Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Θάλασσα Επανωμής?

Recommended Posts

Μας εχει καλεσει μια συναδελφος μια βδομαδα φετος το καλοκαιρι στην Επανωμη αλλα δεν εχω ξαναπαει.Η θαλασσα ειναι τοσο χαλια οσο φανταζομαι? Ενταξει δεν περιμενω και καμια Βουρβουρου αλλα τουλαχιστον θα βγουμε ζωντανοι ή θα κολλησουμε κολοβακτηριδια? Να κολυμπησω εκει ή να πηγαινουμε Χαλκιδικη?

Διαφημίσεις

Μας εχει καλεσει μια συναδελφος μια βδομαδα φετος το καλοκαιρι στην Επανωμη αλλα δεν εχω ξαναπαει.Η θαλασσα ειναι τοσο χαλια οσο φανταζομαι? Ενταξει δεν περιμενω και καμια Βουρβουρου αλλα τουλαχιστον θα βγουμε ζωντανοι ή θα κολλησουμε κολοβακτηριδια? Να κολυμπησω εκει ή να πηγαινουμε Χαλκιδικη?

Δεν ξέρω αν υπάρχει κόσμος που κολυμπά εκεί, αλλά προσωπικά δεν θα το ρίσκαρα, ούτε για τον εαυτό μου και σίγουρα ούτε για το παιδί μου, είναι πολύ κοντά στη Θεσσαλονίκη για να την εμπιστευτώ. Καλύτερα να πηγαίνετε στη Χαλκιδική, αξίζει τον κόπο

jv42p3.png

DfUyp2.png

Ποιος ο λογος να πατε Επανωμη οταν η Χαλκιδικη ειναι τοσο κοντα; Η θαλασσα της Επανωμης τις περισσοτερες φορες ειναι θολη (εχει αμμο κατω και ανακατευεται με τα ρευματα) και οταν δεν εχει ρευματα ειναι πεντακαθαρη αλλα παγωμενη!

Xρωμα δεν αλλαζουνε τα ματια...μονο τροπο να κοιταμε.

tALVp3.png

Ποιος ο λογος να πατε Επανωμη οταν η Χαλκιδικη ειναι τοσο κοντα; Η θαλασσα της Επανωμης τις περισσοτερες φορες ειναι θολη (εχει αμμο κατω και ανακατευεται με τα ρευματα) και οταν δεν εχει ρευματα ειναι πεντακαθαρη αλλα παγωμενη!

Δεν θα εχω αυτοκινητο γι αυτο ρωταω... Ειναι ακαταλληλη για κολυμπι δηλαδη οπως της Αγιας Τριαδας που ειχα παει μια φορα και αηδιασα τοσο που εβαλα μονο τις γαμπες μου και την αλλη μερα ειχα γεμισει σπυρια?

Εσυ λες οτι ειναι πεντακαθαρη...μπερδευτηκα ομολογω....

Διαφημίσεις

Δεν θα εχω αυτοκινητο γι αυτο ρωταω... Ειναι ακαταλληλη για κολυμπι δηλαδη οπως της Αγιας Τριαδας που ειχα παει μια φορα και αηδιασα τοσο που εβαλα μονο τις γαμπες μου και την αλλη μερα ειχα γεμισει σπυρια?

Εσυ λες οτι ειναι πεντακαθαρη...μπερδευτηκα ομολογω....

Eιναι μυστηρια θαλασσα. Οταν ειναι καθαρη ειναι πεντακαθαρη (σπανιως) οταν ομως ειναι ανακατεμμενη μοιαζει με βαλτο (πολλα φυκια, θολουρα). Κολοβακτηριδια δεν εχει (αυτο βλεπουν και δινουν μπλε σημαιες) εχει ομως πολλα βαρεα μεταλλα. Αυτο ισχυει ομως με ολον τον θερμαικο.

tALVp3.png

κοριτσια εχετε παει επανωμη, στο ποταμο και τα λετε ολα αυτα?εγω εχω σπιτι στη χαλκιδικη και ειμαι απο θεσσαλονικη σας πληροφορω πως τα περισσοτερα σαβ/κυρ μεχρι να παρω αδεια και να παω για μερες χαλκιδικη μονο ποταμο παω και ισως δεν εχει να ζηλεψει και τοσα απο χαλκιδικη

Υπό αυτές τις συνθήκες σιγουρα θα έκανα μπάνιο εκεί. Εχουν οι ξαδερφες μου σπίτι εκεί ουδέποτε έπαθαν τίποτα. Αλλά για να το επελεγα για διακοπες σίγουρα όχι.Βρε κορίτσια η κοπελα ξεκαθαρίζει οτι δεν περιμενει θαλασσα βουρβουρου.

Δεν είναι τόσο χάλια ρε κορίτσια, ας μην υπερβάλουμε. Όταν φυσάει είναι θολωμένη και δεν σου κάνει ιδιαίτερη διάθεση να κολυμπήσεις, αλλά νωρίς το πρωί είναι μια χαρά. Επίσης, είναι ρηχή, έχει άνετη παραλία και αναψυκτήρια. Δεν θα πλήρωνα για να πάω εκεί διακοπές όταν δίπλα είναι η Χαλκιδική που είναι άδεια φέτος, αλλά αν με καλούσαν, σίγουρα θα πήγαινα και θα περνούσα και μια χαρά!

Καλές διακοπές

κοριτσια εχετε παει επανωμη, στο ποταμο και τα λετε ολα αυτα?εγω εχω σπιτι στη χαλκιδικη και ειμαι απο θεσσαλονικη σας πληροφορω πως τα περισσοτερα σαβ/κυρ μεχρι να παρω αδεια και να παω για μερες χαλκιδικη μονο ποταμο παω και ισως δεν εχει να ζηλεψει και τοσα απο χαλκιδικη

Kαι μεις μια απο τα ιδια. Αλλα δεν μου κανει αισθηση να μπω ειδικα οταν ημουν εγκυος. Ειπαμε για θολουρα λογω της αμμου κατω και οχι για βρωμια λογω σκουπιδιων. Αλλα ενταξει μην τρελλαθουμε κιολας Χαλκιδικη δεν ειναι (εξαρταται βεβαια τί εννουμε Χαλκιδικη-εγω εννοω απο Αφυτο και κατω).;)

tALVp3.png

Διαφημίσεις

Μάλλον είμαι η μοναδική που θεωρώ την Επανωμή εξαιρετική επιλογή για μονοήμερη εκδρομή από Θεσσααλονίκη. Καταρχήν είναι κοντά και δεν χρειάζεται να κάνεις πολλά χολιόμετρα (χρόνος + έξοδα). Μπορείς να μαγειρέψεις από την προηγούμενη το φαγητό και μετά το μπάνιο επιστρέφεις σπίτι και τρως στο σπίτι σου. Εχει ακόμα παραλίες που δεν είναι κατηλημένες από ξαπλώστρες, καθημερινές δεν έχει καθόλου κίνηση. Εξάλλου θεωρώ την Χαλκιδική υπερεκτιμημένη. Οπου και να γυρίσεις το κεφάλι σου βλέπεις σπίτια, οι δήμοι δεν καθαρίζουν συχνά τις παραλίες οπότε στις περισσότερες απλώνεις την πετσέτε σου και νομίζεις ότι την άπλωσες σε υπαίθριο σταχτοδοχείο. Για να βρεις καλές παραλίες πρέπει να περάσεις 2 ώρες στο αυτοκίνητο. Οπότε και για μονοήμερη έξοδο προτιμώ Επανωμή.

Καλημέρα σε όλες, μόλις χθες έκανα εγγραφή, έχω ένα κοριτσάκι σε λίγες μέρες γίνεται 3 χρόνων.Το αγαπημένο της παιχνίδι είναι το τραμπολίνο (πολύ όμως!),ξέρει καμιά σας πού θα βρώ να της αγοράσω ένα για το σπίτι? (Ανατολ.Θεσσαλονίκη θα προτιμούσα).

Κορίτσια η θάλασσα είναι καταπληκτική στο ναυάγιο, βρίσκεται αριστερά από τον ποταμό επανομής. Στη μύτη που σχηματίζουν οι δύο αμμουδιές....ποια χαλκιδική ! εκεί για μένα είναι ιδανική, καθαρή ,κοντινή και τις καθημερινές αρκετά ήσυχα:cool:.....προσοχή σε ορισμένα σημεία ίσως να χρειάζεται 4χ4:!:

Κατα την προσωπικη μου αποψη , το παιδι μου δεν θα το εβαζα στη θαλλασα της επανωμης.Και μονο που ειναι απο την πλευρα του Θερμαϊκου και τοσο κοντα στην πολη μου φτανει.Μπορει καποιες μερες να φαινεται καθαρη αλλα απο κει και περα τι γινεται με αυτα που δεν φαινονται.....?

19Zup2.png

149138qob4e3htng.gif

Διαφημίσεις

Εμείς πάμε πολύ συχνά, όταν έχει κύμα γεμίζει φύκια και είναι θολή, αλλά καθαρή.

Το δε ναυάγιο, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, σαν τη Χαλκιδική.

Τώρα, δεν έχω κάνει και ανάλυση, αλλά πάμε χρόνια και δεν έχουμε πάθει τίποτα

Από τότε που κουράστηκα να ψάχνω, έμαθα να βρίσκω. Και από τότε που ο άνεμος μού εναντιώθηκε, έμαθα να σαλπάρω με όλους τους ανέμους. Φ. Νίτσε