Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ερωτηση για 2η καισαρικη.....

Recommended Posts

Γεια σε ολες.. ηθελα να ρωτησω το εξης..

η 1η μου γεννα εγινε με καισαρικη ο λογος... μηδεν διαστολη!!

σε μια 2η γεννα.. θα γινει παλι καισαρικη λογω προηγουμενης..

το μωρακι το βγαζουν οντως στις 38 βδομαδες???

και κατι αλλο.. ακουσα οτι μπορει να γεννησει μια μανουλα κ φυσιολογικα μετα απο μια καισαρικη , αρκει να εχει περασει ενα χρονικο διαστημα...αληθευει???

line_m121_beg_40_time_1250136000_text_ef20e3e9efeae1f220eceff520e5e9ede1e9.gif

Διαφημίσεις

και εγω εκανα δευτερη καισαρικη. ο μωρο ονως το βγαζουν γυρω στις 38 εβδομαδες αν δεν ξεκινησει τοκετος νωριτερα. εγω μπηκα στις 37+5 προγραμματισμενα. επισης ο γιατρος μπορει να δει κατι περιεργο και να σε βαλει νωριτερα για ιατρικους λογους. γω ειχα συσπασεις απο παρα πολυ νωρις και το αποτελεσμα ηταν να λεπτυνει παρα πολυ το ενδομητριο και παλι καλα που δεν επαθα και τιποτα (ρηξη μητρας) γιατι προσεχα πολυ να φτασω στην προγραμματισμενη ημερομηνια. η γιατρος καταλαβε ποσο ειχε λεπτυνει κατα τη διαρκεια του χειρουργειου. ισως να μου το επαιρναν και νωρτερα διαφορετικα.

ως προς τον φυσιολογικο τοκετο νομιζω οτι πρεπει και ο γιατρος να παρει το ρισκο και να περασουν τουλαχιστον 5 χρονια και να το αντεχει και η μητρα σου. αλλα υπαρχει το σχετικο τοπικ.

Διαφημίσεις

εγω μετα απο καισαρικη,γεννησα φυσιλογικα το δευτερο παιδακι μου.

ολα πηγαν καλα....διαβασε το τοπικ για το vbac,και αν το θελεις κυνηγησε το...

fBaep3.png

uwK7p3.png

περασα πολυ ασχημα στην 1η γεννα...

πολυ ασχημη εμπειρια.. πολυ πονος!!πολλες ωρες... πολυ ΟΛΑ! Και το αποτελεσμα ηταν.. μετα απο 15 ωρες ταλαιπωριας.. να μπω στο χειρουργειο

δεν θα ηθελα να ξανα περασω τα ιδια...

θα παω κατευθειαν για καισαρικη.. αυτο που ηθελα να μαθω ειναι στις ποσες βδομαδες μπενεις μεσα... ? χωρις βεβαια να βαλεις και σε κινδυνο την ζωη του παιδιου!

περασα πολυ ασχημα στην 1η γεννα...

πολυ ασχημη εμπειρια.. πολυ πονος!!πολλες ωρες... πολυ ΟΛΑ! Και το αποτελεσμα ηταν.. μετα απο 15 ωρες ταλαιπωριας.. να μπω στο χειρουργειο

δεν θα ηθελα να ξανα περασω τα ιδια...

θα παω κατευθειαν για καισαρικη.. αυτο που ηθελα να μαθω ειναι στις ποσες βδομαδες μπενεις μεσα... ? χωρις βεβαια να βαλεις και σε κινδυνο την ζωη του παιδιου!

mimoula, να τα πάρουμε ένα - ένα... Θέλεις φυσιολογικό τοκετό ή ξανά καισαρική; Ξέχνα τον πόνο, γιατί μπορεί να ήταν αποτέλεσμα παρεμβάσεων που δεν έπρεπε να γίνουν. ΕΣΥ, Η ΨΥΧΗ ΣΟΥ, τί θέλει;

I believe in miracles, they happen every day:mrgreen:

Κι εγώ έκανα καισαρική, χωρίς σημαντικό λόγο, κι όση ώρα ήμουν στην πρόκληση πέρασα τραυματικά. Θέλω, όμως, έναν φυσικό τοκετό για το δεύτερο, όταν έρθει.

mimoula, να τα πάρουμε ένα - ένα... Θέλεις φυσιολογικό τοκετό ή ξανά καισαρική; Ξέχνα τον πόνο, γιατί μπορεί να ήταν αποτέλεσμα παρεμβάσεων που δεν έπρεπε να γίνουν. ΕΣΥ, Η ΨΥΧΗ ΣΟΥ, τί θέλει;

Γλυκεια μου σε ευχαριστω καταρχην για την απαντηση σου.!

Εγω θελω ξανα καισαρικη... 1 ωρα υποθεση χωρις πολλα πολλα..

Φοβαμαι πολυ τον φυσιολογικο τοκετο.το παραδεχομαι! ειμαι πολυ φοβιτσιαρα!

αυτο που ηθελα να μαθω ειναι στις ποσες βδομαδες το βγαζουν το παιδακι..

τωρα οσον αφορα την ερωτηση που εκανα πριν για τον φυσιολογικο τοκετο.. την εκανα επειδη ο γυναικολογος μου , μου ειπε οτι εφοσον περασαν 3 χρονια απο την προηγουμενη μπορουμε να προσπαθησουμε παλι για ΦΤ και ηθελα να μου πει καποια μανουλα αν ισχυει κατι τετοιο... (εκει θυμηθηκα οσα περασα.. και ειπα οχι!! )

Με το καλο ολες να υποδεχτητε τα μωρακια σας!!!

Διαφημίσεις

αυτο που ηθελα να μαθω ειναι στις ποσες βδομαδες το βγαζουν το παιδακι..

τωρα οσον αφορα την ερωτηση που εκανα πριν για τον φυσιολογικο τοκετο.. την εκανα επειδη ο γυναικολογος μου , μου ειπε οτι εφοσον περασαν 3 χρονια απο την προηγουμενη μπορουμε να προσπαθησουμε παλι για ΦΤ και ηθελα να μου πει καποια μανουλα αν ισχυει κατι τετοιο... (εκει θυμηθηκα οσα περασα.. και ειπα οχι!! )

Με το καλο ολες να υποδεχτητε τα μωρακια σας!!!

Άρα, υπάρχουν δύο επιλογές. 1) Να σου κλείσει ο γιατρός σου ραντεβού γύρω στις 38 εβδομάδες ή 2) να περιμένεις τον τοκετό να ξεκινήσει από μόνος του μέχρι τις 42 εβδομάδες η τουλάχιστον τις 40 (ώστε να βεβαιωθείς πως το μωρό είναι έτοιμο να βγει και τα πνευμόνια του είναι έτοιμα και τις ορμόνες του τοκετού τις έχει πάρει) και μετά να κάνεις καισαρική. Είναι η καλύτερη επιλογή, από τη στιγμή που θέλεις καισαρική.

Άρα, υπάρχουν δύο επιλογές. 1) Να σου κλείσει ο γιατρός σου ραντεβού γύρω στις 38 εβδομάδες ή 2) να περιμένεις τον τοκετό να ξεκινήσει από μόνος του μέχρι τις 42 εβδομάδες η τουλάχιστον τις 40 (ώστε να βεβαιωθείς πως το μωρό είναι έτοιμο να βγει και τα πνευμόνια του είναι έτοιμα και τις ορμόνες του τοκετού τις έχει πάρει) και μετά να κάνεις καισαρική. Είναι η καλύτερη επιλογή, από τη στιγμή που θέλεις καισαρική.

Αυτο ακριβως ηθελα να μαθω!!!

σε ευχαριστω παρα πολυ!!!!

χωρις παρεξηγηση mimoula μου αλλα το εχεις σκεφτει καλα?

δεν υπαρχουν πολλοι γαιτροι που το προτινουν απο μονοι τους για φ.τ. μετα απο καισαρικη.εγω εχω αλλαξει 3 μεχρι τωρα γιατι δεν με αναλαμβαναν και εχουν περασει 4 χρονια απο την καισαρικη μου.δεν ειναι και οτι καλυτερο για 1 μωρακι να το βγαζουν πριν την ωρα του εξω,και στο λεω εγω που εξαιτιας αυτου ειχα την κορη μου 7 μερες θερμοκοιτηδα για αναπνευστικο.και πιστεψε με μιλας με εναν ανθρωπο που δεν αντεχει ουτε την βελονα οταν του περνουν αιμα.ο φ.τ ειναι οτι καλυτερο και για σενα και για το παιδι.

παρολα ταυτα στις ερωτησεις σου,μπορεις να δοκιμασεις για φ.τ και στον χρονο επανω αν θες.δεν υπαρχει χρονικο περιθωριο.συνηθως λενε 2 χρονια αλλα δεν ισχυει.αν ομως θες καισαρικη συνειδητα τοτε περιμενε να ξεκινησει μονος του ο τοκετος,τουλαχιστον να ξερεις οτι το παιδι σου ειναι ετοιμο.

Δεν φοβάσαι την καισαρική που είναι εγχείρηση και φοβάσαι τον φτ που είναι αυτό που ορίζει η φύση,χωρίς παρεμβάσεις στο σώμα σου;και είναι ότι καλύτερο για το παιδί να βγεί όποτε είναι έτοιμο;Δεν ξέρω βρε κορίτσι μου,σίγουρα είναι προσωπικό το θέμα και σίγουρα η καθεμια έχει τις εμπειρίες της αλλά για ξανασκέψου το...γέννησα το πρώτο με καισαρική και το δεύτερο με φτ (άλλαξα πόλη για να γεννήσω φυσιολογικά) και παρά τους πόνους που τους κατάλαβα όλους μετά τον φτ πετούσα ψυχολογικά,ενώ μετά την καισαρική ήμουν ράκος..

[img]http://lb4m.lilypie.com/9e1Dp2.png[/img]
[img]http://lb2m.lilypie.com/aMfRp2.png[/img]

κι εγώ πάω για δεύτερη κτ. γύρω στις 20 αυγούστου..την πρώτη τη βίωσα μια χαρά, συνήλθα αμέσως, καθόλου μα καθόλου δεν ταλαιπωρήθηκα..και ναι, υπάρχουν γυναίκες που προτιμούν την κ.τ. από τον φυσιολογικό...είναι μια πραγματικότητα και πρέπει να τη δεχτούμε..προσωπική επιλογή του καθενός και απόλυτα σεβαστή..

Διαφημίσεις

• 2 months later...
κι εγώ πάω για δεύτερη κτ. γύρω στις 20 αυγούστου..την πρώτη τη βίωσα μια χαρά, συνήλθα αμέσως, καθόλου μα καθόλου δεν ταλαιπωρήθηκα..και ναι, υπάρχουν γυναίκες που προτιμούν την κ.τ. από τον φυσιολογικό...είναι μια πραγματικότητα και πρέπει να τη δεχτούμε..προσωπική επιλογή του καθενός και απόλυτα σεβαστή..

μια απ τα ιδια.. σηκωθηκα αμεσως.. συνηλθα.. ουτε ρακος ημουν ουτε τπτ... αμεσως ειδα κ επιασα το παιδι μου... και προσπαθησα κιολας να το θυλασω ;)

με το καλο το παιδακι σου !! (Αν δεν εχεις γεννησει βεβαια)

σας ευχαριστω ολες για τις απαντησεις σας ... η καθε μια κοπελα εχει την δικη της εμπειρια.. εγω ξανα εκανα καισαρικη ανετα...

Φιλια πολλα!!!!

βρε κοριτσια κ γω το πρωτο με καισαρικη το εκανα γιατι η γυναικολογος μου μου ειχε πει οτι δεν μπορω να γεννησω αλλιως αφου περνω υπαρινες πραγμα που δεν υσχιει οταν το εμαθα ηταν αργα τωρα θα ξαναγεννησω με καισαρικη γιατι δεν γινεται αλλιως για αλλους λογους κ τρεμω στην κυριολεξια μιας κ θυμαμαι την μερα που σηκωθηκα να περπατησω ηταν η χειροτερη της ζωης μου πονοι αφορητοι κ εκανα να συνελθω πανω απο 10 μερες

fSOwp2.png

ηρθες ψυχη μου κ γεμησες την ζωη μου!!!ΜΑΡΙΑ- ΕΙΡΗΝΗ

ersTp3.png

16/9/12 ηρθε κ το χρυσανθεμακι μου

κορίτσια ενώ εγώ ήθελα να γεννήσω φυσιολογίκα τελικά γέννησα καισαρική.. μου ήρθε το ένα πρόβλημα πίσω απο το άλλο .. 1. προεκλαμψία 2. λεύκομα 3. παιριτύλιξη του μωρού και μωρό ψηλά.. δεν μπορούσαμε να περίμενουμε ευτυχώς σηκώθηκα κατευθείαν δεν είχα θέμα πόνου... ο γιατρός μου μου είπε ότι μπορώ να ξαναμείνω έγκυος μετά απο 6 μήνες και ελπίζω να πάνε όλα καλά όταν ξαναμείνω και να γεννήσω φυσιολογίκα γιατί ξέρω περίπτώσεις γυναικών που γέννησαν φυσιολογικά μετά απο καισαρική

κορίτσια ενώ εγώ ήθελα να γεννήσω φυσιολογίκα τελικά γέννησα καισαρική.. μου ήρθε το ένα πρόβλημα πίσω απο το άλλο .. 1. προεκλαμψία 2. λεύκομα 3. παιριτύλιξη του μωρού και μωρό ψηλά.. δεν μπορούσαμε να περίμενουμε ευτυχώς σηκώθηκα κατευθείαν δεν είχα θέμα πόνου... ο γιατρός μου μου είπε ότι μπορώ να ξαναμείνω έγκυος μετά απο 6 μήνες και ελπίζω να πάνε όλα καλά όταν ξαναμείνω και να γεννήσω φυσιολογίκα γιατί ξέρω περίπτώσεις γυναικών που γέννησαν φυσιολογικά μετά απο καισαρική

Νομίζω πως αν θέλεις φτ μετά από κτ πρέπει να υπάρχει ένα κενό 2,5-3χρόνια μεταξύ των τοκετών.Ας με διορθώσουν αν κάνω λάθος αλλά εμένα έτσι μου είπαν τουλάχιστον..

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

-When you love someone all saved up wishes start coming true-

-Όταν γίνεται μανούλα η καρδιά σου χτυπάει για πάντα έξω από το σώμα σου..-

με προεκλαμψια και λευκωμα ηταν επιβεβλημενη η καισαρικη.

Δεν ξερω για τις αλλες κοπελες .. εμενα παντως δεν με ταλαιπωρησε η καισαρικη!

ισα ισα που σηκωθηκα αμεσως κ δεν ποναγα σχεδον καθολου.. επερνα κ παυσηπονα. μια χαρα την περασα!!!

Τελως παντω... σας ευχαριστω ολεςςςςςςς φιλια πολλαααααα

Νομίζω πως αν θέλεις φτ μετά από κτ πρέπει να υπάρχει ένα κενό 2,5-3χρόνια μεταξύ των τοκετών.Ας με διορθώσουν αν κάνω λάθος αλλά εμένα έτσι μου είπαν τουλάχιστον..

σχετικά θέλουμε παιδάκι άμεσα για να μεγαλώσουνε μαζί και ρώτησα τον γιατρό και μου είπε πως μπορώ να ξαναμείνω έγκυος σε 6 μήνες αλλα πάλι με καισαρική θα το πάρουμε αν μείνω...

με προεκλαμψια και λευκωμα ηταν επιβεβλημενη η καισαρικη.

αυτό που ανησυχούσε πιο πολύ το γιατρό μου ήταν το πόσο μπλεγμένο ήταν το παιδί με το λώρο.. θυμάμαι μου είχε πει πως σε περίπτωση συσπάσεων υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να το χάσω... ευτυχώς όμως όλα καλά ... θυμάμαι όταν με έκοψαν και την έβγαλαν ρώτησα πως ήταν ο λώρος και με περιγράφανε ... ήταν τυλιγμένος διπλά στον καρπό της και απο εκεί στο λαιμό της διπλή περιτύλιξη και στο σώμα... φρίκη...