Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Παιρνετε παντα μια ακομη ιατρικη γνωμη? (Alzheimer)

Recommended Posts

Προβληματιζομαι για καποιο θεμα με την μητερα μου. Το 2005 που πεθανε ο πατερας μου παρουσιασε καποια προβληματα μνημης. Πηγε στον νευρολογο στο ΙΚΑ και της εδωσε θεραπεια για το Alzheimer. Ο οικογενιακος γιατρος ηταν αντιθετος σε αυτη την θεραπεια. Η μητερα μου ομως την ακολουθησε. Οταν ηρθε εδω επισκεφτικαμε νευρολογο για να της γραψει τα φαρμακα (περυσι αυτο). Μετα απο εξετασεις και συζητηση (ψαξαμε και βρηκαμε ελληνα) ειπε οτι δεν χρειαζεται αγωγη αλλα εφοσον εγω επεμεινα της εγραψε φαρμακα. Χτες ξαναπηγαμε γιατι για να τα καλυπτει η ασφαλεια πρεπει να ανανεονεται η εντολη καθε χρονο. Ο νευρολογος επεμενε οτι δεν χρειαζονται τα φαρμακα γιατι αν ειχε κατι πιθανοτατα θα ειχε εξελιχθει απο το 2005. Ειπαμε λοιπον να τα σταματησουμε και να παμε στο 6μηνο αν ολα πανε καλα ή νωριτερα αν αλλαξει κατι αν και αυτοςπιστευει οτι τα φαρμακα που εχει παρει επιδρουν για αρκετους μηνες μετα την διακοπη.

Εγω φοβαμαι μην της συμβει κατι γιατι εδω δεν μας ξερει κανενας και αν χαθει ακομη και απεναντι να εχει παει χαθηκε και το παιδι που θα εχει μαζι της... Βεβαια δεν εχει δειξει να εχει καποιο προβλημα...

Εσεις θα πηγαινατε και σε αλλο γιατρο? (Δυσκολο να βρουμε αλλο ελληνα νευρολογο)

Διαφημίσεις

Προβληματιζομαι για καποιο θεμα με την μητερα μου. Το 2005 που πεθανε ο πατερας μου παρουσιασε καποια προβληματα μνημης. Πηγε στον νευρολογο στο ΙΚΑ και της εδωσε θεραπεια για το Alzheimer. Ο οικογενιακος γιατρος ηταν αντιθετος σε αυτη την θεραπεια. Η μητερα μου ομως την ακολουθησε. Οταν ηρθε εδω επισκεφτικαμε νευρολογο για να της γραψει τα φαρμακα (περυσι αυτο). Μετα απο εξετασεις και συζητηση (ψαξαμε και βρηκαμε ελληνα) ειπε οτι δεν χρειαζεται αγωγη αλλα εφοσον εγω επεμεινα της εγραψε φαρμακα. Χτες ξαναπηγαμε γιατι για να τα καλυπτει η ασφαλεια πρεπει να ανανεονεται η εντολη καθε χρονο. Ο νευρολογος επεμενε οτι δεν χρειαζονται τα φαρμακα γιατι αν ειχε κατι πιθανοτατα θα ειχε εξελιχθει απο το 2005. Ειπαμε λοιπον να τα σταματησουμε και να παμε στο 6μηνο αν ολα πανε καλα ή νωριτερα αν αλλαξει κατι αν και αυτοςπιστευει οτι τα φαρμακα που εχει παρει επιδρουν για αρκετους μηνες μετα την διακοπη.

Εγω φοβαμαι μην της συμβει κατι γιατι εδω δεν μας ξερει κανενας και αν χαθει ακομη και απεναντι να εχει παει χαθηκε και το παιδι που θα εχει μαζι της... Βεβαια δεν εχει δειξει να εχει καποιο προβλημα...

Εσεις θα πηγαινατε και σε αλλο γιατρο? (Δυσκολο να βρουμε αλλο ελληνα νευρολογο)

Δεν ξέρω πως λειτουργούν τα νοσοκομεία εκεί (σίγουρα καλύτερα από εδώ) αλλά στη θέση σου θα πήγαινα τον ιατρικό φάκελο της μαμά σου εκεί (μαζί με τη μαμά σου), θα εξηγούσα την κατάσταση και θα ζητούσα να γίνει ιατρικό συμβούλιο για να δεις επιτέλους τι ισχύει.

Και πάντα παίρνω δεύτερη γνώμη, πολλοί γιατροί κάνουν λάθος ή εξυπηρετούν διάφορα συμφέροντα (ας πούμε προωθούν φάρμακα για αλτσχάιμερ)...

Πολύ αργά για να είναι εγκαίρως, αλλά πολύ νωρίς για να είναι αδύνατον!

εγώ φροντίζω, όταν προκύπτει ένα σοβαρό θέμα, να βρω αρχικά είτε έναν ιδιώτη γιατρό που να θεωρείται "κορυφή" στο είδος ή το νοσοκομείο με το καλύτερο σχετικό τμήμα, στην πόλη που μένω και από κει μέσα να βρω το γιατρό με την καλύτερη φήμη.

αν το θέμα είναι ζωής και θανάτου τότε, ναι, θα πάρω και 2η γνώμη.

Δύο γνώμες οπωσδήποτε, και τρίτη μη σου πω. Όχι παραπάνω, γιατί θα μπερδευτείς. Εύχομαι η μανούλα σου να είναι πάντα καλά.

it's never too late to start all over again

Διαφημίσεις

Αυτη την στιγμη εχουμε δυο γνωμες.. Το καλοκαιρι που θα ερθουμε θα παει ξανα η μαμα μου στην γιατρο του ΙΚΑ. Νομιχζω ομως οτι αυτη δεν την εξεταζει πια, ισως μονο τοτε το 2005, αλλα απλα της γραφει τα φαρμακα.. Ειχε ξαναπαει τελευταια φορα τον Νοεμβριο του 2011.

Να βρουμε εδω αλλο γιατρο ειναι δυσκολο λογο της φυσης της εξετασης. Δεν ειναι μονο το εγκεφαλογραφημα που μετεφραζα τις εντολες αλλα γινεται συζητηση για να δει ο γιατρος την νοητικη κατασταση. Οταν εμπλακει ενας τριτος πολλα μπορουν να μπερδευτουν.

Οσο για τα φαρμακα και τις μιζες παντου τα ιδια συμβαινουν. Και εδω περνουν ποσοστα οι γιατροι και μαλιστα στο Βελγιο δεν εχει μονο αντιπροσωπιες αλλα εργοστασια παραγωγης φαρμακων. Ηδη χτες ο γιατρος μας εδωσε βιταμινες - δειγματα για 1 μηνα και κατι παυσιπονα εμπλαστρα για τον ζωστηρα που περασε η μαμα μου...

Τότε βρες τον γιατρό που είναι κορυφή σε αυτό στην Ελλάδα, για να μην υπάρχει και το εμπόδιο της γλώσσας!Βάλε θέμα εδώ και ρώτα τις κοπέλες μήπως ξέρουν κάποιον κορυφαίο γιατρό, ψάξε και λίγο στο ίντερνετ, εγώ έχω ακούσει ότι οι κορυφαίοι είναι στον Ευαγγελισμό αλλά δεν ξέρω αν ισχύει!Στο ΙΚΑ δεν θα πήγαινα ούτε για απλό κρυολόγημα!

Όταν είπα ιατρικό συμβούλιο παρέλειψα τη σκέψη πίσω από αυτό...Δηλαδή αν πάρεις πολλές διαφορετικές γνώμες τότε κρίνεται απαραίτητο να το δουν πολλοί γιατροί μαζί για να καταλήξουν (για νοσοκομείο μιλάω πάντα)...

Παρόλ'αυτά στην περίπτωση της μαμάς σου, ή έχει αυτή την ασθένεια ή όχι, δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική γι'αυτό καλό θα ήταν να ψάξεις για κορυφαίο γιατρό από τώρα, πριν έρθετε Ελλάδα και να έχεις ήδη κλείσει ραντεβού συγκεκριμένη ημερομηνία πριν κατέβετε καν....

Και, γνώμη μου, καλύτερα να μην πάρει άλλα φάρμακα μέχρι να δείτε τον συγκεκριμένο γιατρό για να σχηματίσει αντικειμενική άποψη για την κατάσταση της.

Επίσης, αν το παιδί σου είναι πολύ μικρό βάλε μέσα στα πράγματα του διεύθυνση και τηλέφωνο ώστε αν χαθούν να μπορεί η αστυνομία να σας βρει, αν είναι αρκετά μεγάλο μάθε του ότι αν χαθεί η γιαγιά πρέπει να πάει στην αστυνομία (να μπει σε ένα μαγαζί π.χ. και να ζητήσει να πάρουν τηλ την αστυνομία γιατί η γιαγιά του είναι άρρωστη και χάθηκε)...

Πολύ αργά για να είναι εγκαίρως, αλλά πολύ νωρίς για να είναι αδύνατον!

μετά από μια πρόσφατη σχετικά περιπέτεια με την υγεία του γιού μου....

ναι πάντα πέρνω 2η γνώμη.

εαν είναι διαμετρικά αντίθετες οι γνώμες επί της διάγνωσης,

θα συμβουλευτώ κ τρίτο.

λογικα... οτι σπερνεις, θεριζεις.

εγω.... το προωθησα οσο μπορουσα!

Τότε βρες τον γιατρό που είναι κορυφή σε αυτό στην Ελλάδα, για να μην υπάρχει και το εμπόδιο της γλώσσας!Βάλε θέμα εδώ και ρώτα τις κοπέλες μήπως ξέρουν κάποιον κορυφαίο γιατρό, ψάξε και λίγο στο ίντερνετ, εγώ έχω ακούσει ότι οι κορυφαίοι είναι στον Ευαγγελισμό αλλά δεν ξέρω αν ισχύει!Στο ΙΚΑ δεν θα πήγαινα ούτε για απλό κρυολόγημα!

Όταν είπα ιατρικό συμβούλιο παρέλειψα τη σκέψη πίσω από αυτό...Δηλαδή αν πάρεις πολλές διαφορετικές γνώμες τότε κρίνεται απαραίτητο να το δουν πολλοί γιατροί μαζί για να καταλήξουν (για νοσοκομείο μιλάω πάντα)...

Παρόλ'αυτά στην περίπτωση της μαμάς σου, ή έχει αυτή την ασθένεια ή όχι, δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική γι'αυτό καλό θα ήταν να ψάξεις για κορυφαίο γιατρό από τώρα, πριν έρθετε Ελλάδα και να έχεις ήδη κλείσει ραντεβού συγκεκριμένη ημερομηνία πριν κατέβετε καν....

Και, γνώμη μου, καλύτερα να μην πάρει άλλα φάρμακα μέχρι να δείτε τον συγκεκριμένο γιατρό για να σχηματίσει αντικειμενική άποψη για την κατάσταση της.

Επίσης, αν το παιδί σου είναι πολύ μικρό βάλε μέσα στα πράγματα του διεύθυνση και τηλέφωνο ώστε αν χαθούν να μπορεί η αστυνομία να σας βρει, αν είναι αρκετά μεγάλο μάθε του ότι αν χαθεί η γιαγιά πρέπει να πάει στην αστυνομία (να μπει σε ένα μαγαζί π.χ. και να ζητήσει να πάρουν τηλ την αστυνομία γιατί η γιαγιά του είναι άρρωστη και χάθηκε)...

Αυτο με τα φαρμακα το ειπε και ο γιατρος εδω. Τον ρωτησα αν πρεπει να τα ξαναξεκινησουμε αν συμβει κατι και ειπε οτι θελει να την δει χωρις φαρμακα για να αποφασισει.

Θα δω μηπως την πεισω να κλεισουμε ραντευου στην Ελλαδα το καλοκαιρι.

Παντα εχει μαζι της ενα χαρτι με ο τηλεφωνο μου και το ονομα της γιατι ανθρωποι ειμαστε κατι μπορει να μας συμβει. Συνηθως κυκλοφορει με τον μικρο αλλα και ο μεγαλος μας μικρουλης ειναι για να βοηθεισει...

Κι εγώ πλέον πάντα δεύτερη γνώμη δεδομένου ότι είχα ένα θέμα με το παιδάκι μου και έπρεπε να συμβουλευθώ παιδοχειρούργο. Μόνο και μόνο για να μην υποβληθούν δικοί μας άνθρωποι σε άσκοπες και ενδεχομένως επικίνδυνες διαδικασίες. Για την ιστορία οι δύο γιατροί στην περίπτωσή μας είχαν την ίδια άποψη, οπότε νίωθω κι εγώ πιο σίγουρη για την απόφασή μου.

Διαφημίσεις

Για κάτι τέτοιο, δηλαδή μια αρρώστια για την οποία οι γνώμες διίστανται και δεν υπάρχει αναγνωρισμένη θεραπεία, θα έπαιρνα σίγουρα δεύτερη γνώμη από Έλληνα γιατρό (λόγω γλώσσας και όχι μόνο).

Πάντως έχω την εντύπωση ότι για να αρχίσεις να χάνεσαι πρέπει η ασθένεια να είναι σε προχωρημένο στάδιο. Έχεις παρατηρήσει άλλα συμπτώματα; Π.χ. αν η μάνα σου ήταν πάντα ορθογράφος να να έχει αρχίσει να κάνει λάθη όταν γράφει; Ή να μην θυμάται συνταγές που μαγειρεύει συχνά και θα πρέπει να τις ξέρει απέξω; Έχεις παρατηρήσει κατάθλιψη (συχνά πάει χεράκι - χεράκι με την Αλτζχάιμερ) ή είναι ευδιάθετη; Θυμάται τι της έχεις πει να κάνει, να μαγειρέψει κ.λπ. όταν την αφήνεις μόνη της στο σπίτι;

Για κάτι τέτοιο, δηλαδή μια αρρώστια για την οποία οι γνώμες διίστανται και δεν υπάρχει αναγνωρισμένη θεραπεία, θα έπαιρνα σίγουρα δεύτερη γνώμη από Έλληνα γιατρό (λόγω γλώσσας και όχι μόνο).

Πάντως έχω την εντύπωση ότι για να αρχίσεις να χάνεσαι πρέπει η ασθένεια να είναι σε προχωρημένο στάδιο. Έχεις παρατηρήσει άλλα συμπτώματα; Π.χ. αν η μάνα σου ήταν πάντα ορθογράφος να να έχει αρχίσει να κάνει λάθη όταν γράφει; Ή να μην θυμάται συνταγές που μαγειρεύει συχνά και θα πρέπει να τις ξέρει απέξω; Έχεις παρατηρήσει κατάθλιψη (συχνά πάει χεράκι - χεράκι με την Αλτζχάιμερ) ή είναι ευδιάθετη; Θυμάται τι της έχεις πει να κάνει, να μαγειρέψει κ.λπ. όταν την αφήνεις μόνη της στο σπίτι;

Μεχρι τωρα ηταν με φαρμακα και δεν παρατηρησα κατι συμμαντικο. Ενταξυ μπορει να ξεχναγε κατι απο το σουπερ μαρκετ (αλλα μου συμβαινει και μενα αυτο). Στην Αθηνα που ειχε ερθει το Νοεμβρη κινηθηκε ανετα μονη της και τακτοποιησε ολες τις δουλειες της σε νοσοκομια, νεκροταφια κτλ.

Εδω αποφευγει να βγαινει μονη της εκτως απο το σουπερ μαρκετ και το σχολειο που παει να παρει τον μικρο. Μπορει να παει και στην εκκλησια με το λεωφοριο και χτες γυρισε απο τον γιατρο μονη της (την πηγα στην σταση). Το μονο ειναι μια αναβλητικοτητα σε δυσκολα θεματα πχ να βρει την νοικαρισα στην Ελλδαδα που δεν πληρωνει το νοικι - δεν εχει ομως προβλημα να παρει την διαχειρηστρια να την ρωτησει ποσα χρωσταει για τα κοινοχρηστα.

Μαλλον θα μεινουμε λιγο καιρο χωρις φαρμακα και θα δουμε πως θα παει...

Έτσι που τα λες, ή τα φάρμακα κάνουν δουλειά ή η μητέρα σου δεν έχει τίποτα. Το να ξεχνάς ένα ή δύο πράγματα όταν έχεις πάει στο σούπερ μάρκετ να ψωνίσεις 10, δεν είναι τόσο ανησυχητικό. Το να ξεχνάς δύο όταν έχεις πάει για τρία, είναι. Το ότι κινείται σε μια ξένη χώρα όπου δεν μιλάει τη γλώσσα εμένα μου φαίνεται καλό σημάδι. Αν δεν είχε άνεση στην Αθήνα (όπου υποθέτω ότι ζούσε χρόνια) τότε θα ανησυχούσα. Επίσης αν ξεκινούσε να μαγειρεύει και δεν θυμόταν τι υλικά χρειάζονται ή έβγαζε το τηγάνι αντί για την κατσαρόλα κ.λπ. Η αναβλητικότητα και τα προβλήματα μνήμης είναι ως ένα βαθμό αναμενόμενα σε ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας, ειδικά αν έχουν περάσει κάποιο σοκ, οπότε έχουν και μια μικρή κατάθλιψη που μπορεί να τους κάνει να αποτραβηχτούν λίγο από τη ζωή. Γιατρός δεν είμαι, αλλά θα έλεγα να πάρεις σίγουρα δεύτερη γνώμη, γιατί απ' όσο ξέρω τα φάρμακα της συγκεκριμένης νόσου δεν είναι τόσο θαυματουργά. Και επειδή όπως λες δεν έχει γίνει επανεξέταση, νομίζω ότι καλό είναι να το ξαναδείτε πριν συνεχίσετε τη φαρμακευτική αγωγή.

Χμμ

για αρχη ειπε οτι δεν θελει να παει στο ΙΚΑ και δεν την αδικω μια και προπερσι σε εκεινη την περιοχη την εριξαν κατω για να της παρουν την αλυσιδα... Μαλλον ομως θα ξαναπαμε εδω τον Σεπτεμβριο αλλιως αν ειμαστε Ελλαδα μονιμα θα δουμε τι θα κανουμε..

Διαφημίσεις

Εγω να ρωτησω κάτι? Αφου ο γιατρός ειπεότι δεν χρειαζονται φάρμακα και μετα απο πιεσεις δικιές σου εγραψε φαρμακα...Τι σοι γιατρός ειναι αυτος που εγραψε φαρμακα ετσι επειδη τον πιεσαν συγγενεις? Δηλαδη αν εσυ τον πιεζες να κάνει κατι άλλο (δεν μου ερχετε τωρα κατι) θα το εκανε?? Τι συστημα ειναι αυτο?

Επίσης,η γυναικα δεν ειναι αρρωστη, γιατι να την φαρμακωνετε χωρις λόγο??? Αφου δεν διεγνώσθει τιποτα κακό???

Εγω να ρωτησω κάτι? Αφου ο γιατρός ειπεότι δεν χρειαζονται φάρμακα και μετα απο πιεσεις δικιές σου εγραψε φαρμακα...Τι σοι γιατρός ειναι αυτος που εγραψε φαρμακα ετσι επειδη τον πιεσαν συγγενεις? Δηλαδη αν εσυ τον πιεζες να κάνει κατι άλλο (δεν μου ερχετε τωρα κατι) θα το εκανε?? Τι συστημα ειναι αυτο?

Επίσης,η γυναικα δεν ειναι αρρωστη, γιατι να την φαρμακωνετε χωρις λόγο??? Αφου δεν διεγνώσθει τιποτα κακό???

Απο οτι μας ειπε αυτος ο γιατρος τωρα αρχισαν να βρισκουν τροπους για να καταλαβουν πιο νωρις αυτη την ασθενεια. Υποθετω οτι η πρωτη γιατρος εκρινε οτι μπορει κατι να συμβαινει και αποφασισε να δωσει τα συγκεκριμενα φαρμακα. Εκεινη την εποχη κανενας μας δεν λειτουργουσε σωστα. Ο εδω γιατρος τωρα την πρωτη χρονια δεχτηκε να συνεχισει την αγωγη μια και δεν ηξερε την κατασταση της μητερας μου. Βασικα αυτο που θελει ειναι να την αξιολογησει χωρις φαρμακα.. ελπιζω οντως να μην συμβαινει κατι.. Θα δουμε. Ισως ξαναπαμε τον Σεπτεμβρη αντι για τον Δεκεμβρη που μας ειπε.

mmdad, χωρίς να είμαι γιατρός φυσικά... έτσι όπως το περιγράφεις μου φαίνεται σαν σοκ από την απώλεια του μπαμπά σου. Μήπως την κουράζει λίγο και ο ξένος τόπος, ξένη γλώσσα?

Θα σου έλεγα να βρεις έναν καλό νευρολόγο/ψυχολόγο? (στην Ελλάδα...) (μιας και μου φαίνεται πως εκεί το σύστημα είναι λίγο δυσκίνητο και δεν το πολυεμπιστεύεσαι) και να πιάσεις το θέμα από την αρχή. Αν ο γιατρός είναι καλός (και σαν άνθρωπος) θα δεχτεί να έχετε τηλεφωνική επικοινωνία για να τον συμβουλεύεσαι, όπως θα είναι και πρόθυμος φαντάζομαι να σου συστήσει κάποιον ικανό συνάδελφό του εκεί που μένετε.

Όσο για την αγωνία σου για το γεγονός ότι βγαίνει μόνη της εκεί με τον μικρό σου... αν την μαμά σου δεν την ενοχλεί, μπορείς να βάλεις στη τσάντα της ένα σημείωμα με τα στοιχεία σας (διεύθυνση, τηλ) καθώς και λίγα λόγια για την πιθανή κατάσταση που θα βρεθεί.

Αν η γυναίκα έχει όντως επιβεβαιωμένα Alzheimer, τα φάρμακα είναι το λιγότερο, στην ουσία βοηθητικά είναι για να επιβραδύνεται η εξέλιξη της νόσου, αλλά δεν θα δεις ιδιαίτερη διαφορά στη συμπεριφορά της χάρη σε αυτά.

Το θέμα είναι να γίνει σωστή διάγνωση, κι αν όντως πάσχει, θα πρέπει όντως να είστε πολύ προσεκτικοί και να παρατηρείτε και τις παραμικρές αλλαγές, για να είστε σίγουροι ότι είναι σε θέση να προστατεύσει τον εαυτό της και τα παιδιά.

Αυτή τη στιγμή τα κριτήρια για τη διάγνωση έχουν ενημερωθεί και μπορούν να εντοπιστούν κάποιες αλλαγές στη δομή του εγκεφάλου που παρατηρούνται όταν η ασθένεια είναι σε προσυμπτωματικό στάδιο (πριν δηλαδή ο ασθενής εμφανίσει σύγχυση, απώλεια μνήμης κλπ). Άσχετα από τα φάρμακα δλδ, υπάρχουν βιολογικοί δείκτες που δείχνουν αν κάποιος νοσεί ή όχι. Άρα αυτό που σου λέει ο γιατρός ότι θέλει να τη δει χωρίς φάρμακα μου κάνει λίγο ήξεις-αφήξεις. Είμαι σίγουρη ότι μπορείς να βρεις στα γαλλικά κάποια επίσημη σελίδα για την πάθηση και να ενημερωθείς σωστά από εκεί γιατί εδώ μέσα θα διαβάσεις το μακρύ και το κοντό του καθενός (και το δικό μου μέσα σε αυτά :D). Κάτι άλλο που μπορείς να κάνεις για πιο έγκυρη διάγνωση είναι να μην απευθυνθείς σε έναν απλό νευρολόγο, αλλά σε εξειδικευμένο κέντρο έρευνας για την πάθηση, εκεί είναι οι ειδικοί.

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

Το θεμα ειναι οτι δεν ειναι τιποτα επιβαιβεωμενο. Δεν ημουν μπροστα οταν η πρωτη γιατρος της εδωσε φαρμακα για να ξερω αν την εξετασε ή οχι. Τωρα μου ειπε οτι δεν θα παει το καλοκαιρι γιατι δεν την εξαιταζει. Ουτε και στον ορθοπαιδικο μια και τα φαρμακα μπορουμε να τα γραψουμε και εδω...

Το θεμα ειναι αν συμαβαινει κατι πως θα μπορεσω να το καταλαβω εγκαιρως. Τι ειναι φυσιολογικο και τι δεν ειναι και τελος τι πρεπει να κανει στην ηλικια της για να ξερω αν τα καταφερνει ή αν χρειαζεται βοηθεια ιατρικη..

Το να παμε εδω σε αλλο γιατρο αμεσα το αποκλεει. Ειναι χαρουμενη που σταματησε τα φαρμακα μια και εχει παρει παρα πολλα τωρα τελευταια για ενα αλλο θεμα υγειας που ειχε.