Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ρυζαλευρο-καλαμποκι στον 4ο μηνα

Recommended Posts

ειδα στο σουπερ μαρκετ ενα σκευασμα με ρυζαλευρο και καλαμποκι που το βαζεις στο γαλα το βραδυ για να ειναι πιο χορτατο το παιδι και λεει οτι ειναι για μωρα απο τον 4ο μηνα και μετα . Το εχει δοκιμασει καμμια κοπελα?

Διαφημίσεις

Ιωάννα γιατί να βάλεις στο παιδί σου τέτοια σκευάσματα?Εκτός και έχεις δουλειά την επόμενη ημέρα και έχεις κουραστεί από τα βραδυνά ξυπνήματα. Εγώ να φανταστείς που ο μπέμπης μου είναι 6 μηνών με ξυπνάει ακόμη τα βράδυα. Έχω και εγώ κουραστεί αλλά πιστεύω ότι είναι θέμα παιδιού για το αν θα ξυπνάνε το βράδυ....Εγώ πάντως στο παιδί μου αν μου επιτρέπεται δεν θα του έδινα τέτοιο σκεύασμα. Αυτό βέβαια είναι και θέμα δικό σου. Θα σου έλεγα να κάνεις υπομονή μέχρι τον 5ο που θα ξεκινήσει στερεές τροφές. Ωστόσο ο δικός σου παιδίατρος μπορεί να σου δώσει από τώρα στερεά τροφή.....

Εγώ όχι, αλλά στον 6ο μήνα περίπου του είχα βάλει μερικές φορές μέσα στο βραδυνό γάλα λίγο ρυζάλευρο Γιώτης. Έτσι κι αλλιώς όμως τότε τρώγαμε ρυζάλευρο στο απογευματινό μας. Μας είχε στείλει και η ΝΟΥΝΟΥ ένα δείγμα από ένα προϊόν (νομίζω λέγεται κοιμάμαι-μεγαλώνω ή κάπως έτσι) αλλά δεν το δοκιμάσαμε ποτέ. Το ρυζάλευρο στο γάλα δεν είδα να κάνει καμία σημαντική διαφορά. Γενικότερα πιστεύω ότι όταν τα μωρά ξυπνάνε επανειλλημένως το βράδυ, δεν ξυπνάνε επειδή πεινάνε αλλά για άλλους λόγους.

Να συμπληρώσω ότι σε τόσο μικρό μωρό (4 μηνών) δεν θα έδινα τίποτα άλλο εκτός από γάλα, μητρικό ή σκόνη, χωρίς να έχω συνεννοηθεί πρώτα με το γιατρό μου.

δεν εχω προβλημα να ξυπναω το βραδυ εξαλλου το παιδι γενικα δεν με ταλαιπωρει, ειναι ησυχουλης απλα το ειδα και δεν ηξερα τι ειναι. Σιγουρα δε θα εδινα κατι αν δεν ρωταγα τον παιδιατρο και σιγουρα θα περιμενω να παει 5,5 να ξεκινησουμε στερεες τροφες. Ετσι απλα το ειχα απορια

Διαφημίσεις

ΟΚ τότε :-) Εγώ απλά σκέφτηκα ότι ρωτούσες για το μωρό σου. Κι εγώ το έχω απορία να σου πω την αλήθεια αν κάνει τίποτα το συγκεκριμένο προϊόν. Κάποιες μανούλες θα το δίνουν στα παιδιά τους δεν μπορεί, αλλά πολύ αμφιβάλλω ότι θα βρεις καμία εδώ μέσα που θα το παραδεχτεί :lol:

κοιτα η αληθεια ειναι οτι εχω ακομα πολυ αδεια απο τη δουλεια οποτε καλυτερα ειναι να ξυπναω τα βραδια παρα να τον πιεσω να φαει κατι πριν την ωρα του μονο και μονο για να κοιμηθω εγω. Ειδα και φρουτοκρεμες σε βαζακια και λενε οτι αυτες δεν εχουν συντηρητικα κι αναρωτιεμαι πως ειναι δυνατον αφου οταν κοβεις το φρουτο πρεπει να το φας αμεσως γιατι μαυριζει. Παντως αυτο που μου ειπε καποια στιγμη η παιδιατρος ειναι λεει καλυτερα να μην φαει μια μερα φρουτο αν τυχει και ειμαστε καπου εξω και δεν μπορω να την φτιαξω παρα να φαει βαζακι, αρα αμα της πω γι αυτο το σκευασμα μαλλον θα γελαει. Σ ευχαριστω για την απαντηση!:-P

• 1 year later...

Έχω ενα μωρακι 4 μηνων το οποιο μεχρι τωρα θηλαζω αποκλειστικα.Ο παιδίατρος μου είπε να ξεκινήσω 1 γευμα με ρυζαλευρο και τον άλλο μηνα θα αρχίσουμε τις κρεμες. Νόμιζα ότι θα συνεχιζα τον αποκλειστικό θηλασμό για 6 μήνες ή τουλαχιστον για 5 πριν του δωσω κάτι άλλο εκτος από το μητρικό γάλα...Να σημειώσω ότι πειναει ανα 2 ώρες, αλλα δεν υπάρχει πρόβλημα με το βάρος του...Σας εχει συστήσει κι εσας ο παιδίατρός σας ρυζαλευρο στον 4ο??

[sIGPIC][/sIGPIC]

Έχω ενα μωρακι 4 μηνων το οποιο μεχρι τωρα θηλαζω αποκλειστικα.Ο παιδίατρος μου είπε να ξεκινήσω 1 γευμα με ρυζαλευρο και τον άλλο μηνα θα αρχίσουμε τις κρεμες. Νόμιζα ότι θα συνεχιζα τον αποκλειστικό θηλασμό για 6 μήνες ή τουλαχιστον για 5 πριν του δωσω κάτι άλλο εκτος από το μητρικό γάλα...Να σημειώσω ότι πειναει ανα 2 ώρες, αλλα δεν υπάρχει πρόβλημα με το βάρος του...Σας εχει συστήσει κι εσας ο παιδίατρός σας ρυζαλευρο στον 4ο??

Εμάς μας είπε ότι θα ξεκινήσουμε με κρεμούλες 5,5 μηνών και ότι ρυζάλευρο δε χρειάζεται από τη στιγμή που έχει καλό βάρος, μόνο αν θέλουμε να του δώσουμε 2-3 μέρες στην αρχή καθαρά για εξοικείωση με τη διαδικαδία. Μέχρι τότε μόνο γαλατάκι! Σου είπε για ποιο λόγο να δώσεις έτσι από τώρα από τη στιγμή μάλιστα που θηλάζεις;

8hwQp3.png

Αυτό που μου είπε ο παιδίατρος είναι ότι παλαιότερα άρχιζαν τις κρέμες στον 4ο, αργότερα στον 6ο και τώρα πια στον 5ο μήνα, επειδή όμως οι πρώτες στέρεες τροφές του μωρού πρέπει να είναι πλούσιες σε σίδηρο μου συνέστησε να κάνω ένα τάισμα την ημέρα με ρυζάλευρο.:?Να αρχίζει να συνηθίζει..Τα υπόλοιπα γεύματα θηλάζοντας.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Διαφημίσεις

Αυτό που μου είπε ο παιδίατρος είναι ότι παλαιότερα άρχιζαν τις κρέμες στον 4ο, αργότερα στον 6ο και τώρα πια στον 5ο μήνα, επειδή όμως οι πρώτες στέρεες τροφές του μωρού πρέπει να είναι πλούσιες σε σίδηρο μου συνέστησε να κάνω ένα τάισμα την ημέρα με ρυζάλευρο.:?Να αρχίζει να συνηθίζει..Τα υπόλοιπα γεύματα θηλάζοντας.

το ρυζαλευρο ειναι πλουσιο σε ζαχαρη κ οχι σε σιδηρο..σιδηρο εχει το κρεατακι κ εφοσον οι πρωτες τροφες του μωρου πρεπει να ειναι πλουσιες σε σιδηρο οπως πολυ σωστα ειπε ο παιδιατρος πρεπει να αποτελουνται απο φυσικες τροφες κ κρεας..το ρυζαλευρο δεν χρειαζεται σε τπτ,ποσο μαλλον στους 4 μηνες

Xc60p3.png ghL0p3.png

το ρυζαλευρο ειναι πλουσιο σε ζαχαρη κ οχι σε σιδηρο..σιδηρο εχει το κρεατακι κ εφοσον οι πρωτες τροφες του μωρου πρεπει να ειναι πλουσιες σε σιδηρο οπως πολυ σωστα ειπε ο παιδιατρος πρεπει να αποτελουνται απο φυσικες τροφες κ κρεας..το ρυζαλευρο δεν χρειαζεται σε τπτ,ποσο μαλλον στους 4 μηνες

Αυτό ξέρω κι εγώ, ότι το ρυζάλευρο βοηθάει σε πρόσληψη θερμίδων και τίποτα άλλο!

8hwQp3.png

αναλόγως το ρυζάλευρο.από τον 4???είναι πολύ νωρίς.το κρέας για πρώτη στερεά στο βρέφος θαρρώ πως θα είναι έκρηξη για το στομαχάκι του.θεωρώ οτι είναι καλύτερα να ξεκινάμε με φρούτο ή βραστα λαχανικά.

TBlYp3.png

Κοριτσια δικιο ειχατε!!Άλλλαξα παιδιατρο, ρωτησα αλλους 2 πριν αγορασω το ρυζαλευρο...Μου ειπαν να συνεχιζω θηλαζοντας αποκλειστικά,εφοσον ο μικρος μου παιρνει βαρος κανονικα δε χρειαζεται κατι άλλο. Απο τον 5ο θα αρχισει ή ρυζαλευρο βανιλια ή με βραστα λαχανικά. Προσωπικά θα προτιμούσα με λαχανικα...δεν ξερω, μηπως να μην ειναι καλο να ξεκινησει με κατι γλυκο όπως η βανιλια??

[sIGPIC][/sIGPIC]

..... επειδή όμως οι πρώτες στέρεες τροφές του μωρού πρέπει να είναι πλούσιες σε σίδηρο μου συνέστησε να κάνω ένα τάισμα την ημέρα με ρυζάλευρο.:?Να αρχίζει να συνηθίζει..Τα υπόλοιπα γεύματα θηλάζοντας.

αααααααααααααααααααααααα

ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

........τι άλλο θα θυσιάσουν για το χρήμα?????? σα δε ντρέπεται!!!!!!!!

χαίρομαι που δεν τον ακούσες κοπέλα μου

οι "τυποποιημένες κρέμες" είναι γεμάτες κούφιες θερμίδες και ιδανικές να δημιουργηθεί ένας παχύσαρκος με πολλά προβλήματα υγείας άνθρωπος....

Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΟ ΧΑΡΙΣΜΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ.

Διαφημίσεις

Το να μην δινουμε απο νωρις κρεμες ειναι σωστο και σιγουρα πρεπει να προσεχουμε τι τρωνε τα παιδια μας μην ειμαστε ομως υπερβολικοι και να λεμε οτι με τις κρεμες θα γινουν παχυσαρκοι και αρρωστοι γιατι αν το σκεφτουμε ετσι τοτε τιποτα δεν πρεπει να τρωμε αφου τιποτα δεν ειναι υγιεινο.

Κοριτσια δικιο ειχατε!!Άλλλαξα παιδιατρο, ρωτησα αλλους 2 πριν αγορασω το ρυζαλευρο...Μου ειπαν να συνεχιζω θηλαζοντας αποκλειστικά,εφοσον ο μικρος μου παιρνει βαρος κανονικα δε χρειαζεται κατι άλλο. Απο τον 5ο θα αρχισει ή ρυζαλευρο βανιλια ή με βραστα λαχανικά. Προσωπικά θα προτιμούσα με λαχανικα...δεν ξερω, μηπως να μην ειναι καλο να ξεκινησει με κατι γλυκο όπως η βανιλια??

Μπορείς να ξεκινήσεις όταν έρθει η ώρα με σκέτο ρυζάλευρο, χωρίς βανίλια. Κι ακόμα καλύτερα να επιλέξεις μια μάρκα που φτιάχνεται με γάλα και όχι νερό, ώστε να μπορείς να βάλεις το δικό σου γαλατάκι!:wink:

8hwQp3.png

αναλόγως το ρυζάλευρο.από τον 4???είναι πολύ νωρίς.το κρέας για πρώτη στερεά στο βρέφος θαρρώ πως θα είναι έκρηξη για το στομαχάκι του.θεωρώ οτι είναι καλύτερα να ξεκινάμε με φρούτο ή βραστα λαχανικά.

Οι στερεές δεν ξεκινάνε τον 4ο μήνα αλλά τον 6ο όπου το παιδι χρειάζεται σίδηρο..ο οποίος βρίσκεται στο κρέας..οποτε ξεκινάμε με ζωμό κρέατος,προσθέτουμε σιγά σιγά λαχανικά κ κρέας..ουτως ηαλλως δεν θα φαει ενα κιλό κρέας με την μια..μιλάμε για ελάχιστη ποσοτητα

Xc60p3.png ghL0p3.png

Το να μην δινουμε απο νωρις κρεμες ειναι σωστο και σιγουρα πρεπει να προσεχουμε τι τρωνε τα παιδια μας μην ειμαστε ομως υπερβολικοι και να λεμε οτι με τις κρεμες θα γινουν παχυσαρκοι και αρρωστοι γιατι αν το σκεφτουμε ετσι τοτε τιποτα δεν πρεπει να τρωμε αφου τιποτα δεν ειναι υγιεινο.

Το ρυζαλευρο δεν το δίνεις επειδή θα κανεις το παιδι παχύσαρκο κ άρρωστο αλλά επειδή δεν προσφέρει τίποτα απολύτως..είναι κενές θερμίδες!!! Υπαρχουν ενα σ ρο φρούτα κ λαχανικά να δώσουμε στα μωρά μας

Xc60p3.png ghL0p3.png

Προσωπικά πριν τον 6ο δεν εχω σκοπό να δώσω τίποτα άλλο απο γάλα.ετσι έκανα και στο πρώτο μου μωρο,ετσι θα κάνω και τωρα.υποτιθεται οτι το πεπτικο τους σύστημα δεν ειναι έτοιμο μεχρι τότε.οι πρώτες τροφές που συνηθίζεται να δίνονται ειναι το μήλο ,αχλαδι μπανάνα,καροτο γλυκοπατατα,πορτοκαλί στο τέλος των φρούτων.εγω θα ξεκινήσω με τα φρούτα!βεβαια...η μαμά μου ...μας έδωσε λέει κρέμουλες απο 5 μηνών!οχι τυποποιημένες βέβαια.!μια χαρά είμαστε όλοι στυλακια!