Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ιδέες για δεκατιανό και άλλες απορίες

Recommended Posts

Μιας που την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινούμε, πρώτα ο Θεός, την σχολική χρονιά (προνήπιο) και επειδή είναι η πρώτη φορά που θα βρεθούμε σε σχολικό περιβάλλον αλλά και επειδή η μαμά είναι πολύ αγχωμένη αν και χαρούμενη, θα ήθελα να μου δώσετε προτάσεις για δεκατιανό γιατί ο σταθμός μας δεν παρέχει σίτιση.

Τι φτιάχνετε για σνακ? τι μπορώ να τους δίνω για μετά το πρωινό γάλα?

πάσα πρόταση ευπρόσδεκτη.

Επίσης, θα ήθελα να ρωτήσω αν στους παιδικούς σταθμούς απαγορεύονται οι ξηροί καρποί , οι καραμέλες κλπ, διότι δεν θέλω ακόμα να φάνε σκληρή τροφή , αλλά με προβληματίζει και το γεγονός ότι στα πάρτυ θα φέρνουν τούρτες και άλλα τρόφιμα που δεν θα έιμαι σε θέση να ελέγξω. Τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση? να βάλω ρήτρα στον παιδικό σταθμό? αλλά μήπως έτσι περιθωριοποιήσω τα παιδιά μου?

ουφ, διλήμματα...

Διαφημίσεις

Μην αγχώνεσαι όλα καλά θα πάνε και θα συνηθίσετε όλοι πολύ γρήγορα. Μετά το γάλα εγώ του στέλνω φρούτα πάντα εναλλάξ ότι του αρέσει και αυγό επίσης, όχι κάθε μέρα ανάλογα με το φαγητό, δηλαδή όχι με ψάρι και όχι όταν το φαγητό ξέρω πως είναι χορταστικό πολύ. Για τα υπόλοιπα γλυκά κ.α. μην το σκέφτεσαι κάποτε θα τα μάθουν όπως και να έχει δεν έχουν γιορτές συνέχεια και είναι ωραίο να μαθαίνει και να θέλει και αυτό με τη σειρά του όταν γιορτάζει να κεράσει τα παιδάκια, εμένα μου αρέσει τουλάχιστον. Τώρα για καραμέλες και ξηρούς καρπούς μπορείς να μάθεις το παιδί να μην παίρνει και να πεις στη δασκάλα να έχει το νου της μην τυχόν στραβοκαταπιεί κ.α. αν και δεν νομίζω πως αφήνουν. Δεν χρειάζεται να είσαι υπερβολική τα παιδιά μπαίνουν σιγά σιγά στην κοινωνία μας σαν ενεργά μέλη και είναι ωραίο απολαυστικό.!!!

καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται!!!

απο ότι ξέρω εγω απαγορεύονται αυτά που λες σε παιδιά προσχολικής ηλικίας.

(καραμέλες και ξηροί καρποί).

Δεν νομίζω να σερβίρουν κάτι τέτοιο στο παιδί σου.

Ρώτα απο πρίν για να είσαι ήσυχη.

μπορείς να παρακαλέσεις οταν δίνουν τούρτες να μοιράζουν μικρά κομματάκια στο παιδί σου.

ένα τοστάκι /τριγωνάκι με ψωμι ολικής χωρίς κόρα με γαλοπούλα κ λιγο βιταμ/βούτυρο.

κομματάκια φρούτων χωρίς φλούδα μέσα σε ταπεράκι, όπως και κομματάκια τυριού μέσα σε ταπεράκι ή σακουλάκι. εναλλάσεις το αυγό με το τυρι,

και εναλλάσεις κ τα φρούτα.

οπότε έχεις

για δεκατιανό, πρωτείνη, βιταμίνη, και υδατάνθρακες.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Διαφημίσεις

• 2 weeks later...

Τσουρεκάκια σπιτικά,μικρά,τα οποία φυλάσσονται και στην κατάψυξη για να τα εναλάσεις με τα άλλα (τοστάκια ,φρουτάκια),και να είναι φρέσκα,μιας και δεν είναι εύκολο να φτιάχνεις όλη την ώρα,αλλά μια φορά στις 2 εβδομάδες είναι καλα.