Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

θηλασμος και αναγωγες

Recommended Posts

καλημερα,

προκειτε για τη φιλη μου, θηλαζει μεχρι στιγμης αποκλειστικα το αγορακι της. ειναι μηνων γεννηθηκε με επισκληριδιο 3,500 κιλα. ο μικρος μετα απο καθε γευμα κανει αναγωγες και τισ εκτοξευει κιολας... η παιδιατρος της προτεινε χθες να του δωσει ενα γαλα ειδικο για τισ αναγωγες. το δοκιμασε και οντως το μωρο τα πηγενε καλυτερα. το γαλα της το εβγαλε χθες με το θηλαστρο (medela) και το αποθηκευσε. πηρε την παιδιατρο και της ειπε οτι λογω του οτι ο μικρος εκτοξευει το γαλα του πολλες φορες την ημερα υπαρχει περιπτωση το γαστρικο υγρο τα ανεβαινει επανω και να του προκαλεσει καποιο προβλημα.

η φιλη μου θελει πολυ να θηλασει τον μικρο της αλλα δεν ξερει τι να κανει?

εγω της ειπα να τον θηλασει κανονικα και μια στο τοσο να του δινει κι αυτο το γαλα για να ηρεμει το στομαχακι του... (τι γινετε ομως στην περιπτωση που το συνηθισει?)αλλα και παλι επειδη δεν θελω να της δωσω λαθος συμβουλες... παρακαλω βοηθηστε με γιατι και αυτη δεν εχει που αλλου να απευθυνθει.

και η δικια μου εβγαζε γουλιες αλλα οχι σε τοσο συχνο ρυθμο. γυρω στον 4ο μηνα σταματησε χωρις να της δωσω καθολου ξενο γαλα.

ευχαριστω εκ των προτερων.

Διαφημίσεις

Το μωρό να κρατιέται στον ώμο για 20-30 λεπτά μετά το φαγητό.

Μωρά που θηλάζουν έχουν λιγότερη ΓΟΠ.

Τα γεύματα να δίνονται πιο συχνά και μικρά.

Περιορίστε τον αέρα που παίρνει το μωρό και βγάλτε τον αέρα πολλές φορές κατά τη διάρκεια του φαγητού.

Το μωρό να ξαπλώνει σε ημικληνή θέση.

http://pediatros-thes.gr/for-parents/%ce%ac%ce%bb%ce%bb%ce%b5%cf%82-%cf%80%ce%b1%ce%b8%ce%ae%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82/%ce%b3%ce%b1%cf%83%cf%84%cf%81%ce%bf-%ce%bf%ce%b9%cf%83%ce%bf%cf%86%ce%b1%ce%b3%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%cf%80%ce%b1%ce%bb%ce%b9%ce%bd%ce%b4%cf%81%cf%8c%ce%bc%ce%b7%cf%83%ce%b7-%ce%b3%ce%bf%cf%80/

πολλα ρεψιματα, ΟΧΙ μπιμπερο, πολλα μικρα γευματα, να ξαπλωνει σε κλιση..

το ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΗΤΡΙΚΟ!!!!!!!!!!!

ειναι τοσο απλο...ακομα και οταν εχει παλλινδρομηση δεν δινουμε αντιαναγωγικα..βοηθαμε το μωρο με τις αναγωγες και εαν χρειαστει δινουμε καποιο σιροπι..προφανως την παιδιατρο δεν την ενδιαφερει..

εαν ενδιαφερει την φιλη σου ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ να θηλασει, θα πρεπει να επισκεφθει εναν παιδιατρο φιλικο προς τον θηλασμο ή που να ειναι και συμβουλος θηλασμου..

καθως με την τακτικη που ακολουθει, οδευει για αποθηλασμο..

83hKp3.png

Συμφωνω με την paros και να συμπληρώσω οτι μια αποχη της μαμάς απο τα γαλακτοκομικα(κρυφά και φανερά) ίσως βοηθούσε.

Και φυσικα να σταματήσει να δινει αντιαναγωγικο! Πέρα απο όλους τους υπόλοιπους λόγους που ειναι κατώτερο του μητρικου, απλα "μπαλωνει" το πρόβλημα, δε θεραπεύει τίποτα και μπορει να προκαλέσει ισοφαγιτιδες (ανεβαίνει ξανά πάνω στον ισοφαγο, απλα δε φαίνεται να βγαίνει απο το στόμα, αλλα στην ουσία αυξάνει την έκθεση του ισοφαγου στο οξύ ).

Ας διαβάσει κι εδω:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=28814

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

• 3 weeks later...

Κοριτσια συγγνωμη που επεμβαινω αλλά επειδειδη εχω παρεμφερες θεμα κ γω θα ηθελα τα φωτα σας.

Εγω δινω μητρικο γαλα στην 2 μηνων κορη μου αλλα το βγαζω με θηλαστρο. Πλεον βγαζει γουλιες σε καθε γευμα κ δεν ξερω τι να κανω. Ρευεται βγαζει γουλιες, ξαπλωνει ξαναβγαζει. Βαρος παιρνει 80-90 γρ/βδομαδα.

Στηθος δεν επιασε ποτε. Δεν θελει με τιποτα.

Διαφημίσεις