Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Τι εναλλακτικές έχω;

kourkoumpini

Recommended Posts

Καλημερα σας, ειχα αποφασισει στη βαφτιση του μπεμπη να δωσω τη μπομπο σε ολους, στα μικρα να δωσω επιπλεον γλυφιτζουρι η ζαχαρωτο, παγωτο αντι για γλυκο και στους μεγαλους να δωσω επιπλεον ενα μικρουτσικο γλαστρακι με βασιλικο.

οταν το ειπα στη μανα μου διαφωνησε λεγοντας οτι δεν ειναι πρακτικο και οτι δεν μπορω να δωσω στους καλεσμενους τα χωματα να τα κουβαλανε και οτι κανενας δεν θα θελει να κουβαλαει ενα γλαστρακι με κοπρια. εκνευριστικα παρα πολυ αλλα δεν ειπα τιποτα γιατι εκεινη τη στιγμη δεν ηθελα να συγχυστω και να μαλωσω. ομως προβληματιστικα μηπως οντως εχει δικιο. μετα σκεφτηκα να μην υποχωρησω και να βαλω τα γλαστρακι μεσα σε μικρα κουβαδακια μεταλλικα, νομιζω εχει και το τζαμπο. αλλα ο αντρας μου ειπε οτι ναι μεν ειναι ωραια σαν ιδεα αλλα θα μας κοστισουν πολυ ακριβα.

θελω τη γνωμη σας σε δυο θεματα:

1) ειναι ωραιο οντως να επιμεινω και να δωσω βασιλικο εφοσον δω οτι βγαινω οικονομικα;

2) τι εναλλακτικες εχω; τι αλλο μπορω να δωσω το οποιο να ειναι ωραιο, να μην "κουρασει" τους καλεσμενους και να ειναι και σχετικα οικονομικο;

Διαφημίσεις

• Replies 84
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Γενικά σαν δωράκι είναι ωραίο το γλαστράκι με τον βασιλικό, αλλά όντως,δεν ξέρω αν είναι "βολικό"σαν δώρο για τους καλεσμένους σου. δηλαδή να τριγυρνούν όλοι με ένα γλαστράκι στο χέρι?νομίζω πως θα σου βγει και πολύ πιο ακριβό από το να έδινες ένα άλλο δωράκι. τι θέμα έχετε γενικά? ίσως καλύτερα να έδινες ένα μπουκαλάκι με λικέρ,που και λιγότερο θα στοιχίσει, και πιο όμορφο θα είναι. ή ένα μπουκαλάκι με διακοσμητικά μέσα.

Ωραίο είναι αλλά δεν είναι βολικό καθώς ο καλεσμένος θα πρέπει να κρατάει το γλαστράκι με ευλαβεία για να μην χυθεί το χώμα και μετά αντε να τα βολέψεις και στο αυτοκινητο.Ισως κάτι άλλο...σαν το λικεράκι που σου είπε η κοπέλα παραπάνω.

U5gcp2.png

Eρωτεύτηκα!!!

σκεφτηκα να δωσω πολυ μικρο βασιλικο, για μεταφυτευση επι της ουσιας και βρηκα στη λαικη με 50 λεπτα το ενα. αλλα αμα πρεπει να κανω εγω μια πρωτη μεταφυτευση σε μεταλλικο κουβαδακι το οποιο δεν ξερω ποσο θα στοιχιζει οποσδηποτε θα μου βγει τουλαχιστον τα τριπλασια γιατι θα χρειαστει και μια μικρη διακοσμηση.

Διαφημίσεις

Εμεις θα δωσουμε σαν δωρο μπουκαλακια γυαλινα θαλασσινα, που ειναι στην ουσια διακοσμητικα.ειναι πολυ ομορφα.

η δευτερη επιλογη μας, ηταν να δωσουμε μικρα καβαλετακια με ενα θαλασσινο θεμα, να ταιριαζει με την βαφτιση, αλλα να μην ειναι δεσμευτικο για τους καλεσμενους, δλδ να μην λεει το ονομα του παιδιου.να το κρατησουν σαν διακοσμητικο κ αυτο.

Εμείς πάντως δώσαμε γλαστράκι με βασιλικό για μπομπονιέρα στη βάπτιση του γιου μας και άρεσε σε όλους! (Τουλάχιστον έτσι μας είπαν! :P)

Χμμμ... πως μπορώ να σας βάλω τη φωτογραφία για να τη δείτε την μπομπονιέρα;;;;;

2IW7p3.png

xwifp2.png

ωραιο ειναι αυτο με το διακοσμητικο σαν ιδεα. βολευει πολυ στο θεμα σου που εινια θαλασσινο.

εγω σκεφτηκα σαν θεμα το παπακι και τα χρωματα μας να εινια γαλαζιο-μπλε και κιτρινο (κιτρινο το παπακι και μπλε το υποτιθεμενο νερο στο οποιο πλεει το παπακι). αλλα βλεπω οτι ο μπεμπης δειχνει σαφεστατη προτιμηση 1) σε ενα λαγουδακι που εινια αυτοκολλητου τοιχου και 2) σε εναν αστερουλη κοτρινο που ππαιζει μουσικη. ετσι σκεφτομαι οτι ευκολα μπορω να κανω με το λαγουδακι η τον αστερουλη ο,τι και με το παπακι σε διακοσμηση. αντι για παπακι να βαλω ενα απο το αλλα δυο. καλουδεχουμες γνωμες ως προς ποιο τελικα να επιλεξω. δεν ξερω ομως το κατα ποσο βολευει το θεμα μου να δωσω καποιο διακοσμητικο.

Εμείς πάντως δώσαμε γλαστράκι με βασιλικό για μπομπονιέρα στη βάπτιση του γιου μας και άρεσε σε όλους! (Τουλάχιστον έτσι μας είπαν! :P)

Χμμμ... πως μπορώ να σας βάλω τη φωτογραφία για να τη δείτε την μπομπονιέρα;;;;;

εγω λιγο δυσκολυομαι να ανεβασω φωτογραφιες. πηγαινω εκει που λεει οδηγιες για ολα και καπως το βρισκω. παντως θα βοηθουσε αν το βλεπαμε. πηρες τα γλαστρακια ετοιμα απο ανθοπωλειο-φυτωριο; στα εφεραν αυτοι στην εκκλησια;

Γλαστράκια πήραμε πήλινα από ένα κατάστημα που πουλάει πήλινα είδη (γλάστρες, διακοσμητικά κλπ) και βασιλικούς από φυτώριο.

Τη διακόσμηση την κάναμε μόνοι μας....

Εξακολουθώ να μη μπορώ να βρω πως να ανεβάσω φωτογραφία. Θα προσπαθήσω όμως και θα σου πω αν και όταν τα καταφέρω...

2IW7p3.png

xwifp2.png

Διαφημίσεις

μου ηρθε ιδεα!!!εαν επαιρνες μικρα κουβαδακια σαν αυτα που λες να μεταφυτεψεις τον βασιλικο, και μεσα, σε ενα ωραιο φακελακι ισως, κουτακι, κατι τελοςπαντων, εβαζες διαφορους σπορους απο λουλουδακια, να τα φυτεψει ο καθενας οπως θελει μετα???

αλλη λυση ειναι κερακι, ή σαπουνακι!

ναι ανοιξε και εινια πολυ ωραιο. κατι παρεμφερες σκεφτομουν και εγω, στην αρχη σε γλαστρα ετσι οπως εσυ και επειτα με το κουβαδακι αντι γλαστρας. αλλα εγωθα δωσω ξεχωριστα μπομπονιερα. ποσοσ περιπου σου βγηκε το κομματι;

σε ανθοπωλειο που ειδα σε βιτρινα παρομοιο ισως και πιο μικρο εκανε 2,50 ευρω το κομματι χωρις μπομπο και το ειχαν για βαφτιση σιγουρα. το ανθοπωλειο απορριπτεται

και η ιδεα με τους σπορους μου αρεσε πολυ. μπορω να γραψω σε χαρτακι τ εινια καθε σπορος και ολα μαζι να τα εχω σε γλαστρακι η σε κουβαδακι.

αλλα γενικα τι αλλο μπορω να δωσω εκτος φυτου. κορνιζα δεν μου αρεσει να δωσω και πιστευω οτι πρπει να πηγαινει πακετο με μπομπο. εγω θα κανω μπομπο σε σχημα καραμελας. μισες μπομπο κιτρινες και μισε μπλε με αντιστοιχες κορδελιτσες.

αληθεια ταιριαζει κιτρινο με μπλε στο θεμα λαγουδακι;

Αχχχχχ δε θυμάμαι ακριβώς... Νομίζω δώσαμε γύρω στα 30 λεπτά για κάθε γλαστράκι. Τους βασιλικούς μας τους έκανε δώρο το φυτώριο γιατί του άρεσε η ιδέα (!) αλλά πήραμε κάποια άλλα λουλούδια για διακοσμητικό στη μέση του τραπεζιού και φυσικά τα πληρώσαμε. Smarties, τούλι και κορδέλες πάλι δε θυμάμαι αλλά δεν ήταν πολλά. Δε βοηθάω το ξέρω.... Αλλά γιατί να τα μεταφυτεύσεις εσύ; Το φυτώριο σου τα δίνει σε πλαστικό και μετά τα βάζεις όπου θέλεις σε πήλινο ή τσίγγινο γλαστράκι...

Τώρα είδα την τιμή των 2,50Ε.... Όχι είναι πάααρα πολλά. Δεν πιστεύω να μου ξεπερνούσε το 1Ε η μπομπονιέρα και τους βασιλικούς να πλήρωνα... Νομίζω έχουν 50 λεπτά στα φυτώρια... +τα smarties + οι κορδέλες...

2IW7p3.png

xwifp2.png

Διαφημίσεις

Αν φτιάξεις κάλυμα για το γλαστράκι από χαρτί; Μπορείς να κάνεις την σχετική χειροτεχνία και να βάλεις το γλαστράκι μέσα. Κάτι σαν αυτό το http://true2scale.blogspot.com/2010/07/printable-flower-pots.html

ή κάτι τέτοιο http://2ols.com/item_17903_462413203-12-Artist-Flowerpot-Crafts-Kits.htm

Εμένα μου αρέσει πολύ η ιδέα με τα φυτά, στην τελική μπορείς να πάρεις από ένα μαγαζί με είδη συσκευασία και σακουλίτσες λευκές απλές και ας τα βάλουν μέσα αντί να τα κρατάνε στο χέρι.

There is no patch for human stupidity.

και εγώ θα εκτιμούσα πολύ έναν βασιλικό , τα κουβαδάκια τα μεταλλικα δεν είναι για μεταφύτευση είναι κασπουδάκια νομίζω και απλά τα βάζεις μέσα για να τα μεταφυτεύσουν, δες και τιμές αν πάρεις πολλούς βασιλικούς από ένα φυτώριο ή παραγγελία στη λαική ενδεχομένως να πετύχεις και καλύτερη τιμή. μπορεις να πάρεις γαζα με 1,5 το μετρο, να την κόψεις σε τετράγωνα να βάλεις μέσα το κασπω-βασιλικό και να κάνεις ένα δέσιμο ψηλά εκεί που βγαίνει ο βασιλικος από το χώμα. Και το χαρτί που είπε η κοπέλα είναι ωραίο και στέκεται και όρθιο μετα το δέσιμο. Χαρτί εννοώ αυτό που βάζουμε για ρανερ, δεν ξέρω πως λέγεται. Το χαρτι αυτό το χρησιμοποίησα στις δικες μου μπόμπο και είναι τέλειο.

Τώρα για κάτι άλλο , αστερίας φυσικός για διακόσμηση και να κρέμονται κορδελάκια σε κιτρινο ή μπεζ και γαλάζιο? και μαζί και η μπομπονιέρα.

http://lucas.com.gr/index.php?page=shop.product_details&category_id=41&product_id=928&option=com_virtuemart&=1&vmcchk=1&Itemid=1

επίσης διακοσμητικά μικρά φαναρακια για κεριά ,νομίζω τα μικρούλια έχουν 1 ευρώ και να βάλεις και κεράκια μέσα

Τώρα για λαγό , δεν ξέρω αν μπορουσες να κάνεις ντεκουπάζ σε κούπα ή βαζάκι με τα κουφέτα μέσα , την εικόνα του μπαγκς μπάνι.

Δεν τα έχω ψάξει για να σου προτείνω κατι πιο συγκεκριμένο απλά έτσι πρώτες ιδέες.

και εμεις το ειχαμε κανει αυτο με τον βασιλικο στην βαφτιση του μεγαλου μας κ καναμε το εξης πηραμε βασιλικους απο ενα φυτωριο 0,30 ο ενας αν θες σου στελνω πμ με το φυτωριο,πηραμε μετα απο τον "καναδο" που εχει ειδη συσκευασιας,παρτυ κτλ πλαστικα ποτηρακια (οχι εκεινα που τσαλακωνουν) κατι αλλα πιο "χοντρα" κ βαλαμε τον βασιλικο μεσα πηρα κορδελιτσα κ το μονογραμμα του απο την στοα κ το εδεσα γυρω γυρω.δεν τα εκανα μπομπο τα ειχα πανω στα τραπεζια στο παρτυ που καναμε μετα με αυτοκολλητα το ονομα καθε οικογενειας που φευγοντας το επαιρνε.ζητημα να μου βγηκε 0,50 το καθε γλαστρακι!ξοδευτηκα!!!!τωρα αν θες κατι αλλο μπορεις να κανεις λικερ,τσιπουρο,μαρμελαδα σε μεγαλο βαζακι (κ για αυτο σου εχω οικονομικη λυση), πετσετουλα με το μονογραμμα σας ,σαπουνακια!χμμμ θα σκεφτω κ αλλα!

2009-2011

εχει στο τζαμπο ετοιμα χρωματιστα κουβαδακια με χαρτινο καλυμα απο πανω και μεσα εχει ενα φακελακι σπορους απο διαφορα λουλουδια και ενα ταμπελακι για να γραψεις τι λουλουδι ειναι οταν θα φυτρωσει!!!

μπορεις να τα παρεις απο εκει και μετα να πας σε μια"αποθηκη"να παρεις τουλια,κορδελες,smarties,κουφετα(οτι θες εσυ!!)και να τα φτιαξεις μονη σου μια χαρα και οικονομικα!!!!

αλλιως εχει 0,50 το χρωματιστο κουβαδακι στο τζαμπο+0,50 ο βασιλικος(αν παρεις ομως αρκετα κομματια ισως σου κανει και καλυτερη τιμη+τα κουφετακια+κορδελα!!!

apHGp3.png

εχετε παρα πολυ ωραιες ιδεες και ειστε κατατοπιστικοτατες. εχω ενα φυτωριο κοντα στο σπιτι και μπορω να τους ρωτησω. αλλα πιστευω οτι και στη λαικη θα πετυχω καλυτερη τιμη.

αυριο θα προσπαθησω να ανεβασω φωτογραφια με το κουβαδακι που σας λεω. επισης και με τον αστερουλη που τον χαζευει το μωρο. εινια σαν ηλιος περιπου να φανταστειτε και μπορω να παραμεινω στα χρωματα μπλε-κιτρινο. μπλε ο ουρανος και κιτρινος το αστερι-ηλιος.

με το λαγουδακι δεν ξερω αν ταιριαζει το κιτρινο χρωμα. ισως θα ταιριαζε το μπλε σε 2 αποχρωσεις αλλα αυτο ειναι λεπτομερεια.

πιστευω οτι θα μπορεσω να βρω στα τζαμπο η σε ειδη συσκευασιας ετοιμα χαρτινα κουπακια οπως μου τα ειπατε.

για την περιπτωση ομως που δεν καταφερω κατι με το γλαστρακι, μου αρεσε πολυ η ιδεα με τους σπορους ειτε ετοιμους ειτε να φτιαξω εγω τα σακουλακια και η ιδεα με την πετσετα.

το γλυκο του κουταλιου το σκεφτηκα οπως και το λικερ που μου προτεινετε. εχω ομως τεχνικα προβληματα ω προς αυτα. δεν εχω ξανακανει λικερ και δεν ξερω απο που θα προμηθευτω πρωτες υλες. μου φαινεται πιο δυσκολο. αλλα αν δεν καταφερουμε να βρουμε αλλες λυσεις θα καταφυγουμε στο γλύκο του κουταλιου.

παντως βλεπω οτι γενικα προτιματε το γλαστρακι οι περισσοτερες.

Για λικέρ ξέρω ότι η μαμά μου φτιάχνει ένα πολύ ωραίο φράουλα που είναι και η εποχή τους, οπότε σίγουρα τις βρίσκεις στη λαϊκή.

Υποθέτω πως αν ψάξεις λίγο στο ιντερνετ θα βρεις σίγουρα πολλές και καλές συνταγές για λικεράκια.

Καλή επιτυχία σε ότι κάνεις!

2IW7p3.png

xwifp2.png

εβγαλα φωτογραφια αυτο το κουβαδακι που μου αρεσε αλλα δεν μπορω να την περασω στον υπολογιστη γιατι δεν βρισκω το καλωδιο. μολις το βρω θα σας τη δειξω.

γενικα μου αρεσαν παρα πολυ οι ιδεες σας και τις επεξεργαζομαι ολες. ο,τι ιδεες εχετε ειναι καλοδεχουμενες, ειδικα αν προκειται για κατι διαφορετικο. μπορει ενδεχομενως να μην καταφερω να κανω το γλαστρακι γιατι μπορει να μη βρω κασπω-κουβαδακι, να μην βγαινω οικονομικα η να μην χωρανε τα γλαστρακια στο αυτοκινητο. παντως θα το προσπαθησω και με το χαρτινο κουτακι που μου αρεσε παρα πολυ(και πιστευω θα βρω στα τζαμπο) και με το κουβαδακι.

βρηκα μια συνταγη για λικερ απο τη μπαρμπαριγου το οποιο λεει οτι γινεται σε 2 μερες κιολας. εινια λικερ φραουλας. αλλα εγω δεν εχω ξανακανει λικερ και φοβαμαι μηπως αποτυχει. επισης δεν εχω δικο μου τσιπουρο και μαλλον α κοστισει αρκετα εφοσον θα πρεπει να αγορασω κονιακ η τσιπουρο απο το μαρκετ. επισης δεν ξερω απο που να προμηθευτω μπουκαλακια κτλ. θα την κανω ομως τη συνταγη αμα μπορεσω σε μια δοση για μας και θα σας πω.

ειλκρινα σας ευχαριστω ολες για τις ιδεες σας και για τη βοηθεια σας. το θεμα δεν κλεινει. περιμενω ο,τι αλλο εχετε να μου πειτε.

εμενα ο βασιλικος (ή καποιο αλλο λουλουδι) μου αρεσει πολυ σαν ιδεα.Ετυχε να παρω μπομπονιερα βασιλικο σε γαμο.Ειχαν το μικρο φυτο (με το μαυρο πλαστικο γλαστρακι του) σε κασπω λευκο( νομιζω απο το ικεα) και δεμενα τα κουφετα με κορδελα γυρω-γυρω.Επισης ετυχε πριν λιγες μερες να δω σε βαφτιση γλαστρακια με λουλουδια.Ειχαν το πλαστικο γλαστρακι τυλιγμενο με υφασμα καφε,αυτο του τσουβαλιου(δεν ξερω αν εχει ειδικη ονομασια) και γυρω -γυρω χρωματιστη κορδελα και τα κουφετα.Λογικα το τσουβαλι βγαινει πιο οικονομικο απο το κεραμικο κασπω κι ειναι εξισου ωραιο.