Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Κακή σχέση - 2ο παιδί;;

Μαριλίνα

Recommended Posts

Καλημέρα!!

Θα ήθελα κατ' αρχήν να πω ότι είμαι μοναχοπαίδι και πάντα ήθελα ένα αδελφάκι.

Με τον άντρα μου δεν τα πάμε και πολύ καλά, κυρίως επειδή:

1. είναι πολύ ακατάστατος (έρχεται από τη δουλειά, βγάζει το παντελόνι και τη μπλούζα στο σαλόνι κι εκεί μένουν, ή τρώει και με λερωμένα χέρια πιάνει ότι μπορείτε να φανταστείτε), :twisted:

2. δεν ασχολείται πολύ με το παιδί, το οποίο ήθελε σαν τρελός. Γυρίζει από τη δουλειά, θέλει να κοιμηθεί, να παίξει στον Η/Υ και με το παιδί να ασχοληθεί αν, όποτε και όπως θέλει αυτός. Π.χ. δε θεωρεί σημαντικό να το πηγαίνουμε κάθε μέρα βόλτα και μου βγάζει το λάδι μέχρι να τον σηκώσω. :evil::evil:

3. νιώθω ότι δεν ασχολείται και πολύ μαζί μου. Δηλαδή, νιώθω ότι έχει βολευτεί με το γάμο και με το παιδί και τη γυναίκα μας... την ξεχνάμε.:cry::cry:

4. δεν του αρέσει να τα συζητάει όλα αυτά. Τέλος πάντων, υπάρχουν διάφορα προβλήματα, δεν θα τα αναλύσω εννοείται όλα. :twisted::twisted:

Να σημειώσω ότι δουλεύουμε στην ίδια Υπηρεσία, μόνο που εγώ έκατσα με άδεια ανατροφής μέχρι που το παιδί μας έγινε 13 μηνών.

Ο άντρας μου θέλει να βάλουμε μπρος για το δεύτερο παιδί (και για τρίτο, για τέταρτο, ε, βέβαια, με τον δικό του τρόπο μεγαλώνω όσα θέλει).

Εμένα με έχει απογοητεύσει ο τρόπος του και δεν ξέρω που θα μας βγάλει η σχέση μας (δεν δηλώνω οσιομάρτυρας, το καλό κορίτσι που δεν έχει καμία ευθύνη, φυσικά και έχω μερίδιο και δεν είμαι τέλεια), άρα δεν ξέρω αν θα ήταν σκόπιμο να κάνω και 2ο παιδί. Από την άλλη, δεν θα ήθελα να αφήσω το παιδί μου μοναχοπαίδι γιατί από ιδία πείρα δεν μου άρεσε καθόλου. :?:?

Είμαι, λοιπόν, στο εξής δίλλημα: να κάνω 2ο παιδί παρ' όλο που η σχέση μου με τον άντρα μου δεν είναι η καλύτερη για να μην αφήσω το νινί μου μόνο του ή είναι μία πολύ κακή ιδέα και να κάτσω στα αυγά μου;

Θα ήθελα πολύ τις απόψεις σας!!

ZS95p3.png  hcT0p3.png

Διαφημίσεις

Νομιζω οτι το διλλημα δεν ειναι αν θα κανεις δευτερο παιδι η οχι, αλλα αν θα διορθωσεις τη σχεση σου η οχι...

Αν εισαι δυστυχισμενη σ συτο το γαμο, πρεπει να κοιταξεις κατ αρχας τον εαυτο σου. Μονο ευτυχισμενοι γονεις κανουν ευτυχισμενα παιδια. Τα παιδια σου δεν εχει σημασια ποσα θα ειναι, σημασια εχει αν θα μεγαλωσουν σε ενα ηρεμο και ασφαλες περιβαλλον που θα τους εξασφαλισουν ηρεμοι και αγαπημενοι γονεις.

Συνεχεια ακουμε και βλεπουμε γονεις που ασφαλως νοιαζονται πρωτα απο ολα για το καλο των παιδιων τους, θεωρω ομως οτι για να ειναι καλα τα παιδια, πρεπει να ειναι και συναισθηματικα καλα και οι γονεις.

Εμενα οι δικοι μου δε χωρισανε οχι επειδη αγαπιοντουσαν αλλα επειδη δεν ηθελαν να ειμαι παιδι χωρισμενων γονιων...τεραστιο λαθος! χιλιες φορες καλυτερα να ειχαν χωρισει και να ηταν καλα συναισθηματικα οι ιδιοι, παρα αυτο που εζησα μεσα στο σπιτι μου.Δυο ανθρωπους δυστυχισμενους, αναγκασμενους να συμβιωνουν.

Γι αυτο σου λεω, η αποψη μου ειναι, αν νιωθεις ασχημα μεσα στο γαμο σου,δες αν μπορειτε πρωτα απο ολα να λυσετε το προβλημα.Εξηγησε στον αντρα σου πως νιωθεις.Δουλεψτε πανω στη σχεση σας.Αν εκεινος δεν βοηθαει να βελτιωθει η κατασταση, και εσυ εξακολουθεις να νιωθεις ασχημα, τοτε ασφαλως και μην κανεις δευτερο παιδι. Δεν ειναι αυτη η προτεραιοτητα σου.Για να ειναι καλα το παιδι σου (η τα παιδια σου), πρπει να εισαι και συ καλα.

ΚΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΟ ΦΥΣΤΙΚΑΚΙ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ.ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΙΔΙ ΘΑ ΔΥΣΚΟΛΕΨΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ ΤΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΩ ΤΟ ΛΟΓΟ ΝΑ ΒΙΑΣΤΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ (ΔΕΝ ΛΕΩ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΙΔΙ ΑΠΛΑ ΟΧΙ ΤΩΡΑ) ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΠΕΡΑ?ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΡΑΤΑΣ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΜΕΣΑ ΣΟΥ.ΚΑΙ ΜΕΝΑ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΑΝΤΡΑΣ ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΗΤΑΝΕ ΜΕΤΑ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΜΑΣ (ΑΝ ΕΞΑΙΡΕΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΚΑΤΑΣΤΑΣΙΑ) ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΑΠΕΙΡΕΣ ΣΥΖΥΤΗΣΕΙΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ.ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΝΑ ΛΕΩ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ (ΟΠΩΣ ΣΤΑ ΜΩΡΑ) ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΕΜΠΕΔΩΣΕ!ΤΟΥ ΕΔΩΣΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΕΣΑΜΕ ΤΟ ΓΑΙΔΑΡΟ ΜΑΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΑΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ Κ ΟΤΙ ΕΧΩ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΑΝ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΩ ΚΑΛΑ ΝΑ ΣΗΚΩΘΩ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΓΩ (ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΜΑΜΑ = ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ).ΝΟΜΙΖΩ ΤΟΝ ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΣΕ ΑΡΚΕΤΑ.ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ ΜΟΝΟΙ ΧΩΡΙΣ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΖΕΥΓΑΡΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΑΜΑ & ΜΠΑΜΠΑΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΤΙΚΑ ΣΤΗ ΣΧΕΣΗ ΜΑΣ.ΠΡΩΤΑ ΒΕΛΤΙΩΣΕ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΑΛΕ ΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΙΔΙ!

z1QBp3.png UKB8p3.png

θα συμφωνήσω και εγώ με fistikaki και MARGIO.

Τα κορίτσια έχουν δίκιο

Εγώ αυτό που έχω μαθει είναι πως κάθε σχέση χρειάζεται προσπάθεια και από τους δυο για να είναι καλή

Διαφημίσεις

συμφωνω με οσα ειπαν οι κοπελες πιο πριν,αν δεν ειναι καλη η σχεση,τοτε δεν ειναι καιρος για δευτερο παιδι αλλα για ''φτιαξιμο'' της σχεσης μεταξυ των συζυγων.

Αν κρίνω από γνωστά μου ζευγάρια που ενώ είχαν προβλήματα προχώρησαν στο δεύτερο παιδί θεωρώντας ότι θα τους βοηθούσε να τα βρούν καλύτερα τελικά διαψεύστηκαν και τα πράγματα πήγαν μάλλον άσχημα.Θα σου έλεγα να συζητήσετε τίμια την πορεία της σχέσης σας και το παιδάκι μπορεί να περιμένει.

Μαριλίνα μήπως έχουμε τον ίδιο άνδρα? Και νόμιζα πως είναι μοναδικός. Το ίδιο δίλημμα είχα και εγώ ακριβώς το ίδιο. Και παρότι μέσα μου ήξερα πως δεν πρόκειται να αλλάξει έκανα μια προσπάθεια για το παιδί μου να φτιάξω το γάμο μου και πάνω στην προσπάθεια έκανα το δεύτερο παιδί!!!!! Δεν το έχω μετανοιώσει καθόλου ούτε λεπτό γιατί πραγματικά έχω τρέλα με τα παιδιά. Απ την άλλη όμως η σχέση δεν έφτιαξε ποτέ πάντα γυρνάμε στο μηδέν. Τώρα που το μωρό χρόνισε έχω πάλι το ίδιο δίλημμα.... Να φύγω με τα παιδιά μου όσο δύσκολο και αν είναι αυτό και να βρω την ηρεμία μου? Η να κάτσω στα αβγά μου όπως είπες και εσύ? Να συμβιβαστώ σε ένα γάμο χωρίς ευτυχία μόνο για τα παιδιά? Να περιμένω να μεγαλώσουν? Είναι και αγόρια και δεν νομίζω πως θα με καταλάβουν ποτέ. Πραγματικά είναι ρίσκο πάντως ότι και αν αποφασίσεις. Σωστό και λάθος δεν υπάρχει είναι αντικειμενικό τι μπορεί κανείς να αντέξει, να απαρνηθεί, και με τι είναι ευτυχισμένος εγώ τώρα νομίζω πως η ευτυχία των παιδιών είναι πρωταρχική αλλά ........... Δεν ξέρω

καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται!!!

και κάτι ακόμα : τέλεια σχέση δεν υπάρχει, όπως και τέλειος άνθρωπος.

Προσπάθησε να συζητήσεις αυτά που σε απασχολούν, ταρακούνησέ τον λίγο.

Αν και από συζήτηση οι άντρες δεν τα πάνε και πολύ καλά. Και μάλλον θέλουν πολύ ταρακούνημα

Αυτές τις μέρες είμαι και εγώ κάπως. Λέω στο δικό μου. Σε χρειάζομαι, έλα να ξαπλώσουμε μαζί.....και αυτός κάθεται και παίζει στον υπολόγιστή. Μιλάμε για εβδομάδα η ίδια ιστορία. ΕΕΕ χτες δεν άντεξα, έβαλα στο κρεβάτι ανάμεσα την πατερίτσα. Εχω σπάσει το πόδι μου (έχω και ιστορικό μεγάλο στο γόνατο).

Sorry, μάλλον πρέπει να ανοίξω θέμα για αυτό

Διαφημίσεις

• 3 weeks later...

Τα παιδιά όσο και αν είναι ευλογία δεν μπορούν να λειτουργούν ως μπαλώματα. Ακόμα και αν η σχέση σας καλυτερεύσει με ένα δεύτερο παιδί (δεν βλέπω το πως αφού δεν έγινε αυτό με το πρώτο) θα είναι παροδικό. Επίσης είμαι κατά της άποψης να κάνω ένα δεύτερο παιδί για να έχει το πρώτο ένα αδερφάκι. Νομίζω ότι στην περίπτωσή σου υπάρχουν όλοι οι λόγοι για να καθυστερήσεις τον ερχομό του δεύτερου παιδιού και να "δουλέψετε" μαζί πάνω στο περιβάλλον του πρώτου και την δική σου ψυχική ηρεμία που είναι πολύτιμη για το ή τα παιδιά σου.

20iyp2.png mI5Hp2.png

H εγκυμοσύνη, πολύ περισσότερο η δεύτερη, και η περίοδος λοχείας που ακολουθεί, είναι ικανά να καταστρέψουν και την πιο ισχυρή συζυγική σχέση, πάντως όχι να διορθώσουν μία ήδη προβληματική σχέση. Παρόλ΄αυτά εμένα μία φίλη μου έκανε δεύτερο παιδί με το εξής σκεπτικό: Ο γάμος μου δεν πάει καλά, έχω ένα παιδί, και είμαι σε μία ηλικία που μπορεί να μην ξαναβρώ σύντροφο και να ξανακάνω άλλο. Δίνω λοίπόν μία παράταση στη σχέση, κάνω ένα δεύτερο παιδί γιατί θέλω το παιδί μου να εχει αδερφάκι, και χωρίζω μετά.

Έτσι κι έγινε. Δεν θέλω να το σχολιάσω, απλά είναι μία άλλη ματιά στο ίδιο θέμα.

Ενα δευτερο παιδι μπορει να σας διαλυσει. Η κουραση θα ειναι διπλη και η βοηθεια ανυπαρκτη.

Καταλαβαινω τι εννοεις . Θα εκανα 2ο παιδι μονο αν ενοιωθα ετοιμη να το μεγαλωσω μονη μου χωρις ξεσπασματα σε αυτην την περιπτωση.

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

και εγω πιστευω οτι ενα παιδι δεν καλυτερευει μια σχεση που εχει προβληματα.

και για να σε παρηγορησω και εμενα ο αντρας κανει αυτα που λες στο 2.

Κορίτσια,

ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας. :lol::lol:

Να διευκρινήσω ότι δεν περιμενω με 2ο παιδί να φτιάξει η σχέση μου. Απλά αναρωτιέμαι πόσο δύσκολα είναι με 2ο παιδί και Maya κάπου συμφωνώ με την φίλη σου αυτή. Δηλαδή, δεν ξέρω τι μέλει γενέσθαι, ας μην τον αφήσω μοναχοπαίδι - σαν κι εμένα.

Έχουμε, βέβαια και τις καλές μας στιγμές - το Σάββατο βγήκαμε οι δυο μας και ήμασταν όλο αγκαλίτσες και φιλάκια :lol::lol: - αλλά σε καθημερινή βάση πιο πολύ καυγάδες υπάρχουν. :cry::cry: Αυτό το internet τα φταίει όλα... (χιούμορ!!) :roll::wink:

sk. margaret να τους συστήσουμε να δούμε αν ταιριάζουνε!!

ZS95p3.png  hcT0p3.png

Διαφημίσεις

Κορίτσια,

ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας. :lol::lol:

Να διευκρινήσω ότι δεν περιμενω με 2ο παιδί να φτιάξει η σχέση μου. Απλά αναρωτιέμαι πόσο δύσκολα είναι με 2ο παιδί και Maya κάπου συμφωνώ με την φίλη σου αυτή. Δηλαδή, δεν ξέρω τι μέλει γενέσθαι, ας μην τον αφήσω μοναχοπαίδι - σαν κι εμένα.

Έχουμε, βέβαια και τις καλές μας στιγμές - το Σάββατο βγήκαμε οι δυο μας και ήμασταν όλο αγκαλίτσες και φιλάκια :lol::lol: - αλλά σε καθημερινή βάση πιο πολύ καυγάδες υπάρχουν. :cry::cry: Αυτό το internet τα φταίει όλα... (χιούμορ!!) :roll::wink:

sk. margaret να τους συστήσουμε να δούμε αν ταιριάζουνε!!

Αυτο το με το ιντερνετ μη το γελας καθολου.ενα διαστημα παρατηρησα οτι ασχολιομουν πολυ και μου προκαλουσε εκνευρισμο οπως και στον αντρα μου

Αν σου αρεσουν τα παιδια κανε οπως η φιλη της Μαγιας......εμενα δε με χαλαει καθολου το σκεπτικο........αν εκαναν παιδια μονο οι 'τελειες" οικογενειες θα κοντευαμε να εξαλειφθουμε ως ειδος..... :lol:

Αν το θεμα ειναι να φτιαξεις τη σχεση με ενα αλλο παιδι, χλωμο το κοβω......αυτος θα λακισει περισσοτερο και τα νευρα σου θα σπασουν ακομα περισσοτερο.....

Εγω νομιζω οτι πρεπει να συζητησεις σοβαρα μαζι του πριν κανεις ενα νεο μωρο........που παει η σχεση, αν βλεπει τα κακως κειμενα, αν ειναι διατεθειμενος να αλλαξει καποια πραγματα και να προσπαθησει.......αν τον ταρακουνησεις κιολας με την προοπτικη ενος διαζυγιου και δειξεις ιδιαιτερα ψυχραιμη με αυτο ισως σε παρει σοβαρα.........συνηθως νομιζουν οτι απαξ και γκαστρωθηκαμε δεν κουνιομαστε και ειμαστε προθυμες να υποστουμε τα παντα........

Σκεψου καλα ομως πρωτα.........εισαι διαθεσιμη να μεινεις μονη με 2 παιδια? Εχεις σπιτι, δουλειεα, βοηθεια?

Αν οχι, μη το ρισκαρεις και εγκλωβιστεις σε εναν ασχημο γαμο!!!

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth