Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

εκπαιδευση τουαλετας σε διδυμα και μηδεν αποτελεσματα...

Recommended Posts

Μανουλες γεια σας,

οπως διαβαζατε στον τιτλο...εκπαιδευση τουαλετας!εδω και 4 μερες προσπαθουμε να κανουμε μια προσπαθεια να κοψουμε την ημερησια πανα αλλα..ΤΖΙΦΟΣ!!! τα πιτσιρικια μου ειναι 31 μηνων. αρχικα ξεκινησα με την κορη μου που σαν κοριτσακι στατιστικα εχει περισσοτερες πιθανοτητας να την κοψει...η αντιδραση της ομως με εξεπληξε!!αρνειται να κανει τσισα η κακα στο γιογιο..πηρα στεφανακι..η ιδια αντιδραση και κει..ναι μεν καθεται αλλα δεν κανει τιποτα!Ουτε μια φορα!..ολα στο πατωμα...σημερα μου εκανε κακα στην βεραντα ενω το γιογιο ηταν διπλα της...Ο γιος μου τωρα αν και ειχε διαρροια πριν 3 μερες τον εβαλα στα χαζα και εκανε τσισα 5 φορες και στο γιογιο και στο στεφανακι..Ειπα λοιπον οταν εγινε καλυτερα να του βγαλω την πανα βρακακι και να φορεσουμε εσωρουχακι...πανω του τα τσισα...τον ξεγυμνωσα τελειως..πανω του τα τσισα..Καλα για την κορη μου δεν το συζητω..μια σκετη αρνηση.. Να κανουμε τσισακια στο γιογιο?Οχιιιιιιιιιιιιιι...ζεν σελω!!και να τα τσισα κατω...Εφτιαξα καρτελα με αυτοκολλητα επιβραβευσης..ο γιος εχει 5 η μικρη κανενα..της λεω κανε και συ τσισακια να βαλουμε τα αυτοκολλητα της μινι που σου αρεσουν..οχιιιιιιι ζεν σελω....

εχω απελπιστει.....ρε κοριτσια τι να κανω...

* Τα πιο γλυκά χαμόγελα,που υπάρχουν στη ζωή μας,μας δίνουνε απλόχερα,οι άγγελοι οι δικοί μας,Κι αυτοί είναι τα μικρά παιδιά,που ζουν ανάμεσά μας,και μας διδάσκουν πως σωστά...να λειτουργεί ...η καρδιά μας...Κάθε πρωϊ στα μάτια τους,βλέπουμε άλλιως το κόσμο...με άνθη και ροδόσταμο..μέλι ,μέντα και δυόσμο...

Διαφημίσεις

Eίμαστε στην ίδια φάση. Μόνο που οι δικοί μου έχουν κόψει μόνο τα κακά από πέρισυ τέτοια εποχή.

Πριν 3 μέρες τους έβαλα βρακάκια, τους έδειξα τί πρέπει να κάνουν. Έβαλα ένα σκαλοπατάκι μπροστά στην λεκάνη και σήκωσα το κάθισμα.

Προς μεγάλη μου έκπληξη πηγαίνουν μόνοι τους και τα κάνουν και έρχονται μόνο και λένε μπάβοοοοο και χειροκροτάνε :shock::D.

Το πράγμα θέλει υπομονή. Είσαι ακόμα στην αρχή. Μην κάνεις το λάθος και τους φορέσεις πάλι πάνα. Κάποια στιγμή θα καταλάβουν τί γίνεται.

Όταν τα κάνουν κάτω να είσαι λίγο αυστηρή....τα παιδάκια κάνουν τσίσα στο γιογιό τους αλλά μην τα μαλώσεις. Θα ρίξεις πολύ καθάρισμα...που να δεις όταν θα κόψεις την βραδινή πάνα τί έχει να γίνει...

Θέλω όμως να σου επισημάνω ένα μεγάλο λάθος που κάνεις. Επιβραβεύεις τα παιδιά με τρόπο που τα ξεχωρίζει. Τί εννοώ ότι η μικρή μπορεί να αισθάνεται άσχημα που δεν έχει καθόλου αυτοκόλλητα και αυτό να λειτουργεί αρνητικά.

Για μένα ένα μπράβο και ένα φιλάκι αρκεί.

Καλό κουράγιο!

Μπορείς να διαβάσεις μερικές συμβουλές εδώ: http://www.pantley.com/elizabeth/books/0071476903.php στα excerpts και στο get advice. Αρχικά κάνε το quiz για να δεις αν τα μωράκια σου είναι έτοιμα (αν και από την ηλικία τους νομίζω ότι θα είναι). Γενικά δώσε έμφαση όχι στο να μην τα κάνουν πάνω τους αλλά στο να πηγαίνουν στο γιογιό ή στην τουαλέτα όποτε τους έρχεται να κάνουν την ανάγκη τους.

Να τα επιβραβεύεις όχι όταν περνάει μέρα χωρίς να τα κάνουν πάνω τους αλλά όποτε καταφέρνουν να κάνουν την ανάγκη τους στην τουαλέτα. Τον πρώτο καιρό είναι όμως σημαντικό να πηγαίνουν στο γιογιό όποτε νιώθουν ότι θέλουν να κατουρήσουν έστω κι αν δεν κατουράνε τελικά.

Σκέφτομαι σωστά = νιώθω καλά

• Επιστημονική συνεργ.

Φίλη μου , μην αγχώνεσαι. Το στάδιο ετοιμότητας ελέγχου για την τουαλέτα διαφέρει για κάθε παιδί . Το καλοκαίρι είναι η πιο κατάλληλη εποχή για μια τέτοια αλλαγή. Όταν είναι έτοιμη θα αρχίσει και η μικρή σου.

Ίσως χρειαστεί τον πρώτο καιρό να είσαι μαζί της και να τη βοηθάς και σταδιακά να αποχωρήσεις . Λογικά μέχρι τα τρία περίπου θα έχει ανεξαρτοποιηθεί, τουλάχιστον για την ημερήσια αρχικά πάνα και μετά για την βραδινή.

Καλή προσπάθεια ...

Νηπιαγωγός

Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

Εμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

σας ευχαριστω ολες σας για τις απαντησεις σας..λοιπον θα σας πω τι εχει γινει μεχρι σημερα...μεχρι χθες προσπαθουσα να εκπαιδευσω και τα δυο ταυτοχρονα. Τα ατυχηματα ομως ηταν ατελειωτα και τα νευρα μου κροσια!Το πηρα αποφαση λοιπον και ειπα θα ασχοληθω πρωτα με την μικρη και μετα με τον γιο..Σημερα λοιπον βρηκα ενα αλλο κολπο που ας πουμε οτι εχει καποια επιτυχια..Την πηρα με το καλο(σας εχω πει οτι ειναι αντιδραστικη,ολο οχι και οχι)και της ζητουσα να με βοηθησει με τις διαφορες δουλειες του σπιτιου(ταχα βαλαμε μαζι πλυντηριο, μαζεψαμε τα ρουχα απο τα κρεββατια τους και τα εβαλε στην ντουλαπα,πλυναμε μερικα ποτηρια κλπ) και με συζητηση οτι πλεον δεν ειναι μωρο αλλα μεγαλο κοριτσακι που ειναι σε θεση να βοηθα και την μαμα ζητησε μερικες φορε ΜΟΝΗ ΤΗΣ να κατσει στο γιογιο(αν και δεν εκανε τσισακια) οποτε ειχαμε ατυχηματα της ελεγα δεν πειραζει και πως ειμαι σιγουρη πως καποια στιγμη θα τα καταφερει και καποια στιγμη που την ειχα στο γιογιο εκανε τσισακια, της εδωσα ενα αυτοκολλητο,χορεψαμε,της ειπα ποσο υπερηφανη ειμαι και κοριτσια το βραδυ μου ειπε μονη της Μαμα τσισα στο γιογιο αλλα δεν προλαβαμε να φτασουμε μεχρι το γιογιο, δεν κρατηθηκε η καημενουλα..για μενα ολα αυτα ειναι προοδος αφου μεχρι χθες δεν μου ελεγε καν τσισα,τιποτα...τα εκανε ολα πανω της!εσεις τι λετε?δεν ειναι προοδος?

* Τα πιο γλυκά χαμόγελα,που υπάρχουν στη ζωή μας,μας δίνουνε απλόχερα,οι άγγελοι οι δικοί μας,Κι αυτοί είναι τα μικρά παιδιά,που ζουν ανάμεσά μας,και μας διδάσκουν πως σωστά...να λειτουργεί ...η καρδιά μας...Κάθε πρωϊ στα μάτια τους,βλέπουμε άλλιως το κόσμο...με άνθη και ροδόσταμο..μέλι ,μέντα και δυόσμο...

Διαφημίσεις

λοιπον κοριτσια αυτο ηταν!με την κορουλα μου τα καταφεραμε!!ενταξει μας πηρε περιπου 10 μερες συνολικα να μπει στο νοημα αλλα εχουμε ηδη 4-5 μερες χωρις ατυχηματα (εκτος ελαχιστων περιπτωσεων που της φευγουν λιγα στο βρακακι)ειμαι πολυ υπερηφανη και χαρουμενη!!βεβαια δεν τελειωσαμε εκει..εχω και τον μικρο να ξεκινησω αλλα θα τον ξεκινησω σε κανα 2 εβδομαδες!μαλλον θα της κοψω και την μεσημεριανη πανα της μικρης γιατι πλεον ειναι στεγνη η πανα της και οσο ειναι ξυπνια μου λεει μαμα τσισα στο γιογιο!θα την δω πως θα ειναι και τις επομενες μερες και θα της την κοψω!!φιλακια πολλα σε ολες σας!!

λοιπον κοριτσια αυτο ηταν!με την κορουλα μου τα καταφεραμε!!ενταξει μας πηρε περιπου 10 μερες συνολικα να μπει στο νοημα αλλα εχουμε ηδη 4-5 μερες χωρις ατυχηματα (εκτος ελαχιστων περιπτωσεων που της φευγουν λιγα στο βρακακι)ειμαι πολυ υπερηφανη και χαρουμενη!!βεβαια δεν τελειωσαμε εκει..εχω και τον μικρο να ξεκινησω αλλα θα τον ξεκινησω σε κανα 2 εβδομαδες!μαλλον θα της κοψω και την μεσημεριανη πανα της μικρης γιατι πλεον ειναι στεγνη η πανα της και οσο ειναι ξυπνια μου λεει μαμα τσισα στο γιογιο!θα την δω πως θα ειναι και τις επομενες μερες και θα της την κοψω!!φιλακια πολλα σε ολες σας!!

congratulations-graphics16.gif

αντε κ στον γιο τωρα! εμεις αργουμε ακομα! ειναι 8 μηνων!

ετσι μπραβο...ολα στην αρχη αρνουνται....ειδες που δεν χρειαζοταν αγχος αλλα υπομονη οπως παντου αλλωστε με τους μικρους μπομπιρες:lol:

• 3 weeks later...
Οταν κόψετε και τη βραδυνή... να με πάρεις τηλέφωνο:wink:!!(.και δεν το λέω ειρωνικά, αλλα απελπισμένα....)

άστα να πάνε...τι μου θύμισες.

Ο δικός μου γιος σε λίγους μήνες θα κλείσει τα 7 και έχουμε κανένα 6μηνου που κόψαμε τη βραδυνή ενούρηση. ( Εν τω μεταξύ δεν δεχόταν με τίποτα πάνα και καταλαβαίνεις τι περνούσα, ιδιαίτερα το χειμώνα ).

Την ημερήσια την είχαμε κόψει 2,5 ετών

Διαφημίσεις

Μην αργησετε για την βραδυνη μολις καταφερετε την μερα. Μια και εξω αν συνεχιστει πολυ το βραδινο δυσκολαα\ κοβεται αυτο με ειχε συμβουλεψει μαμα πολυτεκνη και επιασε με εμας. Μολις εκοψε την μερα δυο εβδομαδες μετα κοψαμε την νυχτα και για δυο εβδομαδες ενα βραδυ εμενε στεγνος ενα κατουριοταν πακετο γιατι ηταν χειμωνας αλλα στο τελος της δευτερης εβδομαδας τελειωσαμε μια για παντα.

Μην αργησετε για την βραδυνη μολις καταφερετε την μερα. Μια και εξω αν συνεχιστει πολυ το βραδινο δυσκολαα\ κοβεται αυτο με ειχε συμβουλεψει μαμα πολυτεκνη και επιασε με εμας. Μολις εκοψε την μερα δυο εβδομαδες μετα κοψαμε την νυχτα και για δυο εβδομαδες ενα βραδυ εμενε στεγνος ενα κατουριοταν πακετο γιατι ηταν χειμωνας αλλα στο τελος της δευτερης εβδομαδας τελειωσαμε μια για παντα.

To θέμα δυστυχώς δεν είναι θέμα στο πότε θα το κάνει η μαμά, αλλά από προσωπική πείρα σου λέω ότι είναι καθαρά θέμα παιδιού και κατά πόσο πέφτει σε βαθύ ύπνο.

Ναι το φυσιολογικό είναι αυτό που γράφεις αλλά δεν πιάνει σε όλα τα παιδάκια και δεν μπορούν όλα τα παιδάκια. Πίστεψε με είχα δοκιμάσει τα πάντα.

Συμβουλές δεν μπορώ να δώσω, αλλά ξέρω ( τώρα;)), τα λάθη που έκανα εγω!

1ον = Δεν χωρίζουμε την πάνα σε βραδυνή, μεσημεριανή, πρωινή κλπ κλπ. Πάνα είναι ΜΙΑ και κόβεται μια κι έξω!

2ον = Και το παραπάνω γίνεται όταν είναι η κατάλληλη στιγμή για το μωρό- τα μωρά μας,όταν νιώσουμε οτι είναι ετοιμα ΑΥΤΑ κι όχι όποτε μας καπνίσει εμάς:!:

Εγω, προφανώς ΔΕΝ έκανα τίποτε απο τα 2 και γι αυτό ακομα παιδέυομαι ( με τον Απόστολο μόνο, ευτυχώς η Θεοδώρα "καθάρισε" σχετικά εύκολα.)

Το καλοκαίρι- πέρσι- βγάλαμε τις πάνες ( τον Αυγουστο για να μπορούμε να πάμε παιδικό), σε ενα μήνα είχαμε καθαρίσει τελείως και οι 2!

Την βραδυνή αποφάσισα να την κόψουμε τον Γενάρη ( ωραία εποχή διάλεξα:rolleyes:).... η Θεοδώρα έχει ενα μήνα που ξυπνάει στεγνή ( πάντα, ή σχεδόν πάντα) και ο Απόστολος.....3 πουλάκια κάθονταν:rolleyes:!!! Κλείνουμε 4 μήνες προσπάθειας....:lol:

Αντέχω όμως κι εγω....τι να κάνω η δόλια μάνα?????????

4XDDp3.png

• 4 weeks later...

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ

ΕΙΔΑ ΤΥΧΑΙΑ ΤΗΝ ΣΥΖΥΤΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΜΕ ΑΦΟΡΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΔΙΔΥΜΑ 2 ΕΤΩΝ, ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΤΗΝ ΠΑΝΑ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΑΔΕΙΑ ΜΟΥ ΓΙΑ 15 ΜΕΡΕΣ .

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΠΡΕΠΕΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΞΟΧΗ ΝΑ ΤΟ ΒΓΑΛΩ ΤΕΛΕΙΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΩ ΣΤΟ ΓΙΟΓΙΟ Η ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΑ ΒΡΑΚΑΚΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΑΝΑ ΜΙΑ ΩΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΑΦΗΣΩ ΝΑ ΚΑΤΣΟΥΝ ? ΑΝ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΗΡΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΘΟΝΤΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΦΕΥΓΑΝ

Μου φαίνονται λίγο μικρά τα δικά σου... Μπορούν τώρα ή σε λίγο καιρό να εξυπηρετούνται μόνα τους, έστω για τσίσα; Μπορούν να ανεβοκατεβάζουν τα ρούχα μόνα τους;

Να πω την αληθεια σε δίδυμα προτιμούσα τις πάνες, τουλάχιστον σε αυτές τις ηλικίες, γιατί πχ όταν ήμασταν έξω δεν διακόπταμε για να πάμε σε δημόσιες τουαλέτες ή στην εξοχή...:oops: Τη βραδυνή τους την κράτησα κανένα εξάμηνο-χρόνο ακόμη, γιατί δεν ήθελα να αρχίσω πάλι να σηκώνομαι το βράδυ να βοηθάω :confused::rolleyes: Αρκετά ξενύχτια που δεν μπορούσα να αποφύγω είχα φάει τους πρώτους μήνες! Την έκοψαν λοιπόν τη βραδυνή όταν μπορούσαν να πάνε μόνα τους τουαλέτα και τη νύχτα! Εμάς το καλοκαίρι μας πέτυχε όταν ήμασταν 2,5 ετών και τότε τα παιδιά ήταν έτοιμα για να κόψουν την ημερήσια.

Δεν θυμάμαι όμως πώς ακριβώς ξεκινήσαμε... Ξεκινήσαμε με γιογιό.... Άαααααλλο αυτό να πλένεις το γιογιό, ενώ την πάνα απλώς την πετάς :rolleyes:. Μετά από μερικούς μήνες τα παιδιά πηγαιναν μόνα τους στην κανονική τουαλέτα. Το στεφανάκι ποτέ δεν τα βόλεψε.

Αν θυμάμαι καλά κάναμε λίγο πανηγύρι και χαρά όταν μπήκε στο γιογιό το πρώτο περιεχόμενο και από εκεί και πέρα τα παιδιά κατάλαβαν τι τους ζητούσαμε. Αρχίσαμε να βγαίνουμε σχετικά σύντομα από το σπίτι για να μη συνδυάσουν τα παιδιά την προσπάθεια με εγκλεισμό. Δηλαδή όταν είχαν κάνει τσισάκια, βγαίναμε για σύντομη βόλτα. Είχα δει όμως ότι και με τις πάνες, είχαν μάθει τα παιδιά να κρατιούνται. Το έβλεπα πχ ότι κακά δεν έκαναν έξω, κρατιόντουσαν.

Το τι θα κάνετε έξω για τσίσα είναι άλλο κεφάλαιο, που καλύτερα να έχετε κατακτήσει το μέσα στο σπίτι για να το προσεγγίσετε.

Καλή επιτυχία πάντως!

Διαφημίσεις

• 1 year later...

Καλημέρα κορίτσια, τώρα ΝΑΙ, μπορώ να το πω μετα βεβαιότητας ( ειναι 3 μήνες ακατούρητος!!!), οτι σταμάτησε να βρέχεται στον ύπνο του:P!!

Είμαστε 5 όμως:shock::shock::shock:!!!

Έχω πλείνει τόοοοοοοοσα παπλώματα, κουβέρτες, μαξιλάρια, αρκουδάκια κλπ κλπ πουέχω γίνει εξπέρ :-P!

Καλή υπομονή μανούλες....

4XDDp3.png

Κοριτσαια γεια σας. Εχω ενα αγορακι 13 μηνων κ εδω κ ενα μηνα προσπαθω να τον μαθω σιγα σιγα να κανει τσισα στο γιο. Της περισσοτερες φορες τα καταφερνουμε. Βεβαια φοραει πανα ακομη κανονικα απλα οταν ξυπναει που ξερω πως κατουρησει τον βαζω στο γιογιο.κ 2 φορες εχει κανει κ κακα. Ξερω πως ειναι μικρος ακομη για να τα κοψει τελειως αλλα οχι μικρος για να ξικηνεισει να εχει μια ιδεα για το τι γινεται. Περιμενω να φτιαξει λιγο ο καιρος κανα μηνα για να τον αφηνω ξεβρακωτο που λενε για να ειναι πιο ευκολπ. Ευελπιστω μεχρι το καλοκαιρι να που θα ειναι εναμιση να τα εχει κοψει!!! Εχω ακουσει πως οσο πιο νωρις τα βαζεις στο γιογιο τοσο πιο ευκολο ειναι γιατι αν μεγαλωσουν δεν καθονται κ συνηθιζουν την πανα κ δεν θελουν να την αποχωριστουν εσεις τι λετε?

Κοριτσαια γεια σας. Εχω ενα αγορακι 13 μηνων κ εδω κ ενα μηνα προσπαθω να τον μαθω σιγα σιγα να κανει τσισα στο γιο. Της περισσοτερες φορες τα καταφερνουμε. Βεβαια φοραει πανα ακομη κανονικα απλα οταν ξυπναει που ξερω πως κατουρησει τον βαζω στο γιογιο.κ 2 φορες εχει κανει κ κακα. Ξερω πως ειναι μικρος ακομη για να τα κοψει τελειως αλλα οχι μικρος για να ξικηνεισει να εχει μια ιδεα για το τι γινεται. Περιμενω να φτιαξει λιγο ο καιρος κανα μηνα για να τον αφηνω ξεβρακωτο που λενε για να ειναι πιο ευκολπ. Ευελπιστω μεχρι το καλοκαιρι να που θα ειναι εναμιση να τα εχει κοψει!!! Εχω ακουσει πως οσο πιο νωρις τα βαζεις στο γιογιο τοσο πιο ευκολο ειναι γιατι αν μεγαλωσουν δεν καθονται κ συνηθιζουν την πανα κ δεν θελουν να την αποχωριστουν εσεις τι λετε?

αφου το δεχεται εγω λεω να προχωρησεις.αν ζητησει πανα ομως μην τον πιεσεις.ειναι οντως μικρος και παρτο πολυ χαλαρα.δειτε το σαν παιχνιδι και μπορει οντως να τελειωσετε με το θεμα πανας μεχρι το καλοκαιρι.καλη επιτυχια;)