Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  Εάν η διεύθυνση E-Mail σας δεν υπάρχει, δεν λειτουργεί,  παρακαλούμε στείλτε μας το νέο σας E-Mail  &  το όνομα χρήστη σας στο a d m i n i s t r a t o r @parents.org.gr ! Μετά τις εργασίες αύριο 26/10/2026 ενδεχομένως να μην μπορείτε να συνδεθείτε!
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

A-test στην 16η εβδομάδα


Recommended Posts

Γειά σας πάλι,θα ήθελα τις πληροφορίες σας για ένα ακόμα θέμα:

Ο γιατρός μου στο "Έλενα" μου είπε στην 16η εβδομάδα να κάνω το A Test u/s,βέβαια και εγώ δεν το ρώτησα τι είναι πάνω στην αναμπουμπούλα την προηγούμενη φορά που πήγα (με το καλό θα γίνω πρώτη φορά μανούλα και δεν ξέρω και πολλά).Απ' ότι έψαξα (άν διάβασα σε σωστές πηγές) είναι και αυτή εξέταση η οποία ανιχνεύει νευρικές ανωμαλίες στο έμβρυο.(σημ:έχω κάνει αυχενική διαφάνεια και papp-a και είναι όλα ok).

Αληθεύει βρε κορίτσια ή είναι ένας απλός υπέρηχος; Έτσι από μια μικρή περιέργεια ρωτάω!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


καλησπερα δεν ειναι περηχος αλλα εξεταση αιματος ειναι σαν επαναληψη τις αυχενικης..καποιοι γιατροι δεν την κανουν καποιοι αλλοι ναι..εγω την εκανα και λογω οτι ειχα καποιο προβλημα με το αιμα μου λογω αναιμιας ειχε δειξει πολυ χαμηλα..ενω η αυχενικη ηταν μια χαρα..

N2dVp2.png
Link to comment
Share on other sites

το a-test ειναι προγενεστερο του PAPP A σε συνδιασμο με την αυχενικη διαφανεια. Οταν λεω προγενεστερο εννοω οτι "εφευρεθηκε" πολυ πριν το PAPP A κλπ. Εμενα προσωπικα ο γιατρος μου μου ειπε οτι δεν χρειαζεται εφοσων εχω πολυ καλα τα ανωτερω. Ξαναλεω ο δικος μου γιατρος. Πολλες κοπελες το εχουν κανει.Καθε γιατρος κρινει διαφορετικα. Μπορει ο δικος μου να εκρινε λαθος και να ειναι κατι που πραγματι δειχνει διαφορετικα πραγματα και χρειαζεται... Καλο ειναι για θεματα εξετασεων τι χρειαζεται και τι οχι να ακουμε μονο το γιατρο μου και οχι τι θα πω εγω που δεν το εχω κανει ή τι θα πει η κοπελα που εχει κανει.

Θα μου πεις πλεον οι περισσοτεροι γιατροι τις εχουν τις εξετασεις και τους υπερηχους καραμελα -και παιζουν και μιζες με τα διαγνωστικα- αλλα εφοσων τους εμπιστευομαστε τη ζωη μας και τη ζωη του μωρου μας οφειλουμε νομιζω να κανουμε οτι μας συμβουλεψουν...

;):)

 

καλα αποτελεσματα!

Όλα είναι μια ιδέα...

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου Μatilda38 ακούμε και διαβάζουμε τόσα πολλά που κάποια στιγμή πρέπει να κρίνουμε τις πληροφορίες που συλλέγουμε σε συνδυασμό πάντα με τη γνώμη-οδηγίες του γιατρού μας. Πάντως εμένα ο γιατρός μου είναι στο Έλενα οπότε ίσως δικαιολογείται ότι λιγο παλιά εξέταση.

Φιλάκια κορίτσια!

Link to comment
Share on other sites

Μην τρομαξεις αν τα αποτελεσματα δεν ειναι καλα, ειναι απο τις πιο αναξιοπιστες εξετασεις της εγκυμοσυνης, να το εχεις υποψη σου. Γινεται βασικα για να ανιχνευσει γεννετικες ανωμαλιες αλλα μπορει να μας δωσει κι αλλα στοιχεια που μπορει να μας χρειαστουν αργοτερα. Και δεδομενου οτι ειναι μια απλη εξεταση αιματος, γιατι να μην την κανεις;;;;

Γεννησαμε! 28-06-2012 :P

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...