζηταγε μεχρι κ 3 φορες την ημερα να κανει μπανιο κ γενικα ηταν το καλυτερο της,ομως πριν μια βδομαδα ειχε σαμπουαν στο χερι της κ επιασε το ματι της,αυτο ηταν....εκανα αμαν μεχρι να την συννεφερω απο το κλαμα κ απο εκεινη την στιγμη δεν μπαινει με τιποτα για μπανιο λεει συνεχεια οτι θα τσουζουν τα ματια της κ οσες φορες την εβαλα ηταν με το ζορι κ κλαμα μεχρι που κανει εμετο,δοκιμασα τα παντα,απο παιχνιδια μεχρι που μπηκα κ γω μαζι της μεσα στην μπανιερα,με το που πεφτει λιγο νερο στα ματια της ξεκιναει το κλαμα κ το μαρτυριο,δεν ξερω τι αλλο να κανω.....σκεφτομαι τι θα γινει αν παμε στην θαλασσα????δεν θελω ολο αυτο να της γινει φοβος,μπορειτε να μου πειτε καμια λυση γιατι θα τρελλαθω με αυτη την αλλαγη.Ολοι οι γυρω μου μου λενε βαλτη με το ζορι συνεχεια κ καποια στιγμη θα το σταματησει,ειναι σωστο αυτο?πραγματικα θα ηθελα την γνωμη σας κ την συμβουλη σας,ευχαριστω εκ των προτερων!

Διαφημίσεις

εγω θα σου ελεγα παλι να μην την πιεσεις πολυ γιατι μαλλον θα χεις τα αντιθετα αποτελεσματα..συζητησε το οσο πιο απλα μπορεις μιας και ειναι μικρουλα πολυ αλλα πες της πως το σαμπουαν προοριζεται για τα μαλλακια της και πως κατα λαθος μπηκε στο ματακι της και την ετσουξε. Πως θα κανεις οτι περναει απο το χερι σου να μην ξανασυμβει παρομοιο ατυχημα. Παρτε και μια κουκλα και λουστε την μαζι.Στην αναγκη ασε 2 μερες χωρις να την λουσεις βρε παιδι μου για να ξεκινησει να θελει σε πρωτη φαση να κανει μπανιο..παντως με το ζορι και συ θα στεναχωριεσαι και αυτο θα βασανιζεται με κατι που πριν της εδινε πολυ χαρα!!

* Τα πιο γλυκά χαμόγελα,που υπάρχουν στη ζωή μας,μας δίνουνε απλόχερα,οι άγγελοι οι δικοί μας,Κι αυτοί είναι τα μικρά παιδιά,που ζουν ανάμεσά μας,και μας διδάσκουν πως σωστά...να λειτουργεί ...η καρδιά μας...Κάθε πρωϊ στα μάτια τους,βλέπουμε άλλιως το κόσμο...με άνθη και ροδόσταμο..μέλι ,μέντα και δυόσμο...

ΝΑ σε απασχολεί ούτε η θάλασσα ούτε τίποτε.Ειναι της ηλικίας τώρα το θέμα "Τσούζουν ματάκια δεν θέλω σαμπουάν στα μάτια". Εμένα η κορη μου πέρασε μία φάση τέτοια λίγ μετά τα δύο,και τώρα που είναι τρία πάλι τα ίδια μου κάνει.Και την θαλασσα την λατρεύει.Δεν ξέρεις πως θα λειτουργήσει εκεί. Μην το κάνεις θέμα μεγάλο και απλά πές της ότι πρέπει να κλείνει τα ματάκια στο μπάνιο η να κάνει πίσω το κεφαλάκι για να τρέχουν προς τα πίσω τα νερά.Επειδή φοβάται ούτε το ένα θα κάνει ούτε το άλλο...αλλά εσύ να το λες συνέχεια όσο την κάνεις μπάνιο.Φάση ειναι θα περάσει;)

Υπάρχουν ειδικά καπελάκια στην αγορά που κάθονται σαν βεντάλια στο κεφάλι και κρατάνε τα νερά μακριά από το πρόσωπο χωρίζοντας τα μαλλάκια από το μέτωπο.Ψάξε μήπως και τα βρεις να της πάρεις.την φόβισε το σαπούνι και το τσούξιμο και αντιδράει έντονα.

• Επιστημονική συνεργ.

Μην σε αγχώνει το συμβάν , φάση είναι θα περάσει .

Καλό είναι να μην ασκήσεις πίεση αλλά με τη μέθοδο του παιχνιδιού, να την κάνεις να ξεχαστεί και σταδιακά να ξαναμπεί. Κάντε μπάνιο τα κουκλάκια σας ή πάρτε βαρκούλες , ή πολύ έξυπνα παιχνίδια δραστηριοτήτων που θα

βρεις στο early learning .

Kάντε το μπάνιο παιχνίδι και ίσως αλλάξει η στάση της...

Καλή προσπάθεια!

Νηπιαγωγός

Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

Εμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη