Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Βιοφυσικό προφίλ,καλύπτεται από εοπυυ??

Recommended Posts

Μου ειπε ο γιατρος μου μεχρι 20 Μαιου που θα ξαναπαω,να κανω κ το βιοφυσικο προφιλ.Γνωριζει καποιος αν καλυπτεται απο τον εοπυυ αυτη η εξεταση?

Διαφημίσεις

κατα 99%, οχι μονο δεν καλυπτεται, αλλα δεν νομιζω να ειναι και στις υποχρεωτικες εξετασεις της εγκυμοσυνης! σιγουρα δεν καλυπτονται η αυχενικη, η β' επιπεδου και το doppler. κι αν ειναι να σου αναγνωριστουν, πρεπει, νομιζω, να το κανεις σε δημοσιο νοσοκομειο, να περασεις απο επιτροπη, και σου δινουν μετα απο καιρο, 7 ευρω!:shock:(εμενα παντως, δεν καλυπτοταν καμια απο αυτες, απο το δημοσιο)

το βιοφυσικο ειναι αυτο που βλεπεις το προσωπακι του παιδιου. μηπως ο γιατρος σου εννοουσε το doppler;

AtQqp2.png

Α,καλα,καταλαβα τι παιζει με το ικα....

Οσο για την εξεταση,τι να σου πω...Βιοφυσικο προφιλ μου ειπε,εκτος αν κανω εγω καποιο λαθος.Θελει να δει αν εχει αρχισει να γερναει ο πλακουντας,κ πως ειναι η ροη του αιματος για να δουμε μηπως χρειαστει να το βγαλουμε το μωρο νωριτερα.Κ στο κεντρο που πηρα να κλεισω,μου ειπαν οτι θα με βαλουν 3 τεταρτα στον καριδοτοκογραφο,κ μετα θα γινει κ υπερηχος.

Α,καλα,καταλαβα τι παιζει με το ικα....

Οσο για την εξεταση,τι να σου πω...Βιοφυσικο προφιλ μου ειπε,εκτος αν κανω εγω καποιο λαθος.Θελει να δει αν εχει αρχισει να γερναει ο πλακουντας,κ πως ειναι η ροη του αιματος για να δουμε μηπως χρειαστει να το βγαλουμε το μωρο νωριτερα.Κ στο κεντρο που πηρα να κλεισω,μου ειπαν οτι θα με βαλουν 3 τεταρτα στον καριδοτοκογραφο,κ μετα θα γινει κ υπερηχος.

αυτό που περιγράφεις είναι απ' όσο ξέρω το doppler που γίνεται γύρω στην 32η εβδομάδα. πρώτη φορά ακούω για βιοφυσικό προφίλ, δεν έχω ιδέα αν λέγεται έτσι στα ελληνικά.

το αγγελούδι μου, η ζωή μου όλη.

Διαφημίσεις

Καλησπερα σας,

η ιδια εξεταση ειναι.Το Doppler του 8ου μηνα ονομαζεται κ βιοφυσικο προφιλ και ελεγχει τη ροη του αιματος,γηρανση πλακουντα κτλ.Κ οχι δεν καλυπτεται απο το ΙΚΑ.Την εκανα πριν λιγο καιρο την εξεταση αυτη κ το ειχα ψαξει..Απλα μπορει αν το κανεις σε καποια κλινικη να σου παρουν λιγοτερα απ'οτι αν πας σε ιδιωτη γιατρο. Πχ σε μια κλινικη της Θεσ/νικης ζητανε 92 ευρω ενω ο ιδιωτης εμβρυολογος που μ ειχε κανει και την Β' επιπεδου παιρνει 120 ευρω. Απο αυτες τις εξετασεις υποχρεωτικη δεν ειναι καμια αλλα ολοι οι γιατροι τις συστηνουν για προληπτικους λογους καθως ελεγχονται αναλυτικα ζωτικης σημασιας οργανα και λειτουργιες των μωρων (βεβαια αν ο γιατρος σας εχει πολυ καλο υπερηχο μπορει να τα ελεγξει κ ο ιδιος προφανως..).Στο εξωτερικο για παραδειγμα κανουν κ πολυ λιγοτερους υπερηχουν (2 η 3 μονο)..Αυτα!Καλη συνεχεια σε ολες σας!!!!

OiM1p3.png

α! το doppler ειναι? δεν το καλυπτει. 3 εκανα γιατι ειχα γερασμενο πλακουντα , το πρωτο το πληρωσα 100 σε ιδιωτικο γιατρο και στα αλλα μου πηρε απο 60