Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Μπορεί να φύγει και να πάρει τα παιδιά ο πατέρας;

Recommended Posts

Καλησπέρα σας. Είμαι καινούρια και έμαθα το site από την αδερφή μου. Έχω μια απορία νομικής φύσεως. Πάνω στον καυγά μας σήμερα με τον άντρα μου μου είπε ότι αν του ξαναπώ να φύγει, θα το κάνει και θα πάρει τα παιδιά (δυΟ ανηλικα, 2 χρονών και 3 μηνών). Όταν του είπα ότι δεν του λέω να φύγει και να χωρίσουμε κτλ αλλά να πάει να ηρεμήσει κτλ μου λέει ότι και αυτός δεν έννοεί να χωρίσουμε αλλά του το λέω επειδή το σπίτι είναι δικό μου και το λεω εκ του ασφαλους κτλ (έμπλεξε και τους γονείς μου) και ότι αν αυτός θέλει να φύγει επειδή είναι η κεφαλή του σπιτιού από το νόμο μπορέι και αν δεν θέλω να μην πάω μαζί του αλλά τα παιδιά θα τα πάρει. Επίσης είπε ότι οικογενειακή εστια έιναι εκει που αποφασίζει ο ίδιος κτλ. Μπορεί να πάρει τα παιδιάαπό τη μάνα και κυρίως μπορεί να φύγει επειδή έτσι το θέλει. Κάποια κοπέλα μου είπε πρόσφατα ότι πλέον δεν ισχυει η εγκατάληψη της οικογενειακής στέγης. Αλήθεια είναι; Ευχαριστώ προκαβολικά και συγνώμη αν τα είπα μπερδεμένα. Αν κάποια κοπέλα γνωρίζει από τα δικηγορικά να μου πει.

ΥΓ. Δεν είναι ότι θέλω να χωρισω και να αφήσω το σπίτι μου. Κυρίως το πρόβλημα μας είναι ότι έχουμε διαφορέτικές διαπαιδαγωγικές μεθόδους και εκεί αρχίζουμε να τσακωνόμαστε. Ενημερωτικά ρωτάω για να ξέρω τι πρεπει να κάνω σε περίπτωση που τα πράγματα φτάσουν στα άκρα.

Διαφημίσεις

σε καμια περιπτωση δεν μπορει να σου παρει τα παιδια ο πατερας.ακομα και δηλωμενη ιεροδουλη να ησουν!τα παιδια μενουν με τη μανα.τελος.

(εκτος και εαν η μανα ειναι χρηστης ναρκωτικων ουσιων,τα κακοποιει(αποδεδειγμενα.οχι με αερολογιες)η ειναι αποδεδειγμενα απο ψυχιατρο ανικανη)

wvxup2.png hXxFp2.png

ο μπομπιρακος μου! 17/5/2010 !!

Όχι δεν ισχύει τίποτα κακό όπως ανέφερες. Η αλήθεια είναι ότι γενικά και εκείνος και εγώ δεν παρουσιαζουμε παραβατικές συμπεριφορες ποσο μάλλον στα παιδιά. Η αυμφωνία είναι μεταξύ μας και κυρίως στο πως πρέπει να συμπεριφερόμαστε στα παιδιά. Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

Συμφωνώ με την Κωνσταντίνα. Ειδικά σε τόσο μικρή ηλικία που βρίσκονται δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Στο είπε για να σε φοβίσει.

natassa + tasos = 15 years together

" Να θυμάσαι ότι κάθε άνθρωπος που συναντάς, κάτι φοβάται, κάτι αγαπά και κάτι έχει χάσει"

ότι αν αυτός θέλει να φύγει επειδή είναι η κεφαλή του σπιτιού από το νόμο μπορέι και αν δεν θέλω να μην πάω μαζί του αλλά τα παιδιά θα τα πάρει. Επίσης είπε ότι οικογενειακή εστια έιναι εκει που αποφασίζει ο ίδιος κτλ. Μπορεί να πάρει τα παιδιάαπό τη μάνα και κυρίως μπορεί να φύγει επειδή έτσι το θέλει. Κάποια κοπέλα μου είπε πρόσφατα ότι πλέον δεν ισχυει η εγκατάληψη της οικογενειακής στέγης. Αλήθεια είναι; Ευχαριστώ προκαβολικά και συγνώμη αν τα είπα μπερδεμένα. Αν κάποια κοπέλα γνωρίζει από τα δικηγορικά να μου πει.

Σε ποιον αιώνα ζει ο άντρας σου? Άκου είναι η κεφαλή του σπιτιού...:mad: Όχι απλώς δεν ισχύουν αυτά που λέει, αλλά αν πραγματικά τα πιστεύει, έχει πρόβλημα. Αν δεν τα πιστεύει είναι εξίσου άσχημο να σε τρομοκρατεί εκμεταλλευόμενος την άγνοιά σου. Καλά κάνει και ενημερώνεσαι και την επόμενη φορά να του απαντήσεις με επιχειρήματα ότι αυτά που λέει δεν στέκουν.

Και για να μας πει ποιος είναι αυτός ο νόμος που λέει...:rolleyes:

εχω δυο μπουμπουκακια

Διαφημίσεις

Τι να σας πω βρε παιδιά και φανταστείται ότι μιλάω για έναν άνθρωπο που είναι υποτίθεται ανοιχτόμυαλος κια πολύ καλός πατέρας κια συζυγος. Πρώτη φορα τον άκουσα να μιλάει έτσι και μου φάνηκε υπερβολικά περίεργο και αχαριστο εκ μέρους του. Σήμερα όλα μια χαρα να φανταστείτε.

Τι να σας πω βρε παιδιά και φανταστείται ότι μιλάω για έναν άνθρωπο που είναι υποτίθεται ανοιχτόμυαλος κια πολύ καλός πατέρας κια συζυγος. Πρώτη φορα τον άκουσα να μιλάει έτσι και μου φάνηκε υπερβολικά περίεργο και αχαριστο εκ μέρους του. Σήμερα όλα μια χαρα να φανταστείτε.

Λυπάμαι αν θα σε στεναχωρήσω αλλά κανένας ανοιχτόμυαλος άνθρωπος δεν λέει τέτοιες αβάσιμες και απαρχαιομένες απειλές ακόμα και εν βρασμώ. Πάντως καλού κακού καλό είναι να είσαι ενημερωμένη για τα δικαιώματά σου.

Επειδή βλέπω οτι έχεις πολύ μικρό παιδάκι, και βέβαια με κάθε επιφύλαξη γιατί δεν γνωρίζω ούτε εσένα, ούτε τον άντρα σου, μήπως η ένταση και η προσπάθεια προσαρμογής σας έχει καταβάλει και ήταν απλά μια κακιά στιγμή???Το λέω επειδή εγώ προσωπικά, επειδή πέρναγα επιλοχεια βαρειάς μορφής και δυσκολία στην προσαρμογή, έλεγα τόσο άσχημα πράγματα στον άντρα μου με τον οποίο είμαστε μαζί 12 χρόνια και τον αγαπάω περισσότερο κι απτην κόρη μου (χωρίς υπερβολή) που απορώ πως άντεξε ο καημένος..Μήπως να περιμένεις λιγάκι και να προσπαθήσεις να έχετε ποιοτικό χρόνο οι 2 σας???

Διαφημίσεις

Η αλήθεια είναι ότι έχω πιεστεί πολύ και ο ίδιος ακόμα περισσότερο αυτή την περίοδο. Αυτός είναι και ένας λόγος που το αναφέρω απο την αρχή ότι ζητάω πληροφορίες απλά για να ξέρω τι γίνεται και όχι επειδή θέλω να χωρίσουμε. Έχουν γίνει διάφορα που δεν είναι της παρούσης και ξέρω ότι αυτά που είπε τα είπε κυρίως για να τα πει και όχι γιατί τα πιστεύει ή γιατί ισχύουν. Απλά επειδή είμαι από τη φύση μου ψείρας και θέλω να γωνρίζω την κάθε λεπτομέρεια, γι αυτό και θέλω να ξέρω ότι όντως δεν ισχύουν ότι λέει. Φυσικά και εγώ δεν κράτησα το στόμα μου κλειστό και φτάσαμε όπου φτάσαμε. Αυτό όμως που με πείραξε ρε γα..τω είναι ότι μπόρεσαι και ξεφούρνησε κάτι τέτοιο. Να φανταστείτε ότι είμαστε πολλοί αγαπημένοι. Δεν έχω παράπονο κια ο ίδιος για τίποτα. Ξέρω ότι είπε ότι είπε πάνω στα νεύρα του αλλά να πει κατι τέτοιο... Γι αυτό ζήτησα κατευθείαν συμβουλή.

• 4 weeks later...

καλησπερα

προτου χωρισω ο ανδρα μου με απειλουσε οτι θα παρει το παιδι και θα φυγει.

και εγω ο βλακασ αντι να του αστραψω μια , γινομουνα κουρελι

οταν εφτασα σε χαλια ψυχολογικη κατασταση τελικα το πηρα και εφυγα εγω.

και μετα ρωταει γιατι ζητησα να χωρισουμε.μην μασασ .

εαν αισθανεσαι ανασφαλεια για τα παιδια σηκω και φυγε για καλο τουσ.

και ασε τον μ..α να ψαχνεται

σημασια εχουν τα παιδια και μονο(και φυσικα η καλη μαμακα τουσ)