Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Την βοηθεια σας κοριτσια ο γιος μου σημερα με ρωτησε μαμα θα με εχετε σπιτι σας οταν θα ειμαι σαν την Μαρια? για να σας δωσω να καταλαβεται ο αντρας μου πριν απο εμενα ειχε ενα γαμο και 2 παιδια οι μικρες ειναι σπιτι μας σχεδον καθε μερα οταν ειναι να φυγουν λεμε στο Γιαννη οτι πανε στην μαμα τους , του εχω μιλησει για την ολη κατασταση . Σημερα αυτη η ερωτηση με κολλησε , του ειπα οτι παντα θα ειναι σπιτι μας μεχρι να μεγαλωσει και να αποφασησει μονος του ποτε θελει να φυγει. Μετα ερχετε και η αλλη ερωτηση γιατι χωρισαν και αν θα χωρισουμε και εμεις με τον μπαμπα οπως φοβαται και εγω του ειπα οτι χωρισαν γιατι τσακωνοτανε λαθος απαντηση υποθετω γιατι αν καποια στιγμη τσακωθουμε με τον αντρα μου θα σκεφτει οτι θα χωρισουμε .Δωστε μου τα φωτα σας μια και ειναι μια δυσκολη κατασταση για μενα και πιο πολυ για τοπαιδι μην αποκτησει καμια φοβια .

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΜΟΥ !

ΓΙΑΝΝΗΣ 28/08/2004

ΧΡΙΣΤΙΝΑ 16/09/2006

Διαφημίσεις

Σημερα αυτη η ερωτηση με κολλησε , του ειπα οτι παντα θα ειναι σπιτι μας μεχρι να μεγαλωσει και να αποφασησει μονος του ποτε θελει να φυγει.
πολύ ωραίο αυτό που του είπες!

οσο το γιατί χωρίζουν οι γονείς,

μπορείς να πεις οτι

"οι γονείς χωρίζουν όταν μετά απο πολύ πολύ πολύ σκέψη και πολύ πολύ καιρό δουν οτι δεν μπορουν πιά να μένουν στο ίδιο σπίτι και δεν θέλουν πια να είναι μαζί όπως πρίν.

Όταν χωρίζουν δεν σταματάνε να είναι μαμά και μπαμπάς - αγαπάνε σαν τρελλοί τα παιδιά τους, απλώς δεν μένουν στο ίδιο σπίτι. Είναι μια απόφαση που παίρνουν μετά απο πολύ σκέψη γιατί ειναι μια δύσκολη απόφαση..

εμείς αγαπάμε ο ένας τον άλλο ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ πολύ (εδώ αγκαλιάζεστε με το παιδί σας όλοι μαζί) για αυτό και ΔΕΝ θέλουμε να χωρίσουμε και ούτε καν να το σκεφτούμε!! ΜΠΛΙΑΧΧΧ!!!!!

πάντως όμως, υπάρχουν πολλές οικογένειες,στις οποίες η μαμά και ο μπαμπάς εχουν χωρίσει και δεν μένουν πια στο ίδιο σπίτι, όπως και η τάδε όπως και η αδερφές σου.

Είναι κάτι που συμβαίνει, και δεν φταίνε τα παιδιά για αυτό - και είναι κ πολύ δύσκολο για τα παιδιά να συνηθίσουν σε αυτή την κατάσταση, δηλαδή οτι ο μπαμπάς και η μαμά τους μένουν σε άλλο σπίτι και δεν τους βλέπουν και τους δύο μαζί - την ίδια ώρα δηλαδή... "

είναι καλό να κάνετε την κουβέντα αυτή μαζί και εσυ και ο άντρας σου για να ξερει οτι και οι δυο συμφωνείτε για αυτή την εκδοχή της πραγματικότητας. πολύ πιθανόν είναι να ρωτήσει γιατί χώρισε συγκεκριμένα ο μπαμπάς του.

εκεί είναι πολύ σημαντικό το τι θα απαντήσει εκείνος, και θα είναι καλό εκείνος να μιλήσει μαζί του για αυτό. (οπότε υπολογίστε να έχετε μια απλή κ σύντομη απάντηση για αυτό..σε περίπτωση που ρωτήσει)

πιθανόν δηλαδή η ερώτηση να τέθηκε σε σένα.... αλλά στην πραγματικότητα, να στρέφεται και ενδόμυχα στον πατέρα του.

οπότε... ίσως θα πρέπει αυτόματα ο πατέρας του να μιλήσει και για τον εαυτό του χωρίς καν να τον ρωτήσει ο γιός του. γιατί αποφάσισαν δηλαδή μετά απο σκέψη εκείνος και η πρώην γυναίκα του να χωρίσουν και να πάρουν αυτή την τόσο δύσκολη κ βαριά απόφαση?

απο την στιγμή δηλαδή που σε ρωτάει εσένα σημαίνει κάπως οτι το έχει στο μυαλό του, κ δε νομίζω οτι θα περιορίζεται απλώς "γενικά" η απορία κ ανησυχία του....

άλλο θέμα =

πόσο μεγάλες ειναι οι αδερφές απο τον προηγούμενο γάμο του άντρα σου?

ρωτάω γιατί θα ήταν χρήσιμο να δώσεις την προσοχή στο ότι

είναι δυσκολο για αυτές.

.. έτσι απο το συναίσθημα που έχει ο γιός σου, που είναι φόβος μην πάθει εκείνος κατι, να ικανοποιηθεί απο αυτά που θα του πείτε και στην θέση αυτών των συναισθημάτων να έρθουν περισσότερο

-η ενσυναίσθηση για τις αδερφές του και

- πόσο μπορεί ο ίδιος να εγγυηθεί για το ότι θα περάσουν όμορφα όποτε βλέπουν τον πατέρα τους. Δεν είναι ευθύνη του βέβαια, αλλά μπορεί να βοηθήσει σε αυτό. Για παράδειγμα αν κανουν κατι τα κορίτσια με τον πατέρα τους να δέχεται πιο εύκολα να τους αφήσει λιγο χώρο.

ή κάτι τέτοιο.

όπως και να έχει πάντως πιστεύω οτι απο την στιγμή που ζεί την κατάσταση, δηλαδή δεν είναι ότι την άκουσε κάπου, αλλά είναι μπροστά του καθημερινά, στο μυαλό του θα υπάρχει αυτή η σκέψη.

Άρα το μόνο που μπορείτε να κάνετε αυτό που θα έχει και το μεγαλύτερο αποτέλεσμα είναι να διασφαλίζετε, συχνά και να δείχνετε οτι είσαστε αγαπημένοι. Όχι βεβιασμένα φυσικά,

αλλά εγώ θα έλεγα ότι όπως εκείνος θα το έχει σίγουρα στο μυαλό του, έχετέ το και εσείς, και αντιδράστε επιβεβαιώνοντας την πραγματικότητα την δική σας,

που δεν είναι ίδια με την πραγματικότητα που έζησαν οι κόρες του μπαμπά του.

Αυτή η αντίθεση, δεν θα πάψει να υπάρχει στην ζωή σας ή και στο μυαλό του γιού σου,

οπότε εσείς το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να του δείχνετε σε σταθερή βάση οτι δεν έχει κάποιο λόγο να φοβάται.

με λίγα λόγια, εγώ θα το μετάφραζα οτι θα σκεφτόμουν διπλά να μαλώσω ή να πώ πράγματα περίεργα πάνω σε τσακωμό στον άντρα μου μπροστά του.

ε και θα φρόντιζα να έρχεται συχνά στην αγκαλιά μας και να μας βλέπει ευτυχισμένους.

δηλαδή αν έμενε κάποιος μόνο στα λόγια, σε αυτό το πράγμα σίγουρα δεν θα επιτύγχανε πολλά.

εντάξει ειμαι σίγουρη όμως οτι το έχετε υπόψη σας αυτο, ειδικά ο πατέρας του,... αυτός είναι και αρκετά το πρόσωπο εδώ που καλείται να βοηθήσει στην κατάσταση.

ελπίζω κάπως να βοήθησα.

λείπει και η Ρούλα / Φωκίων να σου πει και εκείνοι κάποια πράγματα . Αν και έχουν λιιιιιιγο καιρό ακόμα μέχρι να ακούσουν αυτή την ερώτηση! :)

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.