Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

δημόσιος υπάλληλος και αναρρωτική άδεια επαπειλούμενη κυησης.κυησης

Recommended Posts

Κορίτσια καλησπέρα .Θέλω την βοήθεια σας σε κάτι.

Είμαι δημόσιος υπάλληλος (μόνιμη) με ικα.Πήρα μια άδεια αναρρωτική 4 ημερών και το χαρτί των αναρρωτικών μου έγραφε οτι στην 5ετια έχω λάβει 140 ημέρες και οι 150 είναι το όριο για την 3ετία.Και μου είπαν οτι δεν δικαιούμαι άλλες άδειες με αποδοχές για τους επόμενους 6 μήνες .

Το θέμα είναι οτι το 2010 -2011 ήμουν έγκυος με επαπειλούμενη κύηση και έπαιρνα συνέχεια άδειες αναρρωτικές αφού πρώτα περνούσα απο ελεγκτή.Η ερώτηση μου είναι η εξής ,πρέπει οι άδειες αυτές να χρεωθούν ως αναρρωτικές ή να μην μου μετρηθούν αφού βάση του άρθρου 52 του υπαλληλ. κώδικα είναι άδειες άλλης κατηγορίας????

OUR LITTLE GIRLS ARE OUR HEAVEN IN EARTH

XN6Sp2.pngTrmmp2.png

Διαφημίσεις

Κορίτσια καλησπέρα .Θέλω την βοήθεια σας σε κάτι.

Είμαι δημόσιος υπάλληλος (μόνιμη) με ικα.Πήρα μια άδεια αναρρωτική 4 ημερών και το χαρτί των αναρρωτικών μου έγραφε οτι στην 5ετια έχω λάβει 140 ημέρες και οι 150 είναι το όριο για την 3ετία.Και μου είπαν οτι δεν δικαιούμαι άλλες άδειες με αποδοχές για τους επόμενους 6 μήνες .

Το θέμα είναι οτι το 2010 -2011 ήμουν έγκυος με επαπειλούμενη κύηση και έπαιρνα συνέχεια άδειες αναρρωτικές αφού πρώτα περνούσα απο ελεγκτή.Η ερώτηση μου είναι η εξής ,πρέπει οι άδειες αυτές να χρεωθούν ως αναρρωτικές ή να μην μου μετρηθούν αφού βάση του άρθρου 52 του υπαλληλ. κώδικα είναι άδειες άλλης κατηγορίας????

Υπάρχει πρόσφατο έγγραφο του υπουργείου που τις άδειες κύησης και λοχείας τις θεωρεί ειδική κατηγορία. Βέβαια μιλά για τις προαγωγές και την επιλογή προϊσταμένων και ότι δεν πρέπει να προσμετρηθεί σαν χρόνος που αφαιρείται. Αύριο που θα πάω στη δουλειά θα στο γράψω μήπως σε βοηθήσει

οτι έχεις πάρει έχει τελειώσει και δεν αλλάζει.Πραγματικά δεν δικαιούσαι αναρρωτική μετ'αποδοχών εκτός αν είσαι έγκυος και μόνο απο δημόσιο νοσοκομείο με υπογραφή διευθυντή.

Θα πιστωθείς με 1 μήνα αναρρωτική απο 1/1/2013

οτι έχεις πάρει έχει τελειώσει και δεν αλλάζει.Πραγματικά δεν δικαιούσαι αναρρωτική μετ'αποδοχών εκτός αν είσαι έγκυος και μόνο απο δημόσιο νοσοκομείο με υπογραφή διευθυντή.

Και εγώ αυτό ξέρω, ότι αν έχεις καλύψει τον αριθμό (και ας είναι λόγω κύησης) πλέον οι αναρρωτικές είναι χωρίς αποδοχές. Το ίδιο έκαναν και σε συγγενικό μου πρόσωπο.

Διαφημίσεις

• 1 year later...

Καλησπέρα κορίτσια! Επαναφέρω το θέμα για να ρωτήσω κατι. Έχετε ακούσει τίποτα για τις άδειες επαπειλούμενης κύησης αυτό το διάστημα(στο δημόσιο);

Έχοντας 2 αποβολές, στην τρίτη εγκυμοσύνη πήρα επαπειλούμενη λόγω αιμορραγιών και καφέ υγρών που είχα όλο το πρώτο 4μηνο. Τώρα έιμαι πάλι έγκυος. Δεν εχω πάλι αιμορραγίες, αλλα επειδή δεν είμαι και στα πολύ καλά μου με στομαχι και πίεση και επειδή ο γιατρός μπορούσε να μου γράψει πήρα πάλι ένα μήνα. Τώρα ξαφνικά μου λεει ότι τελος οι άδειες. Έχει γίνει θεμα και δε δίνουν κάποια δημοσια μαιευτήρια(και το δικό του) και σιγά σιγά δε θα δίνει κανένα, εκτός αν υπάρχει πρόβλημα σοβάρο και χρειαστεί νοσηλεία. Δεν είναι ότι δεν πιστεύω το γιατρό μου αλλά από περιέργεια ήθελα να δω αν εχετε ακούσει ή αντιμετωπίσει κάτι αυτες τις μερες. :confused:

Ναι είχα κ εγώ το ίδιο θέμα πρίν κατι μηνες, ο γιατρός μου σε δημόσιο νοσοκομείο μου έδινε βέβαια με χίλια ζορια κ αφού του εξήγησα την κατάσταση (η δουλεία μου είναι μακρυα απο το τόπο κατοικιας μου, κ αν επέστρεφα δεν θα είχα καν που να μείνω, ειμαι κ νοσηλευτρια δύσκολο επάγγελμα για εγκυμοσυνη). Μου έδινε λοιπον 30 μερες κάθε φορά αλλά μου είχε πει απο τότε οτι τα ψάχνουνε πάρα πολυ πλέον.

Στο τέλος είχα κ θέμα απο την δουλειά, να το ρωτήσεις κ εσυ, ενα μήνα πριν βγώ σε κανονική αδεια εγκυμοσυνης (στον εβδομο μήνα βγαίνουμε) μου λέν δεν ισχύει η αναρρωτική που μας έστειλες γιατί δεν δικαιούσε άλλες, οπότε έπρεπε να κάνω εισαγωγή για μια μερα τουλάχιστον οτι δλδ χρειαζομουν ειδική θεραπεια κ να μου γραψουν για τις υπόλοιπες μερες κατάκλιση στο σπίτι κτλ.

Κατάλαβα!!! Εχουν όντως ζορίσει τα πράγματα! Κι εγώ θα αναγκαστώ να επιστρέψω σε 2 εβδομάδες που τελειώνει η αδεια που πήρα. Πάντως, γνώμη μου είναι πως θα έπρεπε να εκτιμούν καλύτερα τις καταστάσεις και να κρίνουν την επικινδυνότητα της κάθε περίπτωσης ξεχωριστά (και στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα). Δεν είναι παιχνιδάκι η εγκυμοσύνη. Τουλάχιστον εγώ ταλαιπωρήθηκα πολύ να κάνω ένα παιδί και το βλέπω έτσι.

Σ ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον!!! Να σου ζήσει το παιδάκι σου!!!;)

δυστυχώς μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά...

ας μην ξεχνάμε ότι τόσα χρόνια ήταν κανόνας στο δημόσιο, μόλις μείνεις έγκυος να πάρεις άδεια λόγω επαπειλούμενης απλά για να κάθεσαι σπιτάκι σου. και ξαναγύριζες στη δουλειά μετά από 2 χρόνια, όπου ξανάμενες έγκυος και φτου κι από την αρχή... άπειρα τέτοια παραδείγματα...

Διαφημίσεις