Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Να την πετάξω ή να την πλύνω;;;

Recommended Posts

Έχω μία παιδική πλαστική πισινούλα για τη μικρή μου και πέρυσι μιά βρωμόγατα μπήκε μέσα και άφησε τις ακαθαρσίες της!

Επειδή σιχαινόμουνα την παράτησα έτσι και τώρα σκέφτομαι τί να την κάνω, να την πετάξω ή να της βάλω dettol και να ξανά βάλω το παιδί μέσα;

Τί λέτε;

Διαφημίσεις

Καλησπερα!

Εγω θα την πετουσα,και με dettol να την καθαρισεις δεν θα χεις παλι την ιδεα?

Το ιδιο επαθα περυσι στο πατακι της εξωπορτας μου,κι επαθα ενα σοκ:shock::eek:λεω απο που μπηκε (ζωο)γατα στην πολυκατοικια????και να σου την βλεπω πιο πανω στα σκαλια του αλλου οροφου.

Την ιδια στιγμη πηγε το πατακι(καινουριο κιολας)στα σκουπιδια.

Nαι κι εγώ σιχαίνομαι αλλά έλεγα επειδή έχει λερωθεί όχι μέσα αλλά στο γύρω-γύρω, που ακουμπάς τα χέρια. Μάλλον θα πάει για πέταμα...

Υ.Γ. Για την ακρίβεια είναι βάρκα και την είχα για πισίνα, αλλά είναι μεγάλη και τη λυπόμουν να την πετάξω.

Διαφημίσεις

δεν υπηρχε περιπτωση να την κραταγα, η γατα εχει πολλα μικροβια, σιγουρα θα την πεταγα, δεν ξερω αν το dettol καλυπτει ολο το φασμα των μικροβιων και μονο οτι εχει παει στα σκουπιδια, μπορει να εχει φαει ποντικι(το ποντικι εχει λευχαιμια) και πολλα αλλα, μπορει να ειμαι υπερβολικη αλλα δεν ρισκαρω

δεν υπηρχε περιπτωση να την κραταγα, η γατα εχει πολλα μικροβια, σιγουρα θα την πεταγα, δεν ξερω αν το dettol καλυπτει ολο το φασμα των μικροβιων και μονο οτι εχει παει στα σκουπιδια, μπορει να εχει φαει ποντικι (το ποντικι εχει λευχαιμια) και πολλα αλλα, μπορει να ειμαι υπερβολικη αλλα δεν ρισκαρω

συγνωμη τι ακριβώς εννοείς γιατι δεν το καταλαβα... ότι όλα τα ποντίκια πάσχουν από λευχαιμία??? :confused:

και έτσι να ειναι... νομίζεις ότι θα κολλήσεις λευχαιμία από ακαθαρισίες γατας που έφαγε ποντίκι που νοσούσε??? :confused:

χωρις να εχω σκοπο να σε προσβάλω, αν θες ψαξτο λίγο, γιατί κάνεις λάθος, μην προκαλείς πανικό χωρίς λόγο.

πάντως κι εγώ θα την πεταγα την πισίνα... ειδικά αφού δεν καθαρίστηκε αμέσως.

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Έχω μία παιδική πλαστική πισινούλα για τη μικρή μου και πέρυσι μιά βρωμόγατα μπήκε μέσα και άφησε τις ακαθαρσίες της!

Επειδή σιχαινόμουνα την παράτησα έτσι και τώρα σκέφτομαι τί να την κάνω, να την πετάξω ή να της βάλω dettol και να ξανά βάλω το παιδί μέσα;

Τί λέτε;

Θα σου πω τι μου ειπε ο κτηνιατρος (επειδη εχω σκυλακι) και ο δερματολογος για τα μικροβια.Επειδη ειμαι ολιγον τι μικροβιοφοβαρα.Ολιγον.Μικροβια και γενικα μπορεις να παθεις κατι απο ζωντανο οργανισμο δηλαδη αν ερχοσασταν σε επαφη με τις ακαθαρσιες της γατας και με την ιδια τη γατα αν ειχε κατι εκεινη τη στιγμη.Οχι ενα χρονο μετα.Στα αντικειμενα οι ιοι και γενικα οποιοσδηποτε οργανισμος μενει για λιγο.Δεν μπορει να ζησει.Τωρα ενα χρονο μετα δεν εμειναν μικροβια γιατι δεν ειναι φρεσκα χαχαχα!Τεσπα αν το σκεφτεσαι και δεν μπορεις να ηρεμησεις πετα την.Αλλιως καθαρισε την βγαλτην στον ηλιο να καουν τα μικροβια που μαζευονται και χρησιμοποιησε την.Αλλα επρεπε να την καθαρισεις εκεινη τη στιγμη.Δεν επρεπε να το αφησεις.

lo5lp3.pngtumhp3.png

Θα συμφωνήσω με την Έλενα!Και μην θεωρείτε κορίτσια ότι επειδή αγοράσατε καινούρια πισινούλα ας πούμε ότι είναι και πεντακάθαρη!Ποιος ξέρει τι συνθήκες επικρατούν στο εργοστάσιο, ποντίκια και ποιος ξέρει τι άλλο περπατούν πάνω στα αντικείμενα...Εδώ σε εργοστάσια τροφίμων και κυκλοφορούν διάφοροι ...οργανισμοί, πόσω μάλλον και σε μέρη που δεν είναι υγειονομικού ενδιαφέροντος!

Εγώ θα την καθάριζα πρώτα με ντετόλ, μετά με ξύδι, μετά πάλι με ντετόλ και τέλος με απορρυπαντικό πιάτων (αυτό καθαρίζει τα πάντα, σκέψου ότι τρώμε και πίνουμε από σκεύη που έχουν καθαριστεί από αυτό) και θα την άφηνα να στεγνώσει στον ήλιο!

Πολύ αργά για να είναι εγκαίρως, αλλά πολύ νωρίς για να είναι αδύνατον!

Διαφημίσεις

Στις παιδικές χαρές. όπου τα παιδάκια μας παίζουν με την άμμο, στην γύρω περιοχή δεν υπαρχουν γάτες-ποντίκια-......; Που νομίζεις ότι σκάβουν τα βράδια;

Καθάρισε με σαπουνάδα την πισινούλα 2-3 φορές - κάνε και καμιά απολύμανση με ντετόλ ή ξυδάκι να σου φύγει η ιδέα και τι στην ευχή; Πλαστική δεν είναι; Θα λάμψει. Και καλά μπάνια

.pngy3DLp3.png

(το ποντικι εχει λευχαιμια)

Ακόμα και έτσι να είναι, που δεν είναι σε καμία περίπτωση, η λευχαιμία δεν κολλάει! Όπως δεν κολλάει από άνθρωπο σε άνθρωπο, έτσι δεν κολλάει και από ζώο σε άνθρωπο.

Τα ποντίκια είναι φορείς λεπτοσπείρωσης, η οποία όμως κολλάει από δάγκωμα του ίδιου του ποντικιού και όχι από γάτα που έφαγε ποντίκι............

Όσο για το θέμα....Καλό καθάρισμα και είναι ΟΚ. Οι παιδικές χαρές (που αναφέρθηκαν) είναι οι καλύτερες γατο-τουαλέτες!

Εμας δεν μας κραταει απο την μια χρονια στην αλλη. Κατι παιθαινει και περνουμε καινουργια γιατι τρυπαει και δεν φουσκωνει.

Παντως φανταζομαι οτι θα μας εχει τυχει και μεσα στην σεζον να λερωθει απο ζωο. Ενταξυ την μαζευουμε το βραδυ αλλα δεν την βαζουμε και μεσα γιατι δεν χωραει..

Διαφημίσεις

Την πλενεις και την ξεπλενεις καλα και την αφησεις να στεγνωσει στον ηλιο

Σκεψου το παιδι σου να πιασει λιγο χωμα στην αυλη ..1 χρονο πριν αυτο το χωμα μπορει να ηταν κακακια γατας..τωρα ειναι απλα χωμα..

Βαλε και detol kai oti αλλο θες

και καλες βουτιες!!!

p7z6p3.pngsQqep3.png

Ειναι λιγακι ανευθυνο νομιζω να σου πουμε εμεις τι να κανεις....

Αν θελεις απλα να σου πώ τί θα έκανα στη θεση σου: θα την πεταγα. Ποσο κανει μια καινουργια απο τον σκλαβενιτη ή το τζαμπο 6,7 ευρω? Γιατι αλλο βρε παιδια το να παιζει το παιδι με χωμα, κι αλλο ακαθαρσιες ζωων. Το δευτερο γενικα θεωρειται παρα πολυ επικινδυνο και για μεγαλο, οχι για παιδι. Δεν ξερω πως απολυμαινεται καλα αυτο, το παιδι θα καταπιει και λιγο νερακι...:?

Ενταξει αν χρειαζομαστε ειδικο για να μας πει ..πώς πλενουμε μια περσινη σκατουλα ..μιλαμε παντα για παιδακια ανω των 1,5

Σκεψου οτι το παιδακι σου ετυχε να πιασει μια τετοια σκατουλα..τι θα εκανες;(σ εμενα εχει τυχει..)

p7z6p3.pngsQqep3.png

Ας μην είμαστε υπερβολικές. Και τα πάρκα είναι γεμάτα ακαθαρσίες ζώων, ειδικά η άμμος στην παιδική χαρά. Εκεί το πας το παιδάκι σου, έτσι δεν είναι; Και πιάνει τα χώματα με τα χέρια του. Καθάρισε την πισίνα με ένα απολυμαντικό και βάλε το παιδάκι μέσα.

Συμφωνώ με τις από πάνω μου!!!

Στα χωριά δηλαδή όταν κυκλοφορούν γάτες ή και ποντίκια (ω....ναι και ποντίκια) τί κάνουν? Απολυμαίνουν και τελείωσε. Θα πετάξεις όλο το σπίτι?

Ενώ στη θάλασσα που καταπίνουν τη σαρα και τη μάρα μαζί με το νερό....

Ψυχραιμία, πάρε βαθιά ανάσα, καθάρισέ το και όπως είπε η Marchalina καλές βουτιές.

νομίζω πως παρα είστε υπερβολικές-γνώμη μου πάντα!.... κ εγώ θα την καθάριζα ξανα κ ξανα.. εδω τα μικρά παιδιά πιάνουν με τα χώματα τα χέρια τους κ μετα τα βάζουν στο στόμα που αυτό είναι χειρότερο!!!!!!!τρώμε σαλάτες απ'έξω που δεν ξέρουμε εαν έχουν πλυθεί καλά τα λαχανικά!!!κ ειδικά μετα απο ενα χρόνο???

ntRCp3.png

Πάντως ο κτηνίατρός μας, είχε πει πως η τοξοπλάσμωση στα παιδιά (όσα προσβάλονται δηλαδή από αυτή), κολλάει κυρίως από την άμμο στις παιδικές χαρές. Και αυτό οφείλεται στις ακαθαρσίες των γατιών.

Εμείς έχουμε αμμοδόχο στο σπίτι... και πήγαν οι γάτες και το κάνανε.... τουαλέτα (μπλιαχ...) Μιλάμε για βρωμιά! Φυσικά δεν ξανάβαλα παιδιά μέσα, την πέταξα ΟΛΗ και την αντικατέστησα, αφού φρόντισα να μην έχουν καμία πρόσβαση οι γάτες σε αυτή.

Με τις μυρωδιές που έχω στο νου μου.... από ενός έτους.... γατό-σκ@τ@.... η πισίνα... μάλλον θα ακολουθούσε το δρόμο της ... άμμου. Θα προτιμούσα την αντικατάσταση. Δε θα ησύχαζα...

(Αν και πιστεύω με ... πλύσιμο σαπούνι-νερό... και μετά.... ξέπλυμα και πλύσιμο καλό με χλωρίνη 1-2 χέρια... και άντε 1-2 επαναλλήψεις από την αρχή, θα ήταν οκ).

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Κορίτσια πριν φύγουμε από Ελλάδα πέταξα δύο πισινούλες (σκέφτηκα ότι δεν θα τις χρειαστώ). Αν ήξερα ότι θα γινόταν δημοψήφισμα πισινούλας, θα τις κράταγα να τις στείλω στη φίλη μας να κοιμηθεί ήσυχη. Ηταν πεντακάθαρες!

Κοριτσια μου περναγα ενα πρωι στις 6 απο καποια γνωστη -πασιγνωστη!!!! (δεν θελω να πω ποια μην σας φρικαρω)αλυσιδα φαστ φουντ και ειχαν αφησει οι προμηθευτες απ εξω τα λαχανικα.Ενας σκυλακος λοιπον περασε απ εξω και θεωρησε σωστο να κατουρησει τις ντοματες..:confused::confused::confused:

Πες μου τωρα αν θα πας το μεσημερι να φας εκει αν θα ειχες ιδεα τι εχει .γινει.Εδω οι υπαλληλοι δεν το ειδεαν και πες μου ποσο καλα πλυναν την ντοματα πριν τη βαλουν στο μπεργκερ!!!

και ντοματα εχουν και τα παδικα γευματα!!!!

και ποσα αλλα συμβαινουν και δεν τα βλεπουμε!

πλυντην καλα και τελος.δεν τρεχει τιποτα..και θα ξερεις σιγουρα ποσο κατα την εχεις πλυνει:rolleyes: