Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Εξετασεις για ΣΜΝ!

Recommended Posts

Καλημερα!:lol:Θα ηθελα να ρωτησω καποια πραγματακια για τις εξετασεις που κανει κανείς για την ανιχνευση ΣΜΝ.(προειδοποιω πως ισως ακουστουν λιγακι χαζες οι ερωτησεις μου..:oops:)Γενικα εχω λιγη τρελα με θεματα υγειας κ προσπαθω να ειμαι οσο ο δυνατον πιο προσεκτικη.Παντα χρησιμοποιω προφυλακτικο με τον φιλο μου,ομως του ζητησα να κανει εξετασεις για ΣΜΝ,παρολο που δεν ειχε ολοκληρωσει με αλλη κοπελα πριν απο εμενα.Τι εξετασεις ειναι ακριβως?Εννοω ειναι εξετασεις αιματος ας πουμε ή θα πρεπει να παει σε ουρολογο/ανδρολογο ή δεν ξερω κ γω τι γιατρο,ο οποιος θα τον εξετασει?Γιατι δισταζει λιγακι:shock: ,επειδη του φαινεται καπως περιεργο να τον κοιταξει καποιος για να τον εξετασει σ'εκεινη την περιοχη..Επισης ποσο περιπου κοστιζουν οι εξετασεις κ που πρεπει να απευθυνθει?Εχω ακουσει οτι γινονται δωρεαν σε ολα τα δημοσια νοσοκομεια,ισχυει?Τελος,ολα τα σεξουαλικως μεταδιδομενα νοσηματα ανιχνευονται απο ενος ειδος εξεταση ή θα πρεπει να κανει για καθε νοσημα Περισσότεραδιαφορετικη εξεταση?

Διαφημίσεις

Βρε γλυκια μου κοπελα θυμαμαι και το προηγουμενο ποστ σου για το ποσο αγχωμενη εισουν για πιθανον θεμα εγκυμοσυνης και τωρα βλεπω για τυχον σεξουαλκα μεταδιδομενα νοσηματα. Σε συγχαιρω βεβαια γιατι εισαι μια ωριμη κοπελα που προφυλασεται και ξερει τους κινδυνους αλλα απο την αλλη σκεφτομαι οτι απο την ωρα μερα που ολοκληρωσες ζεις σε ενα μονιμο εφιαλτη-αγχος.... Μηπως δεν ηθελες κατα βαθος να ολοκληρωσεις ? μηπως σε πιεσε ο συντροφος σου? αντι να το ευχαριστιεσαι εισαι μια κατασταση πανικου! Γυριζοντας τον χρονο πισω μου θυμιζεις πολυ εμενα αλλα δεν ειμουν ομως τοσο ''πολυ΄΄. Θα ηθελα πολυ να μου απαντησεις..;)

οι εξετάσεις για σμν είναι οι εξείς (τις γράφω περισσότερο για να υπάρχουν και όχι για να τι κάνετε όλες, μιας και αποκλείεται να πάσχεται αφού οι σχέση μεταξύ σας είναι η πρώτη, μιλίστε και με γυναικολόγο)

1) έλεγχο αντισσωμάτων για τον ιό hiv (aids)

2) έλεγχο αντισωμάτων για ηππατίτιδα β και γ

3) έλεγχο αντισσωμάτων για σύφιλη

4) παπ τεστ

5) εξέταση από γυναικολόγο

6) εξέταση από ουρολόγο (στο αγόρι)

αν μου διαφευγει κάτι προσθέστε

Καλημερα!

Θα συμφωνισω με την ΣΩΤΗΡΙΑ οτι απο τη στιγμη που δεν ειχατε προηγουμενες επαφες και φορατε παντα προφυλακτικο.. δεν υπαρχει ουσιαστικος λογος ανησυχιας!Πραγματικα μπραβο σου που προσεχεις τον εαυτο σου και το σωμα σου..μακαρι τα παιδακια μου να προσεχουν τοσο.. ομως μην αγχωνεσαι υπερβολικα!Ξερεις καμια φορα το αγχος.. μπορει απο μονο του να προκαλεσει καποια αρρωστια!Εγω θα σε συμβουλευα... μιας και εχεις ξεκινησει σεξουαλικες επαφες.. να επισκεφτεις γυναικολογο οπου θα σου κανει το ετησιο παπ τεστ(πρεπει να γινεται μια φορα το χρονο απο τη στιγμη που ξεκινανε οι επαφες).. και μετα θα σε καθοδηγησει αυτος.Παντως εγω με τον αντρα μου για ειτζ υπαττιτιδες και συφιλη.. ειχαμε κανει εξετασεις αιματος.Τωρα ομως μπορει οπως λεει και η αλλη κοπελα να χρειαζεται και ουρολογο.. δεν το γνωριζω!Ο γυναικολογος σου θα σου πει!

FvxMp3.png

Βρε γλυκια μου κοπελα θυμαμαι και το προηγουμενο ποστ σου για το ποσο αγχωμενη εισουν για πιθανον θεμα εγκυμοσυνης και τωρα βλεπω για τυχον σεξουαλκα μεταδιδομενα νοσηματα. Σε συγχαιρω βεβαια γιατι εισαι μια ωριμη κοπελα που προφυλασεται και ξερει τους κινδυνους αλλα απο την αλλη σκεφτομαι οτι απο την ωρα μερα που ολοκληρωσες ζεις σε ενα μονιμο εφιαλτη-αγχος.... Μηπως δεν ηθελες κατα βαθος να ολοκληρωσεις ? μηπως σε πιεσε ο συντροφος σου? αντι να το ευχαριστιεσαι εισαι μια κατασταση πανικου! Γυριζοντας τον χρονο πισω μου θυμιζεις πολυ εμενα αλλα δεν ειμουν ομως τοσο ''πολυ΄΄. Θα ηθελα πολυ να μου απαντησεις..;)

Η αλήθεια ειναι οτι ο πανικός που μ'επιασε μ'εβαλε κι εμενα σε σκεψεις,αν και προς το παρον τουλαχιστον δε μετανιωσα για κατι,αλλωστε επιλογη μου ήταν..!Δε θα λεγα πως με πιεσε καθολου,ίσα ίσα το αντιθετο μπορω να πω..!Μου αφησε περιθωριο να σκεφτώ κ να αποφασισω μονη μου,αν και ποτε πραγματικα θελω !Γενικα σαν ανθρωπος εχω μια μικρη "μανια" με θεματα υγειας -κ οχι μονο- κ θελω να 'μαι σίγουρη για καθε μου κινηση..!Αναγνωριζω βεβαια οτι που και που αγγιζω τα ορια της υπερβολης(πχ για την περιπτωση εγκυμοσυνης,καθως δεν ειχαμε κανενα ατυχημα,προσεχαμε κλπ) κ δημιουργω φανταστικες καταστασεις οι οποιες με ταλαιπορουν καπως όμως συντομα μπαινω στη θεση μου κ βλεπω τα πραγματα πιο ηρεμα κ λογικα,οποτε ολα διορθωνονται!:lol:

Διαφημίσεις

Η αλήθεια ειναι οτι ο πανικός που μ'επιασε μ'εβαλε κι εμενα σε σκεψεις,αν και προς το παρον τουλαχιστον δε μετανιωσα για κατι,αλλωστε επιλογη μου ήταν..!Δε θα λεγα πως με πιεσε καθολου,ίσα ίσα το αντιθετο μπορω να πω..!Μου αφησε περιθωριο να σκεφτώ κ να αποφασισω μονη μου,αν και ποτε πραγματικα θελω !Γενικα σαν ανθρωπος εχω μια μικρη "μανια" με θεματα υγειας -κ οχι μονο- κ θελω να 'μαι σίγουρη για καθε μου κινηση..!Αναγνωριζω βεβαια οτι που και που αγγιζω τα ορια της υπερβολης(πχ για την περιπτωση εγκυμοσυνης,καθως δεν ειχαμε κανενα ατυχημα,προσεχαμε κλπ) κ δημιουργω φανταστικες καταστασεις οι οποιες με ταλαιπορουν καπως όμως συντομα μπαινω στη θεση μου κ βλεπω τα πραγματα πιο ηρεμα κ λογικα,οποτε ολα διορθωνονται!:lol:

σε καταλαβαινω! και εγω τα περασα αυτα αλλα ολα καλα μετα! συνεχισε να προφυλλασαι και να αγαπας τον ευατο σου τοσο πολυ! Μακαρι και αλλα κοριτσια να ηταν σαν κι εσενα !