Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

προβλημα στον θηλασμο και δυσκοιλιότητα

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους!

Είναι η πρώτη φορά που θέτω κάποιο ερώτημα..

Είμαι νέα μαμά, έχω ένα αγοράκι 53 ημερών και θηλάζω αποκλειστικά. Τις τελευταίες ημέρες κάποια από τα γεύματα του μικρού μου διαρκούν 10 λεπτά, ενώ κανονικά τρώει για περίπου 25-35 λεπτά.Δοκίμασα να βγάλω γάλα με θήλαστρο για να διαπιστώσω εάν πεινάει και πίνει γύρω στα 30ml.

Μήπως κάνω κάτι λάθος και το μωρό μου δεν τρώει όπως θα έπρεπε?

Να σημειώσω ότι το μωρό μου γεννήθηκε 3800 και σήμερα είναι 6100

Επίσης δεν ρεύεται στα επόμενα 20' που τον κρατάω όρθιο όπως μου είπε η παιδίατρος και έχει τύχει να ρευτεί ακόμα και λίγη ώρα πριν ξεκινήσει το επόμενο γεύμα ή να βγάλει λίγο γάλα αλλά σε πηχτή μορφή.

Είναι φυσιολογικό?

Παράλληλα οι κενώσεις του έχουν μειωθεί σε 3-4 από 5-7 που ήταν.

Σύγνωμη που κάνω πολλές ερωτήσεις αλλά είμαι καινούργια μαμά και είμαι αρκετά αγχωμένη.

Διαφημίσεις

Καλημέρα σε όλους!

Είναι η πρώτη φορά που θέτω κάποιο ερώτημα..

Είμαι νέα μαμά, έχω ένα αγοράκι 53 ημερών και θηλάζω αποκλειστικά. Τις τελευταίες ημέρες κάποια από τα γεύματα του μικρού μου διαρκούν 10 λεπτά, ενώ κανονικά τρώει για περίπου 25-35 λεπτά.Δοκίμασα να βγάλω γάλα με θήλαστρο για να διαπιστώσω εάν πεινάει και πίνει γύρω στα 30ml.

Μήπως κάνω κάτι λάθος και το μωρό μου δεν τρώει όπως θα έπρεπε?

Να σημειώσω ότι το μωρό μου γεννήθηκε 3800 και σήμερα είναι 6100

Επίσης δεν ρεύεται στα επόμενα 20' που τον κρατάω όρθιο όπως μου είπε η παιδίατρος και έχει τύχει να ρευτεί ακόμα και λίγη ώρα πριν ξεκινήσει το επόμενο γεύμα ή να βγάλει λίγο γάλα αλλά σε πηχτή μορφή.

Είναι φυσιολογικό?

Παράλληλα οι κενώσεις του έχουν μειωθεί σε 3-4 από 5-7 που ήταν.

Σύγνωμη που κάνω πολλές ερωτήσεις αλλά είμαι καινούργια μαμά και είμαι αρκετά αγχωμένη.

Θα σου απαντήσω εκ πείρας προσωπικής: Όλα αυτά που περιγράφεις έγιναν και σε εμένα. Το πόσο θα φάει δεν είναι κάτι που κοιτάς στο ρολόι, άλλες φορές πεινάει πιό πολύ, άλλες πιό λίγο, δεν είναι μηχανηματάκι να καταναλώνει στάνταρ ποσότητα. Τα κιλά που έχει πάρει νομίζω ότι είναι πολύ καλά. Εμένα καμιά φορά δεν ρεύονταν καθόλου και η αναγωγή (να βγάζει γάλα) είναι απολύτως φυσιολογική. Να κοιτάς αν παίρνει βάρος και όλα καλά. Τέλος, όταν το μωρό θηλάζει αποκλειστικά μπορεί να κάνει κακάκια και 1 φορά τις 7 μέρες. Εμένα προσωπικά ενώ ξεκίνησε με 5-6 κενώσεις την μέρα, έχει καταλήξει πλέον (5 μηνών) να κάνει 1 φορά τις 2 με 3 μέρες. Αυτά!!!

Να το χαίρεσαι και να μην αγχώνεσαι!!!!!

Να σου ζήσει!

Το οτι έχει μειωθει η διάρκεια του θηλασμου ειναι απόλυτα φυσιολογικο! Αν ο θηλασμος κρατούσε πάντα όπως στις αρχές καμία γυναίκα δε θα άντεχε να θηλάζει πάνω απο 3 μήνες!

Δεν κατάλαβα τι εννοούσες με το θηλαστρο. Έβγαλες με το θηλαστρο για να δεις πόσο πίνει σε 10 λεπτα θηλασμου ή έβγαλες και του το έδωσες με μπουκάλι;

Στην πρώτη περίπτωση να ξέρεις οτι το πόσο γάλα αντλεις με το θηλαστρο δεν αντιστοιχει σε καμία περίπτωση στο πόσο γάλα παίρνει το μωρο την ώρα που θηλάζει!

Στη δεύτερη περίπτωση καλο ειναι να μην το ξανακάνεις καθώς περιπλέκεις πολυ τα πράγματα.

Δεν κανεις κατι λάθος και το μωρο σου τρέφεται επαρκώς όσο βρέχει 5-6 πάνες. Οι κενωσεις μην σε αποσχολουν, όσο μεγαλώνει το μωρο συνήθως μειώνονται.

Το βάρος ειναι σούπερ! Έχει ανεβει δυο καμπυλες!

Τα μωρα που θηλάζουν δεν ειναι υποχρεωτικό να ρευτουν. 20 λεπτα θεωρω οτι ειναι πολυ καθώς ειναι κι οδηγίες για γοπ. Νομίζω 10-15 λεπτα ειναι αρκετα. Μπορείς να κάνεις το εξής: αν έτσι όπως κρατάς όρθιο το μωρο το ξαπλώσεις στιγμιαία με τα χέρια σου ανάσκελα και το ξανασηκώσεις αυξάνεις την πιθανοτητα να ρευτει αμέσως.

Εμπιστευσου τη φύση και το μωρο σου! Όλα καλα πανε!

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας, αισθάνθηκα αμέσως πιο ήρεμη. Ξέρω ότι πρέπει να αποβάλω το άγχος μου και να ζήσω τις στιγμές με το μωρό μου.

Δηλαδή το οτι μειώνεται ο ρυθμός αύξησης του βάρους του είναι κάτι φυσιολογικό? Πριν από 15 ημέρες περίπου έπαιρνε 160 gr κάθε 3 ημέρες και σταδιακά έχουμε φτάσει να παίρνει 80 gr /3 ημέρες.

Ναι ειναι φυσιολογικο. Για το δικο σου μωρο ειναι φυσιολογικο ακόμα και να μην πάρει καθόλου βάρος για κάποιο διάστημα-πήρε πάρα πολυ βάρος μέχρι τώρα και δικαιούται να φρενάρει.

Μην ζυγιζεις το μωρο τόσο συχνα. Τα αποτελεσματα των συχνων μετρησεων δεν οδηγουν σε ασφαλη κι αξιοπιστα συμπερασματα για μωρο μεγαλύτερο των 40-50 ημερών κι άδικα αγχωνουν την μαμα. Απο εδω και πέρα η μηνιαία ζυγιση στον παιδιατρο ειναι αρκετή.

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Διαφημίσεις

Στο 2ο παιδάκι σου θα είσαι πιο χαλαρή

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Στο 2ο παιδάκι σου θα είσαι πιο χαλαρή

Δεν ειναι απολυτο Ρεα μου,εγω γυρισα με περισσοτερο αγχος στο γιο μου απο το μιευτηριο στο σπιτι απ'οτι με την κορη μου :rolleyes:.

6Qyip2.pngKvUzp2.png